Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange - SIM-lock za 77 zł - ktoś zdejmował?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
579 odpowiedzi w tym temacie

#26 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 29 września 2009 - 09:03

Tematy połączone. Następnym razem poszukaj zanim założysz nowy.

#27 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 września 2009 - 09:16

Salon firmowy Orange
Gdańsk
ul. Karmelicka 1 - Krewetka
tel. 058 301 00 21, 301 14 14
fax 058 301 51 13
poniedziałek-piątek: 9-20
sobota: 10-16
e-mail: gdansk.karmelicka@orange.pl

Byłem tam wczoraj w pewnej sprawie i przy okazji zapytałem jak to jest z simlockami i Pan powiedział mi, że zdejmują, że nie ma problemu. Potrzebna oczywiście faktura i osoba na niej widniejąca i ok 70zł
Zdejmować osobiście nie zdejmowałem bo nie zamierzam rezygnować z usług Orange.

#28 xgrey

xgrey
  • 91 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 września 2009 - 09:52

Od miesiaca probuje bezskutecznie sciągnąc simlock'a w Orange.

Dzwoniąc do BOK *100, otrzymujemy jasna informacje ze BEZ PROBLEMU MOZNA TO ZROBIC. Koszt okolo 70zł w KAZDYM SALONIE ORANGE (nie mylić w partnerami).
Po zgłoszeniu wraz z dokumentami zakupu i opłacie czekamy 24hi synchronizujemy iPhone'a przez iTunes, ktory sciagnie nam simlocka sam.

Tak to wyglada... a właściwie powinno wygladac. We wszystkich (WSZYSTKICH) salonach Orange w Poznaniu panuje "całkowity brak informacji na ten temat". Udało mi się znalezc jeden (Wierzbięcice) gdzie telefonicznie zostałem poinformowany ze mozna to zrobic :wink: Tak, mozna sciągnać simlocka z iPhone 3GS:!: (SZOK, RADOŚĆ i NIEDOWIERZANIE)... Udałem sie do salonu i okazalo sie to 'to byl tylko sen' i SCIAGNAC NIE MOZNA :razz: Pani z obsługi tel. nie byla do konca donformowana. Po konsultacjach dostałem informacji ze mają cofniete pozwolenie 'odgórnie', jak dobrze pamietam chodziło o cały Centertel.

Problem polega na tym, ze w BOK dalej uzyskuje jasna informacje ze KAZDY salon Orange powinien oferować taką usługe. Z tym ze informacja w BOK, a praktyka w salonach to DWIE OSOBNE SPRAWY, choc marka JEDNA. W praktyce kompletnie nic zrobic sie nie da.

Miał ktoś doswiadczenia z probą sciagniecia simlock'a u pomarańczowego operatora?

Mam dokładnie ten sam problem co Ty. Walczę od kilu tygodni z Poznańskimi salonami i dostaję po mału białej gorączki. Wczoraj na datek miarka się przebrała jak porozmawiałem z kierowniczką salonu na Roosevelta. Owa bezdennie głupia i bezczelna kobieta powiedziała mi, ze nie zdejmują simlocków z IP gdyż wymagana jest do tego ekspertyza techniczna z autoryzowanego serwisu, a do iPhone nie ma pisemnej gwarancji i nie ma serwisu w Polsce więc zdjąć nie mogą !!!. Ta wypowiedź wywołała we mnie wściekłość i powiedziałem sobie, że osobiście odwiedzę tę Panią w salonie i zrobię jej taką awanturę na oczach klientów i pracowników jakiej w życiu jeszcze nie miała. Jeżeli masz ochotę się ze mną wybrać to daj znać na priv, razem jej zdrowo pociśniemy.

#29 biosorcerer

biosorcerer
  • 13 postów

Napisano 29 września 2009 - 10:48

Proponuję poruszyć temat na blogu Wojtka Jabczyńskiego - jest rzecznikiem prasowym grupy TP... Może on się ustosunkuje do w/w i coś zaradzi :)

[url=http://blog.tp.pl/]Wojtek Jabczyński - o telekomunikacji, TP, Orange i ...[/url]

pozdrawiam :)

#30 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 29 września 2009 - 14:07

Nie chcę Cię martwić, ale rzecznik prasowy nie ma wpływu na politykę firmy. On jedynie ładnie przekazuje wszystkie informacje.

#31 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 września 2009 - 14:16

Bez przesady. Uważam, że zwłaszcza rzecznik prasowy powinien zająć się tym "bałaganem" i wyjaśnić jak to jest z tymi smokami

#32 antonio350

antonio350
  • 9 postów

Napisano 29 września 2009 - 21:26

witam.odałem swojego 3gs do zdjęcia simlocka w salonie.zapłaciłem 77 zł i czekam na odbiór.oczywiście u pomarańczowych.telefon pojechał do serwisu podobno

#33 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 września 2009 - 21:30

Oddałeś go i pojechał? Po jaką cholerę, skoro simlocka zdejmuje się zdalnie za pomocą iTunes. Teraz to , znając Orange, dostaniesz z powrotem jakiegoś innego iPhone;)

#34 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 30 września 2009 - 20:34

Ja byłem zdjąć SIMLOCKA w poniedziałek :) w salonie ORANGE TEKST: Proszę przyjść w środę z telefonem do wbijemy KOD i telefon będzie odblokowany. Idioci czy co :) Telefon + ITunes = NIE MAM SIMLOCKA :)

#35 antonio350

antonio350
  • 9 postów

Napisano 30 września 2009 - 21:53

sorry wielkie ale ja już nie trybię.jak jest z tym smokiem.wystarczy tylko wygenerowany kod?

#36 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2009 - 22:05

Akurat :lol: Mam znajomego w Orange który w tym siedzi i w żadnym salonie na terenie całego kraju nie ma takiej opcji.

#37 antonio350

antonio350
  • 9 postów

Napisano 30 września 2009 - 22:19

soczekpl tzn. zdjęcia simlocka?

#38 Pablowej

Pablowej
  • 531 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 01 października 2009 - 07:21

Akurat :lol: Mam znajomego w Orange który w tym siedzi i w żadnym salonie na terenie całego kraju nie ma takiej opcji.

Poczytaj więcej postów na temat Orange i ludzi tam pracujących i będziesz wiedział, że nie są to do końca dobrze kompetentni i doinformowani ludzie.

#39 emidio

emidio
  • 28 postów

Napisano 01 października 2009 - 09:01

Ja byłem zdjąć SIMLOCKA w poniedziałek :) w salonie ORANGE

W dokladnie jakim salonie? Adres!

#40 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 października 2009 - 09:25

Poczytaj więcej postów na temat Orange i ludzi tam pracujących i będziesz wiedział, że nie są to do końca dobrze kompetentni i doinformowani ludzie.

Proszę Cię... Znam temat od dawna bo swojego czasu sam miałem iPhone'a z Orange. W Orange zdjęcie simlocka nie istnieje.

Są to plotki wyssane z palca, oni po prostu nie mają dostępu do dodawania IMEI do bazy. Pisałem przecież, że znajomy dobrze w tym siedzi.

#41 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 01 października 2009 - 10:29

Jest możliwość :) Napisz nawet do BOK w ORANGE 77 zł w salonie w Szczecinie Wyzwolenia Soczekpl Twój znajomy jest nie doinformowany. Może on siedzi gdzie indziej. Po zgłoszeniu i opłąceniu dokładnie nie 77,00 tylko 76,98 :) w poniedziałek, podłączyłem go we wtorek i nic. Dopiero w środę o 21:26 wyskoczył w ITunes komunikat: Odblokowanie telefonu IPhone zakończyło się powodzeniem. I pojawił się zasięg w telefonie na karcie PLUSA. Wszytsko działa normalnie. Dla niedowiarków *600 i tam pytajcie się o SIMLOCK'a a nie w SALONACH czy po ZNAJOMYCH

#42 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 01 października 2009 - 10:53

CHAST, tylko po co pod *600 pytać skoro jak już oni nas do salonu skierują to w salonie słyszymy, że nie ma możliwości ściągnięcia? ;)

#43 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 01 października 2009 - 11:50

To nie umiecie rozmawiać w SALONIE??
Krótka piłka: proszę zadzwonić do BOK.

Ja zrobiłem to inaczej. Z konta na www.orange.pl napisałem zapytanie czy ściągają z IPhona SIMLOCK'a a odpowiedz by przyszła na e-mail.

Mając odpowiedz możecie ją wydrukować. Ja pokazalem ją w telefonie oraz powiedziałem by zalogowała się na moje konto klienta i sprawdziła odpowiedz z BOK.

Pani zgłupiała ale wzieła się do roboty i przyjeła zlecenie na SIMLOCKA.

Proste :-)

#44 xgrey

xgrey
  • 91 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 października 2009 - 13:00

To może podeślij tego maila co dostałeś z Orange, chętnie bym przeczytał co Ci napisali.

#45 Metope

Metope
  • 5 postów

Napisano 01 października 2009 - 13:43

dzwoniłem dzis do salonu w Gdyni (firmowego) z zapytaniem o simlocka, faktury nie mam, nawet jesli mialbym to i tak jest na Bóg wie kogo ... powiedziałem wszystko babeczka zaprosiła mnie do salonu, zdejmą za siedemndziesiątpare zł ... konsultowała to z jakimś kolegą wiec może .... pójde, napisze co urodziłem.

#46 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 01 października 2009 - 14:02

To może podeślij tego maila co dostałeś z Orange, chętnie bym przeczytał co Ci napisali.

MOJE PYTANIE:
Witam, Czy macie w końcu możliwość ściągania simlocka z telefonów IPHONE ?

ODPOWIEDZ:
Witam,

Dziękuję za nadesłaną korespondencję.

Uprzejmie informuję, że w chwili obecnej istnieje możliwość zdejmowania blokady Simlock z iPhone'a zakupionego w Orange.
Opłata za zdjęcie blokady SIM jest zgodna z cennikiem Orange abonament i mix

Pozdrawiam

Paulina Płottke
Doradca ds. Obsługi Klienta Biznesowego

#47 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 01 października 2009 - 15:03

Metope jak ci się uda to chyba walne głową w sufit ze szczęścia :F

#48 CHAST

CHAST
  • 40 postów

Napisano 01 października 2009 - 15:22

To już możesz nawalać w ten sufit. Bo SIMLOCK'a ściągają w ORANGE

#49 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 01 października 2009 - 15:35

o kurde.. a wiecie czy przejdzie to z wziętym iPhonem na firme i i fakturą nie na mnie... 77zł to nie dużo..

#50 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 01 października 2009 - 15:47

Na firmę przejdzie ale wyższa cena ok.600zł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych