Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy ktokolwiek jest zadowolony ze Snow Leoparda?

• This topic is locked This topic is locked
187 replies to this topic

Poll: Czy ktokolwiek jest zadowolony ze Snow Leoparda? (0 member(s) have cast votes)

1. Tak, bardzo (43 votes [58.90%] - View)

Percentage of vote: 58.90%

2. Raczej tak (20 votes [27.40%] - View)

Percentage of vote: 27.40%

3. Nie do końca (6 votes [8.22%] - View)

Percentage of vote: 8.22%

4. Nie, chcę zainstalować inny system (4 votes [5.48%] - View)

Percentage of vote: 5.48%

Vote

#76 Tonden

Tonden
  • 173 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 September 2009 - 11:10

Ja również jestem bardzo zadowolony. Jak dotąd żadnych problemów. Instalacja na czysto i przeniesienie wszystkiego Migration Assistant. Jedyna rzecz, na którą jeszcze czekam to update do Mail Attachment Iconizer. Tonden

#77 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 23 September 2009 - 12:59

Ja też jestem zadowolony, generalnie poza paroma drobiazgami typu Growl to wszystko mi działa, a sam update poszedł bez problemów. Modem HSDPA który sprawiał problemy udało się poskromić, więc w chwili obecnej komputer działa w pełni sprawnie i zauważalnie szybciej niż na 10.5 (np. obróbka większych ilości RAW w Aperture).

#78 Shunkan

Shunkan
  • 85 posts

Posted 23 September 2009 - 13:01

Ja nie wiem skąd u niektórych biorą się takie problemy... Ja odkąd pamiętam nie mam żadnych problemów z upgrade czy instalacją programów...

#79 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 23 September 2009 - 13:05

No właśnie... Ja też nie wiem, czemu mi najnowszy Cyberduck nie chodzi...

#80 czareknster

czareknster
  • 99 posts
  • SkądWarsZawa

Posted 23 September 2009 - 19:13

I ja też nie kryje zadowolenia. To co udało mi się zaobserwować po jednym dniu korzystania to scrollowana lista 'pokaż zawartość', zmiana graficzna quicktime'a, oddzielenie konfiguracji myszy od klawiatury i co najważniejsze szybsze uruchamiania się i ogólne działanie systemu. Warto było zainstalować.

#81 Sallazar

Sallazar
  • 93 posts
  • SkądPoznań

Posted 30 September 2009 - 11:32

Na koniec Jako założyciel tego wątku chciałbym podzielić się własnymi odczuciami, po przesiadce na SL na MacBooku Pro z Tigera na PowerBooku12. Jest super. System świetny i niezawodny. Nie spotkałem się z jakimkolwiek problemem występującym na forum. Jestem bardzo zadowolony. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i spostrzeżenia.

#82 nowywitek

nowywitek
  • 7 posts

Posted 02 October 2009 - 21:22

a czy komus dziala stare Aperture 1.5.6 na SL ? bo nie mam kasy na upgrade do 2.1 :(

#83 jackolus

jackolus
  • 256 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 October 2009 - 16:57

Wiecznie zamykające się programy - w tym systemowe jak przede wszystkim Safari i iTunes Aperture który wiesza kartę grafiki ( krzaki na ekranie i zwis totalny ) Procesor 64bitowy ale brak takiego kernela, więc przyspieszenie owszem jest ale nieznaczne Nie będę wracał do Leoparda bo zbyt dużo to roboty i czasu, ale generalnie moja największa porażka w świecie komputerów to właśnie zainstalowanie 10.6.1

#84 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 04 October 2009 - 17:00

Wiecznie zamykające się programy - w tym systemowe jak przede wszystkim Safari i iTunes

Aperture który wiesza kartę grafiki ( krzaki na ekranie i zwis totalny )
Procesor 64bitowy ale brak takiego kernela, więc przyspieszenie owszem jest ale nieznaczne

Nie będę wracał do Leoparda bo zbyt dużo to roboty i czasu, ale generalnie moja największa porażka w świecie komputerów to właśnie zainstalowanie 10.6.1

żadnych tego typu problemów
Snow Leo rządzi

#85 fredik331

fredik331
  • 140 posts

Posted 04 October 2009 - 17:14

1.Wyłączam komputer i nic, wyskakuje że skype nie pozwala, wyłączam skype -nieda sie 2. Internet - 10 razy dziennie musze resetować komputer ,zrywa połączenie a potem nie widzi sieci 3. Aperture , 5000 zdjęć miały ocene a wczoraj nagle wszystkie zostały ocenione na3 gwiazdki Tyle kasy żeby mieć kłopoty ?

#86 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 posts
  • SkądJędrzejów, Poland

Posted 04 October 2009 - 19:41

Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z przejścia z Leoparda na jego młodszego brata (Snow Leopard). System instalowałem zupełnie na czysto. Instalacja szybka i bezproblemowa. Bardzo zauważalne przyspieszenie pracy systemu. Nie zaśmiecałem dysku po instalacji Snowa (tylko to co niezbędne:D iWork, Aperture, troszkę muzyki) i działa wyśmienicie, więc nie żałuję wydania 129pln :)

i ta nowa ładna tapeta:]

---- Dodano 04-10-2009 o godzinie 20:45 ----

1.Wyłączam komputer i nic, wyskakuje że skype nie pozwala, wyłączam skype -nieda sie
2. Internet - 10 razy dziennie musze resetować komputer ,zrywa połączenie a potem nie widzi sieci
3. Aperture , 5000 zdjęć miały ocene a wczoraj nagle wszystkie zostały ocenione na3 gwiazdki
Tyle kasy żeby mieć kłopoty ?

nic z tych rzeczy;)

#87 rad3ks

rad3ks
  • 353 posts
  • SkądOberschlesien

Posted 04 October 2009 - 21:09

mialem problem z modemem play huawei 156, jednak usunalem wszystko procz sterownika do huawei'ow (ktory mozna pobrac ze strony plusa), dodalem nowe polaczenie i juz nie trzeba zadnych aplikacji dodatkowych, wiec mozna to uznac za uproszczenie :) generalnie komputer przyspiesza, dla mnie bardzo. choc nie wszystkie aplikacje

#88 bzx-10ba78a705

bzx-10ba78a705
  • 218 posts

Posted 06 October 2009 - 12:07

jestem po wczorajszym upgrade do 10.6 i potem 10.6.1. z małymi obawami bo czytałem różne opinie tutaj. póki co odpukać w niemalowane wszystko śmiga jak trzeba. małe problemiki z Glims na Safari oraz fonty w oknie Adium (ponoć 1.4b ma mieć fix na to). ale to wszystko jak na razie. PS CS3 też hula. podsumowując jestem zadowolony :) te małe udoskonalenia do docka, expose itd są spoko/

#89 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 06 October 2009 - 12:41

U mnie snowleo kreci sie juz jakies pol roku (od dev preview) i zadnych problemow poza przejsciowym zawirowaniem z modemem GSM na USB

#90 robaczek66

robaczek66
  • 3 posts

Posted 06 October 2009 - 13:42

zadowolony U mnie wszystko działa jak trzeba! Jestem zadowolony :)

#91 man_of_the_oak

man_of_the_oak
  • 216 posts
  • SkądKielce/Kraków

Posted 06 October 2009 - 13:51

W moim przypadku również obyło się bez problemów ;) Nie ma systemu idealnego, a po premierze nowego zawsze jest pełno głosów krytyki~ Najlepiej sprawdzić samemu.

#92 rees

rees
  • 167 posts

Posted 06 October 2009 - 16:33

Rowniez bez problemow. Zainstalowalem na szybko robiac update bez zadnych backupow, wszystki smiga , nie tnie sie zadne expose ani inne rzeczy,. BT dziala. Wszystko jest okay a system szybki.

#93 3_Ohm_Back

3_Ohm_Back
  • 379 posts
  • SkądPoznań

Posted 06 October 2009 - 17:10

Mi się wydaje, że to jak wyjdzie system to jest taki okres początkowy, w którym padają słowa krytyki od userów, a po jakimś tam czasie firma wydaje update'y żeby te błędy zredukować bądź całkowicie usunąć.

#94 hellmooth

hellmooth
  • 16 posts
  • SkądGdynia

Posted 12 October 2009 - 16:20

Nowy MacBook Pro Jestem świeżym użytkownikiem Mac'a z najnowszym systemem i u mnie wszystko śmiga jak szalone ;-)

#95 hubiii

hubiii
  • 1341 posts
  • Skądwroclaw

Posted 13 October 2009 - 19:53

ja tam nie moge powiedziec ze smiga jak szalony .. dziala sobie na razie bez problemow... czy szybciej .. nie wdzie roznicy. Jedynie mialem problem podczas instaacji .. wylaczylo sie podswietlane matrycy w MBP ;( ,

#96 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 October 2009 - 23:50

Ja po aktualizacji zauważyłem pogorszenie działania Expose i minimalizacji okien - widzę, że rees o tym wspomniał. Co tu dużo mówić - po prostu się przycina i nie ukrywam, że bardzo mnie to irytowało. Nie wiem z czego to wynika i nie wiem jak temu zaradzić, więc na dzień dzisiejszy korzystam z Leoparda. Może znajdę rozwiązanie tego problemu i wrócę do Snow Leoparda, bo sam system wnosi dużo, ale niestety w chwili obecnej mówię mu NIE - dla mnie mógłby nazywać się Slow Leopard...

#97 lookman23

lookman23
  • 108 posts
  • Skądzabrze

Posted 14 October 2009 - 13:06

ja dzis odinstalowalem Snow`a.. przed opreacja zrobilem backup i zrobil sie a jakze z tym ze bez 10tys zdjec iphoto z ktorych 1000zrobilem odkad zainstalowalem ta najnowsza wersje kota. poki co wracam do Leo, modem Orange nie wykrywa sie, kosz sie nie oproznia... zbyt wiele do poprawy, poki co odradzam instalacje Snow Leoparda.

#98 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 15 October 2009 - 07:58

j, kosz sie nie oproznia... zbyt wiele do poprawy, poki co odradzam instalacje Snow Leoparda.

Też przez kilka dni miałem problem z koszem, ale dziwnie wczoraj się opróżnił, za to zaliczył zwieche przy pobieraniu uaktualnienia do antywirusa.

#99 mania2

mania2
  • 46 posts

Posted 15 October 2009 - 19:34

Powrót na Leoparda a snow do szuflady,od roku jak mam mbp nie wiedziałem co to zwiecha a przy takim sprzęcie zwiech to już przegięcie:mad:

#100 Herostrates

Herostrates
  • 46 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 15 October 2009 - 20:52

Od dwóch miesięcy na dwóch macbookach Snow Leo. Generalnie żadnych problemów. Super system. Robiłem upgrade w obu komputerach. Wszystko działa bez zarzutów a system przyspieszył.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users