....a Mac OS X na PC....
To akurat nie problem. Mac osx wolno instalować tylko na komputerze firmy apple.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 13 listopada 2006 - 17:31
....a Mac OS X na PC....
Napisano 14 listopada 2006 - 10:45
Napisano 16 listopada 2006 - 14:48
Napisano 16 listopada 2006 - 14:54
...cała reszta to jedynie namiastka
Napisano 16 listopada 2006 - 15:13
Napisano 16 listopada 2006 - 17:41
jednorodność części, głownych komponentów komputera jest jedną ze składowych rzeczy chociazżby bezawaryjności OSX.PeCety maja jedna i spora zalete, tanie czesci, latwosc wymiany np. dysku (w iMacu jest ciut trudniej no nie? )
a czy jest to niezbędne? no właśnie. mądrze jest kroić potrzeby na zamiary. Pozatym jakby nie zauważasz jednej rzeczy, a mianowinie iMac nie jest komputerem tak jak każdy inny, w tym sensie, że porównując łatwość wymiany poszczególnych komponentów powinieneś raczej porównywać Maca Pro a nie iMaca ze zwykłymi blaszakami. Mniemam, że wymienianie czegokolwiek w takich dziwnych, śmiesznych, małych pecetach z XP MC na pokładzie również jest dosść... trudnewiecej bajerow dostepnych np. wydajniejsze radiatory i zasilacze itp.
zaczynam lubić amerykanów w takim razie bo komputer służy do wykonywania określonych czynnośći, internetowania się, rozrywki i pracy. Po co mi zaglądać w bebechu komputera w sytuacji, kiedy absolutna większość użytkowników nie ma takiej potrzeby? jedna rzecz, która tak naprawdę sie wymienia jest pamięć RAM i zapewniam Cie, że w iMacu wymienia ją się wrecz bajecznie prosto, zresztą podobnie jak w MacBooku.Tego Mac nie przeskoczy, bo z definicji jest to komputer dla Amerykanow. Wlaczas i ma dzialac. I nic przy nim nie masz robic... Ma to swoje plusy i minusy oczywiscie.
a tu Cie zdziwię, bo uważam, że większość osób, które mają maci z intelem na pokładzie nie potrzebuje peceta. OS X jest moim zdaniem systemem dużo wszechstronniejszym nix Win XP (nie, to nie jest batalia ideologiczna) i mogę na nim robić prawie wszystkie rzeczy, w sposób milszy dla oka, prostszy i mniej wymagający. A gdy już muszę uruchomić SPSSa lub Inquisita to wtedy właśnie wyciągam Parallels i robię to co potrzebuję. W sytuacji, gdy można natywnie uruchomic Windowsa na macu, posiadanie 2 komputerów jest... irracjonalne. Mówię oczywiście ze swojej perspektywy- studenta, ktoremu komputer ma służyc do wykonywania określonych czynności.Dlatego ja mam i pewnie wiekszosc z was i PeCeta z poczciwym Windowsem i Maczka
program wymiany? niestety nie obejmuje nowych Macow a tak na poważnie o ile sie orientuje (choć mogę być w błędzie) Aero nie pokaże swoich pazurów na MacBooku i Mini, więc tak naprawdę... po co mi Vista, skoro to wszystko... już gdzieś widziałemA'propos jakby ktos chcial darmowa albo prawie darmowa Viste, to sa dostepne specjalne kupony. Wystarczy kupic oema XP a pozniej wymienic ja na Viste
Napisano 16 listopada 2006 - 18:12
Napisano 17 listopada 2006 - 21:08
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych