Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OSX Snow Leopard - w piątek ogólnoświatowa premiera

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
702 odpowiedzi w tym temacie

#676 Houngan

Houngan
  • 85 postów

Napisano 08 września 2009 - 11:26

Jest możliwa aktualizacja z Tigera bez czyszczenia dysku?

#677 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 08 września 2009 - 12:04

Jest możliwa aktualizacja z Tigera bez czyszczenia dysku?

było pisane wiele razy że się da - poszukaj na forum
tylko trochę przygotuj kompa do tej instalacji
chociaż napraw uprawnienia

#678 Zwickau

Zwickau
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 września 2009 - 23:13

Dzisiaj kupiłem płyta Snow Leopard w sklepie Media Markt na ul. Ostrobramskiej. Nie ma problemu. Żadnych zapisy. Na stole leżało jeszcze 2-3 płyty SL. Teraz mam SL 10.6 w moim laptopie MBP. Jestem bardzo zadowolony, bo poprzedni Leopard 10.5.8 zawiesza się.

#679 Grzes

Grzes
  • 15 postów
  • SkądZelów

Napisano 10 września 2009 - 22:38

Mam pytanie czy wersja Apple Mac OS X 10.6 Snow Leopard Family Pack - Upgrade za 199 zł zawiera w sobie iLife09 i iWork09? Gdzieś znalazłem taka informacje ale teraz nie mogę do niej dotrzeć i się zastanawiam jak to jest czy czasem mi się przewidziało.

#680 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 września 2009 - 22:47

nie iLife i iWork to osobne produkty są wersje Mac Box - gdzie jest i OS X i iWork i iLife, ale nie za 200zł

#681 Grzes

Grzes
  • 15 postów
  • SkądZelów

Napisano 10 września 2009 - 23:55

nie
iLife i iWork to osobne produkty

są wersje Mac Box - gdzie jest i OS X i iWork i iLife, ale nie za 200zł

Dzięki bardzo, teraz wszystko jasne :-)

#682 moniczka6

moniczka6
  • 6 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 września 2009 - 21:12

No a ja dzisiaj się rozczarowałam iSpot'em we Wrocławiu (w Magnolii)... Pomyślałam, że już tyle czasu od premiery więc jak teraz pojade kupić to na pewno będzie... :roll: I co? Nie ma... A kiedy będzie? Nie wiemy. Może w przyszłym tygodniu, a może nie :-x No ja tego nie rozumiem. Prosze, pomóżcie... Czy we Wrocku można jeszcze gdzieś jutro kupić Snow Leo... Nie chcę czekac na przesyłkę kolejnych kilka dni :roll:

#683 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 września 2009 - 21:17

Zadzwoń do ispota, Auchan. Tam może być - kupiłem w tym miejscu w dzień premiery o 12 ;)

#684 moniczka6

moniczka6
  • 6 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 września 2009 - 21:32

Zadzwoń do ispota, Auchan. Tam może być - kupiłem w tym miejscu w dzień premiery o 12 ;)

Może rzeczywiście i tam zadzwonię. :)
Oczywiście jak dzisiaj sprawdzałam stronę ispotu to i Auchanie i w Magnolii dostępny... Ech, nie ma to jak miec aktualne dane na stronie.
A że ja baba niecierpliwa to chcę już teraz zaraz. Jakby więc ktoś jeszcze wiedział że gdzies na pewno jest to mówić mi tu zaraz! Pojade z rana :lol:

#685 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 września 2009 - 21:37

Nie patrz na stronę, zadzwoń, jak będą mieli to sobie zarezerwuj i podjedz :)

#686 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 września 2009 - 22:58

moniczka6 - odezwij się do http://www.matlosz.pl/ - z wrocławia, chyba mu jeszcze zostało parę sztuk
virgin71 tutaj z forum
ja tam kupiłem ;)

#687 moniczka6

moniczka6
  • 6 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 września 2009 - 11:51

moniczka6 - odezwij się do [url]http://www.matlosz.pl/[/url] - z wrocławia, chyba mu jeszcze zostało parę sztuk
virgin71 tutaj z forum
ja tam kupiłem ;)

To był strzał w dziesiątkę! :D Właśnie wróciłam z moim nowym SL. iSpot moze sie wypchać ;)

#688 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 12 września 2009 - 11:55

ja tam zamawiam pocztą z iSpota ;)

#689 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 15 września 2009 - 09:05

Wrzuciłem śnieżnego na ruszt - pyszny! I żeby było ciekawiej - szybszy od Tigera. Tego oczekiwałem!

#690 Pelissa

Pelissa
  • 23 postów
  • SkądZarszyn

Napisano 15 września 2009 - 17:30

Witam, Moze wyjasnie - faktycznie kilka dostaw Snow Leoparda rozeszlo sie praktycznie od razu (juz nie wspominam o dniu premiery) Jesli jest potrzeba, mozna zamówić w sklepie internetowym iSpot, jest jeszcze sporo. Ciągle nie wiadomo kiedy będą pozostałe wersje, dam informację jak się tylko pojawią. Strona www iSpot pokazuje dobre informacje, po prostu czasem nie wszytsko od razu schodzi ze stanu. Strona jest aktualizowana codziennie. Jeśli ktoś jest zainteresowany z wysyłką od razu tego samego dnia, zapraszam na nową odsłonę sklepu www (pod adresem sklep.ispot.com.pl jest stara wersja sklepu, nowa jest na ispot.com.pl) To tyle, chyba nie jest to reklama. Jesli macie pytania o dostepnosci, smialo moz byc tu, moze byc prv..

#691 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 15 września 2009 - 20:36

Wrzuciłem śnieżnego na ruszt - pyszny!
I żeby było ciekawiej - szybszy od Tigera. Tego oczekiwałem!

Ja osobiscie mialem obawy co do snowa - balem sie ze znow skrzacza kolejny system. Ale to prawda - dziala znacznie lepiej niz Tiger. Przyjemnie sie na nim pracuje.

#692 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 16 września 2009 - 17:07

Chris - jednym dziala, inni maja wieksze lub mniejsze problemy. W zasadzie mozna by sie przyzwyczaic i przymknac oko, gdyby SL nie byl kolejna szybsza i bardziej dopracowana wersja Leoparda a tak zgodnie uwaza wiekszosc recenzentow i mac userow. Cos mi tu nie gra w tej calej polityce kadzenia firmie Apple, jezeli komus szwankuje interfejs Wi-Fi lub temperatury podzespolow sa o 10 stopni Celsjusza wieksze przy mniejszej wydajnosci podsystemu graficznego to ciezko mowic o to lepszym systemie, bo dla mnie to jednak regres lub co najwyzej constans w porownaniu do Leoparda. Summa summarum Leopard nie jest taki zly i wolny - sa wolniejsze systemy operacyjne. Zreszta wydaje mi sie, ze niektorzy fani Apple i tak beda go zachwalali, bo nowe=lepsze, choc liczba bugow n-razy wieksza ;-) Jaki bedzie ten system to osadzi czas i uzytkownicy - moze sie okazac jednym z bardziej nietrafionych OSXow w historii.

#693 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 17 września 2009 - 14:46

Wcale tak nie bylo z Leopardem ze nowe = lepsze, wrecz odwrotnie... Wystarczy chociazby przeczytac recenzje od Gregory na jego stronie www (pymplayer), a znajdziesz zdanie, ze do Leoparda by wszystko ladnie i plynnie chodzilo musisz miec mocny sprzet. Z reszta, z przejscia z systemu na system zawsze byly u roznych ludzi problemy. To ze akurat ze Snow sa jaja to nie jest nic nowego. Zawsze beda. Nie ma reguly czy wieksze czy mniejsze. Edit: Chodzilo mi mowiac o Leopardzie 10.5, a o Snow o 10.6

#694 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 września 2009 - 14:55

SL u mnie śmiga jak miło zero problemów z softem

#695 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 17 września 2009 - 17:06

No wlasnie sa jaja, a Apple sie chwali, ze to ewolucja, a nie rewolucja. Troche to dziwne, bo system powinien byc jednak dopracowany. Moze to troche naiwnie zabrzmi, ale przy 8 kolejnych aktualizacjach do Leoparda 10.5; liftingu, czyli wypuszczeniu Snow Leo 10.6 oraz aktualizacji 10.6.1 taki klient poczty powinien juz chyba chodzic poprawnie i stabilnie ??? To oczywiscie przyklad, bo problemow jest nadal duzo jak zerkam na myapple i macrumors. Ot mam wrazenie, ze Apple stac na cos wiecej jednak.

#696 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów

Napisano 17 września 2009 - 17:10

na szczęście są też tacy którym nowy system nie sprawia problemów ale zgoda czytając w necie można natrafić na wyżej opisywane problemy

#697 adasio90

adasio90
  • 38 postów

Napisano 17 września 2009 - 19:20

Czy możliwość upgrade kosztuje ok 120 zł? Byłem dzisiaj w Saturnie gdzie Pan z iSource'a powiedział że mogę iść do iSpotu i mogę kupić upgrade Snow Leoparda za 30 zł

#698 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 września 2009 - 19:32

za 30zł (9$) przysługuje jeżeli kupiłeś po jakiejś tam dacie (nie pamiętam dokładnie) i te 30zł to koszta wysyłki i tego Snow Leo nie kupisz w iSpocie poczytaj o programie up-to-date

#699 adasio90

adasio90
  • 38 postów

Napisano 17 września 2009 - 20:10

Tak tylko właśnie chodzi o to że ja jutro kupię tego Maczka:) Jeszcze się dokładniej dopytam dam znać jakby coś:P

#700 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 18 września 2009 - 14:47

To raczej powinienes miec system juz zainstalowany. No chyba ze to jakis maczek sprzed miesiaca czy dwoch.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych