OSX Snow Leopard - w pi膮tek og贸lno艣wiatowa premiera
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:30
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:32
Te偶 mia艂em problem z CoverSutra i zainstalowa艂em t膮 wersje CoverSutra 2.2 Beta 4 at Sophiestication Software. W tej wersji, nie zauwa偶y艂em 偶adnych problem贸w. Wszystko dzia艂a ok, nawet mod do wy艣wietlania napis贸w po prawej stronie 艣miga bez problemu.
wszystko jest w obrazie dmg jak go usuwa膰
ale daje:
TO UNINSTALL:
If you are running AppleJack version 1.4.3 or greater, you can uninstall AppleJack simply by adding the 'uninstall' parameter when you run the script in single user mode, like this:
applejack uninstall
If you want to uninstall AppleJack without booting into single user mode, you can do it by opening a Terminal window and typing:
sudo /private/var/root/Library/Scripts/applejack.sh uninstall
Please note: The uninstall command will not remove the optional Memtest OS X files. If you selected to have them installed during the AppleJack installation, you will need to remove those files manually.
Usuwajcie applejack bo potrafi strasznie namiesza膰 przy instalacji:(
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:32
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:39
Oj chyba nie we wszystkich - np. w Poznaniu w King Crossie kiedy艣 sprzedawali Maczki a teraz zupe艂nie nie ma - tylko iPodyHej a te SL to we szystkich media marktach sprzedaj膮?

Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:42
Te偶 mia艂em problem z CoverSutra i zainstalowa艂em t膮 wersje CoverSutra 2.2 Beta 4 at Sophiestication Software. W tej wersji, nie zauwa偶y艂em 偶adnych problem贸w. Wszystko dzia艂a ok, nawet mod do wy艣wietlania napis贸w po prawej stronie 艣miga bez problemu.
dzieki za linka!
Napisano 29 sierpnia 2009 - 12:33
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:15
Oj chyba nie we wszystkich - np. w Poznaniu w King Crossie kiedy艣 sprzedawali Maczki a teraz zupe艂nie nie ma - tylko iPody
Nie sprzedaj膮 od mniej wi臋cej p贸艂 roku. Sko艅czyli wsp贸艂prac臋, bo podobno tylko ba艂agan by艂, a i zyski ma艂e, czemu wcale si臋 nie dziwi臋...
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:19
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:20

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:20
Ogolnie jestem zadowolony procz kilku malych problemow system dzia艂a szybko, stabilnie i dodaje wiele przydatnych funkcji jak te chocby w Quick Time X.
Mysle ze w kolejnych aktualizacjach Apple zdecyduje sie na przepisanie wszystkich programow tak aby dzialaly w trybie 64bit, dzis niestety chocby iTunes kt贸ry jak s膮dze duzo by zyska艂 na takim manewrze, dalej dziala w 32bitach. Testy w Geekbench 32bit wykazuja wzgledem 10.5.8 wzrost o 700pkt co daje mojej maszynie ponad 5tys pkt

Swoj膮 drog膮 polecam uzytkownikom SL przetestowanie ich maszyny pod wzgledem wydajnosci OpenCL.
Board Message
Teraz dalej sprawa Snow Leo i 64bit... mia艂o byc ah oh i w ogole system tylko 64bit a tu co? wszystkie maszyny apple procz Xserv i MacPro odpalaja system w 32bitach

Podsumowujac, jest to zdecydowanie dobrze przypakowany Leo艣 ktory mimo wieku dzieciencego jeszcze nie okazal mi swych mankament贸w, niemniej jednak czekam na pierwszy Update, a noz zyskamy jeszcze wiecej wydajnosci.

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:32
Czy kto艣 mo偶e powiedzie膰 jak jest z 偶ywotno艣ci膮 baterii w MBP?
Wydluzyla sie chociaz odrobine?
Na oko tak

Przy czytaniu otwartych wcze艣niej zak艂adek w safari, na na艂adowanej na full baterii i przygaszonym ekranie i w艂膮czonym WiFi system prognozowa艂 ponad 10 godzin pracy. Leopard w takich warunkach pokazywa艂 mi 8 godzin, ale wiadomo 偶e zale偶y co si臋 robi.
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:42
Ja si臋 ba艂em, 偶e co艣 si臋 posypie wi臋c wrzuci艂em sobie zdj臋cia na iPoda ale instalacja posz艂a bez najmniejszego problemu i chyba tak jest u wi臋kszo艣ci os贸bNo to ja si臋 zapytam inaczej. Czy istnieje szansa na instalacj臋 SL bez utraty danych? Mam za ma艂y dysk Time Machine w stosunku do dysku

A tak przy okazji, to Snow Leo nie nazywa zrzut贸w ekranu "Obrazek" tylko "Zrzut Ekranu (data, godzina)"

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:47
przy pr贸bie zapisania pliku com.apple.boot.plist komputer nie chce go zapisac i odmawia dostepu. jak zatem wpisac komente do bootowania w 64 bitach?
艢ci膮gnij TextMate i edytuj plik owym... dopisz w flagach kernela -x64... ale tyle co mi wiadomo to ograniczeniem jest 32bitowe EFI :>
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:51

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:54
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:55
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:56
no mi pozostale rzeczy rowniez (oprocz plugina do maila i adiuma)
Nie wiem co sie stalo ale znikly mi ikony dyskow (mam 3) z puplitu jak wrocic do tego lub jak zrobic aby te ikony byly na pulipicie?
W opcjach Findera

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:58

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:00
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:22
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:27
Czy kupujac update w PL bede mial dalej system w ENG czy po update bedzie po PL ?
![]()
tak, wersja PL r贸偶ni si臋 jedynie pude艂kiem z polskimi napisami.
J臋zyk ustawiasz sobie w preferencjach. Natomiast jak robisz update to nic nie musisz ustawia膰 j臋zyk zostanie taki sam jak przed aktualizacj膮.
na moje oko po paru godzinach zabawy na 2 macach nie ma 偶adnej r贸偶nicyMam jedno pytanie - jak wyglada 偶ywotno艣膰 baterii na nowym systemie? Poprawi艂o si臋 co艣?
Ziomy i poziomy, a kto艣 mo偶e zainstalowa艂 Snow Leoparda na Mini z Core Duo - inaczej 32-bitowym Intelu? Warto si臋 w to pcha膰?
P贸ki co siedz臋 na Tigerze ale coraz wi臋cej fajnych program贸w pojawia si臋 na 10.5 only wi臋c chyba pora zrobi膰 te dwa kroki w prz贸d...
ja mam zainstalowy na na 64bitowym MBP jak i na starym 32bitowym MB na tym drugim dzia艂a r贸wnie dobrze w sumie bez r贸偶nicy. My艣l臋 偶e nawet na starym sprz臋cie warto zainstalowa膰, ze wzgl臋du na poprawki i cen臋.
a jedyny problem jaki mam w snow to szalej膮ca korekta pisowni w cocoaspell

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:30
Moim zdaniem niestety nic si臋 nie zmieni艂o.Mam jedno pytanie - jak wyglada 偶ywotno艣膰 baterii na nowym systemie? Poprawi艂o si臋 co艣?
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:39

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:49
tak, wersja PL r贸偶ni si臋 jedynie pude艂kiem z polskimi napisami.
J臋zyk ustawiasz sobie w preferencjach. Natomiast jak robisz update to nic nie musisz ustawia膰 j臋zyk zostanie taki sam jak przed aktualizacj膮.
na moje oko po paru godzinach zabawy na 2 macach nie ma 偶adnej r贸偶nicy
ja mam zainstalowy na na 64bitowym MBP jak i na starym 32bitowym MB na tym drugim dzia艂a r贸wnie dobrze w sumie bez r贸偶nicy. My艣l臋 偶e nawet na starym sprz臋cie warto zainstalowa膰, ze wzgl臋du na poprawki i cen臋.
a jedyny problem jaki mam w snow to szalej膮ca korekta pisowni w cocoaspell
wywal cocoaspell bo jest niepotrzebny SL ma swoje sprawdzanie pisowni
checkspell te偶 jest niepotrzebny
szaleje ci bo si臋 to gryzie
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:53
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2
0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych
-
Bing (1)