OSX Snow Leopard - w piątek ogólnoświatowa premiera
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:30
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:32
Też miałem problem z CoverSutra i zainstalowałem tą wersje CoverSutra 2.2 Beta 4 at Sophiestication Software. W tej wersji, nie zauważyłem żadnych problemów. Wszystko działa ok, nawet mod do wyświetlania napisów po prawej stronie śmiga bez problemu.
wszystko jest w obrazie dmg jak go usuwać
ale daje:
TO UNINSTALL:
If you are running AppleJack version 1.4.3 or greater, you can uninstall AppleJack simply by adding the 'uninstall' parameter when you run the script in single user mode, like this:
applejack uninstall
If you want to uninstall AppleJack without booting into single user mode, you can do it by opening a Terminal window and typing:
sudo /private/var/root/Library/Scripts/applejack.sh uninstall
Please note: The uninstall command will not remove the optional Memtest OS X files. If you selected to have them installed during the AppleJack installation, you will need to remove those files manually.
Usuwajcie applejack bo potrafi strasznie namieszać przy instalacji:(
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:32
Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:39
Oj chyba nie we wszystkich - np. w Poznaniu w King Crossie kiedyś sprzedawali Maczki a teraz zupełnie nie ma - tylko iPodyHej a te SL to we szystkich media marktach sprzedają?

Napisano 29 sierpnia 2009 - 11:42
Też miałem problem z CoverSutra i zainstalowałem tą wersje CoverSutra 2.2 Beta 4 at Sophiestication Software. W tej wersji, nie zauważyłem żadnych problemów. Wszystko działa ok, nawet mod do wyświetlania napisów po prawej stronie śmiga bez problemu.
dzieki za linka!
Napisano 29 sierpnia 2009 - 12:33
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:15
Oj chyba nie we wszystkich - np. w Poznaniu w King Crossie kiedyś sprzedawali Maczki a teraz zupełnie nie ma - tylko iPody
Nie sprzedają od mniej więcej pół roku. Skończyli współpracę, bo podobno tylko bałagan był, a i zyski małe, czemu wcale się nie dziwię...
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:19
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:20

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:20
Ogolnie jestem zadowolony procz kilku malych problemow system działa szybko, stabilnie i dodaje wiele przydatnych funkcji jak te chocby w Quick Time X.
Mysle ze w kolejnych aktualizacjach Apple zdecyduje sie na przepisanie wszystkich programow tak aby dzialaly w trybie 64bit, dzis niestety chocby iTunes który jak sądze duzo by zyskał na takim manewrze, dalej dziala w 32bitach. Testy w Geekbench 32bit wykazuja wzgledem 10.5.8 wzrost o 700pkt co daje mojej maszynie ponad 5tys pkt

Swoją drogą polecam uzytkownikom SL przetestowanie ich maszyny pod wzgledem wydajnosci OpenCL.
Board Message
Teraz dalej sprawa Snow Leo i 64bit... miało byc ah oh i w ogole system tylko 64bit a tu co? wszystkie maszyny apple procz Xserv i MacPro odpalaja system w 32bitach

Podsumowujac, jest to zdecydowanie dobrze przypakowany Leoś ktory mimo wieku dzieciencego jeszcze nie okazal mi swych mankamentów, niemniej jednak czekam na pierwszy Update, a noz zyskamy jeszcze wiecej wydajnosci.

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:32
Czy ktoś może powiedzieć jak jest z żywotnością baterii w MBP?
Wydluzyla sie chociaz odrobine?
Na oko tak

Przy czytaniu otwartych wcześniej zakładek w safari, na naładowanej na full baterii i przygaszonym ekranie i włączonym WiFi system prognozował ponad 10 godzin pracy. Leopard w takich warunkach pokazywał mi 8 godzin, ale wiadomo że zależy co się robi.
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:42
Ja się bałem, że coś się posypie więc wrzuciłem sobie zdjęcia na iPoda ale instalacja poszła bez najmniejszego problemu i chyba tak jest u większości osóbNo to ja się zapytam inaczej. Czy istnieje szansa na instalację SL bez utraty danych? Mam za mały dysk Time Machine w stosunku do dysku

A tak przy okazji, to Snow Leo nie nazywa zrzutów ekranu "Obrazek" tylko "Zrzut Ekranu (data, godzina)"

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:47
przy próbie zapisania pliku com.apple.boot.plist komputer nie chce go zapisac i odmawia dostepu. jak zatem wpisac komente do bootowania w 64 bitach?
Ściągnij TextMate i edytuj plik owym... dopisz w flagach kernela -x64... ale tyle co mi wiadomo to ograniczeniem jest 32bitowe EFI :>
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:51

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:54
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:55
Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:56
no mi pozostale rzeczy rowniez (oprocz plugina do maila i adiuma)
Nie wiem co sie stalo ale znikly mi ikony dyskow (mam 3) z puplitu jak wrocic do tego lub jak zrobic aby te ikony byly na pulipicie?
W opcjach Findera

Napisano 29 sierpnia 2009 - 13:58

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:00
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:22
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:27
Czy kupujac update w PL bede mial dalej system w ENG czy po update bedzie po PL ?
![]()
tak, wersja PL różni się jedynie pudełkiem z polskimi napisami.
Język ustawiasz sobie w preferencjach. Natomiast jak robisz update to nic nie musisz ustawiać język zostanie taki sam jak przed aktualizacją.
na moje oko po paru godzinach zabawy na 2 macach nie ma żadnej różnicyMam jedno pytanie - jak wyglada żywotność baterii na nowym systemie? Poprawiło się coś?
Ziomy i poziomy, a ktoś może zainstalował Snow Leoparda na Mini z Core Duo - inaczej 32-bitowym Intelu? Warto się w to pchać?
Póki co siedzę na Tigerze ale coraz więcej fajnych programów pojawia się na 10.5 only więc chyba pora zrobić te dwa kroki w przód...
ja mam zainstalowy na na 64bitowym MBP jak i na starym 32bitowym MB na tym drugim działa równie dobrze w sumie bez różnicy. Myślę że nawet na starym sprzęcie warto zainstalować, ze względu na poprawki i cenę.
a jedyny problem jaki mam w snow to szalejąca korekta pisowni w cocoaspell

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:30
Moim zdaniem niestety nic się nie zmieniło.Mam jedno pytanie - jak wyglada żywotność baterii na nowym systemie? Poprawiło się coś?
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:39

Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:49
tak, wersja PL różni się jedynie pudełkiem z polskimi napisami.
Język ustawiasz sobie w preferencjach. Natomiast jak robisz update to nic nie musisz ustawiać język zostanie taki sam jak przed aktualizacją.
na moje oko po paru godzinach zabawy na 2 macach nie ma żadnej różnicy
ja mam zainstalowy na na 64bitowym MBP jak i na starym 32bitowym MB na tym drugim działa równie dobrze w sumie bez różnicy. Myślę że nawet na starym sprzęcie warto zainstalować, ze względu na poprawki i cenę.
a jedyny problem jaki mam w snow to szalejąca korekta pisowni w cocoaspell
wywal cocoaspell bo jest niepotrzebny SL ma swoje sprawdzanie pisowni
checkspell też jest niepotrzebny
szaleje ci bo się to gryzie
Napisano 29 sierpnia 2009 - 14:53
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych