Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Snow Leopard w sprzedaży już od 28 sierpnia

• Please log in to reply
289 replies to this topic

#76 budzik1

budzik1
  • 347 posts

Posted 24 August 2009 - 22:19

Przypuszczam że skoro jest to przejście na pełne 64 bity (przepisany na nowo finder itp.) to dużo lepiej jest zrobic świeżą instalację zamiast update.

#77 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 24 August 2009 - 22:22

a jak zainstalowac snow leo??? czy bede muszial zrobic backup'a danych i wtedy sformatowac dysk i zainstalowc Snow Leo czy bede mogl zrobic upgrade systemu???

Odpowiedź jest także na wcześniejszych stronach wątku.

#78 Octave007

Octave007
  • 107 posts

Posted 24 August 2009 - 22:23

a jakbedzie mozna zainstalowac snow leo??? czy bede muszial zrobic backup'a danych i wtedy sformatowac dysk i zainstalowc Snow Leo czy bede mogl zrobic upgrade systemu???

#79 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 24 August 2009 - 22:33

co za pytanie przecież pisze na stronce że dopiero po 28 dostarczy to pewnie nie ma na magazynie

#80 drobiu

drobiu
  • 6 posts

Posted 24 August 2009 - 22:35

nie no moze i ma na magazynie ale jakas umowa/papierek zabrania mu sprzedac wczesniej niz 28 :P - dla mnie sensowne...

#81 wb_wb

wb_wb
  • 8 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 24 August 2009 - 22:35

Przypuszczam że skoro jest to przejście na pełne 64 bity (przepisany na nowo finder itp.) to dużo lepiej jest zrobic świeżą instalację zamiast update.

Moim zdaniem stawianie nowego systemu powinno być, i prawdopodobnie będzie skonstrtuowane w taki sposób, aby mac nie był "pół-64bitowy" kiedy zrobisz update, a w pełni 64bitowy kiedy zrobisz świeżą instalację os'a. :wink:

#82 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 24 August 2009 - 22:37

a jakbedzie mozna zainstalowac snow leo??? czy bede muszial zrobic backup'a danych i wtedy sformatowac dysk i zainstalowc Snow Leo czy bede mogl zrobic upgrade systemu???

Będziesz musiał kupić 3 komputery i wtedy będziesz mógł mieć Snow Leopard'a. A teraz poważnie, przeczytaj choć jedną stronę z tego wątku, np. ósmą.

#83 mauser

mauser
  • 21 posts
  • SkądLimerick Ireland

Posted 24 August 2009 - 22:38

zawsze jest opcja archive&install
i upgrade też zapewne będzie

Niestety w wersjach testowych ktore widzialem ostatnia A432 tej opcji juz niema, upgrade zrobilem
z leoparda z obrazu dmg na koniec byl tylko restart i system ready to go, mam nadzieje ze wersja finalna to nie jest 432 bo znalazlem duzo bledow

#84 petr

petr
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 August 2009 - 22:41

Niestety w wersjach testowych ktore widzialem ostatnia A432 tej opcji juz niema, upgrade zrobilem
z leoparda z obrazu dmg na koniec byl tylko restart i system ready to go, mam nadzieje ze wersja finalna to nie jest 432 bo znalazlem duzo bledow

jakie? ja nie widze. ale w sumie nie szukam :)

#85 drobiu

drobiu
  • 6 posts

Posted 24 August 2009 - 22:41

mozliwe ze prawdziwa wersja ostateczna to 10A438 ale rownie dobrze moze byc to fake...

[url=http://browse.geekbench.ca/geekbench2/view/156733]iMac8,1 : Geekbench Result Browser[/url]

#86 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 August 2009 - 22:46

mauser - której opcji nie było? a&i? czy update?

#87 petr

petr
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 August 2009 - 22:52

mauser - której opcji nie było? a&i? czy update?

ja nie widzialem a&i, update byl bo zrobilem.

#88 kiler129

kiler129
  • 403 posts
  • SkądSiedlce

Posted 24 August 2009 - 23:17

Ja juz sie zamotalem :) Komu przysluguje za $29 a komu za 9$? :)

#89 Fikou

Fikou
  • 475 posts
  • SkądStettin, Poland

Posted 24 August 2009 - 23:20

snow leo

Mac mini (Early 2009) : Geekbench Result Browser

leo

Mac mini (Early 2009) : Geekbench Result Browser

#90 petr

petr
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 August 2009 - 23:24

Ja juz sie zamotalem :)
Komu przysluguje za $29 a komu za 9$? :)

to prawie jak pogubić się w zasadach gry w bierki :)

#91 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 24 August 2009 - 23:28

Ludzie tak trudno przeczytać co na jest napisane apple.pl?? Jeszcze rozumiem jak by to było po angielsku :/. Tu masz wszystko:
Apple (Polska) - Mac OS X Snow Leopard - Dane techniczne

a tu poczytaj se regulamin:
Apple - Mac OS X Snow Leopard - Uaktualnij system swojego nowego komputera Mac do wersji Mac OS X Snow Leopard

#92 budzik1

budzik1
  • 347 posts

Posted 24 August 2009 - 23:32

Ludzie tak trudno przeczytać co na apple.pl pisze??[...]

jest napisane

;-)

#93 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 24 August 2009 - 23:36

Dzęki budzik1. Zastanawia mnie czas w jaki po premierze dostanę SL z programu up-to-date. Mam nadzieję, że na keynote powiedzą, że płytki już wysłane i na dniach będą w domu :P. A najlepiej jak by to sam Steave powiedział xD

#94 mauser

mauser
  • 21 posts
  • SkądLimerick Ireland

Posted 24 August 2009 - 23:40

Witam, nie przypominam sobie zeby byla opcja, archive & install,
co do blędow ktore znalazlem to np.
w nowej wersji Stacks przy opcji Grid mozna poruszac sie po drzewie katalogow i cofac, ale jesli wejdzie sie troche glebiej np. 5 poziomow to wywala sie caly Dock restartuje sie,
nie bardzo pamietam co mi tam jeszcze przeszkadzalo i nawalalo, ale np. jesli damy get info naprzyklad pliku filmu gdzie jego rozmiar jest 700MB pod leopardem tu juz w Snow Leopardzie mamy 733MB, mam dysk 320GB gdzie w leopardzie jest widziany jako rzeczywiste 297.77GB to juz w snow leopardzie jest to 320GB !!! co mnie bardzo irytuje mam nadzieje ze to poprawili a jak nie to moze da sie jakimis tajnymi komendami ustawic poprawne jednostki, mialem tez sporo problemow z Quick Time X, naszczescie w opcji instalacji mozna doinstalowac starego quicktime 7,
ogolnie system zapowiada sie calkiem przyzwoicie, wydaje sie byc sporo szybszy, interfejs jest bardziej przejrzysty, tak jakby wszystko lepiej zorganizowane, funkcja podgladu w findeze na ikonach jest fajna mozna elegancko powiekszac itp.

PS wlasnie zamowilem w pre-order w irlandi za 29 euro z tego co wynika to powinien juz byc w piatek rano

Estimated Shipping: By August 28th
Product / Part No.
Qty

MAC OS X 10.6 SNOW LEOPARD RETAIL-INT
MC223Z/A

Wyglada na to ze bedzie to wersja w pudelku, i bedzie ja mozna zainstalowac na kazdym intel-macu, te pierdoly z upgrade to jest tylko licencja, ja kupilem maca 2 lata temu tuz przed premiera leoparda, wiec mam i tigera, nie bedzie zadnych problemow, nawet jak bym nie mial leoparda, nikt ode mnie zadnego potwierdzenia nie wymagal, zamowilem w apple online store,
w kazdym badz razie jak mnie w weekend wkurzy to w poniedzialek zapraszam na allegro bedzie w opcji kup teraz :)

---- Dodano 24-08-2009 o godzinie 23:47 ----
Przepraszam za jezyk i ortografie (mam dyslekcje, dysortografie) i piłem niedawno :))

#95 petr

petr
  • 332 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 August 2009 - 23:48

Witam, nie przypominam sobie zeby byla opcja, archive & install,
co do blędow ktore znalazlem to np.
w nowej wersji Stacks przy opcji Grid mozna poruszac sie po drzewie katalogow i cofac, ale jesli wejdzie sie troche glebiej np. 5 poziomow to wywala sie caly Dock restartuje sie,

no u mnie tego nie ma, stworzylem 20 katalogow i wchodzilem do nich w ten sposob i ok, idealnie.

nie bardzo pamietam co mi tam jeszcze przeszkadzalo i nawalalo, ale np. jesli damy get info naprzyklad pliku filmu gdzie jego rozmiar jest 700MB pod leopardem tu juz w Snow Leopardzie mamy 733MB, mam dysk 320GB gdzie w leopardzie jest widziany jako rzeczywiste 297.77GB to juz w snow leopardzie jest to 320GB !!! co mnie bardzo irytuje mam nadzieje ze to poprawili a jak nie to moze da sie jakimis tajnymi komendami ustawic poprawne jednostki, mialem tez sporo problemow z Quick Time X, naszczescie w opcji instalacji mozna doinstalowac starego quicktime 7,
ogolnie system zapowiada sie calkiem przyzwoicie, wydaje sie byc sporo szybszy, interfejs jest bardziej przejrzysty, tak jakby wszystko lepiej zorganizowane, funkcja podgladu w findeze na ikonach jest fajna mozna elegancko powiekszac itp.

a tego nie sprawdzalem...

#96 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 August 2009 - 00:14

Nie no bez jaj. Też jestem w 99% pewien że wersja za 29$ (podobnie jak każda) to normalna instalka a nie tylko upgrade. Sęk w tym, że jeżeli chcieć być zgodnie z literą prawa legalnym to np. dla mnie z Tigera przesiadka na Snow Leoparda wymaga: 1) albo kupna Leopards + upgr. za 29$ do Snow 2) albo kupna Snow w pakiecie box za 169$ (zakladajac ze ktos ze stanow przywiezie) Ehh... a może kupię i tak wersję za 29$ i będę korzystał a jak tylko dorwę innego lapka z preinstalowanym Leo to od razu stanę się w 100% oryginalny :P

#97 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 25 August 2009 - 00:17

tab0reqq, możesz też kupić Leo i dostać wtedy za free update :)

#98 wakoman

wakoman
  • 962 posts
  • SkądMiami, Gdynia

Posted 25 August 2009 - 01:31

Czy oznacza to, ze 28.08 dostane juz w Apple Retail Store MacBook z zainstalowanych snieznym kotem? Tak sie sklada ze przed wyjazdem chce sobie kupic nowego mbp i w tym przypadku mi to jest na reke;-)

#99 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 25 August 2009 - 02:31

Czy oznacza to, ze 28.08 dostane juz w Apple Retail Store MacBook z zainstalowanych snieznym kotem? Tak sie sklada ze przed wyjazdem chce sobie kupic nowego mbp i w tym przypadku mi to jest na reke;-)

Dostaniesz, zawsze tak było w każdym razie u mnie na 5 ave. Byłoby bez sensu, żeby w Apple Store były jeszcze sprzedawane preinstalowane zwykłe Leopardy w dzień premiery Snowa. W ten sam dzień muszą być także komputery ze Snow-em.

#100 Octave007

Octave007
  • 107 posts

Posted 25 August 2009 - 03:10

Za 4 dni bede mial! :)))

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users