Świata nie zmienisz ..
Za pare dni kiedy sprawa ucichnie wszystkie aukcje wrócą na allegro:)widać że zdziałał. niektórzy już zaczeli kasować aukcje.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 23 August 2009 - 18:36
Za pare dni kiedy sprawa ucichnie wszystkie aukcje wrócą na allegro:)widać że zdziałał. niektórzy już zaczeli kasować aukcje.
Posted 23 August 2009 - 18:41
Sam niewiele zdzialasz
Świata nie zmienisz ..
Posted 23 August 2009 - 18:43
Posted 23 August 2009 - 18:54
Ale ja już przestałem zgłaszać to tylko do Allegro, więc za kilka dni to oni dostaną wezwania na policję i raczej im się odechce jak będą płakać przed sądem i płacić kary.Za pare dni kiedy sprawa ucichnie wszystkie aukcje wrócą na allegro:)
A ja wierzę, że zmienię. Sporo aukcji już zniknęło, dostałem dużo "płaczących" maili. Aukcje autoryzowanego serwisu "najlepsze darmowe gry iClinic" też zniknęły.Sam niewiele zdzialasz
Świata nie zmienisz ..
Posted 23 August 2009 - 19:07
Znając polskie władze wątpie w taki obrót sprawy:)Ale ja już przestałem zgłaszać to tylko do Allegro, więc za kilka dni to oni dostaną wezwania na policję i raczej im się odechce jak będą płakać przed sądem i płacić kary.
Zgodnie z polskim prawem ściągnięte pliki posiadające prawa
autorskie można przechowywać na dysku przez 24h. Jeśli chcesz pobrać
pliki musisz po 24h (od momentu pobrania ich na dysk) skasować je ze swojego komputera.
Posted 23 August 2009 - 19:16
A znasz działanie polskich władz z autopsji czy filmów?Znając polskie władze wątpie w taki obrót sprawy:)
Posted 23 August 2009 - 19:20
Posted 23 August 2009 - 19:20
Posted 23 August 2009 - 19:30
Sprzedawanie kupionych przez nich aplikacji XX osobom to także przestępstwo.chyba ze dostajesz oryginalne oprogaramowanie kupione przez nich i teraz to twoja rola polega na jego zlamaniu i zainstalowaniu wg instrukcji ktora np znajduje sie na jakiejs stronie www a nie jest dostarczona bezposrednio razem z oprogarmowaniem.
Ale brawo!!!!!
Posted 23 August 2009 - 19:38
Posted 23 August 2009 - 19:39
Ja tez jestem za walka z piratami w 100% chociaz z samych opisow aukcji nie wynika nic, co mogloby narazic te osoby na jakakolwiek odpowiedzialnosc.
Większosc pisze że oferuje możliwosc odblokowania instalcji nielegealnych gier nie ich instalacje (w ten sposob nie lamią prawa)
Zapewne następnie pojawiające się aukcje będą opisywane tylko w ten sposob ;>
[url=http://allegro.pl/item717597069_iphone_2g_3g_3gs_3_01_jailbreak_gry_navi_wroclaw.html]iPhone 2g 3g 3gs 3.01 JAILBREAK GRY NAVI WROC�AW (717597069) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Otrzymasz ode mnie 2 płyty DVD:
1) ponad 4GB programów i gier, które instalujesz na swoim iPhone !! m.in kultowa gra WORMS'y.
2) dwie różne automapy, NAVIGON i SYGIC (w tym jedna z polskim lektorem). Obie posiadają mapy całej EUROPY.
[url=http://allegro.pl/item711515359_iphone_3g_3gs_wymiana_szybki_szczecin_gry_simlock.html]iPhone 3G 3GS wymiana szybki Szczecin GRY SIMLOCK (711515359) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Cała mapa Europy 1.5GB w twoim iPhone, bez jakiegokolwiek pobierania danych z internetu.
Navigon. Jedna z najlepszych aplikacji która bez problemu zaprowadzi Cię do celu.
Aplikacja w języku angielskim. Posiada mapy Polski.
[url=http://allegro.pl/item720979810_iphone_nawigacja_odblokowanie_simlok_serwis_katowi.html]Iphone Nawigacja Odblokowanie Simlok Serwis KATOWI (720979810) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Chcesz zmienić swojego iPhona w Play Station - trafiłeś idealnie, mogę wgrać najnowsze gry.
UWAGA!!!! Nr 1 w polsce NAWIGACJA na iPhona z polskimi komendami głosowymi!!!!Mapy teleatlas - cała europa
Ale kiedy wylicytuję ich aukcję i poproszę o wysłanie programu do domu - zrobią to. A gdy się z nimi spotkam - wgrają mi programy.Większosc pisze że oferuje możliwosc odblokowania instalcji nielegealnych gier nie ich instalacje (w ten sposob nie lamią prawa)
Zapewne następnie pojawiające się aukcje będą opisywane tylko w ten sposob ;>
Posted 23 August 2009 - 20:03
Posted 23 August 2009 - 20:04
Posted 23 August 2009 - 20:06
nie zrozumiałem chyba...
Ke? Przecież płacą za to, więc jakich darmowych? Płacą złodziejowi, a nie autorowi.
Posted 23 August 2009 - 20:20
Nie dla dobra Apple, a developerów, którym sam jestem.Nie chce pytac ile ty kupiles tego Armani, ale pewnie troche kosztow poniosles ;-)... Wszystko dla dobra Apple
Kupowałem w Warszawie, Krakowie, Strzelcach Opolskich i kilku innych. Możecie robić tak jak ja. Na komisariacie siedzi się nie więcej jak 40-60 minut, na jedną sprzedaż, więc w miarę OK.A w ogole to z jakiego miasta kupowales? Bo moze by sie podzielic? Kazdy z innego by kupil i jechane?
Ale ja się nie czepiam JB.Samo oferowanie instalowania JB. jest fair, bo i tak jak mówisz wgranie JB to jakaś tam umiejętność. JB daje możliwości którymi nas jeszcze Apple nie uraczył. A po za tym JB stale przyczynia się do rozwoju IP.
Nie do końca. W tytułach aukcji i treściach jest wiele pozycji, więc ja zainteresowany jedną uważam, że wybieram sobie to czym jestem zainteresowany i płacę tyle ile jest w "Kup Teraz". A to, że zostaję nabity w butelkę i dostaję piraty... to już mnie nie boliNiestety w wiekszości przypadków, ludzie biąrą udział w aukcji przede wszystkim kuszeni ofertą "Iphone albo JB + DARMOWE gry, mapy, dzwonki, tapety, aplikacje, wszystko to za FREE", a to juz jest tępe złodziejstwo. Bo oprócz oferowania usługi kusi się ofertą nielegalnego często drogiego softu.
Posted 23 August 2009 - 20:23
przeciez to wiadomo od samego prawie początku wątku.Możliwe, Krzysiek....postaram się jaśniej wytłumaczyć.
KeMoge łopatologicznie....
Samo oferowanie instalowania JB. jest fair, bo i tak jak mówisz wgranie JB to jakaś tam umiejętność. JB daje możliwości którymi nas jeszcze Apple nie uraczył. A po za tym JB stale przyczynia się do rozwoju IP.
Niestety w wiekszości przypadków, ludzie biąrą udział w aukcji przede wszystkim kuszeni ofertą "Iphone albo JB + DARMOWE gry, mapy, dzwonki, tapety, aplikacje, wszystko to za FREE", a to juz jest tępe złodziejstwo. Bo oprócz oferowania usługi kusi się ofertą nielegalnego często drogiego softu.
Łatwo zatem wywnioskować że analogicznie mógłbym zaoferować np. naprawę rozrządu a jako zakąskę zaproponować gratisowe kołpaki które wczoraj ukradłem na parkingu. Jeżeli to jest dla kogoś ok i porównuje takie zachowania do zwykłej usługi......dla mnie to mylenie pojęć
.i prosze mi nie ke-kować ?
Ps. Też zgłosiłem 6 aukcji...w grupie siła
Posted 23 August 2009 - 20:27
Nie dla dobra Apple, a developerów, którym sam jestem.
To ci niezle musi zalezec... Jak np kupiles 3 to juz siedzisz 3 godziny na policji :roll: kobieta sie ciebie nie dopytuje co przeskrobales?Możecie robić tak jak ja. Na komisariacie siedzi się nie więcej jak 40-60 minut, na jedną sprzedaż, więc w miarę OK.
Nigdy szczególnie rozgarniety w szkole nie bylem, ale z Warszwy do Krakowa chyba troche jest??? To jak to mamy robic, jak ty robiles? Czy ci przysylali to na plytach dvd? Czy mailem? No bo chyba nie jezdziłeś specjalnie po polsce?!Kupowałem w Warszawie, Krakowie, Strzelcach Opolskich i kilku innych.
Posted 23 August 2009 - 20:33
Posted 23 August 2009 - 20:33
Posted 23 August 2009 - 20:49
Akcja bardzo fajna. Popieram takie dzialania (mimo ze nie mam czasu siedziec na posterunkach i skladac zeznania) ale aukcje allegro klikam do weryfikacji zawsze.
Jedno mnie ciekawi, czy Twoja akcja z zamawianiem nie podchodzi pod przestepstwo paserstwa?
Posted 23 August 2009 - 20:55
Stary, jest niedziela - dzień który wiecznie się dłuży. Idziesz na posterunek i rozmawiasz z policjantami. To są też ludzie, można z nimi przy okazji ciekawie porozmawiać. Uwierz mi, że czas tam szybko i przyjemnie mija. Oczywiście jak jesteś poszkodowany w takiej sprawie, a nie jako podejrzanyTo ci niezle musi zalezec... Jak np kupiles 3 to juz siedzisz 3 godziny na policji :roll: kobieta sie ciebie nie dopytuje co przeskrobales?
Ja chyba 1 kupie, bo wiecej nie wysiedze...
Piszesz sprzedawcy, że nie jesteś z Krakowa, żeby przysłał płytę z programem.Nigdy szczególnie rozgarniety w szkole nie bylem, ale z Warszwy do Krakowa chyba troche jest??? To jak to mamy robic, jak ty robiles? Czy ci przysylali to na plytach dvd? Czy mailem? No bo chyba nie jezdziłeś specjalnie po polsce?!
Paserstwo nieumyślne byłoby wtedy gdybym nic z tym nie zrobił. Ale ja dostaję taką płytę i wiem co jest grane. Idę więc na policję i składam doniesienie o popełnieniu przestępstwa oraz oszustwie.Akcja bardzo fajna. Popieram takie dzialania (mimo ze nie mam czasu siedziec na posterunkach i skladac zeznania) ale aukcje allegro klikam do weryfikacji zawsze.
Jedno mnie ciekawi, czy Twoja akcja z zamawianiem nie podchodzi pod przestepstwo paserstwa?
Nie dostanie grzywny 100 zł, tylko w najlepszym wypadku zapłaci wielokrotność ceny oprogramowania które sprzedał. A że są to dziesiątki/setki programów to kwota robi się ciekawa. Wyrok w zawieszeniu dyskwalifikuje w wielu zawodach...Moim zdaniem dobra akcja , tylko znajac nasza polska "kochana" policje to skonczy sie na jakims upomnieniu albo grzywnie 100zł a zarobił dotychczas np 600zł wiec i tak bedzie sie cieszyc.
Posted 23 August 2009 - 21:01
Posted 23 August 2009 - 21:02
Posted 23 August 2009 - 21:03
Stary, jest niedziela - dzień który wiecznie się dłuży. Idziesz na posterunek i rozmawiasz z policjantami. To są też ludzie, można z nimi przy okazji ciekawie porozmawiać. Uwierz mi, że czas tam szybko i przyjemnie mija. Oczywiście jak jesteś poszkodowany w takiej sprawie, a nie jako podejrzany
Piszesz sprzedawcy, że nie jesteś z Krakowa, żeby przysłał płytę z programem.
Posted 23 August 2009 - 21:08
0 members, 1 guests, 0 anonymous users