Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
824 odpowiedzi w tym temacie

#576 Turbo

Turbo
  • 526 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 20:09

Wszystko fajnie, jedynie, gdy chcę wyszukać najbliższy przystanek koło siebie pokazuje mi zawsze że najbliższy przystanek jest gdzieś w centrum. Na mapie także, żadnych przystanków poza centrum (Gdynia) nie widać...

#577 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 kwietnia 2010 - 20:16

Wszystko fajnie, jedynie, gdy chcę wyszukać najbliższy przystanek koło siebie pokazuje mi zawsze że najbliższy przystanek jest gdzieś w centrum.
Na mapie także, żadnych przystanków poza centrum (Gdynia) nie widać...

Polecam wejść w zakładkę konfiguracja - bazy. Tam widać że jest wprowadzonych 65 z 650 przystanków. Dlatego nic więcej nie znajduję.

Dane można uzupełniać przez moją stronę http://kakaki.pl/mapa login scheduler hasło test

#578 orius

orius
  • 370 postów
  • SkądJastrzębie-Zdrój, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:38

A ja mam dosyć dziwny problem.
Właśnie zakupiłem wersję 1.7.8 gdyż wchodząc na http://kakaki.pl/mapa/ zauważyłem dostępne Jastrzębie Zdrój (czekałem z zakupem aplikacji aż właśnie się moje miasteczko pojawi). Zainstalowałem na iPhonie, uruchomiłem, chciałem pobrać aktualizację dla mojego miasta, pobrała się, i trach, Scheduler się wyłączył. Po ponownym włączeniu zauważyłem że Jastrzębie jest zaznaczone jako zainstalowane. Ale gdy próbuje nacisnąć "Linie", "Przystanki", "Ulubione", "Szukaj" to nic się nie dzieje... Jedyne co mogę zrobić to pogrzebać w ustawieniach. Nawet jak nacisnąłem znów na Jastrzębie Zdrój (przypadkiem, ale dobrze że to zrobiłem) pojawiła się informacja że mam już ów miasto zainstalowane, lecz przycisk "Anuluj" nie działa.
W czym tkwi problem? Mam nadzieję że da się na to jakoś zaradzić gdyż nie na darmo płaciłem za Shedulera.
Posiadam iPhone'a 3G, sieć Plus, soft 3.1.3 po JailBreak'u.

EDIT: Huh, wyłączyłem aplikację, włączyłem znów, zmieniłem skina na black, wyłączyłem i znów włączyłem, nagle wszystko działa. Wybaczcie że tak opisuje wszystko ale nie wiem co mogło pójść nie tak.

Kakaki - dobra robota! Aplikacja warta swojej ceny. :)

#579 b3herith

b3herith
  • 27 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 11:12

Pytanie do autora aplikacji. Używam softu 3.1.2 po JB. Z miejsca podkreślę ze aplikacja została KUPIONA. Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób usunąć otoczki wokół ikonki ? Używam innych ikon i całkowicie psuje to moja koncepcje ;-). Pozdrawiam

#580 bazant

bazant
  • 196 postów
  • SkądPoznań/Bolechowo

Napisano 04 czerwca 2010 - 20:28

Tak sobie czytam o abonamencie i zastanawiam się czy iAD może jakoś pomóc? Abonament byłby wtedy za brak reklam, a jak ktoś chce za darmo, to dostaje z reklamami i już.. Nie da się tak??

#581 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 15 czerwca 2010 - 06:10

Na iOS 4 nie działa wyszukiwanie przystanków po GPS.

#582 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 czerwca 2010 - 11:43

Na iOS 4 nie działa wyszukiwanie przystanków po GPS.

Mi działa, także nie wiem gdzie może być problem. Posprawdzam jeszcze wieczorem.

#583 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 15 czerwca 2010 - 11:53

U mnie również na iOS 4 działa. Wszystko tak jak było na 3.1.3 - żadnych problemów.

#584 fredy

fredy
  • 74 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 06:56

Tak sobie czytam o abonamencie i zastanawiam się czy iAD może jakoś pomóc? Abonament byłby wtedy za brak reklam, a jak ktoś chce za darmo, to dostaje z reklamami i już..
Nie da się tak??

mógłby gdyby nie fakt że ludzie i tak by kradli właśnie po to żeby nie mieć reklam i szpanować przed innymi że mają pełna wersje. Inna kwestia to cena aplikacji. Autor chce za nią ok 9 zł?? czy to naprawdę tak dużo? jednorazowy wydatek 9 zł za aplikację której możemy używać w całej Polsce i która jest mega często aktualizowana i polepszana..... dla porównania 9 zł to 1,5 piwa w dobrym pubie... naprawdę tak dużo?

#585 archangelus

archangelus
  • 84 postów

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:05

Ok, wszystko działa. Musiał być u mnie jakiś problem bo po odinstalowaniu i zainstalowaniu aplikacji wszystko jest w porządku. Dzięki za odpowiedź.

#586 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 czerwca 2010 - 11:50

łoł, muszę powiedzieć, że zaskoczyła mnie zmiana na b. ładny alert pobierania w najnowszej wersji :)

#587 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 18 czerwca 2010 - 13:40

Niestety wyszukiwarka przy wyszukiwaniu z jedną przesiadką zawiesiła mi iP na iOS 4 tak, że nie da się dało się wrócić do Home screena przez kilka minut :/

#588 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 29 czerwca 2010 - 14:34

Aplikacja jest na prawde super wykonana, w szystko w jak najlepszym porządku. Ale mam jedno ale, ktore w sumie mocno ogranicza posługiwanie się tym programikiem. Chodzi dokładnie o opcje iż zaznaczam przystanek z ktorego chce wsiadac a na linii czasu pokazuje mi przy kazdym przystanku ile czasu zajmie dojazd do danego miejsca. Taka opcja byla w gingerze, ale niestety w Scheduler jest tylko linia czasu od pierwszego przystanku. W momencie gdy wsiadam na poczatku linii to ok, ale gorzej ma sie sytuacja jak chce spr czas przejazdu z ktoregos ze srodkowych przystankow. Mam nadzieje ze autor programu doda kiedys ta bardzo przydatna opcje. Na pewno dla tych co jezdza na biletach ;)

#589 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 czerwca 2010 - 14:48

Taka funkcja już jest. Wejdź na przystanki, na dany przystanek, potem na linie i w oknie z czasami kliknij na belke z numerem linni

#590 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 03 lipca 2010 - 11:55

kolejne powazne problemy z Schedulerem. Najpierw po zaktualizowaniu bazy Wroclawia przestaly wyswietlac sie rozklady w pozycji "ulubione". Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu programu aplikacja w ogole przestala dzialac, po kliknieciu na ikone pojawia sie tylko plansza z ustawieniami. Mam najnowszy soft, najnowsza wersje programu, telefon nie sprawia zadnych problemow, nie byl jailbreakowany. Dziwne bo z zadna inna aplikacja kupiona na iTunes (a jest ich juz kilkadziesiat) nie mam takich problemow jak z schedulerem. Reasumując na chwile obecna aplikacja przestala dzialac i nie moge z niej korzystac.

#591 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 03 lipca 2010 - 12:10

u mnie wszystko działa doskonale na ios4

#592 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 03 lipca 2010 - 19:43

u mnie tez dzialalo, do dzisiaj

#593 marcin0903

marcin0903
  • 410 postów
  • SkądOpole

Napisano 03 lipca 2010 - 20:21

Hm.., cięzko to może być naprawic, bo z tego co widac malo kto ma taki problem - może restore spróbuj?

#594 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lipca 2010 - 20:34

kolejne powazne problemy z Schedulerem. Najpierw po zaktualizowaniu bazy Wroclawia przestaly wyswietlac sie rozklady w pozycji "ulubione". Po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu programu aplikacja w ogole przestala dzialac, po kliknieciu na ikone pojawia sie tylko plansza z ustawieniami. Mam najnowszy soft, najnowsza wersje programu, telefon nie sprawia zadnych problemow, nie byl jailbreakowany. Dziwne bo z zadna inna aplikacja kupiona na iTunes (a jest ich juz kilkadziesiat) nie mam takich problemow jak z schedulerem.
Reasumując na chwile obecna aplikacja przestala dzialac i nie moge z niej korzystac.

Odinstalowanie programu usuwa wszystkie dane, dlatego program wchodzi do menu z ustawieniami - każe pobrać jakieś miasto.
Jaką masz wersję programu ? Aktualna to 1.9.0 - i tylko dla niej będą działać rozkłady.

#595 5762492f59

5762492f59
  • 288 postów

Napisano 03 lipca 2010 - 21:01

OK. Zainstalowalem wszystko od nowa i dziala ale podczas ponownego dodawania przystanków w pozycji "ulubione" dwukrotnie wyrzucilo mnie do menu glownego. No nic, przezyje ;)

#596 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 05 lipca 2010 - 06:23

U mnie co ciekawe od kilku dni codziennie pokazuje się Push Notification, że baza Słupska została zaktualizowana, chociaż mam tylko bazę Warszawy używaną :)

#597 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 lipca 2010 - 11:35

Taka funkcja już jest.
Wejdź na przystanki, na dany przystanek, potem na linie i w oknie z czasami kliknij na belke z numerem linni

Niestety to strasznie nie userfriendly :( Załóżmy jade linia np 12 i zgapiłem się nie musze znac nazwy kolejnego przystanku a poprzedniego nie zauważyłem. W tym momencie chce zobaczyc ile jeszcze zajmie mi podróż. Teraz w takim razie musze wejsc w linie 12, sprawdzic jaki jest kolejny przystanek, wejsc w opcje przystanku, wyszukac go, kliknac tam na linie 12 i pozniej na plakietke z numerem linii. Strasznie duzo klikania, a czasami takie informacje przydają się dosłownie w mig ;) Może dobrym pomysłem byłoby dodanie w menu linii już po wejściu w interesującą nas linie i przystanek, czasu dojazdu do kolejnych? :)

#598 kal8

kal8
  • 195 postów

Napisano 14 lipca 2010 - 23:43

Przy próbie aktualizacji rozkładu pisze mi żebym pobrał najnowsza wersję schedulera mimo iż mam 1.9.0

#599 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 lipca 2010 - 06:10

Przy próbie aktualizacji rozkładu pisze mi żebym pobrał najnowsza wersję schedulera mimo iż mam 1.9.0

Masz czy kupiłeś, bo od wersji 1.9.0 jest różnica - koniec z piraceniem.

#600 kal8

kal8
  • 195 postów

Napisano 15 lipca 2010 - 06:15

Kupiłem i 2 razy bez problemu aktualizowałem rozkłady. Teraz błąd wyskakuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych