Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Scheduler Poland - rozkład jazdy na iPhone'a.

• Please log in to reply
824 replies to this topic

#751 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 March 2011 - 18:26

A szkoda. Ja jak zwykle się spóźniłem ;).

#752 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 03 April 2011 - 19:08

Czy ktoś z obecnych używa schedulera na iPhonie 2G z softem 3.1.3 w wersji 2.0.5 ? Są z nim jakieś problemy? Mam zgłoszenie od jednego użytkownika że program nie działa poprawnie, chciałem to zweryfikować na bazie miasta Gdańsk.

#753 SLaweck

SLaweck
  • 173 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 April 2011 - 09:03

Witam Czy jest jakaś szansa na zrobienie porządku z rozkładem dla Warszawy i obszarów podmiejskich? Pisałem już w tej sprawie, ale nie otrzymałem odpowiedzi. Chodzi o to, że jeśli przystanki w np. Jabłonnej, Legionowie, Piasecznie mają taką samą nazwę jak przystanki w Warszawie, to zbijane są w jeden. Co to powoduje chyba nie muszę tłumaczyć. Pozdrawiam

#754 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 04 April 2011 - 21:04

Czy ktoś z obecnych używa schedulera na iPhonie 2G z softem 3.1.3 w wersji 2.0.5 ?
Są z nim jakieś problemy?
Mam zgłoszenie od jednego użytkownika że program nie działa poprawnie, chciałem to zweryfikować na bazie miasta Gdańsk.

mam, u mnie chyba wszystko działa.

#755 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 04 April 2011 - 21:11

Ok. Dzięki za informację.

---------- Wpis dodano o 20:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:09 ----------

Witam

Czy jest jakaś szansa na zrobienie porządku z rozkładem dla Warszawy i obszarów podmiejskich? Pisałem już w tej sprawie, ale nie otrzymałem odpowiedzi. Chodzi o to, że jeśli przystanki w np. Jabłonnej, Legionowie, Piasecznie mają taką samą nazwę jak przystanki w Warszawie, to zbijane są w jeden. Co to powoduje chyba nie muszę tłumaczyć.

Pozdrawiam

Nowa wersja bazy z poprawionymi danymi przystanków jest w przygotowaniu, będzie dostępna w przeciągu dwóch tygodni.

#756 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 23 April 2011 - 21:38

Nowa wersja bazy z poprawionymi danymi przystanków jest w przygotowaniu, będzie dostępna w przeciągu dwóch tygodni.

No i doczekaliśmy się. Jest już dostępny wakacyjny rozkład dla Warszawy. Nareszcie można po ludzku zaplanować urlop... ;)

Posted Image

#757 jasi0

jasi0
  • 625 posts

Posted 24 April 2011 - 21:21

Czy każdy dodany przystanek przez ktoregos w uzytkownikow musi owocowac aktualizacja calej bazy? W tej chwili powiadomienie o koniecznosci aktualizacji warszawskiej bazy dostaje co najmniej 3-4 razy dziennie...

#758 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 27 April 2011 - 17:51

Scheduler 2.1.0 dodany do AppStore - w ciągu najbliższych godzin będzie dostępny do pobrania

---------- Wpis dodano o 16:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:46 ----------

Czy każdy dodany przystanek przez ktoregos w uzytkownikow musi owocowac aktualizacja calej bazy? W tej chwili powiadomienie o koniecznosci aktualizacji warszawskiej bazy dostaje co najmniej 3-4 razy dziennie...

Powiadomienia służą informacji o nowej bazie - mogą się pojawiać raz dziennie jak i 100 razy dziennie - nie zmusza to nikogo do pobierania każdorazowo bazy danych :)

A tak na poważnie to mój generator rozkładów działa w pętli - po sprawdzeniu wszystkich miast (44) odpoczywa 30 minut i znowu leci od początku i jeśli w tym czasie pojawi się zmiana w rozkładach lub ktoś poprawi dane GPS to jest generowana nowa baza danych.
Dlatego czasem jak nie ma zmian w rozkładach - a ktoś masowo dodaje przystanki to nowe bazy pojawiają się co około 30 minut.

#759 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 27 April 2011 - 20:18

Ściągnąłem aktualizację i w trakcie próby przejścia do zakładki Aktualizacje, program się wysypuje do Springboard. iPhone 4, iOS 4.3.2

#760 trocu

trocu
  • 770 posts

Posted 27 April 2011 - 20:20

Dlatego czasem jak nie ma zmian w rozkładach - a ktoś masowo dodaje przystanki to nowe bazy pojawiają się co około 30 minut.

To dlatego dostałem dziś info, że naraz - dla jednej bazy - pojawiło się 210 aktualizacji do pobrania... ?

Posted Image

#761 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 27 April 2011 - 20:29

Była informacja ze jest dostępna nowa wersja 2.1.0 do pobrania w AppStore. I numer się ustawił na 210.

#762 gucorek

gucorek
  • 596 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 27 April 2011 - 20:30

nie, to jest info o nowej wersji programu, zainstalowałem i znikło:)

#763 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 April 2011 - 20:50

W Appstore pojawila sie aktualizacja wraz z infofmacją iz potrzebne bedzie ponowne zalogowanie sie. Niestety przy probuje zalogowania aplikacja wyrzuca mnie do sprinboarda. Moge spokojnie przegladac rozklady wyznaczac trasy ale nie udaje sie zalogowac. Wylaczenie i wlaczenie telefonu nie rozwiazalo problemu. Przed aktualizacja wszystko dzialalo bez problemu.

#764 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 27 April 2011 - 20:52

W Appstore pojawila sie aktualizacja wraz z infofmacją iz potrzebne bedzie ponowne zalogowanie sie. Niestety przy probuje zalogowania aplikacja wyrzuca mnie do sprinboarda. Moge spokojnie przegladac rozklady wyznaczac trasy ale nie udaje sie zalogowac. Wylaczenie i wlaczenie telefonu nie rozwiazalo problemu. Przed aktualizacja wszystko dzialalo bez problemu.

Wspomniałem o tym parę postów wcześniej.

#765 kakaki

kakaki
  • 494 posts
  • SkądKraków

Posted 27 April 2011 - 20:56

Proszę spróbować usunąć program i zainstalować jeszcze raz.
W trakcie testów nikt nie zgłosił takich problemów a nawet w tej chwili pobrałem wersję z AppStore i nie mam z nią żadnych problemów jeśli chodzi o okno logowania - sprawdzone na 3 urządzeniach (iPhone 4 iOS 4.3.2 / iPad iOS 4.3.2/ iPhone 3G iOS 4.2.1)

#766 Endi

Endi
  • 414 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 April 2011 - 20:57

To dlatego dostałem dziś info, że naraz - dla jednej bazy - pojawiło się 210 aktualizacji do pobrania... ?

Posted Image

Miałem to samo. Nie jest to spowodowane aktualizacjami bazy, tylko koniecznością aktualizacji samej aplikacji. Po niej wszystko wraca do normy

Edit

Ups, nie zauważyłem, że jest już następna strona

#767 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 27 April 2011 - 21:04

Proszę spróbować usunąć program i zainstalować jeszcze raz.
W trakcie testów nikt nie zgłosił takich problemów a nawet w tej chwili pobrałem wersję z AppStore i nie mam z nią żadnych problemów jeśli chodzi o okno logowania - sprawdzone na 3 urządzeniach (iPhone 4 iOS 4.3.2 / iPad iOS 4.3.2/ iPhone 3G iOS 4.2.1)

Usuniecie i ponowna instalacja rozwiazala problem. Dziekuje za pomoc.

#768 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 27 April 2011 - 21:19

Ok, ponowna instalacja pomogła. Jednak jakiś problem ze stabilnością jest - podczas próby wysłania rozkładu smsem aplikacja znowu się wysypała, dopiero ponowne uruchomienie aplikacji pomogło.

#769 DD7

DD7
  • 101 posts
  • SkądPL

Posted 24 June 2011 - 11:39

Istnieje może jakaś alternatywa dla tego programu?

#770 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Posted 24 June 2011 - 11:46

Nie

#771 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 June 2011 - 00:04

Coś jest nie tak, że szukasz alternatywy? :)

#772 razr

razr
  • 1664 posts
  • SkądKatowice, SI

Posted 26 June 2011 - 00:45

Coś jest nie tak, że szukasz alternatywy? :)

Pewnie szuka darmowej wersji ;)

#773 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 26 June 2011 - 10:01

11 zł na rok to żaden pieniądz.

#774 mygumas

mygumas
  • 338 posts
  • SkądBDG

Posted 27 June 2011 - 10:02

jest,

połączenie z netem na chwilę i sprawdzenie rozkładu przez stronę komunikacji miejskiej etc :D

#775 Radabi

Radabi
  • 16 posts
  • SkądToruń

Posted 28 June 2011 - 14:54

Witam serdecznie... Jestem nowy na forum... Mam pytanie odnośnie programu scheduler poland. Wykupiłem właśnie abonament roczny poprzez przelewy24. Po zaktualizowaniu starej bazy okazało się, że z paroma liniami autobusowymi jest problem. Chodzi o toruń np linie 26 i 40 sa w bazie ale tylko w jedną stronę uwzględnione... czy to błąd bazy czy może powinienem coś pokombinować. Próbowałem pobierać baze ponownie. Z góry wielkie podziękowania za odpowiedź. Pozdrawiam Radek

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users