Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zakup Apple Care

• Please log in to reply
312 replies to this topic

#176 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 27 January 2013 - 21:07

Nie da się ominąć. Chcą zweryfikować legalność zakupionego pakietu APP.

#177 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 27 January 2013 - 21:18

Witam mam problem z rejestracją applecare na imaca. Problem polega na tym , że po wpisaniu numeru seryjnego maca i numeru applecare. System prosi mnie o dane z rachunku ze sklepu, których nie mam. Gwarację kupiłem na ebay. Wie ktoś może jak to ominąć z góry dziękuje.

Spróbuj zrobić to telefonicznie. Sam rejestrowałem dosyć dużą ilość AC telefonicznie i nigdy nikt mnie nie prosił o rachunek. Co prawda AC pochodził z legalnych sklepów a nie ebay (gdzie od jakiegoś czasu niestety również oszustwo goni oszustwo)
Rozumiem, że Twój iMac jest nadal na podstawowej 12 misięcznej gwarancji. A druga sprawa- być może kupiłeś gwarancję, która jest już niestety zarejestrowana i system jej nie przyjmuje. Lub kupiłeś podróbkę - czyli nieistniejącą gwarancję.

#178 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 27 January 2013 - 21:25

Przy numerach składających się z liczb i znaków gwarancja realizowana jest bez okazania dowodu zakupu, przy kodzie składającym się z samych cyfr często chcą dowód zakupu celem potwierdzenia autentyczności. Raczej nie ominiesz, znajomy miał podobną sytuacje i skończyło się na zwrocie. Kupował na allegro. Spróbuj skontaktować się ze sprzedającym niech wymieni kod lub wyślę skan rachunku.

#179 kamil1920

kamil1920
  • 2 posts

Posted 27 January 2013 - 21:49

W takim razie będę musiał spróbować telefonicznie. Sprzedający nie posiada paragonu. Dziękuje za informacje.

#180 vic01

vic01
  • 68 posts
  • SkądLeszno/Zielona Góra, PL

Posted 23 April 2013 - 10:45

witam
wracam do mojego ostatniego postu z poprzedniej strony odnośnie AC do IP z USA w PL :-)
przezorny zawsze ubezpieczony i wyszło że tym razem to się sprawdziło
IP padł a dokładniej głośnik systemowy - Infolinia pokierowała mnie do Cortland w Wrocławiu - oczywiście historia gdzie i jak kupiłem AC ;) naprawa a dokładniej wymiana na nowy czy inny odświeżony bo tego nie da się określić trwała 2 DNI
zero problemów pozdrawiam Panów z sklepu w Skytower

PS
rejestrowałem 2 AC i nigdzie nie było weryfikacji o dowód zakupu

pozdrawiam

#181 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 07 November 2013 - 13:10

Mam problem z zarejestrowaniem Applecare - wchodzę na stronę Apple - Support - AppleCare Agreement - Register - loguję się za pomocą swojego Apple ID i na pierwszej stronie, po wybraniu lokalizacji "Poland" wyskakuje: "We're sorry, but we are unable to complete your request at this time. For more information, please contact us."
Każdy inny kraj przepuszcza, tylko Polski nie ;| Ktoś miał z tym problem?

#182 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 07 November 2013 - 16:28

Mam problem z zarejestrowaniem Applecare - wchodzę na stronę Apple - Support - AppleCare Agreement - Register - loguję się za pomocą swojego Apple ID i na pierwszej stronie, po wybraniu lokalizacji "Poland" wyskakuje: "We're sorry, but we are unable to complete your request at this time. For more information, please contact us."
Każdy inny kraj przepuszcza, tylko Polski nie ;| Ktoś miał z tym problem?

Gdzie kupiłeś AC? Tzn. w jakim kraju? Bo jeśli np. AC masz z USA to po wybraniu lokalizacji Polska będzie odrzucać rejestrację i trzeba zmienić lokalizację na USA. Miałem już takie przypadki. Moim zdaniem to nic nie zmienia, ale niektórzy chcą, żeby wszystko było rejestrowane, dodawane na lokalizację Polska. W takim razie rejestrację dokonaj telefonicznie dzwoniąc na infolinię Apple Polska i zrobisz to w ciągu 1-2 minut. Wiele razy już to robiłem i zawsze odbywało się to szybko i bezproblemowo.

#183 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 07 November 2013 - 17:24

AppleCare kupione w Niemczech ;) Tak zrobię, zarejestruję telefonicznie, chociaż to trochę dziwne, bo odrzuca mi Polskę zanim zdążę podać jeszcze jakiekolwiek dane (SN komputera czy registration number z AC).

#184 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 07 November 2013 - 17:35

AppleCare kupione w Niemczech ;) Tak zrobię, zarejestruję telefonicznie, chociaż to trochę dziwne, bo odrzuca mi Polskę zanim zdążę podać jeszcze jakiekolwiek dane (SN komputera czy registration number z AC).

To faktycznie dziwne, że odrzuca zanim podasz więcej danych zwłaszcza kod rejestracyjny AC. Chyba, że laptop już jest po 12 miesięcznej podstawowej gwarancji (domyślam się, że to jednak nie wchodzi w grę). Dzwoń i załatwisz to bezproblemowo.

#185 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 07 November 2013 - 17:42

Pewnie chodzi o moje konto Apple ID (to jedyna informacja, jaką do tego momentu wpisuję), ale w sumie nie wiem co może blokować... Konto mam zarejestrowane na prawdziwe dane, z Polskim adresem ;) Chcę zarejestrować AC dla iMaca, który ma gwarancję podstawową do lipca 2014, a nawet gdyby było już po niej, to niby skąd system ma o tym wiedzieć? ;)

#186 pavi7600

pavi7600

• 1199 posts

Posted 07 November 2013 - 17:46

Pewnie chodzi o moje konto Apple ID (to jedyna informacja, jaką do tego momentu wpisuję), ale w sumie nie wiem co może blokować... Konto mam zarejestrowane na prawdziwe dane, z Polskim adresem ;) Chcę zarejestrować AC dla iMaca, który ma gwarancję podstawową do lipca 2014, a nawet gdyby było już po niej, to niby skąd system ma o tym wiedzieć? ;)

No to być może masz coś nie tak ze swoim kontem. Skoro nie przepuszcza Cię dalej. Albo jakieś problemy na stronie Apple są. Jak zadzwonisz to ich wypytaj dlaczego masz takie problemy.

#187 tomusczar

tomusczar
  • 143 posts

Posted 09 November 2013 - 14:32

Witam Zamierzam kupić gwarancję do MBAir która jest z USA - komputer kupiony w Cortlandzie - jak uważacie czy cena 619 za nią jest ok czy jest za bardzo niska ? Gwarancja jest następująca: AppleCare Protection MacBook Air/13" MacBook Pro MODEL GWARANCJI: MD015LL/A

#188 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 09 November 2013 - 15:17

619 czego ? talarów ?.

#189 tomusczar

tomusczar
  • 143 posts

Posted 09 November 2013 - 15:23

619 czego ? talarów ?.

619 złotych :)

#190 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 13 November 2013 - 13:17

Dopiero dzisiaj znalazłem czas żeby zarejestrować telefonicznie AppleCare - tak, jak mówiłeś pavi7600, nie było żadnych problemów, a rejestracja online jest chyba dla Polski zablokowana, stąd wcześniejsze problemy.
Po wejściu na Apple — Wsparcie — Umowy AppleCare i wciśnięciu "Zarejestruj" przekierowuje od razu na stronę, gdzie proszą o kontakt z firmą Apple - nie ma możliwości zarejestrowania AppleCare samemu... ;)

#191 DnL

DnL

• 370 posts

Posted 13 November 2013 - 18:53

Jakiś sprawdzony sprzedawca Apple Care tu jest? Konkretnie do iPhone potrzebuję.

#192 matiitam7

matiitam7
  • 345 posts

Posted 30 November 2013 - 16:30

Witam, planuje zakupić Apple Care dla iMac'a. Przeszukując internet znalazłem ciekawą ofertę (taki mi sie przynajmniej wydaje) - APPLE IMAC - APPLECARE PROTECTION PLAN | eBay

Twierdzę że jest ona ciekawa bo w iSpocie chcą za rozszerzenie gwarancji 750,- wiec praktycznie 2x wiecej. I mam tu do Was pytanko bo nie umiałem znaleźć odpowiedzi w tym wątku chociaz niektore były podobne ;-), a mianowicie kupiłem iMac'a w Cortlandzie w Polsce i czy będzie jakiś problem z zarejestrowaniem takiego AppleCare który (jak ten wyżej) pochodzi z Anglii ? I czy w razie potrzeby użycia takiego AppleCare (oby nie) będzie serwis sprawiał problemy (BTW Jaki wtedy serwis za to odpowiada, bo chyba nie z Cortlandu... ???).
Pozdrawiam

#193 musicArmani

musicArmani
  • 149 posts

Posted 30 November 2013 - 17:36

Nie wczytywałem się za bardzo, ale czy to jest gwarancja na 12mc?. Ta z iSpot jest na 36mc

#194 matiitam7

matiitam7
  • 345 posts

Posted 30 November 2013 - 19:24

@musicArmani Nie, jest napisane ze na 36 msc ;-) [ATTACH=CONFIG]18675[/ATTACH]

#195 Erykos

Erykos
  • 2847 posts

Posted 30 November 2013 - 19:41

Apple Care jest na 24 miesiące. To znaczy, zakupiony iMac ma 12 miesięcy + 24 miesiące z Apple Care. Wychodzi łącznie 36 miesięcy.

#196 matiitam7

matiitam7
  • 345 posts

Posted 30 November 2013 - 20:43

@Erykos to wiem :P ale czy bedzie jakis problem z podlaczeniem tego ANGIELSKIEGO AppleCare do iMaca z Polski? :)

#197 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 30 November 2013 - 21:07

Nie będzie problemu ;)

#198 matiitam7

matiitam7
  • 345 posts

Posted 30 November 2013 - 22:43

A ten serwis :D ? Kto za niego odpowiada ?? :D

#199 lubieherbate

lubieherbate
  • 399 posts

Posted 30 November 2013 - 23:06

Każdy autoryzowany serwis, np. Cortland. Nieważna z jakiej dystrybucji komputer i z jakiej dystrybucji Apple Care ;)

#200 matiitam7

matiitam7
  • 345 posts

Posted 01 December 2013 - 00:09

Okey to super! Dzięki za fachowe porady :P Jak widzę Ty też masz iMac'a z 2012 roku -brałeś Apple Care'a? Bo rozmawialem teraz z kilkoma osobami i mówiły mi że one nie biorą ;P i Zaczynam się łamać ;/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users