Zakup Apple Care
Posted 01 June 2011 - 14:52
Posted 29 September 2011 - 15:15
Posted 07 November 2011 - 14:32
Posted 16 November 2011 - 19:43
Posted 28 December 2011 - 17:06
Posted 28 December 2011 - 17:10
Posted 28 December 2011 - 19:19
Kupowałem ostatnio do iPada, i nic nie chcieli oprócz numeru seryjnego.
Kupiłeś niedawno Apple Care dla iPada 1st generacji?
Posted 28 December 2011 - 19:22
Kupowałem ostatnio do iPada, i nic nie chcieli oprócz numeru seryjnego.
czyli kupować bez strachu. A czy ktoś kupował może do iMac'a bo wiadomo jak to jest w PL same problemy robią
Posted 29 December 2011 - 00:42
Posted 29 December 2011 - 10:48
A dlaczego nie? Przecież iPady 1 do tej pory można znaleźć w niektórych sklepach do kupienia, jeszcze w czerwcu na półkach w Polskich sklepach głównie jedynki stały na półkach.Kupiłeś niedawno Apple Care dla iPada 1st generacji?
Chyba, że chodzi Tobie o to jak wyglądał przebieg rejestracji

Posted 29 December 2011 - 18:39
zasada jest prosta i pewna, wiem to z infolinii apple, jeśli kod AC jest alfanumeryczny (składa się i z cyfr i liter) to podajesz kod i masz zaraz po zakończeniu rozmowy telefonicznej aktywowany pakiet, jeśli natomiast kod składa się z samych cyfr to zawsze chcą skany dowodu zakupu i okładki opakowania na maila i trwa to około tydzień. Podobno nie ma reguły, jest to loteria, dowiadujesz się po odpakowaniu, choć mój był z USA i był alfanumeryczny, a obiło mi się o uszy, że większość ebay'owych z Anglii to same numerki...
z zakupem dowodu jest taki problem że mam jedynie paragon ze sklepu ale nie ma na nim nr seryjnego iMac'a. I boję się że nie będą chcieli uznać
Posted 09 October 2012 - 11:20
Posted 09 October 2012 - 15:53
Witam
Czy kupując np teraz maca z roczną gwarancją mogę przed np w 11 miesiącu gwarancji zakupić APPLECARE PROTECTION PLAN i aktywować go na kolejny okres?? Na ile zostanie przedłużona gwarancja?
Inna opcja, np kupić używanego maca i dokupić ten pakiet również wchodzi w grę??
Gwarancję AppleCare możesz dokupić podczas trwania podstawowowej 12 miesięcznej gwarancji urządzenia apple. Nie ma znaczenia czy kupisz ją w pierwszym czy ostatnim miesiącu podstawowej gwarancji. Po zarejestrowaniu gwarancja zostaje przedłużona o 24 miesiąca od ostatniego dnia podstawowej 12miesięcznej gwarancji urządzenia apple. Tak mozesz dokupić AC do używanego maca ale musi on być nadal na podstawowej 12 miesięcznej gwarancji apple.
Posted 09 October 2012 - 17:46

Posted 09 October 2012 - 21:08
"Apple Care Protection Plan dla Iphone w Polsce"
Już się pogubiłem wiec pytam...
Telefon kupiony na oficjalnej stronie przysłany z Irlandii . Czy jeśli kupie Apple Care Protection Plan w USA czy UK i odpukać coś mi się z IP stanie po rocznej gwarancji to czy z tego pakietu będę mógł skorzystać w Polsce :?: czy w grę wchodzi tylko wysyłka do USA czy UK
Pozdrawiam
Posted 09 October 2012 - 21:42
Witam
"Apple Care Protection Plan dla Iphone w Polsce"
Już się pogubiłem wiec pytam...
Telefon kupiony na oficjalnej stronie przysłany z Irlandii . Czy jeśli kupie Apple Care Protection Plan w USA czy UK i odpukać coś mi się z IP stanie po rocznej gwarancji to czy z tego pakietu będę mógł skorzystać w Polsce :?: czy w grę wchodzi tylko wysyłka do USA czy UK
Pozdrawiam
Myślę, że to gdzie jest kupiony plan AppleCare nie ma znaczenia. Dzwonisz i rejestrujesz go do swojego urządzenia. Gwarancja jest miedzynarodowa więc powinna działać w Polsce. Inaczej się ma podstawowa gwarancja na Iphona z USA - ta z tego co wiem nie obowiązuje w Polsce. Ale wydaje mi się, że w Twoim przypadku AC będzie działało. Ale dla pewności zadzwoń na infolinię apple Polska i spytaj.
Posted 23 October 2012 - 00:29
Posted 12 December 2012 - 02:48
Posted 12 December 2012 - 08:15
Moi drodzy parafianie po długiej batalii z zawiłościami przepisów apple przestawiam jak się sprawa ma na naszych realiach:
1. telefony zakupione w PL STORE
2. zakupienie AC for iphone w USA (MC255LL/A) i próba zarejestrowania rozszerzenia gwarancji w stanach jest niemożliwa do zrealizowania gdyż:
2a. AC z USA PRZYSŁUGUJE TYLKO I WYŁĄCZNIE DO TELEFONÓW ZAKUPIONYCH W USA
2b. Podczas telefonicznej rejestracji pani konsultantka miłym głosem tłumaczy dlaczego telefon zakupiony w PL nie może zostać rozszerzony przy użyciu AC z USA ... przyznam się że to był jakiś bełkot bo wynikało z niego że apple w europie jest inną firmą i rządzi się własnymi prawami
3. rejestracja AC zakupionego w USA na PL stronie jest niemożliwa
4. rejestracja AC zakupionego w USA na EN stronie jest możliwa pod warunkiem iż używamy innego APPLE ID niż ten na który kupiłem telefon (opłaciło się założenie nowego), oraz zarejestrowałem usługę używając adresu angielskiego.
podsumowując mam przedłużone do 11 grudnia 2013 roku bo na pocztę właśnie dostałem certyfikat, a czy w Polsce w razie awarii będzie uznany tego nie wiem
Pozdrawiam
Witam!
Dzięki za wyczerujące wyjaśnienie sprawy, napewno wielu z tego skorzysta i będzie dokładnie wiedziało co i jak z gwarancją AC do IP.
Ale trochę dziwne podejście Apple jeśli chodzi o AC. Na laptopy, iPady i inne urządzenia można rejestrować AC zakupione w USA bez problemów a na IP nie. Tak samo gwarancja jest międzynarodowa np. na iPada, laptopa, mac mini itp, A na IP nie - tzn, nie uznawana w Polsce. Niby produkty jednej firmy a jednak reguły odnośnie gwarancji inne. Troszkę dziwne i szkoda.
Pozdrawiam
Posted 25 January 2013 - 10:51
Posted 25 January 2013 - 11:59
Posted 25 January 2013 - 12:35
Masz dwa lata odpowiedzialności sprzedawcy, a nie gwarancji Apple. Nauczcie się w końcu, że to dwie różne rzeczy. A to czy chcesz dwa lata odpowiedzialności sprzedawcy, czy dopłacić za 3 lata gwarancji Apple to już Twoja sprawa. IMO dokupowanie do Maka kupionego w PL Apple Care w polskiej cenie nie jest opłacalne. Ale jeżeli ktoś kupił poza UE i może kupić Apple Care w US może rozważyć jego zakup.
Tylko, że gwarancja AC do komputerów a do IP to są też dwie różne rzeczy o ile się nic nie zmieniło. AC na IP jest 2 lata od daty zakupu. Czyli tak naprawdę przedłuża gwarancję o rok. A co to ma za znaczenie gdzie jest kupiony sprzęt? Laptop może być kupiony w UE lub poza, a gwarancja w USA. I nie ma problemu z zarejestrowaniem.
Posted 25 January 2013 - 13:20
Posted 25 January 2013 - 13:23
Jak wygląda opcja zakupu AppleCare dla monitora Thunderbolt Display ? W AOS nawet nie ma takiej możliwości... Czy kupiony AC w USA, będzie ważny dla monitora z polskiej dystrybucji ?
Parę miesięcy temu sprzedałem gwarancję AC z USA do aira oraz mac mini z polskiej dystrybucji i nie było najmniejszego problemu z rejestracją. Co do monitora to nie wiem - pewnie telefon na infolinię rozwiąże problem. Pozdrawiam
Posted 27 January 2013 - 20:58
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users