Zakup Apple Care
Posted 21 October 2010 - 14:28
Posted 21 October 2010 - 17:55
Posted 23 November 2010 - 22:42
wracając do aktywacji AC powiem wyraźnie i jasno by nikt nie miał wątpliwości
Apple Polska żąda tylko skanów tych kodów które zawierają tylko same CYFRY a jeśli macie kod w postaci LITER I CYFR aktywacja odbywa się od reki !!!!!
Skąd ta tajemna wiedza? Jeśli można wiedzieć.
Posted 23 November 2010 - 22:48
Posted 25 November 2010 - 20:34
Warto więc zatroszczyć się o nową wersję. Chyba oznaczenie produktu MC246LL to zapewnia.
Przy okazji:
Apple 3-Year AppleCare for MacBook, MacBook Air, MC246LL/B B&H
Jak ktoś ma "pośrednika" w USA to chyba warto.
Pewny sprzedawca.
174$ - nieźle przy 1100 w Polsce :-(
Pozdrawiam,
Tomek
Posted 14 December 2010 - 22:26
Przy rejestracji z numerem alfanumerycznym nic więcej nie trzeba dosyłać.
Warto więc zatroszczyć się o nową wersję. Chyba oznaczenie produktu MC246LL to zapewnia.
Przy okazji:
Apple 3-Year AppleCare for MacBook, MacBook Air, MC246LL/B B&H
Jak ktoś ma "pośrednika" w USA to chyba warto.
Pewny sprzedawca.
174$ - nieźle przy 1100 w Polsce :-(
Pozdrawiam,
Tomek
Mam pytanie ,czy jak kupie takie apple care i założmy ,że wysle to do wujka w USA to czy ja potrzebuje tylko numeru seryjnego czy czegoś jeszcz z tego pudełka?
pozdr
PS: Oraz czym się rózni apple care i takie coś
http://www.ispot.com...ook_p17391.html
Posted 15 December 2010 - 01:02
Posted 15 December 2010 - 15:55
Posted 15 December 2010 - 15:59
Posted 15 December 2010 - 16:22

Posted 15 December 2010 - 17:56
Odpłatna rozszerzona ochrona świadczona jest przez iSpot, czyli nie naprawią Ci sprzęt appla w Cortlandzie. Jedynie w iSpocie.
AppleCare wystarczy ze będziesz miał chyba numer seryjny.
ale tu pisze ze producentem jest isource, czyli chyba naprawa zajmuje sie isource. tak mi sie wydaje. nie zaglebialem sie w temat. ja nie zamierzam wyjezdzac za granice wiec zamowilem +24 miesiace do nowego mbp i7, ktorego mam otrzymac we wtorek.
Posted 15 December 2010 - 18:32
Posted 15 December 2010 - 20:00
Przy rejestracji z numerem alfanumerycznym nic więcej nie trzeba dosyłać.
Nie bardzo, miałem w sprzedaży nowe APP iMac i były tylko cyfry. Po drugie, jak masz pudełko nie masz się czego obawiać, Apple uznaje skany nazwijmy to innych dokumentów zakupu (skan nr seryjnego i APP).
---------- Wpis dodano o 20:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:58 ----------
ale tu pisze ze producentem jest isource, czyli chyba naprawa zajmuje sie isource. tak mi sie wydaje. nie zaglebialem sie w temat. ja nie zamierzam wyjezdzac za granice wiec zamowilem +24 miesiace do nowego mbp i7, ktorego mam otrzymac we wtorek.
Kiedyś już pisałem i nic nowego nie wniosę, wolę gwarancję producenta niż importera. Po prostu producent bardziej dba o prestiż i APP ma również wsparcie dotyczące systemu, iWork, iLife, monitor, TimeCapsule, myszka, klawiatura ..... jednym słowem jak nie będziesz wiedział co zrobić w systemie, iSource Ci nie pomoże.
Posted 16 December 2010 - 12:45
Mam pytanie ,czy jak kupie takie apple care i założmy ,że wysle to do wujka w USA to czy ja potrzebuje tylko numeru seryjnego czy czegoś jeszcz z tego pudełka?
Do rejestracji wystarczy sama znajomość kodu (jeśli jest alfanumeryczny).
Jeśli same cyfry to jeszcze skan numeru z pudła i/lub rachunek.
Numer z "wujkiem" IMHO jest pewny.
W ten system z iSpot bym się nie pchał (zwłaszcza przy cenach z USA).
Dodatkowo w AppleCare masz telefoniczną pomoc techniczna Apple do końca gwarancji.
No i idziesz gdziekolwiek na świecie do serwisu Apple, koleś sprawdza numer sprzętu w bazie... i naprawia :-)
Pozdrawiam,
Tomek
Posted 15 January 2011 - 19:11
Posted 25 January 2011 - 06:31
Z tego co się dowiedziałem jedynym sposobem jest kontakt z konsultantem na infolinii. Tak też zrobiłem. Wytłumaczył mi co mam zrobić i czym jest to spowodowane. Wysłałem zdjęcia naklejki z nr seryjnym, naklejki z pudełka, dowodu zakupu w ispocie. Po 3 dniach(czyli dzisiaj) otrzymałem oto takiego maila(po włosku?!):
Dodatkowe informacje są potrzebne do zarejestrowania umowy AppleCare
Klient Apple Szanowni Państwo,
Numer seryjny produktu (-ów); ***
numer umowy AppleCare (APP): ***
Liczba praktyki: ***
Dziękujemy za faksem dokumentów do rejestracji umowy wsparcia AppleCare.
Po sprawdzeniu i (l) dokument (-y) pod warunkiem, (o) i sprawdzeniu, że umowa wsparcia AppleCare zakupiony w okresie gwarancji, produkt Apple, a "może przystąpić do rejestracji umowy. W tym przypadku, będzie musiał podać swój adres pocztowy (nie e-mail), aby wysłać dowód objęcia. Prosimy o przesłanie eu_faxes@euro.apple.com adres e-mail, w tym adresu pocztowego w następującej formie:
Adres (ulica, plac, etc.)
Miasto:
Prowincja;
C.A.P. Kod pocztowy:
Kraj:
Po otrzymaniu wiadomości e-mail, będzie "zakończysz proces rejestracji i będzie" wysłała dokument dowodu ubezpieczenia.
Z poważaniem,
Zamówienia AppleCare Administracji
Niniejszy komunikat może zawierać poufne i poufnych informacji, skierowane wyłącznie do (e) osoby (osópowyżej (e). Zabrania się rozpowszechniania, rozprowadzania, kopiowania lub ujawnienia treści niniejszego komunikatu. Jeśli otrzymałeś ten komunikat przez pomyłkę, proszę usunąć tę wiadomość z systemu
AppleCare DLA iMac (***)
AppleCare DLA iMac (***)
Czy dobrze zrozumiałem, że mam nim wysłać swój adres pocztowy?
Posted 25 January 2011 - 08:33
Posted 25 January 2011 - 21:11
Posted 26 January 2011 - 07:51

Posted 03 February 2011 - 12:23
Posted 03 February 2011 - 12:26
Posted 03 February 2011 - 13:04
Posted 03 February 2011 - 13:44
Posted 03 February 2011 - 17:02
czy mozna zakupic apple care pod koniec okresu rozszerzonej gwarancji? mam gwarancje od grudnia 2010 na 3 lata. chcialbym pod koniec tego okresu kupic sobie apple care na kolejne 3 lata. jest taka mozliwosc?
Nie można przedłużać w nieskończoność ACPP, jak masz gwarancje do grudnia 2013 to oznacza że masz już wykupione Apple Care i nie przedłużysz jej więcej. Innymi słowy Twoja gwarancja kończy się w grudniu 2013.
btw. Ktoś ma w dobrej cenie ACPP do iMaca?

Posted 03 February 2011 - 18:00
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users