Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 3GS w Orange

• Please log in to reply
431 replies to this topic

#151 mirrr

mirrr
  • 127 posts
  • SkądWodzisław Śl

Posted 05 September 2009 - 13:50

Ja dzwonłem do sklepu Orange.pl i powiedzieli, że w poniedziałęk mają nową dostawę. Więc we wtorek w salonach. Chyba wszystko zaczyna się składać w całość.

#152 lukikme

lukikme
  • 18 posts

Posted 05 September 2009 - 23:37

Delikatnie mówiąc Orange tnie własnych klientów jak tylko może... Cały sierpień przygotowywałem się do przeniesienia rachunku z Ery do Orange. Pierwszy numer przeniosłem za pośrednictwem salonu, a następne miały zostać zastąpione nowymi aktywacjami z orange.pl. Niestety, złożyłem dzisiaj zamówienie na 3GS`a 16GB, po czym otrzymałem wiadomość, żę e weryfikacja złożonego zamówienia nie powiodła się i zostało ono odrzucone. Dlaczego? Bo jestem ich abonentem dopiero od sierpnia, a zakup kolejnych aktywacji w orange.pl musi być uwierzytelniony przynajmniej 3 opłaconymi fakturami. Paranoja! Nigdzie jeszcze mnie w ten sposób nie potraktowano, zwłaszcza na wejśćiu do nowej sieci.:???: W tej sytuacji z 6`ciu numerów w erze został mi jeden w orange i dwie opcje dalszego działania: - albo firma jest sparaliżowana i czeka 3 miesiące na nowe aktywacje, - albo biorę resztę numerów w salonie firmowym (gdzie też ciężko z dostępnością 3GS`ów) na gorszych warunkach umowy (120, a nie 110zł netto + większy koszt telefonu). Krótko mówiąc sieć Orange popisała się już na wstępie naszej współpracy...:???: Co do samej dostępności Iphone`ów 3GS to nikt tak naprawdę nie wie kiedy się pojawią. W związku ze sporą ilością chętych przypuszcza się, że Orange zrobi coś z tym w przyszłym tygodniu, a że dostawy są zawsze na początku i pod koniec tygodnia to padają daty pon-wt lub czw-pt. Krótko mówiąc - nie podniecajmy się tym tak, bo w ciągu 1, góra 2 miesięcy wszystko wróci do normy, ceny delikatnie opadną, a my będziemy się śmiać z dzisiejszej sytuacji. :wink:

#153 Mystik

Mystik
  • 134 posts

Posted 06 September 2009 - 11:19

- albo biorę resztę numerów w salonie firmowym (gdzie też ciężko z dostępnością 3GS`ów) na gorszych warunkach umowy (120, a nie 110zł netto + większy koszt telefonu).

Możesz oczywiście napisać pismo do Orange i może dadzą Tobie możliwość zakupu wcześniej w internecie.
Inną sprawą jest to, że o ile abonament faktycznie mógłbyś taniej wyrwać w internecie, to telefon w salonie bierzesz w tej samej cenie.
Możesz też spróbować dokonać zakupu za pomoca firmy zewnętrznej - przedstawiciele dzwoniący w imieniu Orange. Oni moga przygotować dla Ciebie specjalną umowę, której salon nie jest w stanie przygotować. A ta może być znacząco inna niż w salonie.
Generalnie najlepiej jest tam gdzie nas nie ma, ale to z własnego doświadczenia też uważam, że Orange robi mnie w jajo za każdym razem.

pozdrawiam

#154 cburza

cburza
  • 9 posts
  • SkądW-wa, Otwock

Posted 08 September 2009 - 14:24

I jak z dostępnością? Ktoś ma jakieś info? Nadal zapisy w orendżu jak za dawnych lat? :)

#155 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 September 2009 - 14:36

Ja już czekam prawie miesiąc na iPhone 3Gs 16GB, dzwonię praktycznie codziennie do salonu na pl. Konstytucji, sprawdzam na www.orange.pl i nic. Zależy mi na czasie, bo tylko do 15.09 mogę wymienić moje punkty profit na zniżkę na telefon. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Byłam wczoraj z ciekawości w Erze, spytać się o dostępność iP3Gs i powiedzieli mi, że regularnie co tydzień mają dostawy. O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI?

#156 jardins

jardins
  • 160 posts

Posted 10 September 2009 - 16:42

Ja już czekam prawie miesiąc na iPhone 3Gs 16GB, dzwonię praktycznie codziennie do salonu na pl. Konstytucji, sprawdzam na www.orange.pl i nic. Zależy mi na czasie, bo tylko do 15.09 mogę wymienić moje punkty profit na zniżkę na telefon. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Byłam wczoraj z ciekawości w Erze, spytać się o dostępność iP3Gs i powiedzieli mi, że regularnie co tydzień mają dostawy. O CO W TYM WSZYSTKIM CHODZI?

Ja 2 dni Temu kupiłem Iphone 3gs w Blue City, ale z konstytucji do mnie dzwonili, że mają dostępne i czy przyjadę. Natomiast Pani w Blue City powiedziała, że odrazu jak przyjechały to zostały sprzedane w przeciągu kilku godzin.

#157 mirrr

mirrr
  • 127 posts
  • SkądWodzisław Śl

Posted 10 September 2009 - 20:22

Ja miałem ten sam problem. W poniedziałek jednak przez przypadek wszedłem do 1 z punktów i okazało się, że mają, bo ktoś*nie odebrał. Wcześniej dawałem sobie czas do środy. Proponuję Ci sprzedać punkty jako doładowania np. na tym forum albo na Allegro. Zarobisz jakieś 75% wartości doładowań i przejść do Ery. Taki miałem plan. Na szczęscie wszystko zmieniło się w poniedziałkowy wieczór.

#158 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 September 2009 - 22:03

Wy chyba żartujecie... Kurde dzwonię do tego Orange codziennie rano, jestem na jakiejś liście i oni nic, a nic nie słyszeli o dostawie iP. A tu czytam, że dwa dni temu były dostępne. Super się traktuje klientów, którzy są w sieci już ponad 10 lat, super.

#159 jardins

jardins
  • 160 posts

Posted 10 September 2009 - 22:14

Widzę, że z Warszawy jesteś... Pojedź do Blue City do salonu Orange (ten salon jest zaprzyjaźniony z dyrekcją Orange), porozmawiaj z Panią Magdaleną. Super człowiek, orientuje się we wszystkim i na pewno pomoże.

#160 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 September 2009 - 22:51

Dzięki za radę, spróbuję. Jednak chyba jutro rano pokuszę się o telefon do salonu Orange na pl. Konstytucji i spytam już bardziej stanowczym tonem, dlaczego tak się dzieje.

#161 PabloEscobar

PabloEscobar
  • 71 posts

Posted 10 September 2009 - 22:55

3 GS 32GB i 3G 8GB są też w Reducie i Złotych Tarasach w Wawie, ja niestety przedłużałem w Erye i musiaem się zadowolić 16GB, bo nie mieli 32GB.

#162 cartman_77

cartman_77
  • 2 posts
  • SkądWawa

Posted 11 September 2009 - 11:05

Witam w gronie oczekujących na IP3GS w ORANGE. Dzisiejsze info: Na Konstytucji brak, na Pańskiej Brak, na Al. Niepodległości brak, w Al. Jerozolimskich brak. ps. z informacji od znajomego Orange zastanawia się czy wogóle kontynuować sprzedaż IP 3GS z powodu niewielkiej różnicy pomiędzy wersją IP 3G. Ciekawe czy to prawda. pozdr, cart

#163 AVALON

AVALON
  • 465 posts
  • SkądUK

Posted 11 September 2009 - 11:09

Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja w Erze, czy też czekacie na iPhony czy są od ręki dostępne?

#164 najman

najman
  • 953 posts

Posted 11 September 2009 - 11:31

W erze 16GB czarny 3GS od reki, przynajmniej tak bylo w srode. Na stronie ery tez sa widoczne, a na orange nie ma widocznych 3GSów.

#165 liroyek

liroyek
  • 530 posts
  • Skądslask

Posted 11 September 2009 - 11:52

hmmmm czyli nadal bym czekal hehe :) no to teraz z innej beczki - kupilem bialego 3gs w erze - 2 dni czekalem :) ale do dzis nie mam aktywnej paczki 2 gb :( co prawda nie place za nia :) ale czasami by sie przydala ;) narazie ciesze sie wifi w domu i pracy :P

#166 PabloEscobar

PabloEscobar
  • 71 posts

Posted 11 September 2009 - 12:05

W erze 16GB czarny 3GS od reki, przynajmniej tak bylo w srode. Na stronie ery tez sa widoczne, a na orange nie ma widocznych 3GSów.

W czwartek też jeszcze były 16GB, tzn podobno bo nic jeszcze nie dostałem:wink:
32GB niestety nie było

#167 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 September 2009 - 14:06

W salonie Ery w Promenadzie w W-wie są dostępne od ręki białe i czarne 16GB i 32GB. Pan powiedział, że mają dostawy regularnie, więc nie ma problemu z dostępnością. Mianowicie w Orange, dzisiaj miła Pani w telefonicznym BOK poinformowała mnie, że cena iP 16GB zmieniła się z 399zł na 1399zł w abonamencie 150zł na 36 miesięcy.

#168 jardins

jardins
  • 160 posts

Posted 11 September 2009 - 14:27

fakt, przy abonamencie 55zł z 1599zł na 1799zł (24 mmc)

#169 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 11 September 2009 - 14:28

Więc pewnie zaczną być dostępne jak cena osiągnie kosmos.

#170 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Posted 11 September 2009 - 15:17

ehh ja tu na obnizki liczę a oni cenę zwiększają :D

#171 neomusic

neomusic
  • 7 posts

Posted 14 September 2009 - 18:30

To jest generalnie żenada co Orange wyprawia z 3GSami . Kończy mi się umowa, dostałem ofertę, tylko telefonów nie ma . Ciekawe, czy w związku z horrendalną podwyżką (100%!) także będę musiał zapłacić 100% więcej za telefon. Chamstwo, czyżby specjalnie wstrzymywali dostawy telefonów , żeby perfidnie podnieść ceny? Czekam od miesiąca, w dodatku żeby było śmieszniej, dzisiaj się dowiedziałem, że iP 3GS 16GB były dostepne 24 sierpnia, gdy dzwonili do mnie z Orange informując , że tych telefonów nie ma . Kompetencja pracowników w dziale PROpozycja mnie po prostu powala .

#172 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 September 2009 - 21:43

Jestem w identycznej sytuacji. Dzisiaj dzwoniłam, sprzedali w poniedziałek 7 iP 3Gs. Jestem 22 na liście oczekujących, 2 tygodnie temu byłam 35. To może za parę miesięcy mi się uda.

#173 akslow

akslow
  • 36 posts

Posted 15 September 2009 - 10:38

widze ze w kazdej sieci jest problem z dostepnoscia iphonow. Juz 2 tydzien czekam na dostepnosc wersji 32gb i nadal nie ma. W dodatku teraz brakuje takze wersji 16gb pozostaly tylko 8

#174 cartman_77

cartman_77
  • 2 posts
  • SkądWawa

Posted 15 September 2009 - 11:26

Witam, Właśnie znalazłem swojego wymarzonego IP 32GB Black na Okrzei. Z tego co wiem powinny być jeszcze w sztuki w tym salonie. Pozdr,

#175 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 September 2009 - 12:01

Jeden 16GB czarny jest w Blue City

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users