Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3GS w Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#276 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 września 2009 - 21:28

Witam jestem tu nowy ale mam nadzieje ze dowiem sie kilku ciekawych rzeczy o applowskich produktach:))
Sluchajcie ja juz od jakichs dwoch tygodni czuje sie jak w osiemdziesiatym piatym albo wczesniej choc niewiele pamietam z tamtych czasow.
Powiedzcie mi jak to mozliwe ze w XXI wieku w panstwie nalezacym do unii ja przychodze do dystrybutora iPhonow czyli do ORANGE i mowie ze chce zakupic telefon poza abonamentem czyli nawet biorac go na raty zostawiam tam prawie 2500 zł a z tego co wiem to rzadko sie zdarzaja tacy klienci i dowiaduje sie ze towaru NIE MA!!!
Masakra jakas !!!!
Czyli mam sie zapisac w kolejce i bede ktorystam na liscie i poprostu mam czekac na telefon jak na zimowki do zuka w 75.
Sluchajcie to jest poprostu ŻENUJĄCEEEE!!!!!!
Z pewnoscia jutro zadzwonie tak i do orange gdzies wyzej nie do BOK bo ci gówniarze nic nie wiedza i wyraze swoja opinie na temat takiej sytuacji ( z tego co wiem to w ERZE sytuacja jest podobna).
Nieomieszkam równiez zwrocic sie do Apple Polska ktorzy rowniez sa z pewnoscia wspolodpowiedzialni za taka sytuacje i równiez w miare delikatnie na ile mi nerwy pozwola przedstawie im zaistniala sytuacje.
Sluchajcie ja sie poprostu czuje jak bym pochodzil z trzeciego swiata i uwazam ze to jest lekka dyskryminacja naszego panstwa poniewaz w innych krajach takie urzadzenia stoja na polkach sklepowych badz salonowych a u nas pomimo iz sprzedaz tych telefonow jest rewelacyjna to firma Apple ma to gdzie bo to przeciez jakas Polska ktora nie wiadomo gdzie lezy bo to przeciez prawie Rosja bo dla nich my wszyscy tacy sami.
Jestem absolutnie zbulwersowany taka sytacja bo widze ze w tym cholernym kraju NIC sie nie zmienia od dziesiatek lat czy to naprawde musi tak byc??

W Erze bez problemu wczoraj dostałem od ręki białego 3GS 16GB. Jak coś to w Ciechanowie w Erze w centrum handlowym Mrówka są jeszcze 2 białe 16 ;) Mój wujek kupował przez iBOA i też nie było problemu.

#277 musicman

musicman
  • 8 postów

Napisano 22 września 2009 - 22:01

Jak za KOMUNY!!!!!!!! Sluchajcie sadze ze musi byc jakis sposob na ta sytuacje i nie wydaje mi sie ze nagle Chinczycy nie nadazaja z produkcja bo z tego co wiem to tam gospodarka idzie do przodu jak nigdy dotad a na fale nizu demograficznego tez chyba nie mamy co liczyc wiec sadze ze tam produkcja idzie pelna para tylko jakos te dostawy omijaja nasz kraj niewiedziec czemu.

#278 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1 492 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 września 2009 - 22:03

Nie nasz kraj, tylko Orange ;)

#279 musicman

musicman
  • 8 postów

Napisano 22 września 2009 - 22:08

Nie nasz kraj, tylko Orange ;)

A ze to niby czemu ze co orange zly??

#280 polson

polson
  • 63 postów

Napisano 22 września 2009 - 23:56

Pisalem juz wczesniej, ze w Norwegii jest tak samo ciezko kupic nowego ipka, wiem bo tu mieszkam i zadne orange czy era w pl nie jest winna takim, a nie innym dostawa na polske. Ja juz ponad 3 tygodnie sie zapisalem na liste w Netcomie by wziasc na abonament, i do dzis zadnego odzewu, jednak kilka dzni temu kupilem gdzie indziej po znajomsci.

#281 lettiq

lettiq
  • 50 postów
  • SkądW-wa

Napisano 23 września 2009 - 00:10

Jizz, ale narzekanie ;] W iSpot pisze ze czarnego 16GB maja od 1 do 3 dni, moze warto sproobowac jak ktos musi miec na juz? ;) Ja z tematem wyluzowalem odkad sie dowiedzialem ze pare stowek miesiecznie na telefon w Orange to wydaje malo znaczacy klient i nikt nie bedzie do mnie wydzwanial od nich specjalnie a jak mi sie nie podoba to zawsze moge przeniesc sie do innej sieci. Jak beda te 3GS w Poręndż to moze przedluze umowe a moze w miedzy czasie wstapie do salonu Ery zupelnie przez przypadek i moze akurat beda mieli 3GS 32GB? Nie wiem... ale jakos nie mam cisnien tak duzych na 3GS... Tak czy siak wspolczuje sobie i Wam takiej sytuacji :( Taki lajf, ale nie przesadzjmy, swiat sie konczy na 3GS :)

#282 musicman

musicman
  • 8 postów

Napisano 23 września 2009 - 07:45

Jizz, ale narzekanie ;] W iSpot pisze ze czarnego 16GB maja od 1 do 3 dni, moze warto sproobowac jak ktos musi miec na juz? ;) Ja z tematem wyluzowalem odkad sie dowiedzialem ze pare stowek miesiecznie na telefon w Orange to wydaje malo znaczacy klient i nikt nie bedzie do mnie wydzwanial od nich specjalnie a jak mi sie nie podoba to zawsze moge przeniesc sie do innej sieci. Jak beda te 3GS w Poręndż to moze przedluze umowe a moze w miedzy czasie wstapie do salonu Ery zupelnie przez przypadek i moze akurat beda mieli 3GS 32GB? Nie wiem... ale jakos nie mam cisnien tak duzych na 3GS... Tak czy siak wspolczuje sobie i Wam takiej sytuacji :( Taki lajf, ale nie przesadzjmy, swiat sie konczy na 3GS :)

Wiesz tu nie chodzi o cisnienie na sam telefon tylko o to jak nas traktuja na swiecie ze Poloczek to zawsze Poloczek i kogo to obchodzi ze my jestesmy tacy sami jak inne kraje.
Zaloze sie ze w Stanach dzieciaki grqaja Iphonami w hokeja na boisku no bo to przeciez mocarstwo.
ŻAŁOŚĆ!!!!

#283 jardins

jardins
  • 160 postów

Napisano 23 września 2009 - 08:27

Ostatnio w Brainiacu w "Will it blend?" wrzucali iPhone'a do miksera :P

#284 nexis

nexis
  • 65 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2009 - 08:58

Zaloze sie ze w Stanach dzieciaki grqaja Iphonami w hokeja na boisku no bo to przeciez mocarstwo.

Nie porównuj nas do USA, bo stamtąd pochodzi producent, więc to zupełnie inna sytuacja. A na tle innych państw, choćby europejskich, wypadamy bardzo podobnie. Podejrzewam, że w Orange jest IMHO większy problem niż w Erze z powodu SIM Locków, ponieważ oznacza to, że egzemplarze iPhone muszą już w produkcji zostać przeznaczone właśnie do tej sieci i Orange nie może nigdzie "wyrwać" dodatkowych sztuk.

#285 musicman

musicman
  • 8 postów

Napisano 23 września 2009 - 09:33

Nie no owszem do USA nie mam co porownywac to racja ale albo juz firma Apple jest juz wystarczajaco bogata ze moze sobie pozwolic na olewke wobec klientow albo jest jeszcze bardzo nieporadna jesli chodzi o zaspokojenie rynku, bo gdyby to Microsoft mial taka sprzedaz to podejzewam ze nawet caly zarzad w glownej siedzibie firmy zakasalby rekawy i zasuwal z chinczykami a nawet bral nadgodziny:))))

#286 play20

play20
  • 27 postów
  • SkądRadom

Napisano 23 września 2009 - 12:46

ja zapytałem kiedyś konsultanta.

na przedłużenie umowy(już szósta umowa w orange) zaproponowali mi dodakowo 5 bezpłatnych numerów w orange i 100 smsów przez całą umowe. a telefon DROŻSZY niż dla nowego klienta o 100 zł ( nie licząc punktów PROFIT) pytam więc jak to jest? a Pan mi uprzejmie mówi że jako nowy klient nie dostałbym tych dwóch usług za darmo. tyle tylko "masz za staż" w orange...

jak ta firma pogrywa z klientami... ręce opadają. znajomy w erze przedłużał umowę i chciał mieć 3gsa, okazało się ze jest ale za 1200 czy cos takiego, ile sie musial nagadac zeby łaskawie Pani Konsultant poklikała na komputerku i znalazła mu promocje. okazało ze się da ! i za iP zapłacił ok 300pln i jeszcze mniejszy abo płacił bo jakas promocja była...w orange nie przeszło by coś takiego.

gdyby nie te durne pakiety internetowe, po ktorych przekroczeniu trzeba płacić za transmisje danych juz dawno bym był w erze

przed chwilą był iP na orange.pl ale nie było opcji dedykowanego abonamentu, dzwoniłem i nic sie nie dało zrobić także kolejny raz tel mi umknął. a byłem tak blisko ;)

#287 lettiq

lettiq
  • 50 postów
  • SkądW-wa

Napisano 23 września 2009 - 14:55

Musicman: Nie przesadzajmy. Tak Was traktuja jak sie dajecie. Ja jestem Polakiem i nie zauwazylem nigdzie na swiecie odmiennego traktowania tylko dlatego ze "made in Poland". Nie dorabiajmy do wszystkiego polityki, od tego mamy naszych zakompleksionych wybrancow narodu ;) Jestemy malym rynkiem a business to business. Nie ma czegos takiego jak rownosc spoleczna i Polska ma dostawac tyle iPhone'ow co inne kraje. Apple to nie socjalistyczna firma tylko czysty kapitalizm i nastawienie sie na rynek amerykanski. Nie podoba sie? Napisz do Steve'a i powiedz mu o tym. Napewno go to poruszy ;) Don't like? Don't buy. Btw, za 3 tygodnie bede w hamerykanowie i nie omieszkam sprawdzic jaki jest dostep do iPhone'ow. Ale jak pamietam czerwiec 2008 to dostanie iPhone'a graniczylo z cudem :] Nie kupie w USA nawet jak beda, bo u nas taniej jest :) Jeszcze troche poczekam, chyba ze w miedzy czasie uda mi sie dostac Toshibe TG01 na normalnych warunkach.

#288 nexis

nexis
  • 65 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2009 - 16:55

Ogólnie dołączam się do większości negatywnych opinii przedstawionych w tym wątku dotyczących Orange, aczkolwiek nie jestem tym tak zaskoczony jak większość z was, ponieważ zdaje sobie sprawę z powodów takiego stanu rzeczy. Większość personelu Orange to początkujący handlowcy, którzy pracują dla przeciętnej pensji, a to wszystko po to, aby nasze abonamenty (choć wysokie) i tak były w rozsądnych cenach. BTW: Zamówienie na 3GS z poniedziałku (21.09) zostało dzisiaj wysłane (23.09). Dostawa w ciągu 1-2 dni. Jeśli tak faktycznie będzie, to nie mam nic do dodania. :)

#289 mnikus

mnikus
  • 87 postów

Napisano 23 września 2009 - 18:38

juz to widze xd

#290 Mrozu

Mrozu
  • 47 postów

Napisano 23 września 2009 - 19:32

no! udało się dzisiaj dostałem telefon od Pani z Orange w M1 Czeladź i po pół godzinie iPhone był u mnie;) wszystkim którzy jeszcze czekają życze wytrwałości i polecam iść do kilku salonów(tych głównych) w okolicy i poprosić o wpis na "liste oczekujących":) Pozdrawiam Mrozu

#291 mnikus

mnikus
  • 87 postów

Napisano 23 września 2009 - 20:58

a do mnie dalej nikt nie dzownil,... a czekam juz miesiac, i 6 dni:)

#292 Dorianek

Dorianek
  • 19 postów

Napisano 23 września 2009 - 21:07

Ludzie powiedzcie mi ile można do [CIACH] czekac na naprawe tego zakichanego iphona ? Za kilka dni będzie to juz 3 miesiąc co przelezał w naprawie (kurz pod ekranem)!
Ile wg regenersis ma czasu na naprawe ? bo następnego miesiąca nie mam zamiaru czekać...

Nie przeklinaj!

#293 nexis

nexis
  • 65 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2009 - 17:17

BTW: Zamówienie na 3GS z poniedziałku (21.09) zostało dzisiaj wysłane (23.09). Dostawa w ciągu 1-2 dni. Jeśli tak faktycznie będzie, to nie mam nic do dodania. :)

juz to widze xd

A jednak, iPhone 3GS ma już nowego właściciela. :lol:

#294 koptys

koptys
  • 22 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 24 września 2009 - 21:23

Codziennie coś nowego: dzisiaj miła Pani powiedziała mi, że powodem opóźnień w dostawach 3gsów do nowych klientów jest ogromna liczba reklamacji. Hmm, może coś w tym jest ?

#295 mnikus

mnikus
  • 87 postów

Napisano 24 września 2009 - 22:19

w Gdyni mowia ze za 1-2tydz;D

#296 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 24 września 2009 - 23:45

Ludzie powiedzcie mi ile można do [CIACH] czekac na naprawe tego zakichanego iphona ? Za kilka dni będzie to juz 3 miesiąc co przelezał w naprawie (kurz pod ekranem)!
Ile wg regenersis ma czasu na naprawe ? bo następnego miesiąca nie mam zamiaru czekać...

Nie przeklinaj!

Porada prawna.
Na początku podstawa prawna - kodeks cywilny: art. 580 § 2. Gwarant jest obowiązany wykonać obowiązki wynikające z gwarancji w odpowiednim terminie i dostarczyć uprawnionemu z gwarancji rzecz na swój koszt do miejsca wskazanego w paragrafie poprzedzającym

Należy, więc zauważyć, że kodeksie cywilnym nie unormowano maksymalnego czasu naprawy. Byłoby to sprzeczne z osobliwościami związanymi z naprawą niektórych produktów. Jednakże trudno spodziewać się, aby naprawa laptopa miała trwać miesiącami. Dlatego proponuje wystąpić pisemnie do gwaranta (osoby naprawiającej), w taki oczywiście sposób, aby mieć dowód, że otrzymał, a w nim określić termin (rozsądny - 10 dni na przykład) do ukończenia naprawy i zwrotu sprzętu. Jak nie poskutkuje takie działanie proponuje zastosować się do Art. 577. § 1. W wypadku gdy kupujący otrzymał od sprzedawcy dokument gwarancyjny co do jakości rzeczy sprzedanej, poczytuje się w razie wątpliwości, że wystawca dokumentu (gwarant) jest obowiązany do usunięcia wady fizycznej rzeczy lub do dostarczenia rzeczy wolnej od wad, jeżeli wady te ujawnią się w ciągu terminu określonego w gwarancji.
czyli zażądać nowego laptopa.

#297 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 25 września 2009 - 08:32

Porada prawna.
Na początku podstawa prawna - kodeks cywilny: art. 580 § 2. Gwarant jest obowiązany wykonać obowiązki wynikające z gwarancji w odpowiednim terminie i dostarczyć uprawnionemu z gwarancji rzecz na swój koszt do miejsca wskazanego w paragrafie poprzedzającym

Wszystko OK, ale do iPhona nie dostajesz gwarancji. Tym bardziej nie wiadomo, jakie mogłąby ona zawierać zapisy.
Jedyny sposób, to otrzymanie z serwisu potwierdzenia wymiany na nowy i wystartowanie z tym do salonu.

pozdrawiam

#298 Dorianek

Dorianek
  • 19 postów

Napisano 25 września 2009 - 12:42

Powiem krótko.. chore to jest.

---- Dodano 25-09-2009 o godzinie 14:05 ----
Typ: iPhone 3G 8GB Black
IMEI: 01171200771xxxx
Data oddania do naprawy(dd-mm-rrrr): 14-07-2009
Miejsce przyjęcia: Salon Orange
Sosnowiec
Ostatnia zmiana statusu urządzenia: 14-07-2009
Status naprawy: W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O.
Nr listu przewozowego: --

I tak w kółko od 2.5 miesiącą...

#299 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 25 września 2009 - 13:09

Dorianek Sądziłem, że udało Ci się wymienić na podstawie ekspertyzy?

#300 Dorianek

Dorianek
  • 19 postów

Napisano 25 września 2009 - 13:54

No własnie takiej ekspertyzy jeszcze nie dostałem.. i niewiem czy wg dostane bo dzwoniłem do Warszawy do regenersis i miła pani powiedziała mi ze ona nie moze mi wystawic takiej ekspertyzy bo nie ma uprawnien, zapytałem się kto ma takie uprawnienia a ona ze niewie- normalka. Powiedziała mi zebym napisał skargę do regenersis, i zebym ządał to czego chce (czyli wymiany telefonu na nowy, i oczywiscie ekspertyzy) podała mi też ta pani email do regenersis (dok@regenersis.com) i zebym na to wysłał. Wysłałem i bede czekał na odpowiedz.. Wysłałem juz emaila z żądaniem ekspertyzy mojego telefonu na email poprzez formularz (regenersis.pl) Czy ktos miał tez taki problem ? i jak go rozwiązał? i jak tą ekspertyzę "dostać". Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych