W Erze bez problemu wczoraj dostałem od ręki białego 3GS 16GB. Jak coś to w Ciechanowie w Erze w centrum handlowym Mrówka są jeszcze 2 białe 16Witam jestem tu nowy ale mam nadzieje ze dowiem sie kilku ciekawych rzeczy o applowskich produktach:))
Sluchajcie ja juz od jakichs dwoch tygodni czuje sie jak w osiemdziesiatym piatym albo wczesniej choc niewiele pamietam z tamtych czasow.
Powiedzcie mi jak to mozliwe ze w XXI wieku w panstwie nalezacym do unii ja przychodze do dystrybutora iPhonow czyli do ORANGE i mowie ze chce zakupic telefon poza abonamentem czyli nawet biorac go na raty zostawiam tam prawie 2500 zł a z tego co wiem to rzadko sie zdarzaja tacy klienci i dowiaduje sie ze towaru NIE MA!!!
Masakra jakas !!!!
Czyli mam sie zapisac w kolejce i bede ktorystam na liscie i poprostu mam czekac na telefon jak na zimowki do zuka w 75.
Sluchajcie to jest poprostu ŻENUJĄCEEEE!!!!!!
Z pewnoscia jutro zadzwonie tak i do orange gdzies wyzej nie do BOK bo ci gówniarze nic nie wiedza i wyraze swoja opinie na temat takiej sytuacji ( z tego co wiem to w ERZE sytuacja jest podobna).
Nieomieszkam równiez zwrocic sie do Apple Polska ktorzy rowniez sa z pewnoscia wspolodpowiedzialni za taka sytuacje i równiez w miare delikatnie na ile mi nerwy pozwola przedstawie im zaistniala sytuacje.
Sluchajcie ja sie poprostu czuje jak bym pochodzil z trzeciego swiata i uwazam ze to jest lekka dyskryminacja naszego panstwa poniewaz w innych krajach takie urzadzenia stoja na polkach sklepowych badz salonowych a u nas pomimo iz sprzedaz tych telefonow jest rewelacyjna to firma Apple ma to gdzie bo to przeciez jakas Polska ktora nie wiadomo gdzie lezy bo to przeciez prawie Rosja bo dla nich my wszyscy tacy sami.
Jestem absolutnie zbulwersowany taka sytacja bo widze ze w tym cholernym kraju NIC sie nie zmienia od dziesiatek lat czy to naprawde musi tak byc??
iPhone 3GS w Orange
Napisano 22 września 2009 - 21:28
Napisano 22 września 2009 - 22:01
Napisano 22 września 2009 - 22:03
Napisano 22 września 2009 - 22:08
Nie nasz kraj, tylko Orange
A ze to niby czemu ze co orange zly??
Napisano 22 września 2009 - 23:56
Napisano 23 września 2009 - 00:10
Napisano 23 września 2009 - 07:45
Jizz, ale narzekanie ;] W iSpot pisze ze czarnego 16GB maja od 1 do 3 dni, moze warto sproobowac jak ktos musi miec na juz?
Ja z tematem wyluzowalem odkad sie dowiedzialem ze pare stowek miesiecznie na telefon w Orange to wydaje malo znaczacy klient i nikt nie bedzie do mnie wydzwanial od nich specjalnie a jak mi sie nie podoba to zawsze moge przeniesc sie do innej sieci. Jak beda te 3GS w Poręndż to moze przedluze umowe a moze w miedzy czasie wstapie do salonu Ery zupelnie przez przypadek i moze akurat beda mieli 3GS 32GB? Nie wiem... ale jakos nie mam cisnien tak duzych na 3GS... Tak czy siak wspolczuje sobie i Wam takiej sytuacji
Taki lajf, ale nie przesadzjmy, swiat sie konczy na 3GS
Wiesz tu nie chodzi o cisnienie na sam telefon tylko o to jak nas traktuja na swiecie ze Poloczek to zawsze Poloczek i kogo to obchodzi ze my jestesmy tacy sami jak inne kraje.
Zaloze sie ze w Stanach dzieciaki grqaja Iphonami w hokeja na boisku no bo to przeciez mocarstwo.
ŻAŁOŚĆ!!!!
Napisano 23 września 2009 - 08:27
Napisano 23 września 2009 - 08:58
Nie porównuj nas do USA, bo stamtąd pochodzi producent, więc to zupełnie inna sytuacja. A na tle innych państw, choćby europejskich, wypadamy bardzo podobnie. Podejrzewam, że w Orange jest IMHO większy problem niż w Erze z powodu SIM Locków, ponieważ oznacza to, że egzemplarze iPhone muszą już w produkcji zostać przeznaczone właśnie do tej sieci i Orange nie może nigdzie "wyrwać" dodatkowych sztuk.Zaloze sie ze w Stanach dzieciaki grqaja Iphonami w hokeja na boisku no bo to przeciez mocarstwo.
Napisano 23 września 2009 - 09:33
Napisano 23 września 2009 - 12:46
ja zapytałem kiedyś konsultanta.
na przedłużenie umowy(już szósta umowa w orange) zaproponowali mi dodakowo 5 bezpłatnych numerów w orange i 100 smsów przez całą umowe. a telefon DROŻSZY niż dla nowego klienta o 100 zł ( nie licząc punktów PROFIT) pytam więc jak to jest? a Pan mi uprzejmie mówi że jako nowy klient nie dostałbym tych dwóch usług za darmo. tyle tylko "masz za staż" w orange...
jak ta firma pogrywa z klientami... ręce opadają. znajomy w erze przedłużał umowę i chciał mieć 3gsa, okazało się ze jest ale za 1200 czy cos takiego, ile sie musial nagadac zeby łaskawie Pani Konsultant poklikała na komputerku i znalazła mu promocje. okazało ze się da ! i za iP zapłacił ok 300pln i jeszcze mniejszy abo płacił bo jakas promocja była...w orange nie przeszło by coś takiego.
gdyby nie te durne pakiety internetowe, po ktorych przekroczeniu trzeba płacić za transmisje danych juz dawno bym był w erze
przed chwilą był iP na orange.pl ale nie było opcji dedykowanego abonamentu, dzwoniłem i nic sie nie dało zrobić także kolejny raz tel mi umknął. a byłem tak blisko
Napisano 23 września 2009 - 14:55
Napisano 23 września 2009 - 16:55
Napisano 23 września 2009 - 18:38
Napisano 23 września 2009 - 19:32
Napisano 23 września 2009 - 20:58
Napisano 23 września 2009 - 21:07
Ile wg regenersis ma czasu na naprawe ? bo następnego miesiąca nie mam zamiaru czekać...
Nie przeklinaj!
Napisano 24 września 2009 - 17:17
BTW: Zamówienie na 3GS z poniedziałku (21.09) zostało dzisiaj wysłane (23.09). Dostawa w ciągu 1-2 dni. Jeśli tak faktycznie będzie, to nie mam nic do dodania.
A jednak, iPhone 3GS ma już nowego właściciela.juz to widze xd
Napisano 24 września 2009 - 21:23
Napisano 24 września 2009 - 22:19
Napisano 24 września 2009 - 23:45
Ludzie powiedzcie mi ile można do [CIACH] czekac na naprawe tego zakichanego iphona ? Za kilka dni będzie to juz 3 miesiąc co przelezał w naprawie (kurz pod ekranem)!
Ile wg regenersis ma czasu na naprawe ? bo następnego miesiąca nie mam zamiaru czekać...
Nie przeklinaj!
Porada prawna.
Na początku podstawa prawna - kodeks cywilny: art. 580 § 2. Gwarant jest obowiązany wykonać obowiązki wynikające z gwarancji w odpowiednim terminie i dostarczyć uprawnionemu z gwarancji rzecz na swój koszt do miejsca wskazanego w paragrafie poprzedzającym
Należy, więc zauważyć, że kodeksie cywilnym nie unormowano maksymalnego czasu naprawy. Byłoby to sprzeczne z osobliwościami związanymi z naprawą niektórych produktów. Jednakże trudno spodziewać się, aby naprawa laptopa miała trwać miesiącami. Dlatego proponuje wystąpić pisemnie do gwaranta (osoby naprawiającej), w taki oczywiście sposób, aby mieć dowód, że otrzymał, a w nim określić termin (rozsądny - 10 dni na przykład) do ukończenia naprawy i zwrotu sprzętu. Jak nie poskutkuje takie działanie proponuje zastosować się do Art. 577. § 1. W wypadku gdy kupujący otrzymał od sprzedawcy dokument gwarancyjny co do jakości rzeczy sprzedanej, poczytuje się w razie wątpliwości, że wystawca dokumentu (gwarant) jest obowiązany do usunięcia wady fizycznej rzeczy lub do dostarczenia rzeczy wolnej od wad, jeżeli wady te ujawnią się w ciągu terminu określonego w gwarancji.
czyli zażądać nowego laptopa.
Napisano 25 września 2009 - 08:32
Wszystko OK, ale do iPhona nie dostajesz gwarancji. Tym bardziej nie wiadomo, jakie mogłąby ona zawierać zapisy.Porada prawna.
Na początku podstawa prawna - kodeks cywilny: art. 580 § 2. Gwarant jest obowiązany wykonać obowiązki wynikające z gwarancji w odpowiednim terminie i dostarczyć uprawnionemu z gwarancji rzecz na swój koszt do miejsca wskazanego w paragrafie poprzedzającym
Jedyny sposób, to otrzymanie z serwisu potwierdzenia wymiany na nowy i wystartowanie z tym do salonu.
pozdrawiam
Napisano 25 września 2009 - 12:42
---- Dodano 25-09-2009 o godzinie 14:05 ----
Typ: iPhone 3G 8GB Black
IMEI: 01171200771xxxx
Data oddania do naprawy(dd-mm-rrrr): 14-07-2009
Miejsce przyjęcia: Salon Orange
Sosnowiec
Ostatnia zmiana statusu urządzenia: 14-07-2009
Status naprawy: W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O.
Nr listu przewozowego: --
I tak w kółko od 2.5 miesiącą...
Napisano 25 września 2009 - 13:09
Napisano 25 września 2009 - 13:54
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych