Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 3GS w Orange

• Please log in to reply
431 replies to this topic

#251 Konrado

Konrado

• 1844 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 21 September 2009 - 15:19

A ja mam za tyle ile się umawiałem, jakieś 2 tyg. temu przy moim abo ;)

#252 nexis

nexis
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2009 - 15:44

Mi wyskoczyło, że mam 669,78 zł zapłacić za iPhone 3GS 16GB przy abonamencie "Plan dla Firm 110" na 2 lata. Pojawia się jednak błędna kwota abonamentu, ponieważ jest mowa o 107,36 zł miesięcznie, a abonament powinien wynosić 100 + VAT, czyli 122 zł. Abonament "Plan dla Firm 110" bazuje jednak na "Orange dla Firm 160", który kosztuje dokładnie 107,36 zł miesięcznie, więc stąd pewnie to nieporozumienie. Wychodzi na to, że za 14,64 zł dodatkowo otrzymuję:
  • dodatkowe 80 minut do wszystkich sieci (łącznie 240)
  • 100 SMS-ów do wszystkich sieci
  • Business Everywhere Standard
  • obniżoną opłatę do Orange - 0,122 zł/min

#253 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2009 - 15:57

zadzwoncie (dla tych co chca przedluzyc umowe przez interenet i wyskakuja im jakies chorendalne ceny) pod numer *400 nastepnie 2 i potem 0. Pani ręcznie wprowadzila moje zamowienie i wydrukowalam sobie regulamin ktory na dzien dzisiejszy obowiazuje wiec cena jest taka jak byla poadana w internecie.

#254 Dorianek

Dorianek
  • 19 posts

Posted 21 September 2009 - 16:18

To jak z tą ekspertyzą od regenersis ? Jak zgłaszałem telefon do naprawy (ORANGE SOSNOWIEC) to pani mi dała świstek "Zgłoszenie Niezgodności Towaru" tylko to , a ja bym chciał mieć ekspertyzę od regenersis, mam do nich zadzwonic i poprosić o tąekspertyzę zeby mi wysłali pocztą/fax? Da się tak zrobić ? :)

#255 nexis

nexis
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2009 - 17:13

Już nie ma iPhone 3GS w sklepie orange.pl.

#256 LukaS92

LukaS92
  • 319 posts
  • SkądCzersk, Warszawa

Posted 21 September 2009 - 17:37

Dostałem ekspertyzę i niby mogę od ręki odebrać w każdym salonie nowy telefon, ale jest jedno wielkie ale... NIGDZIE ich nie ma :/ W blue city jestem 40 na liście oczekujących.. Gdzie najszybciej dostanę 3gs 16? Może w jakimś mniejszym mieście?..

#257 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2009 - 17:44

Hehe a ja kupiłem dziś normalnie w salonie ery od ręki 3GS 16GB White. Niech się orange wypcha ;).

#258 Dorianek

Dorianek
  • 19 posts

Posted 21 September 2009 - 18:21

Haloo... to jak moge dostać tą ekspertyze os regenersis ???

#259 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2009 - 18:45

iPhony 3Gs białe 16GB są dostępne w Orange, dzwoniła do mnie Pani z centrali (niestety się spóźniła, przedłużyłam przez interent) więc dzwońcie do konsultantów ;)

#260 nexis

nexis
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2009 - 18:50

Haloo... to jak moge dostać tą ekspertyze os regenersis ???

Nie rozumiem czemu nam zadajesz to pytanie, zamiast kierować je bezpośrednio do firmy Regenersis?!

#261 Dorianek

Dorianek
  • 19 posts

Posted 21 September 2009 - 21:48

Pytam się bo są tu użytkownicy ktorzy otrzymali ekspertyze i się pytam w jaki sposob moge ją ja otrzymać..

#262 mnikus

mnikus
  • 87 posts

Posted 21 September 2009 - 21:51

bylem dzisiaj w Gdyni w orange i tradycyjnie, niC ! :/

#263 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 September 2009 - 22:55

Mi wyskoczyło, że mam 669,78 zł zapłacić za iPhone 3GS 16GB przy abonamencie "Plan dla Firm 110" na 2 lata. Pojawia się jednak błędna kwota abonamentu, ponieważ jest mowa o 107,36 zł miesięcznie, a abonament powinien wynosić 100 + VAT, czyli 122 zł. Abonament "Plan dla Firm 110" bazuje jednak na "Orange dla Firm 160", który kosztuje dokładnie 107,36 zł miesięcznie, więc stąd pewnie to nieporozumienie. Wychodzi na to, że za 14,64 zł dodatkowo otrzymuję:

• dodatkowe 80 minut do wszystkich sieci (łącznie 240)
  • 100 SMS-ów do wszystkich sieci
  • Business Everywhere Standard
  • obniżoną opłatę do Orange - 0,122 zł/min

I to jest już od czasów iPhone 3G najlepsza cenowo dostępna taryfa.
Za 122 zł brutto jest 240 minut i paczka danych 1GB w której po przekroczeniu limitu się nie dopłaca.

#264 neomusic

neomusic
  • 7 posts

Posted 22 September 2009 - 08:07

Hit : Telefony są dostępne w sklepie internetowym, ale NIE dostępne w opcji telefonicznego przedłużania umowy. Na moje pytanie - kiedy ? Usłyszałem: nie wiadomo . Po raz kolejny klient nowy jest traktowany bardziej priorytetowo niż stały. CHO_RE . Kpina z klienta na całej linii i tyle .

#265 PabloEscobar

PabloEscobar
  • 71 posts

Posted 22 September 2009 - 08:26

iPhony 3Gs białe 16GB są dostępne w Orange, dzwoniła do mnie Pani z centrali (niestety się spóźniła, przedłużyłam przez interent) więc dzwońcie do konsultantów ;)

aantosik gratuluję, że udało Ci się w końcu przedłużyć umowę 8-)

#266 nexis

nexis
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2009 - 08:34

Telefony są dostępne w sklepie internetowym, ale NIE dostępne w opcji telefonicznego przedłużania umowy.
Na moje pytanie - kiedy ? Usłyszałem: nie wiadomo . Po raz kolejny klient nowy jest traktowany bardziej priorytetowo niż stały. CHO_RE .

Ale przez internet możesz również przedłużyć umowę i wyjdzie to IMHO korzystniej niż przez telekonsultanta. Ale na chwilę obecną telefonów ponownie nie ma w sklepie orange.pl.

#267 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2009 - 12:57

miesiąc walki i obecnie Agnieszka vs. Orange 1:1 :D

#268 LukaS92

LukaS92
  • 319 posts
  • SkądCzersk, Warszawa

Posted 22 September 2009 - 13:16

miesiąc walki i obecnie
Agnieszka vs. Orange 1:1
:D

Dostałaś 3gs? :)

#269 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2009 - 15:02

3Gs biały 16GB w abonamencie iPhone 150zł w Orange :) przez internet.

#270 play20

play20
  • 27 posts
  • SkądRadom

Posted 22 September 2009 - 16:39

wielkie gratulacje jak już macie swoje nowe iP ;) ja czekam i czekam... ale mam pytanie, bo moze ja nie mogę znaleźć na stronie albo konsultanci telefoniczni i w salonie robią mnie w balona. powiedzcie mi jaka jest różnica jak przedłużacie umowe z orange a jak jesteście nowymi użytkownikami sieci? bo ja za jedyny bonus widze tylko tel tanszy o punkty profit ( przy przedłużeniu w salonie albo przez tel, bo przez net juz Profity nie działają) czyli jakbym brał iPhona 3gs 16 GB przez internet jako nowy użytkownik zapłaciłbym tyle samo ile teraz zapłace przy przedłużaniu umowy?

#271 Mrozu

Mrozu
  • 47 posts

Posted 22 September 2009 - 17:11

ja zapytałem kiedyś konsultanta. na przedłużenie umowy(już szósta umowa w orange) zaproponowali mi dodakowo 5 bezpłatnych numerów w orange i 100 smsów przez całą umowe. a telefon DROŻSZY niż dla nowego klienta o 100 zł ( nie licząc punktów PROFIT) pytam więc jak to jest? a Pan mi uprzejmie mówi że jako nowy klient nie dostałbym tych dwóch usług za darmo. tyle tylko "masz za staż" w orange...

#272 nexis

nexis
  • 65 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2009 - 19:23

3Gs biały 16GB w abonamencie iPhone 150zł w Orange :)
przez internet.

A jaki masz status zamówienia? Bo u mnie wciąż przekazane, czyli zamówienie zostało skierowane do realizacji.

#273 aga.ta

aga.ta
  • 104 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 September 2009 - 19:33

przez net profity działają:) wczoraj przedłużałam przez orange.pl i je uwzględnili.

---- Dodano 22-09-2009 o godzinie 18:36 ----

A jaki masz status zamówienia? Bo u mnie wciąż przekazane, czyli zamówienie zostało skierowane do realizacji.

Póki co wciąż nie mam nic bo Pani ręcznie wprowadzała moje dane do systemu i przekazywała je do działu technicznego (nie było wczoraj opcji przedłużenia umowy z iP 3Gs w abonamencie dla iP) ale dzisiaj do mnie dzwoniła, powiedziała, że wszystko jest ok i telefon będzie u mnie za 5 do 10 dni roboczych. Jak masz jakieś wątpliwości zadzwoń na *400 i spytaj konsultanta jak to jest. Są niezwykle mili i pomocni jak się okazało.

#274 musicman

musicman
  • 8 posts

Posted 22 September 2009 - 20:53

Jak za KOMUNY!!!!!!!! Witam jestem tu nowy ale mam nadzieje ze dowiem sie kilku ciekawych rzeczy o applowskich produktach:)) Sluchajcie ja juz od jakichs dwoch tygodni czuje sie jak w osiemdziesiatym piatym albo wczesniej choc niewiele pamietam z tamtych czasow. Powiedzcie mi jak to mozliwe ze w XXI wieku w panstwie nalezacym do unii ja przychodze do dystrybutora iPhonow czyli do ORANGE i mowie ze chce zakupic telefon poza abonamentem czyli nawet biorac go na raty zostawiam tam prawie 2500 zł a z tego co wiem to rzadko sie zdarzaja tacy klienci i dowiaduje sie ze towaru NIE MA!!! Masakra jakas !!!! Czyli mam sie zapisac w kolejce i bede ktorystam na liscie i poprostu mam czekac na telefon jak na zimowki do zuka w 75. Sluchajcie to jest poprostu ŻENUJĄCEEEE!!!!!! Z pewnoscia jutro zadzwonie tak i do orange gdzies wyzej nie do BOK bo ci gówniarze nic nie wiedza i wyraze swoja opinie na temat takiej sytuacji ( z tego co wiem to w ERZE sytuacja jest podobna). Nieomieszkam równiez zwrocic sie do Apple Polska ktorzy rowniez sa z pewnoscia wspolodpowiedzialni za taka sytuacje i równiez w miare delikatnie na ile mi nerwy pozwola przedstawie im zaistniala sytuacje. Sluchajcie ja sie poprostu czuje jak bym pochodzil z trzeciego swiata i uwazam ze to jest lekka dyskryminacja naszego panstwa poniewaz w innych krajach takie urzadzenia stoja na polkach sklepowych badz salonowych a u nas pomimo iz sprzedaz tych telefonow jest rewelacyjna to firma Apple ma to gdzie bo to przeciez jakas Polska ktora nie wiadomo gdzie lezy bo to przeciez prawie Rosja bo dla nich my wszyscy tacy sami. Jestem absolutnie zbulwersowany taka sytacja bo widze ze w tym cholernym kraju NIC sie nie zmienia od dziesiatek lat czy to naprawde musi tak byc??

#275 LukaS92

LukaS92
  • 319 posts
  • SkądCzersk, Warszawa

Posted 22 September 2009 - 21:15

Witam jestem tu nowy ale mam nadzieje ze dowiem sie kilku ciekawych rzeczy o applowskich produktach:))
Sluchajcie ja juz od jakichs dwoch tygodni czuje sie jak w osiemdziesiatym piatym albo wczesniej choc niewiele pamietam z tamtych czasow.
Powiedzcie mi jak to mozliwe ze w XXI wieku w panstwie nalezacym do unii ja przychodze do dystrybutora iPhonow czyli do ORANGE i mowie ze chce zakupic telefon poza abonamentem czyli nawet biorac go na raty zostawiam tam prawie 2500 zł a z tego co wiem to rzadko sie zdarzaja tacy klienci i dowiaduje sie ze towaru NIE MA!!!
Masakra jakas !!!!
Czyli mam sie zapisac w kolejce i bede ktorystam na liscie i poprostu mam czekac na telefon jak na zimowki do zuka w 75.
Sluchajcie to jest poprostu ŻENUJĄCEEEE!!!!!!
Z pewnoscia jutro zadzwonie tak i do orange gdzies wyzej nie do BOK bo ci gówniarze nic nie wiedza i wyraze swoja opinie na temat takiej sytuacji ( z tego co wiem to w ERZE sytuacja jest podobna).
Nieomieszkam równiez zwrocic sie do Apple Polska ktorzy rowniez sa z pewnoscia wspolodpowiedzialni za taka sytuacje i równiez w miare delikatnie na ile mi nerwy pozwola przedstawie im zaistniala sytuacje.
Sluchajcie ja sie poprostu czuje jak bym pochodzil z trzeciego swiata i uwazam ze to jest lekka dyskryminacja naszego panstwa poniewaz w innych krajach takie urzadzenia stoja na polkach sklepowych badz salonowych a u nas pomimo iz sprzedaz tych telefonow jest rewelacyjna to firma Apple ma to gdzie bo to przeciez jakas Polska ktora nie wiadomo gdzie lezy bo to przeciez prawie Rosja bo dla nich my wszyscy tacy sami.
Jestem absolutnie zbulwersowany taka sytacja bo widze ze w tym cholernym kraju NIC sie nie zmienia od dziesiatek lat czy to naprawde musi tak byc??

Też mnie to wkurza, ale co zrobisz? Myslisz, że po twoim telefonie się wszystko zmieni? Nie.. Wina leży po stronie Apple USA i z tego co wiem to w bogatszych państwach Europy jest podobnie.. Wczoraj BlueCity miało dostawę iPhonów. Wiecie ile przyszło? Jeden.. Przyszedł jeden, a zapotrzebowanie mają na 50 coś. I nie mogę tego zrozumieć. Każdej firmie zależy na kasie, więc czemu Apple nie zwiększy produkcji i wyśle wszędzie brakujących telefonów? Chore..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users