Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SchedulerPoland - rozkłady jazdy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
469 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: SchedulerPoland - rozkłady jazdy (0 użytkowników oddało głos)

1. Poznań (15 głosów [16.30%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.30%

2. Łódź (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

3. Wrocław (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

4. Lublin (5 głosów [5.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.43%

5. inne (46 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#401 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 27 listopada 2009 - 16:11

Też mi się tak zdaje. Miałem przez chwilę wizję wykorzystania In-App do zakupu licencji ale po reakcji na TVguide lepiej jej nie stosować ;)

Fatalny jest sposób jaki twórcy TvGuide wprowadzili odpłatność.

W przypadku Schedulera można by się zastanowić za wariantem darmowej aplikacji i niskiej jednorazowej opłaty za rozkłady poszczególnych miast z dożywotnim prawem do aktualizacji. No i oczywiście wykorzystując mikropłatności w aplikacji, a nie jakieś kody wykupywane na zewnątrz.

#402 bodzio333

bodzio333
  • 85 postów
  • SkądRopczyce

Napisano 27 listopada 2009 - 16:21

@wyrko: trzeba zapłacić za aplikację i ściągnąć aktualizację, Appulo.us wprowadziło Troll Bridge, poza tym, nie wiem czy jest aktualizacja piracka, ja się już zalegalizowałem i mam nową wersję. Tobie też radzę.

#403 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 listopada 2009 - 17:08

Posiadam wersje 1.3. Gdy probuje aktualizowac pojawiaja mi sie tylko bazy o rozmiarze 0 kb i nazwie: prosze, aktualizowac, program.

Komunikat jest chyba zrozumiały, należy aktualizować program !!
Wchodzi się do AppStore i sam podaje dostępne aktualizacje.
Więcej chyba nie trzeba tłumaczyć.

A jeśli nie masz legalnej wersji, to nie pytaj na tym forum !!!!!

#404 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 18:18

W przypadku Schedulera można by się zastanowić za wariantem darmowej aplikacji i niskiej jednorazowej opłaty za rozkłady poszczególnych miast z dożywotnim prawem do aktualizacji.

No nie wiem czy nie byłoby pogwałcenie jakiejś licencji. Obecnie płacimy za samą aplikację, a rozkłady dostajemy niejako gratis, więc ten problem odpada.

#405 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 28 listopada 2009 - 22:24

No i jeszcze moze byc problem z prawami autorskimi. Niby dostaje sie pozwolenie na umieszczenie rozkladow w programie, ale jesli same rozklady maja byc platne to wladze mpk moga na to nie pozwolic.

#406 Olivia

Olivia
  • 716 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 listopada 2009 - 22:38

A jak może odejdę na chwilkę od tematu. Czy dałoby się dodać mapy miast do programu? Ostatnio chciałam zobaczyć gdzie są blisko mnie przystanki, a okazało się że mapy nie mam w cachu..

#407 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2009 - 02:06

A jak może odejdę na chwilkę od tematu.
Czy dałoby się dodać mapy miast do programu? Ostatnio chciałam zobaczyć gdzie są blisko mnie przystanki, a okazało się że mapy nie mam w cachu..

Map google nie za bardzo się da dodać (przynajmniej mi nie wiadomo jak to zrobić), ale można wykorzystać open street map tak jak to robią aplikacje typu Offline Maps.
Myślę że nie w najbliższej wersji, ale w kolejnej powalczę nad opcją google lub Open z pobieraniem zawartości mapy.
Ponieważ są różne opinie która mapa jest lepsza to wole zostawić to konfiguracyjnie do wyboru.

Ps. Wersja 1.5 będzie miała konfigurację kilku elementów, m.in. blokadę obracania ekranu.

#408 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 listopada 2009 - 13:17

Kakaki a czy daloby sie pogrubic godzine a w zasadzie minute najblizszego odjazdu?

#409 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2009 - 13:22

Kakaki a czy daloby sie pogrubic godzine a w zasadzie minute najblizszego odjazdu?

W wersji 1,5 będzie nowe rozwiązanie, na chwilę obecną nie zdradzę szczegółów ale łatwiej będzie odnaleźć za ile jest najbliższy odjazd.

#410 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 13:40

Witam. Aplikacja zadziałałaby na iPod Touch 3G ?

#411 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2009 - 13:46

Witam. Aplikacja zadziałałaby na iPod Touch 3G ?

Działa na iPod Touch 1G to na 3G też powinna, nie da się tylko wykorzystać dobrodziejstwa GPS.

#412 augustine

augustine
  • 220 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 29 listopada 2009 - 15:35

bardzo fajnie sie rozwija cały interface ;]

#413 damjanek

damjanek
  • 196 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 29 listopada 2009 - 18:53

Mocno frustrującą rzeczą jest wyświetlanie w ulubionych - jest przypuśćmy 18:50, następny kurs jest o 19:05 i żeby to zobaczyć, musimy wejść w "tabliczkę" danego autobusu/tramwaju. Czyli: jeśli już*nie ma kursów w danej godzinie, niech pokazuje najbliższą godzinę z kursem. Do tego fajnie byłoby, gdyby jakoś*zaznaczało najbliższy kurs. Poza tym, bardzo fajna aplikacja. Pozdrawiam, Damian

#414 danteusz

danteusz
  • 527 postów
  • SkądWrocław-Psie Pole, Wroclaw, Poland, Poland

Napisano 29 listopada 2009 - 23:39

Albo zamiast kursów w danej godzinie kursy przez najbliższe 30 minut

#415 mariachi

mariachi
  • 20 postów

Napisano 02 grudnia 2009 - 10:55

Witam, dlaczego jeśli ściągam bazę Wroclawia z 23.11 to i tak po aktualizacji podswietlenie jest czerwone tak jakby nie została zainstalowana...

#416 paavo2000

paavo2000
  • 1 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 16:41

Witam. Może ktoś sprawdzić bazę Radomia. U mnie ściąnął się plik 8 kb z 15.11 (tylko lista przystanków i nic więcej) choć chyba jest bardziej aktualna (12.12). Czy to błąd danych źródłowych i czy można gdzieś to naprawić?

#417 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 grudnia 2009 - 16:48

Witam. Może ktoś sprawdzić bazę Radomia. U mnie ściąnął się plik 8 kb z 15.11 (tylko lista przystanków i nic więcej) choć chyba jest bardziej aktualna (12.12). Czy to błąd danych źródłowych i czy można gdzieś to naprawić?

Witam
Poprawiona baza jest właśnie generowana. Stara strona mpk była zablokowana i skasowalo mi rozkłady :)
Baza powinna być jeszcze dzisiaj wieczorem.

#418 CritiCalz

CritiCalz
  • 321 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 17:25

A kiedy będzie można ujrzeć w tej aplikacji miasto Koszalin ? Pytam kolejny raz, ale jeszcze nie ma go na liście oczekujących.

#419 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 grudnia 2009 - 17:48

A kiedy będzie można ujrzeć w tej aplikacji miasto Koszalin ? Pytam kolejny raz, ale jeszcze nie ma go na liście oczekujących.

Dodałem miasto do listy, na stronie i do iTunes.

Ps. Poprawiony Radom jest już na serwerze.

#420 poznan

poznan
  • 35 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 19:59

Super że stworzyłeś taką aplikacje bardzo mi się przydaje. Mógłbyś zakładkę LINIE trochę zmienić tzn. nie podawać każdej lini osobno czyli jeśli mamy np autobus lini 82 to nie że jest Góczyn Dworzec - Os. Wichrowe Wzgórze i na odwrót tylko żeby było to w jednej zakładce było by to bardziej funkcjonalne :)

#421 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 grudnia 2009 - 11:47

Scheduler Poland 1.5 wysłany do Apple - poczytaj więcej na stronie :Wersja 1.5 wysłana do Apple kakaki.pl

#422 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 11:09

Łódź koniecznie potrzebuje aktualizacji rozkładów ;)

#423 esamea

esamea
  • 19 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 grudnia 2009 - 11:19

Sugestia Ode mnie taka mała sugestia: Chętnie zobaczyłabym w przystanku, który dodałam do ulubionych kilka najbliższych linii wraz z godzinami. Z jednego przystanku odjeżdża kilka różnych linii i obecnie trzeba każdą z nich oglądać osobno (ew. wchodząc na link przystanku), a ja proponuję, żeby otwierając ulubione widzieć pod nazwą przystanku godziny i linie bezpośrednio najszybciej odjeżdżające :)

#424 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 grudnia 2009 - 11:28

Łódź koniecznie potrzebuje aktualizacji rozkładów ;)

Rozkłady generują się, będą dostępne dzisiaj.

---- Dodano 20-12-2009 o godzinie 10:30 ----

Ode mnie taka mała sugestia:
Chętnie zobaczyłabym w przystanku, który dodałam do ulubionych kilka najbliższych linii wraz z godzinami. Z jednego przystanku odjeżdża kilka różnych linii i obecnie trzeba każdą z nich oglądać osobno (ew. wchodząc na link przystanku), a ja proponuję, żeby otwierając ulubione widzieć pod nazwą przystanku godziny i linie bezpośrednio najszybciej odjeżdżające :)

Pomysł fajny pomyśle nad wprowadzeniem, ale wersja 1.5 została juz wysłana do Apple, zatem zmiany trafią do kolejnej wersji która będzie za jakiś czas. Wprowadzam właśnie mechanizm wyszukiwania tras, a to znaczy że czeka mnie sporo pracy nad algorytmem.

#425 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 grudnia 2009 - 11:38

no i ta warszawa też coś :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych