Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

SchedulerPoland - rozkłady jazdy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
469 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: SchedulerPoland - rozkłady jazdy (0 użytkowników oddało głos)

1. Poznań (15 głosów [16.30%] - Zobacz)

Procent z głosów: 16.30%

2. Łódź (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

3. Wrocław (13 głosów [14.13%] - Zobacz)

Procent z głosów: 14.13%

4. Lublin (5 głosów [5.43%] - Zobacz)

Procent z głosów: 5.43%

5. inne (46 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#376 Templar

Templar
  • 112 postów
  • SkądWarsaw City

Napisano 03 listopada 2009 - 18:06

A ja mam pytanie, kiedy będzie dostępna nowa baza dla Warszawy? Bo ściągnąłem w niedzielę bazę z datą 1 listopada, no i wtedy się przydała, ale od poniedziałku jest bezużyteczna, gdyż nie ma w niej rozkładów bardzo wielu linii z których korzystam :/

#377 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 listopada 2009 - 19:17

A ja mam pytanie, kiedy będzie dostępna nowa baza dla Warszawy? Bo ściągnąłem w niedzielę bazę z datą 1 listopada, no i wtedy się przydała, ale od poniedziałku jest bezużyteczna, gdyż nie ma w niej rozkładów bardzo wielu linii z których korzystam :/

Bazę próbuje wygenerować od wczoraj, ale są jakieś problemy ze stroną i szukam przyczyny.

#378 nazgul06

nazgul06
  • 44 postów
  • SkądZabrze

Napisano 11 listopada 2009 - 14:52

Baza dla KZK GOP jest zepsuta (ma tylko 67kb)

#379 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 listopada 2009 - 14:55

Baza dla KZK GOP jest zepsuta (ma tylko 67kb)

Nowa baza jest właśnie generowana z danymi GPS dla prawie wszystkich przystanków, powinna być za maksymalnie 2 godziny, jeśli na stronie nie ma błędów.

---- Dodano 11-11-2009 o godzinie 14:17 ----
Baza jest już na serwerze

#380 kurtis

kurtis
  • 26 postów

Napisano 13 listopada 2009 - 20:49

Podoba mi się nowa wersja z poprawionymi ulubionymi. Tylko, że właśnie nie są poprawione do końca. Przynajmniej w Lublinie, niektóre linie bez problemów otwierają się bezpośrednio z ulubionych, choćby 39, ale już np. 32 nie działa tak samo jak w poprzedniej wersji.

#381 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 listopada 2009 - 21:46

Podoba mi się nowa wersja z poprawionymi ulubionymi. Tylko, że właśnie nie są poprawione do końca. Przynajmniej w Lublinie, niektóre linie bez problemów otwierają się bezpośrednio z ulubionych, choćby 39, ale już np. 32 nie działa tak samo jak w poprzedniej wersji.

Poprawka wymaga przerobienia bazy danych.
W Lublinie nie było zmian rozkładów od dawna i nie zadziałał ulepszony skrypt generowania nazwy linii.
Wymuszę na Lublinie wygenerowanie nowej wersji bazy.
Będzie jakoś w nocy / jutro rano.

#382 Lodilirian

Lodilirian
  • 50 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 14 listopada 2009 - 20:40

Kiedy zostanie dodana baza dla Bydgoszczy? Jakiś przybliżony termin chociaż... Pozdro

#383 kurtis

kurtis
  • 26 postów

Napisano 15 listopada 2009 - 00:52

Poprawka wymaga przerobienia bazy danych.
W Lublinie nie było zmian rozkładów od dawna i nie zadziałał ulepszony skrypt generowania nazwy linii.
Wymuszę na Lublinie wygenerowanie nowej wersji bazy.
Będzie jakoś w nocy / jutro rano.

Pobrałem i już wszystko działa.

#384 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 15 listopada 2009 - 00:59

Kiedy zostanie dodana baza dla Bydgoszczy? Jakiś przybliżony termin chociaż... Pozdro

Pewnie juz niebawem. Ma byc po Nowym Sączu.

#385 cokier

cokier
  • 6 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 listopada 2009 - 22:09

co z bydgoszcz za ile mozna sie spodziewac ?

dobra moj blad nie doczytalem wyzej

#386 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 listopada 2009 - 07:10

Tworzenie nowych baz rozpocznie się w tym tygodniu. Obecnie trwały intensywne prace nad wersją 1.4 i trwają nad 1.5 - niestety jest jakiś procent ludzi który usilnie chcą spiracić program wart 8-9 zł i muszę się teraz skupić na jakiś metodach zabezpieczeń. Baza Nowego Sącza jest nie lada wyzwaniem - strona ma zupełnie inną strukturę niż dotychczasowe.

#387 dydymus

dydymus
  • 109 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 listopada 2009 - 18:42

... Problem piracenia aplikacji będzie zawsze istniał, ale spory odsetek ludzi po prostu nie ma lub nie chce mieć karty kredytowej i nie chce dokonywać płatności w ten sposób , może warto pomyśleć o wpłacaniu kasy na Twoje konto a Ty w zamian udostępnisz kod do app store...

#388 bazi22

bazi22
  • 132 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 23 listopada 2009 - 18:48

... ale spory odsetek ludzi po prostu nie ma lub nie chce mieć karty kredytowej i nie chce dokonywać płatności w ten sposób ,.

W AppStore można płacić za pośrednictwem PayPala, a na PayPala można "doładowywać" pieniądze przelewem - więc nie ma trudności i dla tych nie posiadających kart kredytowych.

#389 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 listopada 2009 - 18:54

Problem piracenia aplikacji będzie zawsze istniał, ale spory odsetek ludzi po prostu nie ma lub nie chce mieć karty kredytowej i nie chce dokonywać płatności w ten sposób , może warto pomyśleć o wpłacaniu kasy na Twoje konto a Ty w zamian udostępnisz kod do app store...

Maksymalnie na wersję mogę wygenerować 50 kodów, a Apple podaje że nie wolno tych kodów sprzedawać, służą jedynie promocji i mają być darmowe.
Swoją drogą sporo już takich kodów rozdałem przy poprzednich wersjach w ramach promocji aplikacji po różnych forach i konkursach.
Nigdy od nikogo nie wziąłem kasy za taki kod. Choć kilka osób deklarowało chęć wpłaty.

Poza tym równie dobrze mogę zrobić aplikacje darmową i potem kazać sobie płacić sms'em tak jak TVGuide na którego sporo zaczęło narzekać za ukryte płatności.

#390 dydymus

dydymus
  • 109 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 listopada 2009 - 18:55

... Fakt ale PayPal to także forma elektroniczna...sa ludzie którzy mimo posiadania kasy nie chcą być użaleznienie od elektroniki i takich form płatności...

#391 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 listopada 2009 - 18:57

Fakt ale PayPal to także forma elektroniczna...sa ludzie którzy mimo posiadania kasy nie chcą być użaleznienie od elektroniki i takich form płatności...

To zgodnie z polityką Apple zostaje im jedynie Jailbreak i okradanie twórców aplikacji ;)

#392 dydymus

dydymus
  • 109 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 listopada 2009 - 19:04

... To jest własnie to na czym Apple może się kiedyś przejechać zmuszanie ludzi do własnych pomysłów przez co mamy już Cydię, ICY, Rock i nawet piraci każą sobie płacić za aplikacje...Potem pirat okrada pirata, jest wesoło... Mam pewien pomysł który mógłby być rewolucyjny jeśliby oprzeć go o Twoją aplikację podaj mi swój mail...

#393 GibGibbon

GibGibbon
  • 281 postów
  • SkądLodz

Napisano 23 listopada 2009 - 20:57

Eeee piraci każą płacić za aplikacje? O czym ty gadasz... Jeśli Apple ma się na czymś przejechać to na pewno nie będą to transakcje internetowe.

#394 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 12:55

No są*już*co najmniej dwie płatne aplikacje które zrobili hackerzy/crackerzy ;-)

#395 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 13:17

Fakt ale PayPal to także forma elektroniczna...sa ludzie którzy mimo posiadania kasy nie chcą być użaleznienie od elektroniki i takich form płatności...

Ojej, powieś się. PayPal to kilkanaście minut konfiguracji, jeżeli komuś się tego nie chce robić to może obwiniać tylko samego siebie.

#396 dydymus

dydymus
  • 109 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 listopada 2009 - 22:45

... No dobrym rozwiązaniem może być uwolnienie aplikacji z opłaty wstępnej, a wprowadzenie opłaty okresowej płatnej np:sms, podobny sposób zastosuje niedługo TVGuide PL...

#397 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 listopada 2009 - 23:49

taak... na tyle dobrym, że jakoś raczej niewielu ludziom się spodobała ta 'zagrywka' ze strony TVGuide PL...

#398 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2009 - 00:01

dokładnie, to zły pomysł i aplikacja tylko na tym straci

#399 kakaki

kakaki
  • 494 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 listopada 2009 - 14:22

dokładnie, to zły pomysł i aplikacja tylko na tym straci

Też mi się tak zdaje. Miałem przez chwilę wizję wykorzystania In-App do zakupu licencji ale po reakcji na TVguide lepiej jej nie stosować ;)

#400 wyrko

wyrko
  • 14 postów

Napisano 27 listopada 2009 - 15:52

Posiadam wersje 1.3. Gdy probuje aktualizowac pojawiaja mi sie tylko bazy o rozmiarze 0 kb i nazwie: prosze, aktualizowac, program.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych