Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G] MMS - funkcjonalność 3G i 3GS przeportowana

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
315 odpowiedzi w tym temacie

#176 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 18:37

Dziala w Play, potwierdzam. przy okazji lekko zmodyfikowalem plik carrier.plist i wystarczy wrzucic tenze plik i dwa logasy (w zalaczniku) i mamy odrazu logo Play

Twój sposób może i działa, ale...

przy wysyłaniu mam z prawej strony wykrzykniki czerwone. Jednym słowem - nie wysyła...

ktoś wie czemu ?

#177 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 29 czerwca 2009 - 18:49

CodeZero, jesli zainstalowales ActivateMMS2G i nie dziala... odinstaluj i wykonaj dzialania z pierwszej strony.

#178 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 19:34

CodeZero, jesli zainstalowales ActivateMMS2G i nie dziala... odinstaluj i wykonaj dzialania z pierwszej strony.

Zrobiłem i nadal to samo.

Mam już ustawione stałe APN, tak, że wychodząc nie tracę ich. Robiłem restarty i wyłączenia. Zerowanie ustawień sieciowych.

Próbowałem z ustawieniem typu:
APN: MMS
Password: MSS (lub nic)
User: MMS (lub nic)

Probowałem będąc w zasięgu Play (+ EDGE) i Plusa.

Nadal to samo, tj.: wykrzyknik przy zdjęciu.

#179 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 postów
  • SkądKościuszki

Napisano 29 czerwca 2009 - 19:35

potwierdzam - działa metoda, którą podał @gregorba... plus okiełznany ;)

#180 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 29 czerwca 2009 - 19:37

CodeZero, przepraszam ale nie zarejestrowalem w jakiej jestes sieci.. w PULS'ie wyglada to TAK lub TAK

#181 micha_pl

micha_pl
  • 179 postów
  • SkądŁódź

Napisano 29 czerwca 2009 - 19:55

Play działa :) Dziekuję :)

#182 mamcnote

mamcnote
  • 1 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 20:32

Zamieszczam poniżej cały katalog "PlusGSM_pl.bundle" z działającym MMS, logiem operatora, zdefiniowaną pocztą głosową dla Plus GSM.

Skopiuj katalog "PlusGSM_pl.bundle" do katalogu "/System/Library/Carrier Bundles"

ustaw prawa dla katalogu "PlusGSM_pl.bundle" na 755 ( chmod 755 PlusGSM_pl.bundle )

utwórz link z "PlusGSM_pl.bundle" do "26001" ( ln -s PlusGSM_pl.bundle 26001 )

oczywiście wszystko robisz w "/System/Library/Carrier Bundles"

Instrukcja z obrazkami dla wzrokowców: [URL="http://www.myapple.pl/524885-post135.html"] Automatyczne logo operatora[/URL] ;)

Ważne:
Po wgraniu katalogu koniecznie trzeba zrobić wyzerowanie ustawień (Ustawienia/Ogólne/Sieć/Dane przez sieć komórkową/Wyzeruj ustawienia)

#183 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 20:43

CodeZero, przepraszam ale nie zarejestrowalem w jakiej jestes sieci.. w PULS'ie wyglada to TAK lub TAK

Mam dokładnie jak tutaj:
http://www.myapple.p...585-post20.html

z tymże w dane komórkowe mam wszędzie wpisane "internet", ale w MMS już jest jak wyżej.

Mam Play, ale często zmieniam na ustawienie Plusa bo lepszy zasięg (ale jak wyżej pisałem przestawiałem także na Play i to samo z MMSami).

#184 Wuma

Wuma
  • 61 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 21:25

A wiecie może jak utworzyć ten link zasrany na moim Iphone 2g 16gb, bez WiFi?bo chmod zmienie chyba w icommander // iphone tunnel nie chodzi, w browserze się nie da, mam total commandera + tpod może tam jakoś? (próbuje tak jak podał mamcnote) /// editt w terminalu na iphone wpisać te komendy co podane są w nawiasach>? mam uruchomić tylko Mobileterminal po czym wpisać komende i czekać, nic mi się nie pokaże?

#185 daddy123

daddy123
  • 28 postów

Napisano 29 czerwca 2009 - 21:35

Zassałem z cydii ActivateMMS2G.Zainstaloało się bez problemu.W wiadomościach mam symbol aparatu i wszystko dziala jak należy tzn wysyła mms i odbiera np z simplusa (potwierdzone). A cha...w ogóle nie mam dostępu do APN ale to nie ma znaczenia bo działa..

#186 szamot

szamot
  • 58 postów
  • SkądW-wa

Napisano 30 czerwca 2009 - 00:09

Zamieszczam poniżej cały katalog "PlusGSM_pl.bundle" z działającym MMS, logiem operatora, zdefiniowaną pocztą głosową dla Plus GSM.

Skopiuj katalog "PlusGSM_pl.bundle" do katalogu "/System/Library/Carrier Bundles"

ustaw prawa dla katalogu "PlusGSM_pl.bundle" na 755 ( chmod 755 PlusGSM_pl.bundle )

utwórz link z "PlusGSM_pl.bundle" do "26001" ( ln -s PlusGSM_pl.bundle 26001 )

oczywiście wszystko robisz w "/System/Library/Carrier Bundles"

Instrukcja z obrazkami dla wzrokowców: Automatyczne logo operatora ;)

Ważne:
Po wgraniu katalogu koniecznie trzeba zrobić wyzerowanie ustawień (Ustawienia/Ogólne/Sieć/Dane przez sieć komórkową/Wyzeruj ustawienia)

Zrobilem jak mowil kolega i wcielo mi w ogole opcje "Dane przez sieć komórkową" :D

#187 my name iRek

my name iRek
  • 26 postów
  • SkądZabrze

Napisano 30 czerwca 2009 - 00:11

Witam, wszystko ładnie, pięknie, tylko przy usuwaniu AsBattery wyskakuje błąd i nie da się tego odinstalować poprzez Cydię. Jak to usunąć w inny sposób, bo przez AsBattery nie mogę wgrać ActivateMMS2G? Pozdrawiam

#188 dbcooper

dbcooper
  • 8 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 01:16

Play działa :) Dziekuję :)

podeslij ustawienia lub gotowca :)

#189 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 30 czerwca 2009 - 06:16

my name iRek, w SBSettings w Extras & Option pacnij "Fix User Dir Permissions" i sprobuj odinstalowac asBattery lub mozesz wykonac manewr podmieniajac recznie plik: M68AP.plist to wnim siedza dwie linijki odpowiedzialne za baterie w procentach. Sciagnij oryginalny plik z pierwszej strony (na dole postu) zrob backup tego ktory masz w telefonie, podmien na ten ktory sciagniesz i... sprobuj odinstalowac asBattery.

#190 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 06:48

M68AP.plist ---> podrzuczcie mi ten link mmsami i z asbattery. Bo chce mieć to i to ale pokazuje błąd w cydi bo inny program używa tego pliku tz. Activemms2g używa tego pliku i nie mogę zainstalować asBatter

#191 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 30 czerwca 2009 - 07:00

ferrari, wrzucilem plik na pierwsza strone... zawiera on MMS'y i Baterie w procentach.

#192 joystick

joystick
  • 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2009 - 08:13

a czemu FSO_CARRIER_PLAY.png ma aż 60 KB podczas gdy ten drugi ma 8 tak jak wszystkie inne?

#193 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 30 czerwca 2009 - 08:24

Czy zauwazyliscie znaczny spadek baterii po tej calej 'operacji'? Osobiscie ustawilem APN poprzez e-maila z konfiguracja, widze ze w Ustawieniach 'Ogolne' pojawila sie zakladka 'Profil' a w niej Tethering, czy to moze byc przyczyna?

#194 my name iRek

my name iRek
  • 26 postów
  • SkądZabrze

Napisano 30 czerwca 2009 - 08:54

eRestin dziękuje za rady, zastosowałem się do nich, niestety bez efektu. W dalszym ciągu nie mogę usunąć asbattery. Jakieś rady? Pliki podmienione itd. Pozdrawiam

#195 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2009 - 09:48

Czy zauwazyliscie znaczny spadek baterii po tej calej 'operacji'? Osobiscie ustawilem APN poprzez e-maila z konfiguracja, widze ze w Ustawieniach 'Ogolne' pojawila sie zakladka 'Profil' a w niej Tethering, czy to moze byc przyczyna?

Ja zauważyłem i pisałem o tym jakiś czas temu. Osobiście już się pozbyłem tych MMS-ów i wracam do SwirlyMMS.

#196 Kac309

Kac309
  • 73 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 10:59

U mnie bateria tez troche szaleje. Przed snem mialem 40%, rano jak wstalem juz tylko 20%. Fakt, ze nie wylaczylem Edge. Potestuje do konca tygodnia i zobaczymy.

#197 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 30 czerwca 2009 - 11:09

Hmm, u mnie nie ma zakladki profil a w niej Tethering... a co do baterii, nie zauwazylem wiekszego spadku... Przed snem 100% rano nadal 100% lub 99%. Mnie raczej martwi mniejszy zasieg WiFi od kiedy mam 3.0 plus mase bug'ow... typu czestsze problemy z zawieszaniem sie dzwieku po wyjeciu sluchawek, lub zwiechy w chwili gdy ktos do mnie dzwoni lub dostane SMS'a... pasek odbioru lub odblokowania telefonu nie reaguje. Odinstalujcie SBSettings... moze tu jest pies pogrzebany ?

#198 ciarek

ciarek
  • 13 postów
  • SkądPłock

Napisano 30 czerwca 2009 - 11:30

Mam takie moze dosyc glupie pytanie, ale zeby wyslac MMSa, trzeba wylaczyc WiFi? Pamietam, ze w SwirlyMMS tak trzeba bylo robic, a jak jest tutaj?

Inna rzecza jest to, ze u mnie nadal nie dzialaja te MMSy.
Zrobilem w kazdy mozliwy sposob:
- carrier.plist wgralem od Kac309 (mam w ERZE),
- po zainstalowaniu ActivateMMS2G sprawdzilem permissions (bylo 755).
- wlaczanie i wylaczanie WiFi nie pomoglo,
- kilkukrotne resetowanie telefonu - NIC
- Tethering - nie mam takiej opcji w ogole,
- Dane przez siec... - sa wgrane od Kac309,

Juz skonczyly mi sie pomysly... :( a nie ukrywam, fajnie byloby miec mozliwosc chociaz odbierania MMSow...

Pomoglo komus wywalenie SBSettings?

#199 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2009 - 11:31

Nie trzeba wyłączać Wi-Fi i SwirlyMMS także tego nie wymagał.

#200 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 30 czerwca 2009 - 11:33

ciarek, jesli masz telefon w ERZE to w ustawieniach Danych przez siec komorkowa powinienes miec uzytkownika haslo i APN ustawiony na "eramms" tak jak jest to oryginalnie w pliku carrier.plist dla ERY.

WiFi nie ma nic wspolnego z ta aplikacja...

Hmm, najwiecej klopotow widze maja osoby ktore instalowaly ActivateMMS2G poprzez Cydie.. ja wrzucilem pliki recznie i od poczatku wszystko pieknie smiga.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych