Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2G] MMS - funkcjonalność 3G i 3GS przeportowana

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
315 odpowiedzi w tym temacie

#201 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2009 - 11:35

Ja też wrzuciłem pliki ręcznie, a mimo to - przez noc leciało średnio 10% w trybie czuwania. Już wyrzuciłem te pliki i zobaczymy jak będzie się zachowywał.

#202 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 30 czerwca 2009 - 11:36

Davvido, widze ze z 3.0 jak z windowsem... u kazdego niby ten sam system a dziala inaczej :D

Niestety pewnie wszystko zostanie poprawione w kolejnych wydaniach 3.0... tak jak bylo to z najlepszym softem 1.1.4 dla iP 1G a pozniej 2.2.1 dla 1G i 3G

btw. jesli mozna winic w przypadku tej aplikacji cokolwiek to bedzie to plik: CommCenter tylko ze... jak to jest, ze u jednych bateria dziala normalnie a u innych sa takie problemy ?!?

#203 ciarek

ciarek
  • 13 postów
  • SkądPłock

Napisano 30 czerwca 2009 - 12:00

ciarek, jesli masz telefon w ERZE to w ustawieniach Danych przez siec komorkowa powinienes miec uzytkownika haslo i APN ustawiony na "eramms" tak jak jest to oryginalnie w pliku carrier.plist dla ERY.

WiFi nie ma nic wspolnego z ta aplikacja...

Hmm, najwiecej klopotow widze maja osoby ktore instalowaly ActivateMMS2G poprzez Cydie.. ja wrzucilem pliki recznie i od poczatku wszystko pieknie smiga.

W ustawieniach dla MMS mam to wszystko wpisane: APN, Uzytkownik i Haslo na eramms, MMSC jest tez ten adres mms.ers.pl/servlets/mms, wielkosc MMSa jest na 102400 bajty. To wszystko co jest wymagane, mam ustawione.

Skoro ta paczka z Cydii tak wszystko miesza, to moze ja odinstalowac i wrzucic recznie jeszcze raz? czy to juz nic nie da?

#204 sawindel

sawindel
  • 112 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 12:01

Potwierdzam szybkie rozładowanie baterii - ja również "ręcznie" podmieniłem pliki. Wczoraj wieczorem odłączyłem od ładowarki, 13 h czuwania, 1 h 20 min. używania i bateria w połowie rozładowana :P Makabra.

#205 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 12:01

Witam Sledze ta rozmowe od pewnego czasu, dzieki Wam udalo mi sie uruchomic "magiczne" mms-y na iphone 2G w play-u. Jednak "problem baterii" pojawil sie rowniez i u mnie... tylko jak widze w nieco wiekszym stopniu :) u mnie przez noc w stanie czuwania stan naladowania baterii ze 100% do rana, zmniejszyl sie do 82% wiec, przez noc w stanie czuwania 18% to troszeczke za duzo. W dalszym ciagu bede sledzil ten wątek i mam nadzieje, ze uda sie rozwiazac ten problem i zachowac dzialajace mms-y, jezeli nie to trzeba bedzie dac zarobic tworcom SwirlyMMS :)

#206 sawindel

sawindel
  • 112 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:22

Obawiam się, że "poprawa" przyjdzie dopiero od Apple. Wraz z aktualizacją do 3.0.1. :P

#207 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 30 czerwca 2009 - 13:55

no nic trzeba wracać do opcji bez mms-ów, bo w tym momencie musze ładować iPhona raz dziennie..

#208 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 15:20

Obawiam się, że "poprawa" przyjdzie dopiero od Apple. Wraz z aktualizacją do 3.0.1. :P

Dlaczego poprawa ma przyjsc dopiero wraz z nowsza ver firmware..? Przeciez ten problem nie u wszystkich wystepuje, a wiec zapwene problem nie lezy w firmware.

#209 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 15:27

no nic trzeba wracać do opcji bez mms-ów, bo w tym momencie musze ładować iPhona raz dziennie..

Kompletnie mi to nie przeszkadza - od zawsze mam go na noc podłączonego do ładowarki.

#210 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 30 czerwca 2009 - 15:35

Hmm, kazdy wiekszy problem z softem w telefonie rozwiazuje... albo reinstalacja systemu albo,...formatuje iPhone'a i wgrywam soft na czysciusienki telefon. Zwykle to pomaga... a dla przykladu podam, ze majac dwa telefony a w nich ten sam soft, kazdy zachowywal sie inaczej. Zwykle pomagal format telefonu i wgrywanie na czysto oprogramowania (co juz napisalem wyzej :P)

#211 ciarek

ciarek
  • 13 postów
  • SkądPłock

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:48

Wywalilem ActivateMMS2G i po restarcie zrobilem recznie. Nic to nie dalo, tak wiec chyba na pewien czas dam sobie spokoj. Tyle lat przezylem bez MMSow, to jeszcze troche bez nich tez pociagne... :P Tak czy siak, dziekuje Wszystkim za pomoc. :)

#212 djrafax

djrafax
  • 81 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2009 - 16:58

w Polsce sa 3 sieci. Era, Orange i Unknown.bundle :D:D:D

#213 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 18:22

U mnie chyba pomoglo usuniecie "Profilu" z ustawien. Jutro rano sie jednak wszystko okaze :) zostawie naladowany telefon na cala noc i przekonam sie ile % ubylo :)

#214 sofer

sofer
  • 116 postów
  • SkądStąd

Napisano 30 czerwca 2009 - 19:59

Moze ktos wstawic czyste pliki, ktore sa podmieniane przez mms2g.deb?

#215 sawindel

sawindel
  • 112 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 20:02

Dlaczego poprawa ma przyjsc dopiero wraz z nowsza ver firmware..? Przeciez ten problem nie u wszystkich wystepuje, a wiec zapwene problem nie lezy w firmware.

Ponieważ problem wystąpił na niezmodyfikowanych iPhoneach po aktualizacji do 3.0. http://www.myapple.p...tcie-3-0-a.html

#216 kierowcatestowy

kierowcatestowy
  • 339 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 20:13

Ok
Wiec jak wyjasnic fakt iz "Dramatyczne zużycie baterii" nie jest na wszystkich iPchoneach po aktualizacji do 3.0....czyzby te modele roznily sie takze sprzetowo.." raczej malo prawdopodobne.. wiec jest tak jak napisal kolega Davvido

widze ze z 3.0 jak z windowsem... u kazdego niby ten sam system a dziala inaczej

#217 jhartman

jhartman
  • 668 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 20:15

Przetestowane w Orange - MMSy pięknie śmigają w obie strony.

#218 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 czerwca 2009 - 20:16

Nie ja to napisałem - tak na marginesie. :) A dramatyczne zużycie baterii ma trzy przyczyny: 1) Przywracanie kopii zapasowej po odtworzeniu oprogramowania 2) Aktualizacja zamiast odtworzenia oprogramowania 3) Instalacja MMS na iPhone 2G U mnie w chwili obecnej bateria trzyma ŚWIETNIE - niestety musiałem zrezygnować z tych MMS-ów na rzecz SwirlyMMS. Ale nie żałuję - znowu mogę ładować iPhone'a średnio co 3 dni.

#219 Żółty

Żółty
  • 11 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 20:49

Czyli motyw z ta "szalejaca", umierajaca smiercia nagla bateria jest srednio prawdziwy? w sensie, ze wgranie tej paczki z cydii nie jest i nie moze byc powodem takiego stanu rzeczy?

#220 kwadrat

kwadrat
  • 13 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:37

A zwróciliście uwagę, że ten patch pokazuje w Cydi - do ściągnięcia 3xxKB natomiast na dysku będzie zajmował 670mb!!. Może tutaj leży problem z wyładowywanej baterii bo system myśli że nie ma miejsc na dysku i ciągle coś próbuje czyścić i non stop działa... :>

Na 100% MMS o połowe jak nie więcej skraca baterię bo sam to zauważyłem - skasowałem paczke i jest tak jak było - dobrze.

#221 miki

miki
  • 327 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2009 - 21:51

Powiem tak, zainstalowałem i działa na IP 2g w ERZE. Zero konfiguracji, zero podawania jakiś tam servlet itp. Po prostu instal z cydii i śmiga bez problemu w obie strony. Problemu z bateria nie zauważyłem, ale używam tego dopiero jeden dzień.

#222 welsh

welsh
  • 298 postów
  • Skądlubuskie

Napisano 01 lipca 2009 - 07:41

działa pierwszorzędnie w Orange faktycznie nic nie trzeba konfigurować teraz tylko zawalcze o % bateryjke bo bardzo mi tego brakuje hehe pozdro

#223 Żółty

Żółty
  • 11 postów

Napisano 01 lipca 2009 - 13:24

Jak zainstalujesz SBSettings, to bedziesz mogl odpalic procentowa bateryjke...

#224 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 01 lipca 2009 - 14:09

W pierwszym poscie jest plik w ktorym sa MMS'y i Bateria w procentach... SBSettings... fajne ale... odradzam.

#225 DavidX_07

DavidX_07
  • 354 postów
  • SkądKościuszki

Napisano 01 lipca 2009 - 14:15

SBSettings... fajne ale... odradzam.

niby czemu ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych