Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iGO ( Nav N Go) na Iphone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#151 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 31 sierpnia 2009 - 10:12

NOWA WERSJA MODA

1.5c - 4shared.com - partage et stockage de fichiers en ligne - tĂŠlĂŠcharger Igo 2009 NA Iphone Modded Skin v1.5c.zip

#152 igreks

igreks
  • 60 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 31 sierpnia 2009 - 11:39

tylon83: jeśli instalowałeś mobilsubstrate i winterboarda to może mieć znaczny.

#153 tylon83

tylon83
  • 4 postów
  • SkądŚroda Wlkp

Napisano 31 sierpnia 2009 - 12:24

Dzieki za odpowiedz. Instalowałem Winterboarda . Sugerujesz mi że procek się nie wyrabia?

#154 igreks

igreks
  • 60 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 31 sierpnia 2009 - 21:48

możliwe, niektóre tematy potrafią nieźle zmulić system. pozdro

#155 visir

visir
  • 2 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 października 2009 - 21:21

iGo & Co. Testowałem "chyba" wszystkie" nawigacje dla iPhone... i chyba kupię osobną nawigację, a nie będę korzystał z tej możliwości na iP :(. Dlaczego? Po pierwsze i chyba najważniejsze: potrafi zgubić sygnał "ot tak sobie" pod czystym niebem w najbardziej "niepożądanej" sytuacji... :(. Próbowałem wyłączać różne moduły "generujące ewentualny sygnał zakłócający" wifi, 3G, edge, bluetooth.... w różnych konfiguracjach. Niestety to nie pomagało. Na "Sygicu", który w miarę normalnie działa pokazuje mi że "na szybie" mam aż 50% sygnału... Zauważyliście, że w żadnym programie nie ma monitora sygnału/stanu GPS? Przy jednej z wersji Navigona myślałem, że mi iP "zdechł" bo grzał się niemiłosiernie, nie miał żadnego (!!!!, w żadnym programie ) zasięgu gps, bateria "szła jak woda w klozecie". W końcu gdzieś wyszukałem inną wersję, z którą jest mniej więcej O.K. Kolejna sprawa to "pokrycie" terenu (Polski) - tutaj to jest "jazda bez trzymanki". Większość nawigacji nie ma ulic w mojej okolicy. Najgorzej tu wypadł TomTom. A z drugiej strony paradoks (!), w Navigonie są ulice których jeszcze nie ma, i nie wiadomo czy będą :P Kolejna sprawa to POI... ze świecą*szukać programu do ich aktualizacji (Mac / Windows). Wygląda mi na to, że Apple kupiło moduł GPS od jakiejś*podupadającej firmy..., a producenci oprogramowania stwierdzili, że na "fanatykach" iP można całkiem sporo zarobić, nawet jeśli wyda się*całkowite barachło. Jeszcze się zastanawiam jak nazwać*"praktykę" teamu producent/iStore, która nie pozwala na legalne przetestowanie oprogramowania (które finalnie i tak jest do niczego). Mam kupować soft za grube pieniądze tylko na podstawie gwiazdek w iStore, zrzutów ekranu, czy filmików na YouTube? Na marginesie Youtube. Jak widać na filmikach aplikacje działają bez zarzutu. Nasuwają się więc kolejne pytania czy u nas "są inne satelity" :) czy po raz kolejny do Polski "dojechały" jakieś*wybrakowane sprzęty...?

#156 Noritsu

Noritsu
  • 24 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 10 października 2009 - 07:28

Moment, moment, czytam i czytam i jakoś wiele osób narzeka na gubienie sygnału. Ja używam dwóch samochodów i w żadnym z nich nigdy nie zgubiłem sygnału gps.

#157 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 października 2009 - 10:36

hmm...visir ameryki nie odkryles...mysle ze wiekszosc nabywcow wie ze nawigacje na iphone sa kompletnie do niczego... i w zadnym wypadku nie powinno sie im ufac na nieznanym terenie... chociaz przyznam sie ze czasami gdy znajde sie w "wielkiej dupie na koncu swiata i do tego w nocy" to odpalam sygica i jade sobie spokojnie...napewno robiac dodatkowe kilkanascie/kilkadziesiat km ale trudno;] takze gdy probuje sie dostac na ulice do ktorej nie do konca wiem jak dojechac (albo nie znam kawalka trasy) uzywam sygica;] jaka mam radoche gdy w trakcie pol godzinnej jazdy zgubi sie kilka razy;D ale praktycznie nigdy nie udaje sie dojechac bez problemow takich jak "utrata swiadomosci na krzyzowce" czy komunikatach glosowych " za 200 metrow skrec w lewo" gdy ja juz skrecilem w to lewo minute temu;D o reszcie navi nawet nie mowie...igo prowadzi przez nie istniejace drogi mapy navigona wybiegaja spooro do przodu...+ obsluguje sie go tragicznie-.- pozdrawiam

#158 visir

visir
  • 2 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 października 2009 - 12:23

Noritsu: masz iPhone z Polski czy z USA ? shivan: chciałem się tylko upewnić, czy to ja mam bubla... czy to jakaś ogólna "tendecja" :)

#159 Noritsu

Noritsu
  • 24 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 10 października 2009 - 14:26

Iphone jest z Polskiego Orange, co prawda już drugi ale nawigacja śmiga aż miło.

#160 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 października 2009 - 15:03

Iphone jest z Polskiego Orange, co prawda już drugi ale nawigacja śmiga aż miło.

-.-

uzywasz jej jezdzac w autobusie?

tych aplikacji legalnie sie nie da sprawdzic...ludzie czytaja wasze posty...potem zacheceni kupuja
i lipa...robi sie zal ciezko zarobionych pieniazkow

ogranijcie sie...

ja przetestowalem wszystkie navi na iphona oprocz tomtoma

mozna powiedziec ze nadal je "testuje" ...dokladnie od 6 czerwca tego roku
i o zadnej nie mozna powiedziec ze "śmiga"

eeeh...

#161 Noritsu

Noritsu
  • 24 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 10 października 2009 - 15:53

Nie wiem z czym masz problem ale ja zakupiłem Sygic i jestem bardzo zadowolony, znajomy ma swoim ip ma navigona (nie wiem czy legal czy nie i mnie to nie obchodzi) i też mu śmiga, choć moim zdaniem lekko się przycina czasami. Często pokonuje długie trasy nie tylko po Polsce i Sygic nie zrobił mi żadnych niespodzianek. Tomka nigdy nie uważałem za super nawigację i nadal tak jest! Współpracuje z kierowcami którzy jeżdzą po europie i dla nich wielu liczy się tylko Automapa albo iGO! shivan z komunikacji autobusowej raczej nie korzystam, więc twój sarkazm jest tu mało potrzebny, żeby nie pisać, że nie na miejscu!!! Jeśli nie jesteś zadowolony z navi, którejkolwiek, skoro wszystkie testowałeś, to nie wiem czego wymagasz? Mi navi ma wskazać drogę z punktu a do punktu b i to Sygic jak dla mnie robi bardzo dobrze!!!

#162 cikens

cikens
  • 2 postów

Napisano 31 października 2009 - 22:22

Witam mam nastepujacy problem juz instalowałem ze 3 razy igo i za kazdym razem po jakims czasie uzytkowania zanika nawigacja gosowa ,czyli wszystko normalnie ale nie dostaje komunikatów skrec w prawo itp całkowita cisza w trakcie nawigowania czy komus sie przydazyła taka sytułacja?? z góry dzieki za info czy da sie cos z tym zrobic

#163 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 23:59

sytułaczka:cool:

#164 heps

heps
  • 180 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2009 - 23:46

Sytuację, gdy przestaje działać nawigacja głosowa rozwiązuje zawsze przywrócenie ustawień domyślnych aplikacji.

#165 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 09:16

ja miałem okazję testować tom tom, sygic, navigon. z tych wszystkich postanowiłem kupić navigona, ale w żadnym z nich nie zdarzyło mi się żeby tracił sygnał, jeżeli chodzi o gubienie trasy to dwa razy zdarzyło mi się raz na navigonie i raz na sygicu, w obu wypadkach probowałem dojechać do miejsca gdzie bez znajomości terenu na samej mapie nie szło dojechać wiec nawigacja probowała mnie kierować przez "trudny" teren.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych