Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iGO ( Nav N Go) na Iphone 3G/3GS

• Please log in to reply
164 replies to this topic

#101 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 09 August 2009 - 18:23

Shivan, mi żadna nawigacja nie zachowywała się źle w mieście.

DOKŁADNIE, zgadzam sie z kolega Bubaka, tez nie mialem żadnych problemow z jakakolwiek nawigacja na ipka.

naprawde mi sie nie chce (czyste lenistwo)

ale jeszcze kilka takich komentarzy i sie ogarne w sobie po czym wkleje jak to "bezproblemowo"
prowadzi iGo sygic czy navigon

a narazie wnioski mam takie:

1. testujecie te appsy lezac w lozku albo idac chodnikiem
2. wasze doswiadczenia zbieraliscie poza granicami naszego pieknego kraju

edit screeny porobione narazie igo...bede w domu to wkleje ...
pozdrawiam;]

#102 D154573R

D154573R
  • 304 posts

Posted 09 August 2009 - 18:47

przetestuj troche dokladniej a potem polecaj...juz pisalem jak sie zachowuje igo w miescie...

Napisałem, że będę a nie, że polecam :P

Dziś trochę szwankowała. Na prostej drodze pokazała że mam skręcić, a nie było gdzie :P
Albo komunikat, trzymaj się lewej strony, a skręt w prawo :D

#103 Buebaka

Buebaka
  • 586 posts

Posted 09 August 2009 - 19:04

Shivan, Ty nie rozumiesz chyba do końca. Ja powiedziałem, tak samo jak kolega który mi wtórował, że MI wszystkie nawigacje działają dobrze. Nie potrzebuję od Ciebie dowodów na wadliwe działanie, bo doskonale zdaję sobie sprawę, że niestety nie wszyscy posiadacze iPhone`a mają szczęście korzystać ze stuprocentowo sprawnego urządzenia.

1. testujecie te appsy lezac w lozku albo idac chodnikiem
2. wasze doswiadczenia zbieraliscie poza granicami naszego pieknego kraju

Testowałem Sygica przez dwa tygodnie codziennie w Słupsku, przez kilka dni w Warszawie.

Testowałem kilkukrotnie Navigona (jego najmniej-najmniej mi się podobał)

Przetestowałem dotychczas trzykrotnie iGo.

- Żadnych problemów, przykro mi ;< Może nie testuję nawigacji w autobusie ? Bez obrazy, ale olewam takie bezmyślne wnioski, bo nie służą one niczemu innemu poza wywyższaniem swojej niepodważalnej opinii nad innymi.

Trzymaj się!

#104 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 10 August 2009 - 16:19

Bez obrazy, ale olewam takie bezmyślne wnioski, bo nie służą one niczemu innemu poza wywyższaniem swojej niepodważalnej opinii nad innymi.

nie kolego mi nie chodzi o wywyzszanie swojej opini...
wypisujecie swoje bzdury na forum ...czytaja to inni ludzie
gdy poszukuja informacji...widza: "aa wszystko ok " no to buy ....80$ leci a app sie nie nadaje do niczego

Testowałem Sygica przez dwa tygodnie codziennie w Słupsku, przez kilka dni w Warszawie.

Testowałem kilkukrotnie Navigona (jego najmniej-najmniej mi się podobał)

Przetestowałem dotychczas trzykrotnie iGo.

no widzisz ja na sygicu jezdze od 6 czerwca...

na 2 roznych iphonach...wniosek byl prosty navi nawet radzi sobie w trasie
ale w miescie przez zbyt pozno komunikaty glosowe i gubienie sie na krzyzowkach / slabe wyliczanie trasy
nadaje sie jedynie jako pomoc a nie navi ktora kieruje nas w nieznamym terenie

mam rozumiec ze ty takich objawow nie masz? wszystko dziala wporzadku?
powiedz mi skad wziales taka cudowno wersje sygica? jest jakis inny appstore?niz ten od apple?;]

Shivan, Ty nie rozumiesz chyba do końca. Ja powiedziałem, tak samo jak kolega który mi wtórował, że MI wszystkie nawigacje działają dobrze. Nie potrzebuję od Ciebie dowodów na wadliwe działanie, bo doskonale zdaję sobie sprawę, że niestety nie wszyscy posiadacze iPhone`a mają szczęście korzystać ze stuprocentowo sprawnego urządzenia.

nie mam pojecia o co ci chodzi z tym sprawnym urzadzeniem? moje iphony byly jak najbardziej sprawne;]
reszty nie komentuje...

a teraz glowna czesc posta...

MIASTO: KRAKÓW
TRASA: FROM PRZEWÓZ TO SELLGROS NOWOHUCKA

1. Nie istniejąca droga:

Screen Igo:

Dołączona grafika

Jak to wyglada naprawde:

Dołączona grafika

kompletna dyskwalifikacja...

2. Nie istniejąca droga+ przedziwne wyliczanie trasy (bo nie jest to ani "szybkie" ani "krotkie"
conajwyzej droga dla quada;] )

Dołączona grafika

ZOOM:

Dołączona grafika

RZECZYWISTOŚĆ:

Dołączona grafika

Bardzo krotko testowalem ta nawigacje zaledwie kilka godzin...ale wystarczylo zeby wyskoczyly takie kwiatki
Radze narazie wstrzymac sie z zakupem lub czekac na TT;]

Pozdrawiam

#105 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 10 August 2009 - 16:25

W moim mieście też są ulice, których nie ma na prawde. To duży minus , ale po za tym nawigacja nawet nawet. Czekamy na tomtom'a :P

#106 plato

plato
  • 252 posts

Posted 10 August 2009 - 18:43

Niestety prawda jest taka,że do tej pory wszystkie nawigacje które się pojawiły są mniej lub bardziej do du.. W mojej nie dużej miejscowości (15 tys) Navigon traktuje chodnik jako ulice i tą drogą kieruje mnie w okolice domu(numerów przecież nie ma). IGO ma ładny wygląd ale tak szybko jak zainstalowałem jeszcze szybciej odinstalowałem.

#107 Dziadek

Dziadek
  • 185 posts

Posted 10 August 2009 - 18:55

TT rządzi Panowie. Na PDA,PNA i będzie rządził na śmajfonie.

#108 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 10 August 2009 - 19:02

TT rządzi Panowie. Na PDA,PNA i będzie rządził na śmajfonie.

sluchaj....wyjdzie ...przetestuje sie;]] i sie dowiemy

jak narazie czytalem tu takie posty jak:

"navigon bedzie extra...ze swoim reality street view"

potem:

"poczekajcie na igo..sam uzywam jest super ...lepszy od innych"

etc etc;]

w tym momencie daloby sie zrobic fajny app...gdyby polaczyc wszystkie 3!;]

gui z sygica
mapy z navigona
kilka bajerow (podglad tras np.) z igo
poi z sygica

ale to sa juz moje senne marzenia;]

#109 ghty

ghty
  • 136 posts
  • SkądBournemouth

Posted 10 August 2009 - 22:38

W mojej nie dużej miejscowości (15 tys) Navigon traktuje chodnik jako ulice i tą drogą kieruje mnie w okolice domu(numerów przecież nie ma).

Jesli Navigon traktuje chodnik jako ulicę, to zmień sobie tryb trasy z pieszej na samochodową ;) A że "numerów (domów) przecież nie ma", to tylko możesz usiaść i płakać. Bo numery domów PRZECIEŻ są, co to w ogóle za wyraz "przecież", skąd Ci on do głowy przyszedł? U mnie w mieście numery domów PRZECIEŻ są.

#110 plato

plato
  • 252 posts

Posted 11 August 2009 - 07:09

No coś Ty?! Dzięki za informacje! Tak się składa,że mam ustawioną trasę samochodową. A co numerów budynków to są 2 lub 3 na całą ulice. Nawet w dużych miastach jak Warszawa i Wrocław nie ma wszystkich numerów. Nie znasz polskich realiów to się nie udzielaj. A "przecież" jest kolokwializmem...

#111 Begrin

Begrin
  • 23 posts

Posted 12 August 2009 - 11:55

puki co jest to najlepsze navi na ipho wg mnie... co nie znaczy ze jest dobre ;] licze ze moze pojawi sie w koncu garmin...

#112 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 12 August 2009 - 12:10

puki co jest to najlepsze navi na ipho wg mnie

no faktycznie najlepiej prowadzi do nikad ze wszystkich jak dotad...

#113 Dziadek

Dziadek
  • 185 posts

Posted 12 August 2009 - 13:48

"puki" rozumiem od "pukać"?

#114 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 12 August 2009 - 13:53

Zastanawiam się , czy ją kupić , jade na litwe. Czy nie zabłądze gdzieś z tą nwigacją?:lol:

#115 D4rkm4N

D4rkm4N
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 August 2009 - 15:00

Hehehe ja ostanio jechałem z Warszawy do Sielpi Wielkiej... postanowiłem że skorzystam wkoońcu z navi w moim pięknym iPhonie xD zapuściłem sobie iGO wpisałem traske spakowałem się i jazda :D. Na moje nieszczęście nie zobaczyłem długości TRASY!!! :D Szczęśliwy jade sobie traską muzyczka gra, klima chłodzi, oooo fotoradar zwalniam, macham ręką do kamerki, ooo patrol zwalniam, w cb niezla beka się kręci gdyż Kordon Policji na mecz Ligowy w Łodzi zatrzymał się przy MC Donaldzie, ktoś tam mówił że ponoć wystawa psów itp, ogólnie very funny :) ale zastanawiam się kurde ile ja już czasu jade!!!! Ale cóż jadę dalej... Wkooońcu dojechałem, zerkam na długość TRASY: 214,7 KM!!!!! Kurde powiem TAK: Oszalałem! Co wyprawia ta NAVI ;( załamałem się! Wie ktoś czy w ogóle jest opcja jakaś zmiany trasy? żeby kilka opcji drogi pokazał program? Bo to się nadaje na żal.pl i żenua.pl :P Chciałem nadmienić iż drogra powrotna z Sielpi do Wawy zajeła mi ok. 1h20min oraz pokonana odległość 125,4 KM zerknąłem na mape samochodową PAPIEROWĄ ale po to mam navi w tel. zeby nie bujać się z Nietrwałym Papierem ;]

#116 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 12 August 2009 - 17:14

Wchodzisz w Moja Trasa, potem Więcej opcji i klikasz Metody obliczania tras. No i wybierasz :)

#117 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 12 August 2009 - 18:25

astanawiam się , czy ją kupić , jade na litwe. Czy nie zabłądze gdzieś z tą nwigacją?

przewin do strony 11 watku i poczytaj co napisalem;]

#118 MalFunkTion

MalFunkTion
  • 118 posts

Posted 13 August 2009 - 15:05

czy ktos znalazl sposob zeby zmusic IGO do wspolpracy w inna mapa Polski? ta od Emapy jest tragedia. Po slasku ktory przeciez swietnie zrobiony jest we wszelkich nawigacjach prowadzi mnie albo pod prad, albo w nieistniejace drogi albo w ogole dookola i bez sensu. zmienianie typow obliczania nic nie daje, trasa zwykle zostaje ta sama. Chce wrzucic mape teleatlasa z ktorej korzystam i w starym telefonie na WM i w nawigacji PNA żony. Zmienialem wszelkie parametry w info pliku aby uprawnienia zgadzaly sie z pozostalymi mapami wgranymi firmowo w ajfonowym igo - na terenie PL nie wyswietla sie mapa. To samo zrobilem z glosami, wgralem, pozmienialem parametry i dzialaja meskie glosy - ale mapa ni cholere nie chce (moze ma to cos wspolnego z basemap.fbl?) ... Komus sie udalo?

#119 Dziadek

Dziadek
  • 185 posts

Posted 13 August 2009 - 15:17

Bo mapy TeleAtlasa rządzą i dlatego będzie rządził TomTom.

#120 MalFunkTion

MalFunkTion
  • 118 posts

Posted 13 August 2009 - 15:39

ale mapy teleatlasa sa dla igo, tylko po podmianie nie chca dzialac - cos uprawnienia krzaczą...

#121 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 13 August 2009 - 17:45

A tam nie ma jakiegoś license-check'u wymagającego crackingu? Póki co nie słyszałem aby komukolwiek udało się przenieść jakąkolwiek mapę do iGo. A staram się trzymać rękę na pulsie.

#122 MalFunkTion

MalFunkTion
  • 118 posts

Posted 13 August 2009 - 21:25

w sumie fakt, pewnie na zainstalowany pakiet map jest konkretna licencja, na teleatlasa juz nie

#123 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 13 August 2009 - 22:23

Na pewno jest plik licencyjny w katalogu aplikacji... bez dłubania chyba się nie obędzie.

#124 D154573R

D154573R
  • 304 posts

Posted 14 August 2009 - 10:35

Przecież mapy z Tom Toma nie mają tak dobrego pokrycia Polski jak inne. GPmapa by była ok ;D

#125 Dziadek

Dziadek
  • 185 posts

Posted 14 August 2009 - 10:56

Przecież mapy z Tom Toma nie mają tak dobrego pokrycia Polski jak inne. GPmapa by była ok ;D

Taaaa? A z jakich map TT korzystasz?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Bing (1)