Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iGO ( Nav N Go) na Iphone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#126 Soli

Soli
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 sierpnia 2009 - 15:55

Witam, zakupiłem kilka dni temu iGO i mam pewien problem, jak wyjsć z aplikacji zeby zapisał się stan, ulubione i wszystkie ustawienia ? gdy naciskam przycisk home, wyłącza sie do SB ale po ponownym wejściu żądne ustawienia nie są zapisane, w menu nie moge znaleźć opcji zapisz, moze coś źle robie ?

#127 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 12:25

Nie mam TT, ale wiem, że mapie Polski z Garmina nie dorównuje.

#128 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 13:51

Jasnowidz???

#129 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 sierpnia 2009 - 16:57

Nie mam TT, ale wiem, że mapie Polski z Garmina nie dorównuje.

mam dosc takich komentarzy...

pelno tu bylo ta navi nie dorownuje tej...potem leci test i okazuje sie to bzdura...

jak juz tak piszesz to daj screena tej samej ulicy/miasta zeby dalo sie to porownac...

#130 anti8

anti8
  • 148 postów
  • SkądBytom

Napisano 15 sierpnia 2009 - 17:49

Przecież mapy z Tom Toma nie mają tak dobrego pokrycia Polski jak inne. GPmapa by była ok ;D

2009-03-01 - "Firma TomTom udostępnia nowe map dla swoich nawigacji w wersji 8.25. Polska uzyskuje długo oczekiwany wpis: 99.9% pokrycia kraju."

#131 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 16 sierpnia 2009 - 23:25

No to miałem stare informacje. Wybaczcie. W zeszłym roku testowałem Garmina i Tom Toma na Symbianie no i wtedy Tom Toma nikt nie polecał (chyba pokrycie wynosiło 90%).

#132 bergo007

bergo007
  • 2 postów

Napisano 18 sierpnia 2009 - 20:18

Dzisiaj mialem okazje testowac igo. W asusie nigdy nie zawiodla a przejechalem cala Europe. Natomiast w iphonie gubi sie, Pokazuje zeby skrecic w droge ktorej nie ma, drogi pseudo asfaltowe i asfaltowe nie maja dla niej roznicy. Ostrzeganie o fotoradarach dzwiekiem nie dziala mimo wielu prob. Ikonki sie wyswietlaja i to wszystko. Podziekowania dla Piotrex za tutorial. Prosba natomiast do wszystkich o napisanie czy macie ostrzeganie dzwiekiem o fotoradarach czy nie? I przede wszystkim jak udalo sie Wam to ustawic.

#133 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 19 sierpnia 2009 - 13:23

Jak czytam ten wątek to raczej kiepska ta nawigacja się wydaje, zastanawiałem się czy nie zaopatrzyć się w to bo będę trochę jeździł pożyczonymi autami teraz i nawigacja w iPhonie by była jak znalazł zamiast taszczyć ze sobą TomTom'a. Niech ktoś mi powie tak jednym zdaniem, w porównaniu z tymi standardowymi nawigacjami to wypada gorzej czy dużo gorzej?

#134 Amoreux

Amoreux
  • 29 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:12

da sie w iGo ustawić wyświetlane na mapie POI? bo u mnie pokazuje na mapie tylko stacje benzynowe :/

#135 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2009 - 15:25

W moich okolicach wszystko działa okej. Jestem zdziwiona, bo ulice i POI w mniejszych miejscowościach (blisko Radomia) się zgadzają i nie jest tego jakoś znowu mało. Nie miałam okazji testować nawigacji gdzieś dalej, ale będąc u rodziny, mieszkającej poza miastem, zauważyłam, że widoczne są najmniejsze uliczki :) Jak do tej pory jeden minus - moja ulica, choć jej nazwa zmieniona została zmieniona ponad rok temu, jeśli nie dwa, nadal widnieje pod starą. Sygnał GPS łapie w 2-5 sekund. Na początku aplikacja nie chciała się nawet włączyć (sprawę załatwiło wyłączenie biteSMS przez Sbsettings), dobrze, że przekopałam pół internetu, aby rozwiązać mój problem, bo już myślałam, że App Store leci sobie w kulki. Zresztą miałam okazję bawić się iGO na WM w Asusie i byłam zachwycona. Tylko dzięki temu kupiłam wersję na iP. iGo już nieraz uratował mi tyłek za granicą. Polecam.

#136 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 sierpnia 2009 - 17:55

hmm a ja znowu porobilem screeny jak igo prowadzi do nikad;] moze wkleje...jak narazie to chyba skonczy sie moja testowanie navi apple wylaczyl moje konto...kasa przepadla...tlumaczac sie ze gift cardy powchodza...(to slowko musialem sobie az przetlumaczyc z ang) szalbierzy;]... chyba nie warto bylo kupowac na allegro co nie zmienia faktu ze jablko przygralo sobie ze mna w kulki nie stac mnie na strare takiej kasy chcialem byc fair i kupowac wszystko na legalu...ale teraz juz nie zaloze drugiego konta w app store;]

#137 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2009 - 18:31

hmm a ja znowu porobilem screeny jak igo prowadzi do nikad;]
apple wylaczyl moje konto...kasa przepadla...tlumaczac sie ze gift cardy powchodza...(to slowko musialem
sobie az przetlumaczyc z ang) szalbierzy;]...
chyba nie warto bylo kupowac na allegro...

Kupując na Allegro dajesz zarobić złodziejom. Mniejsze zło ukraść samemu niż zapłacić jakimś łosiom za to, że kradną :roll:
Zawsze możesz wysłać emaila z wyjaśnieniem, kilkukrotnie czytałam o tym, jak komuś konto odblokowano.
Najlepiej po prostu płacić kartą.

A sceeny chętnie obejrzę :)

#138 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 22 sierpnia 2009 - 11:07

MOD

Ściągnijcie sobie moda:
NOWA WERSJA ! 1.3: http://www.mediafire...d Skin v1.3.zip
Mod NIE JEST mój. Wziąłem link z innego forum, a sam go sprawdziłem i mocno polecam.

Instalacja moda

Wejdźcie do ściągniętego folderu i skopiujcie pliki do folderu na iphone Applications/xxxxxxxxxx/iGo_MyWay.app i podmieńcie te co tam były. UWAGA ! Jeśli chciałbyś powrócić do poprzedniego stanu na wszelki wypadek zróbcie kopie orygialnych plików.

O modzie

Dzięki temu modowi będą działać nam fotoradary, które będziemy mogli ustawić jak chcemy. Nasza prędkość będzie cały czas pokazywana na mapie(W miejscu gdzie bez tego moda było napisane Menu) , a gdy przekroczymy dozwoloną prędkość kolor zmieni się na czerwony. Znaki ograniczenia prędkości pokazywane są od teraz cały czas, nie tylko jak przekroczymy prędkość. Po wyznaczeniu celu, możemy teraz dodać punkt przelotowy. Możemy ustawić widzialność niektórych rzeczy na mapie. Możemy zablokować trasę, samemu dodać radary, oraz zaznaczać pineskami punkty na mapie. Na mapie wyświetlane są zakazy skrętu w lewo/prawo; nakazy jazdy prosto. Możemy włączyć kompas, a klikając go szybko zmienimy widok z 3D na 2D . Możemy wybrać, które POI będą wyświetlane na mapie. Można ustawić, że nawigacja będzie nam pokazywała dwa manewry, które musimy wykonać, np. pierwszy manewr jest w skręt w lewo, a drugi wjazd na rondo. GPS pokaże nam oba, a ten pierwszy będzie wyżej.

Moda polecam bo na prawdę zwiększa funkcjonalność igo na iphone.

Ustawienia, które daje ten mod są w menu wyświetlane po angielsku. Może ktoś później przetłumaczy to na polski, być może ja jak znajdę gdzie to się robi.

Instalacja fotoradarów (działają z tym modem)

W załączniku zamieszczam najnowsze radary tylko na Polskę. Tylko radary stacjonarne.

Plik SpeedcamUpdates.spud kopiujemy do Applications/xxxxxxxxxxx(folder z iGo_myway.app w środku)/Library/Caches/speedcam/ < tutaj i podmieniamy ten co tam był. Nadajemy mu uprawnienia 644 (musi być mobile i mobile, a nie mobile i root !!!).
[ ZMIANA mobile root na mobile mobile :
skopiuj całą ścieżkę do folderu speedcam. Włącz terminal (na komputerze), wpisz "cd ścieżka do katalogu speedcam" bez cudzysłowia. Teraz wpisz "chown mobile:mobile SpeedcamUpdates.spud" bez cudzysłowia. I już ]

Następnie uruchamiamy iGo(z modem oczywiście), wchodzimy do Ustawień, Skin Settings, Speedcam Settings. Teraz ustawiamy Audiable warning na complete. Ostrzeż. na ekranie, na Wł. , voice warning na Wył. (jest to głos, który ostrzega nas przed radarem, ale nie dość że jest po angielsku to jeszcze strasznie trzeszczy i harczy. Dlatego radzę to wyłączyć) .
Teraz wchodzimy w Advanced Radar Settings, Fixed Camera i ustawiamy Alert Enabled na Tak.
W warning distance ustawiamy odległość od radaru, na jakiej będziemy informowani. W overspeed alert distance ustawiamy odległość od radaru, na jakiej będziemy informowani, kiedy przekroczymy dozwoloną prędkość.
A Approach Beep ustawiamy na Tak. Klikamy strzałkę w dół i zmieniamy Alert Prefix na double beep. Announce radar type oraz announce max/mean na Tak. A overspeed tolerance na 0 . (Na obrazkach niżej możecie zobaczyć jak ma to wyglądać)
I po tym wszystkim kiedy będziemy zbliżać się do radaru, będziemy o tym informowani ''pykaniem'' oraz obrazkiem radaru na mapie.

To wszystko :)
UWAGA ! Ostrzeżeń o radarach nie ma w symulacji !!! Są tylko, gdy jedziemy na prawdę !

Jeszcze raz polecam ten mod, mimo że jest po angielsku.

Screeny : (jutro dodam screen jak wygląda ostrzeżenie o radarze)

Jak mają być ustawione radary:
Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika http://images43.foto...fd6e5edac6f.png

http://images47.foto...2cc65241b2c.png

#139 fastmartini

fastmartini
  • 4 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:32

ma slaba dokladna mape ktos wie jakie ma pokrycie ta mapa w igo?

#140 igreks

igreks
  • 60 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 23 sierpnia 2009 - 00:51

nielololek: W iGo brakowało mi głównie punktów przelotowych, pomogłeś mi rozwiązać problem, więc wielkie dzięki. Pozdrawiam

#141 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:46

Nowsza wersja ! Poprzedni post zaktualizowany.

#142 Amoreux

Amoreux
  • 29 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 09:10

Mod elegancki :!: a wiesz może jak do Navigona dodać miejsca gdzie policja stawia radary, suszarki?

#143 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 sierpnia 2009 - 09:25

Niestety nie wiem. W navigonie są tylko fotoradary.

PS Próbowałem przetłumaczyć tego moda, lecz gdy zapisuję plik językowy to iGo go nie widzi i nie ma polskiego języka. Może komuś innemu się uda, a ja próbuje dalej.

---- Dodano 23-08-2009 o godzinie 13:31 ----
Zdjęcie z ostrzegania o radarze:

Dołączona grafika

Tam gdzie jest ustawione: ''Double Beep'' możecie ustawić co chcecie.

#144 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:46

Podobno z nową werjsą 1.4 były problemy z głosem także link został usunięty.
Wersję 1.3 można pobrać tu: 4shared.com - partage et stockage gratuits de fichiers

#145 igreks

igreks
  • 60 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 28 sierpnia 2009 - 15:08

Panowie, jestem świeżo po przejściu na 3GSa. Testowałem na nim iGo i muszę powiedzieć, że różnica w prędkości działania jest powalająca. W 3G iGo był bardzo zamulony, zmiana trasy wiązała się zawsze z wyświetleniem paska postępu i trwał ok 2s, w 3GS w momencie pojawienia się komentarza głosowego już pojawiła się nowa trasa. Wchodzenie do menu jest natychmiastowe, nie trzeba tapowac kila razy. Pozdrawiam

#146 bergo007

bergo007
  • 2 postów

Napisano 28 sierpnia 2009 - 16:56

linki do moddów nie dzialają moze ktoś podać nowe. pozdro

#147 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 28 sierpnia 2009 - 17:46

Już uploaduje. Zaraz dam link :)

---- Dodano 28-08-2009 o godzinie 18:52 ----
Oto link : storage.to - Download DO IGO.zip

#148 tylon83

tylon83
  • 4 postów
  • SkądŚroda Wlkp

Napisano 30 sierpnia 2009 - 10:22

Cześć. Zainstalowałem IGO i mam bardzo opóźniony sygnał GPS.Tragedia ..Czy to jest normalne.? Kolega wyżej też pisał o tym opóźnieniu. Doświadcza ktoś podobnego problemu??

#149 igreks

igreks
  • 60 postów
  • SkądZagłębie

Napisano 30 sierpnia 2009 - 11:08

tylon83: W 3G zdarzało się takie opóźnienie, w 3GS nie stwierdziłem. Pozdrawiam

#150 tylon83

tylon83
  • 4 postów
  • SkądŚroda Wlkp

Napisano 31 sierpnia 2009 - 08:18

Odnośnie tego opoznienia . W Google maps tez to występuje. Czy JB może mieć wpływ na takie działanie? Zastanawiam się nad reklamacja iphone'a.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)