Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iGO ( Nav N Go) na Iphone 3G/3GS

• Please log in to reply
164 replies to this topic

#76 kimon

kimon
  • 32 posts
  • SkądKraków

Posted 06 August 2009 - 22:42

Witam! Ja z kolei mam problem, że od kiedy zainstalowałem na iphonie 3g(JB) tą nawigację (pirat) nikt nie może się do mnie dodzwonić, non stop włącza się moja poczta głosowa a ja mogę bez problemu wykonywać połączenia. Wielokrotnie restartowałem iphona, probowałem nawet na innych kartach sim i lipa! Wiem, że pirat to pirat, lecz używałem też sygic i navigon, działały te aplikacje i iphone bez problemu. Macie jakiś pomysł co zrobić? inny wątek to, jeżeili chodzi o samą nawigację to po 2 dniach testowania mogę powiedzieć, że interface grafiCzny jest bardzo ładny, gps szybko i łatwo mnie znajduję, brak fotoradarów,mała baza poi i jak do tąd największy mankament który nie przytrafił mi się na innych nawigacjach to bardzo mylne określenie drogi głównej do małych uliczek osiedlowych a nawet dzisiaj ta nawigacja chciała mnie przeciągnąć w Krakowie po chodniku w okół bloku (dla niej to była droga...)

#77 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 07 August 2009 - 00:28

Ja mam problem z szutrami... często ta navi mnie prowadzi po takich drogach na obrzeżach Łodzi jakby były asfaltami. Generalnie wygląda to średnio... iGo się gryzie z niektórymi aplikacjami z Cydii. Może stąd problemy z połączeniami.

#78 Buebaka

Buebaka
  • 586 posts

Posted 07 August 2009 - 07:16

iGo My Way (navigation) - biteSMS

Ekipa biteSMS już pracuje nad crashami związanymi z ich aplikacją. Jak to rozwiążą to przetestuję ;-)

No i przydałoby się dać wgrywać punkty POI.

#79 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 07 August 2009 - 07:52

Nie jestem pewny, ale boost służy chyba do podgłośnienia tego co mówi ''nasz navigator''.

#80 Dziadek

Dziadek
  • 185 posts

Posted 07 August 2009 - 08:34

Ja również nie mam głosu lektorki w trakcie nawigacji. Ładowarka Griffina PowerJolt nie chciała ładować.Po odinstalowaniu iGo wszystko jest OK. Teraz pytanie: czy to przypadłości iGo jako aplikacji czy tylko crackowanej wersji. Jeśli to samo dzieje się w aplikacji oryginalnej/kupionej to może wreszcie wszyscy "rycerze błękitnego serduszka" walczący z zarazą piractwa troszkę się otrząsną. Bo gdybym kupił soft za 80 juro i miał takie problemy to by mnie ch.j strzelił.

#81 pgolik

pgolik
  • 125 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 August 2009 - 10:27

Ja mam problem z szutrami... często ta navi mnie prowadzi po takich drogach na obrzeżach Łodzi jakby były asfaltami.

A jednak :-( To zawsze był problem z iGo na PPC. Aplikacja nie jest winna, tylko dostawca polskiej mapy, czyli eMapa. Na PPC ludzie radzili sobie instalując crakcowane wersje (nawet, jak ja, posiadając legalnie kupioną) i mapy od innych dostawców, które wypływały na forach (z mapami Teleatlasa nie było takich jaj, ale były mniej szczegółowe).

#82 shaqui

shaqui
  • 586 posts
  • SkądGdynia

Posted 07 August 2009 - 12:42

Witam!
.... na iphonie 3g(JB) tą nawigację (pirat) nikt nie....

Nawet człowieku się nie przyznawaj do takich rzeczy.... jak chcesz kraść idź na inne forum!!

#83 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 07 August 2009 - 13:19

Znajomy kupił*to iGo. Jadę w przyszłym tygodniu w Bieszczady więc próbowałem sobie zaplanować trasę. Dla posiadających tą nawigację: wyznaczcie sobie trasę Chełm-Ustrzyki Dolne. Niezależnie czy to ma być ekonomiczna czy szybka - prowadzi przez Ukrainę :) Jeszcze ekonomiczną rozumiem - paliwo na Ukrainie tańsze ;) ale szybka?? Chyba ci co to pisali nie byli nigdy na granicy z Ukrainą. Nie znalazłem też podczas krótkiego testu opcji wyboru punktów pośrednich.

#84 Dabman

Dabman
  • 197 posts

Posted 07 August 2009 - 13:33

moge przezucic jakosmapy z wersji ppc na iphona aby dzialaly?

#85 huski

huski
  • 1063 posts
  • SkądEU

Posted 07 August 2009 - 13:47

Niestety cena jest dosyć wysoka :(

#86 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 07 August 2009 - 14:32

ytat:
Autorem cytatu jest kimon Zobacz post
Witam!
.... na iphonie 3g(JB) tą nawigację (pirat) nikt nie....
Nawet człowieku się nie przyznawaj do takich rzeczy.... jak chcesz kraść idź na inne forum!!

jak ja przetestuje i potem kupi lub wyrzuci to nie widze w tym nic zlego

bo: ceny sa dosc zaporowe a kupujemy kota w worku...

takze takie txty o kradzierzy mozna sobie darowac...

gdybym chcial kupic: sygica/navigona/igo tylko po to zeby przetestowac i zostawic sobie jedna
chyba zaczalbym na obiad jesc trawe jak koreanczycy

tak mam 1 orginalna kupiona zainstalowana ....reszta po testach usunieta z iphona
i nie czuje sie absolutnie zadnym piratem!...

UPDATE:

PRZETESTOWALEM IGO W KRAKOWIE/NOWEJ HUCIE

WNIOSKI:) :

W obecnej wersji ta nawigacja nie nadaje sie do niczego
najlepsze co moze przyjsc nam z jej uzytkowania to wyladowanie u kogos na ogrodzeniu!

1.Prowadzi nas przez NIE ISTNIEJACE drogi!!!...mi kazala zjechac na czyjes podworko!!!
przez ktore wyznaczyla sobie trase na most wandy/ul.klasztorna
2. Każe zjezdzac z dobrej drogi przez ktora jedziemy zeby robic dziwne objazdy...przyklad:

nowa huta jestem na ulicy centralnej chce skrecic w kierunku sellgrosa igo kaze mi jechac na wjazd do M1
a potem gdzies kolo telewizji krakow...czysty bez sens

oprocz tego podczas nawigowania glos pani jest dobrze rozlozony w czasie ...ale co z tego;]
skoro pani z milym glosem karze mi skrecac do rowu????
z + jeszcze moge powiedziec ze o wiele lepiej pokazuje ronda ktore sygic czasami rozpracowywuje jako zwykle
skrzyzowania...

Jak narazie uwazam ze jest to jakis material na dobra nawigacje gdyby tylko udalo sie komus pokombinowac z tymi mapami
+ fotoradary i zrobic szybki tutorial to mozna bedzie myslec o uzbieraniu pieniazkow na nia
narazie NIE KUPUJCIE!!! bo przydatnosc tego appsu jest zerowa

POZDRAWIAM

#87 Oczy Kobry

Oczy Kobry
  • 46 posts

Posted 07 August 2009 - 20:24

Mam 3.0 JB , zrobiłem mała przejażdżkę po mieście (mieszkam w uk) i porażka , opóznienie w pokazywaniu np. ok. 50m jestem za krzyzówka a pokazuje ze jestem przed. Strata kasy wg mnie . Sygnic jest lepszy ;d

#88 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 08 August 2009 - 00:33

Nie mogę dorzucić do tej nawigacji punktów poi. Pomiomo utworzenia katalogu content/speedcam i wrzucenia tam *.kml z poiplaza nawigacja nie pokazuje fotoradarów na mapie i nie ostrzega przed nimi. Prawa dostępu ustawione poprawnie (tak myślę - 755), w opcjach zaznaczone ostrzeganie i ilpa. Jeżeli ktoś rozwiązał ten problem to niech da znać.

#89 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 08 August 2009 - 09:12

stary jak juz cos kombinujesz z igo to lepiej zajmij sie ta mapa...po co ci fotoradary jak igo cie poprowadzi do nikad...w parkach i na polnych drogach predkosci nie sprawdzaja;]

#90 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 08 August 2009 - 09:38

Oj... przydają się, przydają... szczególnie jak baza jest rozbudowana o miejsca gdzie misiaki lubią ćwiczyć strzelanie. No dobrze... tylko skąd mam wziąć te mapy? Pokieruj mnie do jakiegoś źródła, tutoriali tyczących konwersji itd. W zle miejsce wrzucałem bazy danych z radarami. Należy to zrobić do katalogu: /private/var/mobile/Applications/XXXXXXXX/Library/Caches/content/speedcam czyli w miejsce cokolwiek mało oczywiste. Katalog speedcam ma mieć prawa 700 a właścicielem ma być mobile z grupy mobile. Plik jaki należy tam wrzucić to przekonwertowana na format *.spud baza danch w formacie iGo txt ściągnięta z poiplaza.com Plik ma mieć nazwę SpeedcamUpdates.spud i prawa 644, a właścicielem powinien być mobile z grupy mobile. I czarne znaczki pojawiają się tam gdzie mają.

#91 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 08 August 2009 - 20:11

Oj... przydają się, przydają... szczególnie jak baza jest rozbudowana o miejsca gdzie misiaki lubią ćwiczyć strzelanie.
No dobrze... tylko skąd mam wziąć te mapy? Pokieruj mnie do jakiegoś źródła, tutoriali tyczących konwersji itd.

W zle miejsce wrzucałem bazy danych z radarami. Należy to zrobić do katalogu:
/private/var/mobile/Applications/XXXXXXXX/Library/Caches/content/speedcam
czyli w miejsce cokolwiek mało oczywiste.
Katalog speedcam ma mieć prawa 700 a właścicielem ma być mobile z grupy mobile.
Plik jaki należy tam wrzucić to przekonwertowana na format *.spud baza danch w formacie iGo txt ściągnięta z poiplaza.com
Plik ma mieć nazwę SpeedcamUpdates.spud i prawa 644, a właścicielem powinien być mobile z grupy mobile.
I czarne znaczki pojawiają się tam gdzie mają.

I na pewno są ostrzeżenia, sprawdzałeś ?? Jak przekonwertować plik txt na spud ? A może wrzucił byś go do zip'a i zamieścił na forum ?? Prosimy :P

---- Dodano 08-08-2009 o godzinie 21:15 ----
Ok, jak przekonwertować już wiem. Zaraz sprawdzę czy działa .

---- Dodano 08-08-2009 o godzinie 21:21 ----
Nie widzę radarów na mapie. Trzeba mieć sygnał ?

#92 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 08 August 2009 - 20:25

Ja sprawdzałem przy sygnale... wtedy były. Oczywiście trzeba włączyć ostrzeżenia w opcjach, a to też wymaga sygnału gps.

#93 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 08 August 2009 - 20:55

Pojawiły się na mapie !! :) Tylko, że nie ma żadnych ostrzeżeń( symulacja), a opcja ostrzegania włączona. Co jest nie tak ? Czy to dlatego, że to symulacja??

#94 Piotrex

Piotrex
  • 877 posts

Posted 08 August 2009 - 21:57

Tego Ci nie powiem dopóki sam nie przetestuję

#95 D154573R

D154573R
  • 304 posts

Posted 08 August 2009 - 22:47

Dzisiaj miałem przyjemność potestować iGO. Moje spostrzeżenia: - Bardzo ładny interfejs - Trochę długo się włącza - Koszmarne pojazdy 3D do wyboru - Klawiatura ABCD... Jednak pewnie dlatego, że dzięki niej wiemy jakie kolejne literki mogą być przez nas użyte by wybrać stosowne miasto, ulicę itd. (jeśli w nazwie pozycji nie ma danej literki na kolejnym miejscu klawisz staje się nieaktywny by nie tracic czasu). Ponadto pokazuje ilość numerów domów do wyboru na danej ulicy np. 1-15. - Brak punktów pośrednich :/ - Brak opcji pokazywania aktualnej prędkości. Zamiast tego jeśli przekroczymy dozwoloną to o tym powiadamia. - Ze wszystkich testowanych przeze mnie nawigacji na iP ta pokazała mi poprawną drogę do mojej dziewczyny. Jeszcze Garmin tak samo pokazał, ale to nie na iP. - Zbyt ciche komunikaty głosowe. - Opcja Boost prawie nic nie daje. - iGO nie łączy mi się z netem jak Sygic :P Co do prowadzenia rozmów podczas działania nawigacji to jak będę znów miał przyjemność ją testować to postaram się to sprawdzić. Bardzo mi się podoba ta nawigacja i wśród: Navigona, Sygica i iGO wg mnie najlepsza. Jeśli poprawią głośność komunikatów (nie słysze ich za bardzo), dodadzą punkty pośrednie, wskaźnik aktualnej prędkości i łatwość dodawania POI to będę ją polecał :D

#96 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 09 August 2009 - 08:38

Prędkość pokazuje, tylko że wtedy, gdy nie mamy wyznaczonej trasy :/

#97 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 09 August 2009 - 10:23

Bardzo mi się podoba ta nawigacja i wśród: Navigona, Sygica i iGO wg mnie najlepsza. Jeśli poprawią głośność komunikatów (nie słysze ich za bardzo), dodadzą punkty pośrednie, wskaźnik aktualnej prędkości i łatwość dodawania POI to będę ją polecał

przetestuj troche dokladniej a potem polecaj...juz pisalem jak sie zachowuje igo w miescie...

#98 Buebaka

Buebaka
  • 586 posts

Posted 09 August 2009 - 10:56

Shivan, mi żadna nawigacja nie zachowywała się źle w mieście.

#99 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 posts
  • SkądPoland

Posted 09 August 2009 - 11:11

Shivan, mi żadna nawigacja nie zachowywała się źle w mieście.

DOKŁADNIE, zgadzam sie z kolega Bubaka, tez nie mialem żadnych problemow z jakakolwiek nawigacja na ipka.

#100 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 09 August 2009 - 13:23

Nie działają te radary :( Pokazują się na mapie, ale nie ma żadnych ostrzeżeń. Opcja ostrzegania jest włączona, trasa wyznaczona, sygnał jest. Nic nie ostrzegało, a jechałem na prawde, nie w symulacji. Ktoś inny testował ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users