Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oprogramowanie 3.0 dla iPhone i iPod touch już dostępne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
665 odpowiedzi w tym temacie

#626 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:04

Kopiujesz zdjęcie. Wklejasz do nowej wiadomości mail. Zapisujesz maila w roboczych i znowu kopiujesz zdjęcie z galerii. Otwierasz maila z roboczych i wklejasz :)

Copy-Paste Rules :)

NIE TAK !!!!!!!!!!!!!!

żadnego zapisywania w robocze, żadnego kilkukrotnego kopiowania po jednym zdjęciu !!!!!!!!

Pod spodem link z filmem (Steve Forstall), który dokładnie pokazuje jak się zaznacza, kopiuje i wkleja kilka zdjęć do emaila !!!! (pokaz tej funkcji zaczyna się o 5:50)
link, instrukcja zaczyna się od 5:50

BaCa

#627 nielololek

nielololek
  • 706 postów
  • SkądPolska

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:04

Informuje, że pomyślnie zaktualizowałem soft z wersji 2.2 na wersję 3.0. Mam sieć Orange, nie chcial sie aktywować, więc wyłączyłem i włączycłem iphone'a i wtedy sie aktywował :) Teraz tylko czekamy na jailbreak

#628 golabek

golabek
  • 110 postów
  • SkądNisko

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:08

Nie wiem czemu ale kiedy wpisuję adres do safari... klikam ok to poszarza mi ekran i robi się kółko i napis 'wczytuję'... wczoraj wieczorem jeszcze działało (już ze zrobionym update) Najgorsze jest to że wczytuje już ponad 10 minut i się dalej nic :( //Edit: Już działa

#629 troy

troy
  • 91 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:08

potrzebuję pomocy! czy ktoś zrobił, bądź ma jakiś genialny pomysł jak zrobić żeby mmsy działały z kartą Plusa - mam legalnie ściągnięty simlock i tylko kartę plusa, więc byłabym wdzięczna jakby jakimś sposobem udało się przeprowadzić mnie przez taką operację w stylu łopatologicznym. co gdzie wpisać żeby działało. bo nie wierzę,*że się nie da.

dołączam się do prośby!

#630 cepeen

cepeen
  • 133 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:11

Wiem że jeszcze jest wcześnie, ale myślicie że usprawnili zarządzanie baterią? Bo mam iPoda i się zastanawiam czy wogóle jest sens robić update, przynajmniej na razie..

#631 golabek

golabek
  • 110 postów
  • SkądNisko

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:12

@troy Blog – iPod, iPhone, iPhone 3G – informacje … MMS i modem w iPhone OS 3.0

#632 kwapin

kwapin
  • 66 postów
  • SkądSopot

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:15

Jak tam u was bateriia trzyma??? Nie wydaje wam sie ze krocej? Bo mi tak.:(

#633 Grekki

Grekki
  • 262 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:17

Bardzo dobry poradnik dla osób które, chcą skonfigurować MMS i Modem :) dodałem ten link sobie do zakładek.

#634 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:34

PANOWIE zrobiliście z tego tematu jakiś jarmark a nie oficjalny news

wszyscy macie zaktualizowane iTunes do 8.2, nie martwicie się o możliwość utrudnienia jailbreaku? Dev ostrzegało

#635 piotrek_l

piotrek_l
  • 183 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:43

tak, ostrzegalo: Meanwhile, we’re in the middle of testing our PwnageTool and QuickPwn tools, which will work with iTunes 8.2. The jailbreak of course continues to work on 3.0 for all devices it ever worked on, thanks due the Pwnage 2.0 technique released last summer. Our tools will be released no sooner than the Apple release (just in case!).

#636 speacetronic

speacetronic
  • 258 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:07

Witam Apple chwali się że w MMS można wysłać dźwięki ale ja tej funkcji nie widzę Jestem ciekaw czy komuś uda się przesłać jakiś plik mp3 Za to to co nagramy za pomocą dyktafonu da się wysłać Ogólnie soft śmiga nawet nawet zobaczymy jak ze zrywaniem połączeń (ERA) bo na 2.2.1 często się zdarzało .

#637 himan

himan
  • 149 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:11

Ja na razie sie wstrzymuje z nowym softem, wolę po czekac na jailbreak'a poniewaz nie chce stracic programu gps'a i in. z cydi, mam nadzieje, ze bedzie on juz na dniach, wiec troszke cierpliwosci nie zaszkodzi... Jak jest z szybkoscia i plynnoscia na nowym 3.0 oraz zywotnosc baterii??

#638 troy

troy
  • 91 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:14

potrzebuję pomocy! czy ktoś zrobił, bądź ma jakiś genialny pomysł jak zrobić żeby mmsy działały z kartą Plusa - mam legalnie ściągnięty simlock i tylko kartę plusa, więc byłabym wdzięczna jakby jakimś sposobem udało się przeprowadzić mnie przez taką operację w stylu łopatologicznym. co gdzie wpisać żeby działało. bo nie wierzę,*że się nie da.

wlasnie dostalem wiadomosc od rafaello-z (dzieki!) :

1. wejdź z IP przez safari na stronę help.BenM.at - Mobileconfigs für dein iPhone | BenM.at
2. klikasz na "Mobileconfigs"
3. klikasz na "Poland"
4. klikasz na "PlusGSM"
5. klikasz na "Instaluj"
6. po instalacji wchodzisz w "ustawienia" / "ogólne" / "sieć" / "dane przez sieć komórkową"
7. w mms powinieneś mieć wpisane takie oto ustawienia:
dla PlusGSM
- APN: mms.plusgsm.pl
- Użytkownik: [brak]
- Hasło: [brak]
- MMSC: mms.plusgsm.pl:8002
- Proxy MMS: 212.2.96.16:8080
- Maks. wielkość MMS-a: [wielkość pojedynczego MMS'a podawana w bajtach to już od ciebie zależy]
- URL UA Prof MMS: [brak]
8. następnie po wpisaniu tych ustawień wychodzisz z menu i wyjmujesz kartę sim (wystarczy wysunąć - nie trzeba całej wyciągać) / potwierdzasz brak karty sim "ok" / i wkładasz ją ponownie.

U mnie mmsy sie pojawiły (bo wczensiej takiej opcji w ogole nie bylo). Jeszcze teraz musze tylko sprawdzic czy sie wysylaja i czy dochodzą.

#639 s0828

s0828
  • 76 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:17

Safari nie wyświetla mi obrazków :( po upgradzie. Może to przez to, że mój Iphone miał jailbrake przed upgradem oraz do instalowaną aplikację do włączania/wyłączania wyświetlania obrazków w Safari. Może jeszcze nie odkryłem jak to włączyć w 3.0 wyświetlanie obrazków, a może po prostu się nie da i trzeba czekać na jailbrake dla 3.0? W pierwszych testach spotlight okazał się poniżej moich oczekiwań, kontakty wyszukuje mi tylko po imieniu / nazwisku, żadnych innych szczegółów (np: telefon, mail, treść notatek) nie uwzględnia :(

#640 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:18

Dlatego lepiej robić restore...

#641 React1on

React1on
  • 6 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:30

Witam! Chciałbym się dowiedzieć, czy jest na forum miła osoba, która udostępniła by os 3.0 na iPoda Touch 2G? Byłbym bardzo wdzięczny :)

#642 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:30

Nadal nie moge zmienic rozmiaru wysylanych MMSow. Era

#643 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:31

Czyli nie ma w tym sofcie baterii % ? Bo w beta pokazywali ze były ukryte i ze ma być a jakoś nie widzę żeby dało rade to ustawić !

#644 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:34

A ja właśnie aktualizowałem. I oczywiście pisze, że karta sim nie jest obsługiwana, iP 2G, bez sim locka. Co mogę teraz zrobić?

#645 iJedrula

iJedrula
  • 54 postów
  • SkądDesigned by Apple in California. Assembled in China

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:37

I oczywiście pisze, że karta sim nie jest obsługiwana, iP 2G, bez sim locka. Co mogę teraz zrobić?

Sprobuj z karta na ktorej byl aktywowany przy zakupie.

#646 Colin 79

Colin 79
  • 263 postów
  • SkądWałbrzych, Poland

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:39

Wczoraj zainstalowałem sofcik 3.0 telefon mialem po JB. I teraz jak chce zainstalowac aplikacjie z itunes to mi wywala błąd. O co tu chodzi ??? Pozdrawiam!!!

#647 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:41

Nie pozostaje nic innego jak czekać na uaktualnienie tej wersji :P

#648 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:48

Sprobuj z karta na ktorej byl aktywowany przy zakupie.

Kupowałem od gościa z forum na allegro. Przy okazji dostałem ładowarkę US, więc podejrzewam, że jakieś AT&T, czego w domu rzecz jasna nie posiadam. Mogę ściągnąć 2.2.1 i wgrać, zrobić JB i ściągnąć locka? Bo zostałem bez telefonu..

#649 lampid

lampid
  • 89 postów
  • SkądGłogow, Legnica, Poland, Poland

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:58

widzieliście w nowym sofcie możliwość edytowania Notatek głosowych , edytuje sie podobnie jak filmy w 3Gs. Wchodzimy do "Notatki głogowe" nagrywamy jakiś dzwiek i naciskamy na te trzy kreski po prawej stronie i pozniej klikamy na tą strzałke obok czasu nagranego filmu i tam mamy "przystnij notatke"

#650 szwaglu

szwaglu
  • 95 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 18 czerwca 2009 - 12:59

I najlepsze jest to, że zasięg full, smsy dostaję, ale mam ten kabelek na ekranie i iTunes..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych