Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oprogramowanie 3.0 dla iPhone i iPod touch już dostępne

• Zamknięty Temat jest zamknięty
665 odpowiedzi w tym temacie

#601 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:07

Zgadza sie, mialem. Da sie teraz jakos to naprawic?

#602 Grekki

Grekki
  • 262 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:11

Nie, musisz znów czekać na JB na 3.0OS albo zdowngradować do 2.2 albo 1.0+

#603 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:12

witam.

Mam problem z MMS. Mam iP 3G z ERY ale jesty zdjety simlock i mam karte simplusa. Problem nawet nie tkwi w tym ze sie NIE CHCA WYSYLAC tylko ich w oogle niema! Jak klikne na zdjecie to niema opcji zeby wyslac mms'em tylko jest przez mail. Jak pisze wiadomosc sms to nie mam ikonki aparatu po lewo.

Jak mam to aktywowac? Robilem juz przez strone help.benm czy jakos tak i nic :/

pomocy!

Na stronie help ben nie znajdziesz bo simplus nie jest oficjalnym partnerem/dystrybutorem iPhone. Nie obędzie się bez ręcznego edytowania ustawień APN i MMS. Parametry konfiguracj MMS simplusa znajdziesz na tej stronie: Konfiguracja MMS

#604 troy

troy
  • 91 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:18

wlasnie czytalem troche wpisow tutaj i widze ze ktos mial ten sam problem co ja : "Witam ponownie i dzięki za odpowiedź. Potwierdzam mam iPhona z Ery ale podczas upgrade do 3.0 miałem w nim kartę sim Plusa więc po aktualizacji nie miałem w ogóle opcji mms. Zamieniłem kartę sim z powrotem na Erę, restart i już wszystko śmiga aż miło." I jakos sobie poradzil. napisalem do niego zeby mi dokladnie opisal co i jak. mam nadzieje ze podołam...

#605 gagcio

gagcio
  • 1 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:32

co zrobic jak chcę wersję do ipod touch Chcę kupić wersję 3.0 do ipoda toucha a komunikat że nie jest dostępny w polskim apple store? Co mam zrobić?

#606 agent555

agent555
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:39

Możesz ściągnąć 3.0 z tąd iPod and iPhone Firmware Download za darmo.

#607 Grehor

Grehor
  • 188 postów
  • SkądZabrze

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:45

A jesli teraz wgram jeszcze raz 3.0, ale z karta innego operatora, to simlock wroci? Bo telefon mam z ery i sam sciagalem simlocka przez iTunes

#608 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:46

O mnie wszystko juz działa. Jestem bardzo zadowolony z kopiuj wklej i spotlight. Modem tez git. Pozioma klawiatura mnie nie rajcuje, bo nigdy jej nie uzywalem, wygodnie pisze mi sie jedną reka w pionie. Do mmsów tez nie mam zastrzerzen. Mam jednak kilka niejasnoscii i uwag: 1. Bluetooth - udalo mi sie polaczyc w pare z moja nokią e51 i na tym koniec. Nie moge w zadna strone niczego wyslac. W iphone w galeri moge tylko wyslac mms lub mejlem. Co mi po takim bluetooth? 2. Wysylanie wizytowki - wysyla sie na przykladową nokie w jakims dziwnym formacie, ktorego za diabla nie edytuje ani nokia ani samsung. Chcialbym by smsem (a nie mmsem) przychodzil uniwersaln tekstowy kontakt ktory moza standardowo w noki i innych zapisac. Pozostaje rewelacyjne kopiuj wkllej i sms. recznie. 3. Jak wysylac/załączac kilka zdjęć/grafik do mejla? 4. Na czym polega "Udoskonalony Kalendarz Definiuj spotkania za pośrednictwem usługi Microsoft Exchange ActiveSync i subskrybuj kalendarze dzięki obsłudze standardu CalDAV. "? 5. Generalnie brakuje mi (i musze jailbreaka zrobic) czegos na wzor SB settings. Chocby dla wifi i 3G. Edge mam wlaczone na stale, ale lubie miec pod ręką te bateriożercze sprawy typu wifi i 3g, a nie wchodzic z kazdym razem gleboko w menu. 6. Mam wielki żal do Apple o brak rewelacyjnego video wraz z przycinaniem. No ale cóż taki marketing, tak los... Reszta git, system mega stabilny i szybszy od poprzedniego, jak narazie jestem bardzo zadowolony.

#609 Adi21

Adi21
  • 367 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:12

Wie ktoś jakie zmiany wprowadza soft 3.0 nie chodzi mi o te z konferencji ale te niby 100 co apple pisze przy licencji która pokazuje przy download patcha.

#610 syrakuz

syrakuz

Dr

• 1 073 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:16

jacmarko1 jak uwazasz ze touch hd jest chlamem to chyba nie wiesz do czego sluzy ten telefon. To nie zabawka jak iPhone... EOT.

Windows mobilny jest zacofanym systemem, nawet ubrany w bajerancki interface, jest chłamem.

---- Dodano 18-06-2009 o godzinie 11:18 ----
Jak jest ze wsparciem A2DP ?

#611 deusz

deusz
  • 174 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:23

Od wczoraj nie działa żaden z podanych tu linków, z których betatesterzy mogliby ściągnąć sobie nowy soft. Znalazłem na jednym portalu informację, że 3.0 ma ten sam znacznik co wersja Gold. Czy to prawda?

#612 Kalari

Kalari
  • 99 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:27

potrzebuję pomocy! czy ktoś zrobił, bądź ma jakiś genialny pomysł jak zrobić żeby mmsy działały z kartą Plusa - mam legalnie ściągnięty simlock i tylko kartę plusa, więc byłabym wdzięczna jakby jakimś sposobem udało się przeprowadzić mnie przez taką operację w stylu łopatologicznym. co gdzie wpisać żeby działało. bo nie wierzę,*że się nie da.

#613 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:32

Ja ciagle szukam tych niby 100 poprawek, nowosci, itd,itp :)

#614 MacDonald

MacDonald
  • 71 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:34

co do tego bluetootha to pewnie bedzie program firm trzecich cos takiego jak airsharing ktory bedzie pozwalal na wysylanie plikow przez bluetooth, mi sie wydaje ze za niedlugo cos takiego powinno pojawic sie w appstore

#615 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:37

@mbytom: w linku poniżej masz cały temat o tych 100 zmianach, dokładnie 113:
http://www.myapple.p...html#post951627

#616 Wojtano

Wojtano
  • 55 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:37

Czy ktoś może mi powiedzieć, jak wyłączyć EDGE?

#617 wikal1910

wikal1910
  • 501 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:40

Witam Sposób na Push Notification czyli nasze powiadomienia jeśli chcecie to zainstalujcie tap tapa najnowszego i on będzie chciał powiadomienia Push wtedy dajemy ok i w ustawieniach pojawia nam sie POWIADOMIENIA teraz tylko czekać na aktualizacje innych programów takich jak gg,skype,parlingo.Pozdro

#618 efreet

efreet
  • 45 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:42

3. Jak wysylac/załączac kilka zdjęć/grafik do mejla?

Kopiujesz zdjęcie. Wklejasz do nowej wiadomości mail. Zapisujesz maila w roboczych i znowu kopiujesz zdjęcie z galerii. Otwierasz maila z roboczych i wklejasz :)

Copy-Paste Rules :)

#619 iJedrula

iJedrula
  • 54 postów
  • SkądDesigned by Apple in California. Assembled in China

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:43

Czy ktoś może mi powiedzieć, jak wyłączyć EDGE?

Ustawienia/Ogólne/Sieć

#620 Wojtano

Wojtano
  • 55 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:48

iJedrula, ale ja mam tylko tam przełącznik do 3G, do EDGE nie mam :/

#621 rani

rani
  • 26 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:50

Pozwole sobie też coś wpisać. Wczoraj o 23 z groszami zainstalowałem nowy update, wszystko działa sprawnie i nie było problemów podczas instalacji. Nie jestem w stanie sprawdzić wszystkich nowych funkcji gdyż jestem za granicą i nie chce za roaming płacić. Wyszukiwanie jest świetne i bardzo szybkie, kopiuj/wklej również Jak zwykle ludzie z Apple sie spisali. Nie rozumie rozczarowania niektórych forumowiczów, wszyscy wiemy od dawna co zawera soft 3.0 i kto chciał sie betą bawić sam nowe funkcje już dawno sprawdził. Soft działa płynnie i bez problemów. Ja mam wersje 3G w orange i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam.

#622 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2009 - 10:53

iJedrula, ale ja mam tylko tam przełącznik do 3G, do EDGE nie mam :/

W iPku nie ma opcji wyłączenia Edga spod ustawień. Tylko 3G.
Wejdz spod iPka na strone Disable EDGE/3G data on iPhone - iphonenodata.com - for free. Działa jak ta lala.

#623 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:02

co do tego bluetootha to pewnie bedzie program firm trzecich cos takiego jak airsharing ktory bedzie pozwalal na wysylanie plikow przez bluetooth, mi sie wydaje ze za niedlugo cos takiego powinno pojawic sie w appstore

W sumie nie sądzę by takie coś zostało dopuszczone do appstore, apple jest przeciwna wysyłaniu plików przez bluetooth.

#624 Wojtano

Wojtano
  • 55 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:02

A dałoby rade wejść w ustawienia hasel internetowych operatora, zmienić dane na fałszywe i wtedy iPhone po prostu nie mógłby się łączyć z netem, bo złe dane byłyby wpisane?

#625 Jigovsky

Jigovsky
  • 254 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2009 - 11:04

A dałoby rade wejść w ustawienia hasel internetowych operatora, zmienić dane na fałszywe i wtedy iPhone po prostu nie mógłby się łączyć z netem, bo złe dane byłyby wpisane?

Można zmienić dane APN ale nie zawsze to działa. Ten link co dałem jest całkowicie bezpieczny i można profil noedge-3g później bez problemu usunąć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych