2) jestes i....nny
i dla nas wszystkich bedzie lepiej jak kupisz PC
proste
nie chcesz powiększać społeczności apple?:-o
a kto ci powiedzial ze nie widze roznicy?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:19
2) jestes i....nny
i dla nas wszystkich bedzie lepiej jak kupisz PC
proste
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:24
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:27
nie chce, aby unikac takich tematow jak twoj
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:29
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:46
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:48
Poza tym -> Co mi po czterech rdzeniach PCta? Co mi po 4-8GB RAM, gdy mam Vistę home premium, tak chętnie dodawaną dziś do komputerów, która obsłuży 3,2 GB i będzie się wieszać codziennie. Co mi po Nvidii 9600 GT gdy i tak nic z tego nie wykorzystuję/nie gram/nie robię animacji czy grafiki... Mimo to, moim zdaniem to jest też zaleta OS X, że jest on na tyle zoptymalizowany (jak i wszystkie aplikacje iLife, iWork itd.), że wszystko działa elegancko niemal na każdym Maku
Dla mnie po prostu jest bez sensu porównywanie tego, co ma komputer wpisane w papierkach... Dla mnie jest ważne to, jak działa w praktyce i czy odpowiada moim wymaganiom, a nie, żeby mieć 4 rdzenie do surfowania po internecie...
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:49
Napisano 10 czerwca 2009 - 23:53
Napisano 11 czerwca 2009 - 00:11
Napisano 11 czerwca 2009 - 00:15
Napisano 11 czerwca 2009 - 00:22
Napisano 11 czerwca 2009 - 10:21
bzdury piszesz panie seb! co ludziom po 4rdzeniach jak wiekszosc aplikacji nie bedzie tego umiala wykorzystac? huh?
Mac tym sie rozni od PC ze jak juz jest standard to on robi z niego wtedy uzytek gdy to ma sens.
A na Viste 64bit tez znajdz programy 64bit! jak na lekarstwo ich jest wiec nie pisz bzdur!
Napisano 11 czerwca 2009 - 10:47
Napisano 11 czerwca 2009 - 10:56
Jest tak sprzęt używany ze jak na YouTube dam sobie lepszą jakość HD to komputer nie wyrabia, to jest dla was ta optymalizacja ?
Napisano 11 czerwca 2009 - 10:58
zasada jest prosta - kazdy Mac na 2 razy slabszym sprzecie bedzie i tak smigal 10razy lepiej niz kazdy win na 2 razy lepszym:)
Nie no w życiu się tak nie uśmiałem... Rozumiem, że 'używany sprzęt' to Twój iMac G3? Chłopie! To jest komputer sprzed 10 lat! Ludzie wtedy nawet o flashu nie słyszeli, a Ty narzekasz? Przecież nawet tutaj widać optymalizację jak na dłoni! Masz 10cio letniego Maka i co? OS X śmiga! Spróbuj kupić 10cio letniego PCta i postawić na nim Vistę (lub nawet XP) i odpal filmik na YouTube, to nawet bym się nie zdziwił jak bez lepszej jakości nie pójdzie
Napisano 11 czerwca 2009 - 11:00
2) Przez ten tydzień miałem z makiem więcej problemów niż z PC przez rok, i o ile w PC wiem dlaczego nastąpił problem z systemem to w OS X posypało się samo z nijakiego powodu, bo nawet pół aplikacji nie doinstalowałem a system miał zaledwie dwa tygodnie.
A już najlepiej widać ich marketing na iPhonie najpierw produkt praktycznie z samą funkcją telefonu, potem kolejne wersje z coraz to nowszymi jak dla iPhonea funkcjami i nowe oprogramowania, a to wszystko dla rozgłosu.
Co z tego ze masz limuzyne jak kierowca pijany.
Napisano 11 czerwca 2009 - 11:10
Hmm, jak ktoś pływać nie umie to mówi, że woda za mokra... :]
Napisano 11 czerwca 2009 - 11:35
Pewnie tylko zobacz sobie na ilość postów która się przewija przez myapple a ile przez fora PCtowe, o o ile na myapple problem jest ogromny bo serwis patrzy zarobić fortunę a wymiana czegokolwiek jest praktycznie wymianą wszystkiego albo wadliwa seria grafiki którą wszyscy mają gdzieś, na forum PC padła płyta kupuje nową za 300 zł, gwarancja to dostane część zamienną i mam kompa dalej.
Napisano 11 czerwca 2009 - 11:46
Napisano 11 czerwca 2009 - 11:48
Napisano 11 czerwca 2009 - 12:08
Miałem problemy z OSX a raczej chyba z sterownikami do GMA950 ponieważ pojawiały się dziwne rzeczy na monitorze, od przekłamanych animacji do problemów w wyświetlaniu prostych aplikacji nie koniecznie graficznych, a na to już nic nie mogłem poradzić po prostu apple namieszało coś w 10.5.7, i w sumie nie żałuje do wróciłem sobie do 10.4 który na prawdę uważam za świetny system.
Z sprzętowymi problemami miałem też już troszkę do czynienia, najpierw dysk padł zaraz po gwarancji wsadziłem swój, potem sprawne huby USB przestały działać na Macu dlaczego ? nie wiem kupiłem D-linka i działa.
Inforlinia apple też nie do końca potrafią pomagać raz mi facet kazał skasować plik z prefpanes i gdyby nie to że miałem kopie to stracił bym panel sterownia Sapces ale w miarę szybko szkodę sobie naprawiłem.
W domu mam 2 Maki, 2 iPody i jednego PC z którego praktycznie nie korzystam, jak dla mnie apple było na dobrej drodze i nadal mają szanse tylko zawróciły im w głowie liczby związane z iPhone i AppStore, a w polsce bardzo negatywnie an to wpływają ceny i ogólnie serwis.
Napisano 11 czerwca 2009 - 12:49
Napisano 11 czerwca 2009 - 13:10
Napisano 11 czerwca 2009 - 13:22
Napisano 11 czerwca 2009 - 13:25
seb, dobrze gada. Ja w ogóle nie potrafię zrozumieć tego bojkotu applowskich fanów. 64bity nie potrzebne? Quady nie potrzebne? Aż mnie śmiechem zalaliście. No proszę was to, że połowa użytkowników tego forum używa appla na youtubach albo innych badziewiach to się nie dziwie, że im nie potrzebne. Jakbyś pracował w profesjonalnych programach typu środowiska CADowskiego lub dużych złożeniówkach to byś wiedział o czym mowa, a ludzie kupują quady nie tylko dlatego, ale i dlatego, że są tanie już i w niektórych grach dają im jako takie szczęście. Vista 64bit? Miałem i ten system śmiga w stosunku do 32bit, wręcz lata. I ja nie jestem tu by krytykować appla, ale bawi mnie, że drzazgę w czyimś oku to wy widzicie, ale kołka w swoim to nie bardzo. Tak czy siak ja lubię macbooki, ale widzę także ich nieudolność i politykę appla.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych