Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#676 dany

dany
  • 221 postów
  • SkądWawa

Napisano 03 września 2009 - 21:28

a mi po tym updacie firmwaru ostatnim gps sie zaczal gubic :(

#677 existor

existor
  • 111 postów

Napisano 05 września 2009 - 20:21

Ludzie chyba jestem ślepy. Gdzie ustawia się żeby trasa była wyświetlana w Reality View? Mam wersję 1.1

#678 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 05 września 2009 - 21:35

Existor. Reality View włącza się samo przy zjazdach na autostradach i nie ma opcji żeby cała trasa była wyświetlana w tym trybie :) W sumie na upartego można się przyczepić że w końcu nawigacja jest jak reality view :P Ale rozumiem o co Ci chodziło :) Reality View jest pomocne żeby wiedzieć który i w jaki sposób wziąść zjazd na autostradzie (pewnie też na drodze szybkiego ruchu).

#679 Rut

Rut
  • 3 postów

Napisano 06 września 2009 - 23:37

Uchwyt dla Iphone od Navigona :)

Jak widac chca konkurowac i Garminem :)
[url=http://www.flickr.com/photos/navigon/?saved=1]Flickr: NAVIGON_'s Photostream[/url]

[url]http://twitter.com/navigon_[/url]

Pozdro
Rut

#680 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 września 2009 - 13:05

chyba z tomtomem (uchwyt do samochodu) ;) to tylko przekonuje mnie ze navigon to byla dobra inwestycja (cena juz skoczyla z 79 do 99 euro) :)

#681 Rut

Rut
  • 3 postów

Napisano 07 września 2009 - 23:05

Racja moj blad :) Oczywiscie chodzilo o Tomtoma :)

#682 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 10 września 2009 - 20:54

Właśnie pojawił się update Navigona a w nim kilka ciekawych rzeczy :) Między innymi kontrola iPoda z poziomu programu, automatyczny tryb nocny i text-to-speech.

#683 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 10 września 2009 - 21:31

Właśnie pojawił się update Navigona a w nim kilka ciekawych rzeczy :) Między innymi kontrola iPoda z poziomu programu, automatyczny tryb nocny i text-to-speech.

Już sciągnąłem - jutro testuję ;)

#684 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 września 2009 - 22:02

zainstalowane. sterowanie ipodem dziala bardzo przyjemnie, chociaz gdy nie jestesmy w trybie trasy bo np. przerwalismy to nie mamy jak zmienic utworu (badz zastopowac). poza tym nigdzie nie widzialem mozliwosci wlaczenia text to speech

#685 maly10000

maly10000
  • 93 postów
  • SkądCzeladź/Katowice

Napisano 11 września 2009 - 09:14

poza tym nigdzie nie widzialem mozliwosci wlaczenia text to speech

No właśnie - text-to-speech nie działa z polskim językiem :/ szkoda, może w następnym updacie. Sterowanie iPodem troszke mnie rozczarowało - jest nastawione na obsługę playlist, a jeśli ktoś chce puścić tryb "shuffle", to iPod gra dosłownie wszystkie piosenki (razem z tymi które są oznaczone żeby ich w trybie shuffle nie grać). Jeśli zaś wybierze się jakąś piosenkę z listy to gra ją w kółko :/ mam nadzieję że to poprawią i ipod w navigonie bedzie 100% odbiciem tego prawdziwego.

#686 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 września 2009 - 10:04

mozna wybrac kilka piosenek, ale mimo wszystko doskwiera brak odtwarzania albumow. ja slucham muzyke albumami i tutaj musze wybierac wszystkie piosenki z albumu recznie

#687 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 11 września 2009 - 12:47

Lepiej by poprawili byki w mapach a nie dodawali bździągwy typu sterowanie ipod'em.

#688 chayenne

chayenne
  • 393 postów
  • SkądWilanów, Warszawa, Poland

Napisano 11 września 2009 - 12:50

jak poprawia mapy to krzykna za aktualizacje kase. to sa bezplatne aktualizacje wiec raczej poprawy w programie.

#689 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 13 września 2009 - 09:20

Moje pierwsze wrażenie dotyczące najnowszej aktualizacji jest całkiem dobre. Szkoda tylko, że text to speech nie jest dostępne w języku polskim, ale w języku angielskim działa naprawdę ok. Po krótkich testach stwiedziłem że nazwy czytane są poprawnie i w sumie wydaje się to całkiem pomocne (np dla mnie, bo mieszkam w anglojęzycznym kraju ;) ). Podczas odtwarzania muzyki z iPoda , gdy czytane są komentarze muzyka jest ładnie przyciszana i wszystko wydaje się fajnie komponować. Rzeczywiście problemem jest brak wybierania całych albumów, więc mam nadzieję że przyjdzie to w następnej aktualizacji. Dodatkowo zauwazyłem że podczas jazdy z nawigacją w języku angielskim, gdy osiągamy cel podróży, nawigacja informuje głosowo o lokalizacji celu czyli np: "osiągnąłeś cel, 2 portchester road znajduje się po lewej stronie" :)

#690 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 13 września 2009 - 09:26

czy dodano jakas sensowna obsluge punktow przelotowych w tej aktualizacji?

#691 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2009 - 09:40

ghty, a jak wlaczyles text to speech? u mnie telefon milczy. bylem ciekaw jak bedzie czytac po angielsku polskie nazwy ulic :)

#692 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 13 września 2009 - 09:56

Duchian: text to speech dziala tylko wtedy gdy ustawisz w iPhonie jezyk angielski. (albo inny bo dziala tez pewnie dla niemieckiego itp ale nie dla polskiego). Zeby zmienic jezyk: Ustawienia -> Ogólne -> Narodowe -> Język

#693 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2009 - 15:46

zmienilem jezyk w iphonie, w navigonie mam zaznaczoen announce street names a mimo to nie czyta ich.. jest tylko in 200 meters turn left etc. moze cos zle robie?

#694 wojt001

wojt001
  • 32 postów

Napisano 13 września 2009 - 21:45

Witam, mam pytanie czy po aktualizacji w koncu slychac co mowi navigacja? czy jest to tak samo nie slyszalne jak w versji 1?

#695 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 13 września 2009 - 21:57

przecież było słychać, wystarczyło podgłośnić :)

#696 m.p.lubinski

m.p.lubinski
  • 7 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 16 września 2009 - 13:54

mam pytanie: chce zakupić jakąś nawigację tyle że od znajomych słyszałem że NAVIGATION bardzo często traci sygnał lub nie może się połączyć czy to prawda ??? czy jest jakaś alternatywa (skoro na TOMTOMa trzeba jeszcze poczekać)

#697 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 16 września 2009 - 14:18

Nie znam "NAVIGATION", ale domyślam się, że chodzi o "NAVIGON".

W każdym razie chciałbym zdementować : Navigon łapie mi sygnał najszybciej ze wszystkich nawigacji (w tym samym tempie co MotionX GPS). Co do utraty sygnału - również mi się nie zdarzało, ale spędziłem z Navigonem niewiele czasu. Generalnie na dzień dzisiejszy to właśnie on mi się najbardziej podoba, wcześniej korzystałem z Sygica i byłem również bardzo zadowolony.

Mam pytanie, pewnie się ono powtórzy, ale być może sprawa jest na tyle rozwojowa że coś się zmieniło.

Czy da się jakoś wgrać do NAVIGONA punkty POI z suszarkami,radarami (...)?

#698 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2009 - 15:51

w navigonie masz te punkty wbudowane. musisz tylko je wlaczyc w wiecej -> opcje -> fotoradar

#699 Buebaka

Buebaka
  • 586 postów

Napisano 16 września 2009 - 16:06

Kiedy klikam tak jak mówisz - nie ma nigdzie opcji "fotoradar". Jak klikam kolejno w te opcje to docieram do ogólnych opcji. (Od góry "Mapa nawigacyjna 3W; Tryb nocny; Pokaż nazwy ulic" itd.) Natomiast gdy dotrę do "Widoczne kategorie" to nie ma tam ani Miśków ani fotoradarów. Źle patrzę czy zostałem wprowadzony w błąd?

#700 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2009 - 17:57

Na samym dole w kategorii Ogólnie jest fotoradar

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych