Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MobileNavigator (NAVIGON) na iPhone 3G/3GS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1023 odpowiedzi w tym temacie

#626 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 19 sierpnia 2009 - 20:45

Ja ostatnio kupiłem ładowarkę firmy Technika i zrobiłem z 600 km w jeden dzień z cały czas włączonym Navigonem i nie rozładowywał mi telefonu ani troszkę. A ładowarka była najtańszą ładowarką jaką znalazłem. Poza tym chciałbym napisać parę dobrych słów o samym Navigonie. Przyszło mi w ostatnich dwóch dniach przejechać około 1000 km (600 mil) w trasie jaki i w miastach w UK. Poruszałem się między miastami jak i w większych miastach. Jakby nie było Londyn jeśli się nie mylę jest drugim największym miastem Europy. Navigon spisał się naprawdę bardzo dobrze. Nie rwie, nie zacina, ulice te po których jeździłem (a jeździłem w ścisłym centrum Londynu jak i po autostradach) są aktualne, przeliczanie trasy trwało naprawdę szybko. Co do asystenta pasa ruchu i rzeczywistego widoku na zjazdach to funkcje te naprawdę świetnie działały i nie można mieć do nich żadnego zastrzeżenia. Nawet napisy na znakach nad liniami autostrady były praktycznie odwzorowane w 100%. Asystent pasa ruchu naprawdę jest pomocny w bardzo dużych miastach przy ogromnych skrzyżowaniach. Nie ma co się oszukiwać, wiadomo że nie można polegać tylko na nawigacji, trzeba mieć oczy otwarte i samemu patrzeć co dodatkowo znaki pokazują. Jeśli ktoś jest mało inteligentny to być może nie powinien prowadzić auta :) Pozdrawiam i polecam Navigona dla ludzi inteligentnych :P

#627 massacrrrre

massacrrrre
  • 240 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 sierpnia 2009 - 02:03

Popieram.;]

#628 poison ivy

poison ivy
  • 39 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 02:26

śmiechu warte! testowalem po jednym tygodniu (trasa 600+ mil) następujące 4 aplikacje: Sygic, Navigon, iGo, TT. Moja subiektywna ocena niezawodnosci: 1.Sygic, 2.iGo, 3.Navigon + TT, w/g walorów interfejsu użytkownika i estetyki klasyfikacja wyglada dokładnie odwrotnie. Hymm, widocznie nie jestem inteligentny, well...

#629 Garo

Garo
  • 12 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 sierpnia 2009 - 12:38

Zrobiłem na iPhonie 2500 km do Chorwacji przez pięć państw.
Autostrady, drogi lokalne itp. Nawigacja jest bezbłędna i zawiera o wiele więcej informacji niż np Garmin a do tego jest piekna wizualnie.
Polecam.

[url=http://www.vpx.pl/foto,obraz_16610.html]Dołączona grafika[/url]

[url=http://www.vpx.pl/foto,obraz_08223.html]Dołączona grafika[/url]

#630 anjszulc

anjszulc
  • 160 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 21 sierpnia 2009 - 12:43

potwierdzam, naprawde jest super, tez zrobilem trase polska - chorwacja - polska i jestem pod duzym wrazeniem. nawigacja bezbledna

#631 nemesisss

nemesisss
  • 377 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 sierpnia 2009 - 13:22

Ja również jechałem do Chorwacji ale jeszcze mając pierwszą wersję Navigona. W pogotowiu miałem MDA z AutoMapą. Z powrotem AutoMapa jechała już w schowku. Aktualna wersja jest bardziej rozbudowana i ma funkcje zapisywania tras. A na iPhone 3Gs uruchamia się naprawdę szybki. Fajnie, że dodali fotoradary :-)

#632 Bekas

Bekas
  • 548 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2009 - 14:47

Da sie wyznaczyc w tej nawigacji punkt startowy i docelowy? Tak zebym mogl przejzec mniej wiecej jak bedzie wygladala trasa? Jesli tak to jak to zrobic bo ja jedynie widze opcje "podaj adres" a chcialbym wyznaczyc skad, do kad ma jechac

#633 Amoreux

Amoreux
  • 29 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 14:58

ostatnia zakładka, tam gdzie opcje

#634 karas2002

karas2002
  • 308 postów
  • SkądWilkasy

Napisano 22 sierpnia 2009 - 10:47

Profil trasy Witam. Ponawiam pytanie: z jakiego profilu trasy korzystacie szybkiego czy optymalnego? Czym się one różnią i który wg. was jest lepszy?

#635 Garo

Garo
  • 12 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 sierpnia 2009 - 10:55

Z optymalnej. Jednak nie liczy tak jakby się samemu chciało. Tzn w Polsce jest ok ale jak wytyczałem trasę z Wiednia do Wrocławia to wytyczył trasę Navigon przez Kraków i Katowice (Autostrada)... 650km. Ustaliłem punkty pośrednie w Czechach i też autostradami do Wrocka było już 500km. Tyle, że od granicy do Wrocławia jedzie się zwykłą krajówką, ciągniki, Tiry, kombajny. Eh.

#636 Amoreux

Amoreux
  • 29 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:20

umie ktoś dodać do navigona nowe POI? mam na myśli miejsca gdzie często stawiane są fotoradary+suszarki.

#637 fastmartini

fastmartini
  • 4 postów

Napisano 22 sierpnia 2009 - 22:25

testowalem igo sygnica i nawigon, i wychodzi na to ze nawigon ma najdokladniejsze mapy no i najlepszy wedlug mnie za szybkosc i przejrzystosc dzialania, a takze za dokladne mapy , super nawigacja

#638 jokers

jokers
  • 1 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:40

Czy w Navigonie mozna juz dodawac wlasne POI ? czy jest juz po polsku (glownie lektor) i jak jest z fotoradarami, czy mamy wplyw na ich aktualizacje ? Prosze o szybka odpowiedz gdyz za kilka dni jade na wczasy i zakup programu odkladalem do wyjscia tomtoma ale jednak chyba wybieram navigona

#639 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:58

Jokers: W Navigonie nie można dodawać własnych POI. Navigon jest już po polsku z lektorem. Nie mamy wpływu na aktualizację Fotoradarów. (To są odpowiedzi w przypadku telefonu bez JB. Jak jest z JB to niech ktoś powie, bo ja nie mam na ten temat zielonego pojecia)

#640 szczybiel

szczybiel
  • 18 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 10:22

powiedzcie mi gdzie w Polsce działa ten asystent pasa ruchu bo mi jakoś się nie włącza a jeździłem trochę po Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi?

#641 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 01:52

z tego co wiem wlacza sie na autostradach.. w polsce pewnie gdzies na trasie do niemiec ;) kupilem jakas godzinke temu navigona bo za tydzien bedzie kosztowal z 30% drozej, a maja byc do niego fajne upgrady :)

#642 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 24 sierpnia 2009 - 08:05

kupilem jakas godzinke temu navigona bo za tydzien bedzie kosztowal z 30% drozej, a maja byc do niego fajne upgrady :)

A skąd masz takie wieści o apgrejdach? ;)

#643 shaqui

shaqui
  • 586 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 sierpnia 2009 - 08:19

powiedzcie mi gdzie w Polsce działa ten asystent pasa ruchu bo mi jakoś się nie włącza a jeździłem trochę po Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi?

Na 100% włącza się na autostradach, np. na obwodnicy trójmiasta ... ale na żadnym większym skrzyżowaniu mi się nie włączył.

Mam Navigona Eastern Europe.

#644 M.Konieczny8

M.Konieczny8
  • 160 postów
  • SkądLeszno

Napisano 24 sierpnia 2009 - 08:21

A ja testowałem navigona na kuzyna iPhone (nie wiem czy oryginalny program czy nie =/ ) , i złapał mi tylko 1 raz sygnał w Polsce na 5 i 0 razy sygnał we Włoszech na 7 ;(

#645 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 08:37

A skąd masz takie wieści o apgrejdach? ;)

Teraz MobileNavigator na iPhone’a - jeszcze lepszy | Aktualności, testy i ciekawostki ze świata GPS tutaj masz to ladnie opisane :)
widzac ze tworcy navigona nie maja nas w d.. (kup i spadaj) 8-)

#646 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 09:31

W Warszawie na wszystkich większych skrzyżowaniach włącza się asystent pasa. Na trasie też parę razy mi się włączył, generalnie włącza się wszędzie tam gdzie powinien.

#647 nemesisss

nemesisss
  • 377 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 sierpnia 2009 - 10:07

W Warszawie na wszystkich większych skrzyżowaniach włącza się asystent pasa. Na trasie też parę razy mi się włączył, generalnie włącza się wszędzie tam gdzie powinien.

Rozumiem, że chodzi Ci o małe okienko w lewym dolnym rogu z rozrysowanymi pasmai ? Czy o całoekranowy asystent taki jak pojawia się na autostradach?

#648 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 10:16

---- Dodano 23-06-2009 o godzinie 19:31 ----
ponizej przyklad asystenta pasow :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Chodzi mi o asystenta takiego jak tutaj.

#649 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 sierpnia 2009 - 10:43

no no.. ograniczenie do 50 a tu widze ze kolega 93 smiga ;) oj nie ladnie nie ladnie hehe

#650 nemesisss

nemesisss
  • 377 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 sierpnia 2009 - 12:19

Zgadzam się taki mały asystent jest na każdym większym skrzyżowaniu. Na autostradach pojawia się całoekranowy. Taki jak zamieściłem wcześniej. Super sprawa zwłaszcza na rozbudowanych europejskich zjazdach z autostrady.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych