Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[TomTom] Tom Tom na iOS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
521 odpowiedzi w tym temacie

#201 jasiniaq

jasiniaq
  • 4 postów

Napisano 24 września 2009 - 07:57

Juz jest dostepny w Apple Store w kategorii "Akcesoria dla iPhone",
np. w Niemczech:

[url=http://store.apple.com/de/product/TX529ZM/A?mco=Nzk3MDUyNA]TomTom Car Kit fr iPhone 3GS - Apple Store (Deutschland)[/url]

Cena 99.95 EUR

W UK z kolei cena 99.95 GBP

G.J.

#202 iMak

iMak
  • 81 postów

Napisano 24 września 2009 - 10:54

Niemiecki store podaje, ze TomTom App jest w zestawie (nie podaja jaka wersja), a w UK nic na ten temat nie znalazlem.

#203 jasiniaq

jasiniaq
  • 4 postów

Napisano 24 września 2009 - 15:47

No i po sprawie, juz zniknely :-)

Jesli chodzi o to czy cena obejmuje tez aplikacje, to raczej nie - jak podaje macrumors.com, TomTom rozeslal notke wyjasniajaca te niescislosc:

[url=http://www.macrumors.com/2009/09/24/tomtom-car-kit-for-iphone-appears-in-apples-european-online-stores/]TomTom Car Kit for iPhone Appears in Apple's European Online Stores [Updated] - Mac Rumors[/url]

G.J.

#204 ghty

ghty
  • 136 postów
  • SkądBournemouth

Napisano 17 października 2009 - 16:50

TomTom wydal aktualizacje do swojego programu, poprawiajaca miedzy innymi problem z rzeczywistym wyswietlaniem pozycji na mapie. Ja juz po aktualizacji, ale przetestuje najwczesniej dopiero jutro, moze ktos inny juz sprawdzal?

#205 bh7

bh7
  • 74 postów

Napisano 19 października 2009 - 16:13

na internecie pojawily sie mapy : TomTom.Central.and.Eastern.Europe.v8.35.2419 do iphona czemu w polskim appstore nie ma tom toma ;/

#206 bzyk74

bzyk74
  • 111 postów

Napisano 21 października 2009 - 14:11

tom tom... Panowie napisze tylko kilka ciekawych spostrzezen.. TT na polske ma zdecydowanie dokladniejsze mapy od nawigona..., trasy tez wyznacza logiczne... menu jest duzo bardziej czytelne i funkcjonalne ( nie trzeba klikac przez 5 minut, zeby znalezc kolory nocne!) Lista punktow w ktorych juz bylismy tez pod reka (praktycznie ulubione sa niepotrzebne)... najlepsze jest to ze w momencie odbierania rozmowy przez sluchawke bluetooth - nawigacja dalej mowi nam gdzie jechac ! Mi sie ta funkcjonalnosc (soft 3.1) strasznie podoba !

#207 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2009 - 15:21

wyszedl tez tom tom na cala wschodnia europe w cenie 70 euro. szkoda ze dopiero teraz...

#208 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2009 - 19:04

Ja tam nie widzę TT w polskim AppStorze... Tzn widzę ale bez map PL

#209 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 21 października 2009 - 21:05

Jest w amerykańskim:
iTunes Store

#210 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 21 października 2009 - 21:44

Jest w amerykańskim:
iTunes Store

Z całym szacunkiem, ale co mnie obchodzi amerykański iTunes Store. Mamy swój, polski i jak TomTom chce sprzedawać swoje produkty u nas, to jego psim obowiązkiem jest umieszczenie w nim swojej aplikacji. Pytanie, dlaczego jej tam nie ma. Czyżby jakieś dodatkowe opłaty licencyjne dla Apple?
To już zaczyna być trochę denerwujące :-x

pozdrawiam

#211 Karmazynowy

Karmazynowy
  • 362 postów

Napisano 21 października 2009 - 22:30

Czy ktoś wie, czy umieszczenie programu w sklepie danego kraju kosztuje dodatkowo? Może to jest przyczyna, że nie w każdym sklepie umieszczają... Inna sprawa, że umieścili u nas europę zachodnią, a nas nie ma... trudne do wyjasnienia....

#212 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 21 października 2009 - 22:32

tom tom... Panowie napisze tylko kilka ciekawych spostrzezen.. TT na polske ma zdecydowanie dokladniejsze mapy od nawigona..., trasy tez wyznacza logiczne... menu jest duzo bardziej czytelne i funkcjonalne ( nie trzeba klikac przez 5 minut, zeby znalezc kolory nocne!) Lista punktow w ktorych juz bylismy tez pod reka (praktycznie ulubione sa niepotrzebne)...

MI navigon tez wyznacza logiczne trasy,
menu tez mam czytelne,
i nie musze klikac 5 min zeby znalesc kolory nocne bo zmieniaja sie automatycznie...
Lista punktow w ktorych bylismy a wiec historia- jest bezposredni przycisk na ekranie- a wiec latwiej juz nie mozna... tak samo jak ulubione...
Nieoceniony jest za to asystent pasa ruchu i reality viev pro- realny wyglad skrzyzowan,
Radary tez sa...
Nalezy tez zaznaczyc ze kupujac navigona- kupujesz mapa CALEJ Europy.
Uporal sie juz TomTom z opoznieniem wskazywania pozycji na ekranie ?-
bo zbiera z tego powodu bardzo zle opinie w zach Europie-
wystarczy poczytac opinie na iTunes...
dla mnie TomTom spadl na psy- termin w ktorym w ogole wypuscil aplikacje na iP,
niedopracowana zreszta,
i to rozgraniczanie Europy na zach. wschodnia itd...
pozdrawiam

#213 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 21 października 2009 - 23:06

Z całym szacunkiem, ale co mnie obchodzi amerykański iTunes Store. Mamy swój, polski i jak TomTom chce sprzedawać swoje produkty u nas, to jego psim obowiązkiem jest umieszczenie w nim swojej aplikacji. Pytanie, dlaczego jej tam nie ma. Czyżby jakieś dodatkowe opłaty licencyjne dla Apple?
To już zaczyna być trochę denerwujące :-x

pozdrawiam

Z całym szacunkiem ale pytanie należy kierować do firmy TomTom:
TomTom, portable GPS car navigation systems - Support home - Select your product
Zaś ludzi z giftcard'ami oraz korzystających z kont za oceanem to obchodzi.
Proponuję miast odmieniać zaimek osobowy "ja" skierować swoją złość w kierunku rzeczonej firmy.

#214 memcio

memcio
  • 9 postów

Napisano 22 października 2009 - 12:11

Inna sprawa, że umieścili u nas europę zachodnią, a nas nie ma... trudne do wyjasnienia....

jest polska 99% pokrycie

#215 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 października 2009 - 17:15

Własnie pojawił się TT na Europę Wschodnią w PL AppStore

#216 Mystik

Mystik
  • 134 postów

Napisano 23 października 2009 - 17:28

Własnie pojawił się TT na Europę Wschodnią w PL AppStore

Czyli, żeby mieć całą europę to trzeba wydać prawie 170 euro? No, nic tylko pogratulować dobrego samopoczucia Tomtom-owi :???:

pozdrawiam

#217 easynet

easynet
  • 1 postów

Napisano 27 października 2009 - 13:58

car kit A czy wiecie gdzie można kupić tomtom iphone car kit?

#218 rafikk_1983r

rafikk_1983r
  • 204 postów
  • SkądPoland

Napisano 27 października 2009 - 14:06

A czy wiecie gdzie można kupić tomtom iphone car kit?

apple store oczywiscie;) Jak wytrzymasz do swiat to moge ci przywiesc z UK noweczke:D

Tutaj tez jest bardzo tanio z wysyłka do polski TomTom GPS iPhone Holder, #1EG100207_2 - eXpansys Poland MASAKRA!:roll:

#219 Frails

Frails
  • 37 postów
  • SkądKatowice

Napisano 27 października 2009 - 22:34

Mam takie pytanie trochę z innej beczki (przeglądałem trochę wątek i nie znalazłem odpowiedzi) do osób które już trochę jeżdżą z tą nawigacją. Czy TomTom ma sygnalizację głosową fotoradarów jak to było w normalnej nawi np. One ?? Czy baza fotoradarów i POI jest odpowiednio duża i aktualna? To dla mnie bardzo ważne, bo zamierzam w najbliższym czasie TomToma kupić. Pozdr

#220 czaras

czaras
  • 371 postów

Napisano 28 października 2009 - 00:24

Niestety, ale TT dal tutaj ciala przez co i ja też ubolewam, w TT nie ma możliwości ustawienia ostrzeżeń poszczegolnych poi/um. Mozna tylko ustawic, by wyswietlaly sie one na mapie. Wogole jesli chodzi o ostrzezenia o POI w nawigacjach iphone'owych to jakas porazka, nie oferuja tego takze pozostale aplikacje: Navigon i NDrive. NO chyba, ze ktos mnie zaskoczy czyms o czym nie wiem.

#221 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 542 postów
  • SkądGermany

Napisano 28 października 2009 - 01:13

w Navigonie mam ostrzeganie o radarach w calej Europie wizualne i glosowe- Uwaga- niebezpieczne miejsce ! cala reszta POI jest tylko wyswietlana, ale jest ich duzo i dokladnie, masz tez wplyw co ma byc wyswietlane.

#222 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 października 2009 - 10:21

Myślę, że to kwestia czasu, aby w TT były takie ostrzeżenia. Trzeba czekać na aktualizację. Ostatnio jakiś przedstawiciel wypowiadał się nt. TT na Androida i powiedział, że nie planują na razie wypuszczać TT na Androida, ponieważ cały zespół został skierowany do prac przy TT.

#223 azta

azta
  • 122 postów

Napisano 28 października 2009 - 10:31

uzywaliscie juz 1.1.0? czy sa odczuwalne roznice miedzy nim a 1.0? pzdr

#224 bbolss

bbolss
  • 461 postów

Napisano 31 października 2009 - 22:31

przerobilem wersje 1.1 dogrywajac mape z polska 99.5% eastern europe 8.35 z poiami i radarami i chodzi aż miło :) mam wrażenie mniejszych lagów + jest troche wiecej opcji i gps szybciej łapie :) jak by ktos chciał linka to na pw - na forum nie wolno :)

#225 michalm1972

michalm1972
  • 8 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 listopada 2009 - 11:07

czy może instalowaliście jakieś navi (sygic, tomtom, navigon) na JB black ra1n? w każdym przypadku u mnie myśli, myśli i wywala błąd... HELP PLZZZZZZZZZZ

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych