[TomTom] Tom Tom na iOS
Napisano 21 października 2010 - 16:44
Napisano 22 października 2010 - 23:08
Napisano 26 października 2010 - 22:23
Napisano 27 października 2010 - 20:48
Napisano 27 października 2010 - 21:30
Napisano 27 października 2010 - 21:41
pojawia się napis np. "Nazwa ulicy" i strzałeczka w prawo, klikasz w nią, rozwija się menu,a wnim
masz odpowiednie klawisze, co chcesz zrobić dalej (patrz na załączone obrazki).
Napisano 28 października 2010 - 11:50
Temat ma 37 stron i nie jestem w stanie przeczytać w nim absolutnie wszystkiego, więc zapytam bezpośrednio Ciebie jako użytkownika (a innym odpowiedź też się pewnie przyda). Jak jest obecnie z TomTom'em w przypadku Polski? Zastanawiam się nad zestawem typu: uchwyt TomTom'a do iPhone'a 3G + aplikacja. Warto jeśli chodzi o Polskę? Poza PL interesowałyby mnie też Niemcy - rozumiem, że muszę kupować dwie osobne aplikacje? (jedną na PL, drugą na Europę), czy jak to rozwiązać?Tym i nie tylko jest powiązanie z ulubionymi. Jak klikniesz jakiś pkt na mapie w trybie przeglądania, pojawia się napis np. "Nazwa ulicy" i strzałeczka w prawo, klikasz w nią, rozwija się menu,a wnim
masz odpowiednie klawisze, co chcesz zrobić dalej
Zakup jest planowany z wyprzedzeniem (dość odległy termin - sezon letni), ale... wolę, aby to była w pełni przemyślana decyzja (nie chcę później żałować, bo tanio nie jest).
Napisano 28 października 2010 - 12:15
Napisano 28 października 2010 - 12:40
Właśnie tu jest problem, że nie bardzo wiem co kupić (więc ile pieniędzy muszę uzbierać). Jest TomTom Poland w cenie 49,99 €, TomTom Eastern Europe w cenie 59,99 € (Czech Republic, Estonia, Hungary, Lithuania, Poland, Slovakia, Slovenia, Bulgaria, Latvia and Croatia), oraz TomTom Western Europe za 69,99 € (Great Britain, the Republic of Ireland, Germany, Austria, Switzerland, Liechtenstein, France, Monaco, Italy, Malta, San Marino, the Vatican City, Spain, Portugal, Andorra, Belgium, the Netherlands, Luxembourg, Sweden, Denmark, Norway, Finland and the Canary Islands).Czemu nie kupisz calej europy? Wszystko w jednym, zreszta albo jestem slepy albo nie ma tomtom tylko z polska mapa?
Wychodzi więc na to, że aby mieć mapę Polski i mapę Niemiec muszę kupić dwie osobne aplikacje (TomTom Poland, oraz TomTom Western Europe) chyba, że jest jakieś inne rozwiązanie o którym nie wiem? (to jest jednak dość kosztowne).
Napisano 28 października 2010 - 12:53
Napisano 28 października 2010 - 13:36
Właśnie tu jest problem, że nie bardzo wiem co kupić (więc ile pieniędzy muszę uzbierać). Jest TomTom Poland w cenie 49,99 €, TomTom Eastern Europe w cenie 59,99 € (Czech Republic, Estonia, Hungary, Lithuania, Poland, Slovakia, Slovenia, Bulgaria, Latvia and Croatia), oraz TomTom Western Europe za 69,99 € (Great Britain, the Republic of Ireland, Germany, Austria, Switzerland, Liechtenstein, France, Monaco, Italy, Malta, San Marino, the Vatican City, Spain, Portugal, Andorra, Belgium, the Netherlands, Luxembourg, Sweden, Denmark, Norway, Finland and the Canary Islands).
Wychodzi więc na to, że aby mieć mapę Polski i mapę Niemiec muszę kupić dwie osobne aplikacje (TomTom Poland, oraz TomTom Western Europe) chyba, że jest jakieś inne rozwiązanie o którym nie wiem? (to jest jednak dość kosztowne).
Zapomnij o tym co napisałeś, czemu nie kupisz jednej jak radził Ci kolega dredg TomTom Europe za 89,99euro - tam jest wszystko i Europa wschodnia, zachodnia, UK i Irlandia (oczywiście Polska też tam jest bo jakby mogło jej nie być skoro to mapa całej europy). Jedna aplikacja i po sprawie.
Napisano 28 października 2010 - 13:40
Nie widzę takiej aplikacji w AppStore (jest jedynie to co powyżej opisałem).Zapomnij o tym co napisałeś, czemu nie kupisz jednej jak radził Ci kolega dredg TomTom Europe za 89,99euro
Napisano 28 października 2010 - 14:23
Napisano 28 października 2010 - 15:48
Nie widzę takiej aplikacji w AppStore (jest jedynie to co powyżej opisałem).
http://itunes.apple....d355680531?mt=8
Napisano 28 października 2010 - 22:06
itunes link: TomTom Poland for iPhone, iPod touch and iPad on the iTunes App Store
prosze o priva jesli ktos posiada ta wersje bo mam kilka pytan.
dziekuje
Napisano 28 października 2010 - 23:56
Mam jedynie polskie konto w App Store (teraz wszystko stało się jasne).Spróbuj się zalogować na inny kraj może, ja mam Irlandię i mam właśnie coś takiego jak TomTom Europe.
Zacznę pewnie od TomTom Poland. Jak wygląda kwestia aktualizacji map Tom Tom'a na iPhone? (zarówno w kwestii płatności jak i technicznie - aktualizacja całej aplikacji, czy np. jest coś dociągane w samym appsie?).
Napisano 29 października 2010 - 00:02
Napisano 29 października 2010 - 00:07
Rozumiem, czyli pojawia się automagicznie w sekcji updates w AppStore na iPhonie. Tak więc, płacę te przykładowe 49,99 € za TomTom Poland, a jak wychodzi nowa wersja aplikacji (z nowymi mapami) to po prostu klikam na "aktualizuj" (jak w przypadku każdej innej aplikacji za którą już raz zapłaciłem). Super!Mapy aktualizują wraz z aplikacja, szkoda tylko ze nie za każdym razem, nie wiem jak teraz jest w tt bo nie używam, ale kiedyś w porównaniu do innych tomtomow mapa była nie najświeższa :/
Napisano 01 listopada 2010 - 10:27
To znaczy Grecja nie lezy w Europie wg TomToma, bo nie ma jej w wersji TomTom Europe W sumie zawsze zastanawialam sie dlaczego jej tam nie ma :confused: To chyba jedyny kraj europejski, ktory jest poza ogolna wersjaZapomnij o tym co napisałeś, czemu nie kupisz jednej jak radził Ci kolega dredg TomTom Europe za 89,99euro - tam jest wszystko i Europa wschodnia, zachodnia, UK i Irlandia (oczywiście Polska też tam jest bo jakby mogło jej nie być skoro to mapa całej europy). Jedna aplikacja i po sprawie.
Napisano 01 listopada 2010 - 23:21
Napisano 11 listopada 2010 - 12:49
Napisano 11 listopada 2010 - 14:03
Napisano 18 listopada 2010 - 19:58
a czy ktoś się orientuje jakiej wielkości powinny być ikony do własnych POI w nowej wersji 1.5
w poprzednich wersjach ikony były w rozdzielczości 24x24, a w najnowszej wersji zamiast odpowiednich ikon pojawia się logo tomtom-a
Też szukałem od kilku dni i znalazłem rozwiązanie problemu z ikonami poi w TT v1.5 wczoraj na sieci. Sprawdziłem i działa!
Trzeba ikonom od poi zmienić rozszerzenie z .bmp na .png.
Dokładnie co napisałem: zmienić nazwę rozszerzenie a nie przekonwertować bitmapę na .png!!!!
To jest sukces tylko połowiczny. Ikony widać na mapie. Nie jechałem jeszcze w realu, ale na demo trasy też widać.
Natomiast na listingu poi, w celu zapalenia lub zgaszenia, pojawia się nadal logo TT.
Sprawdziłem na formacie 22x22 i 16x16, bo tylko takie ikony miałem. Działa.
Pozdo
Sławko
Napisano 18 listopada 2010 - 20:33
Napisano 19 listopada 2010 - 10:28
Gratulacje , to co opisałeś działa . Ciekawe jak się sprawuje w trasie i czy działa powiadomienie dźwiękiem?
Podaj linka gdzie to było opisane.
Pierwszą informację znalazłem na stronie forum:
[url=http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=129135&whichpage=3]GpsPasSion Forums - [TOPIC] TomTom for iPhone - Testing - v1.5[/url]
gdzieś w środku, autor "mikealder" - post z zielonym obrazkiem.
Jak to już sprawdziłem to pojawiła się informacja podobna na:
[url=http://gpsunderground.com/forum/showthread.php?5727-Tomtom-iphone-1.5-POI-problems]Tomtom iphone 1.5 POI problems[/url]
na końcu strony, autor "ewok666".
Byćmoże koleś zaciągnął wiedzę z tego samego źródła pierwotnego.
Pozdro
Sławko
Głosów do poi w ipod-tomtom nie testowałem.
Nie mam rozeznania, czy jest ten sam format pliku dzwiekowego jak w normalnym TT.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych