Ciekawe skąd masz takie informacje.
Liczy się gwarancja z poprzedniego egzemplarza. Spytaj w Erze lub Orange.
Z autopsji.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 05 grudnia 2009 - 17:22
Ciekawe skąd masz takie informacje.
Liczy się gwarancja z poprzedniego egzemplarza. Spytaj w Erze lub Orange.
Napisano 19 grudnia 2009 - 20:54
Napisano 19 grudnia 2009 - 22:32
Napisano 19 grudnia 2009 - 22:40
Napisano 28 grudnia 2009 - 19:02
Napisano 28 grudnia 2009 - 20:34
Napisano 17 maja 2010 - 20:19
Witam. Posiadam iPhone'a 3G zakupionego w salenio ERA z abonamentem. Numer seryjny urządzenia to #numerser. Numer IMEI to #IMEI. Jeśli trzeba wysłać inne informacje n.t. iPhone, albo rachunek zakupu w ERA, etc. proszę o taką informację a wszystko bez problemu wyślę emailem, lub w formie kserokopii wraz z aparatem telefonicznym.
Swojego iPhone chciałbym oddać w ramach gwarancji, gdyż występuje na nim uszkodzenie mechaniczne nie (!) spowodowane przez użytkownika, lecz przez wadę sprzętu. iPhone nigdy nie upadł i przez większość czasu włożony był w etui 'marware sportsuit convertible', które chroni go przed uszkodzeniami mechanicznymi. Jestem jedynym użytkownikiem telefonu i mam go zawsze przy sobie, w związku z tym nie ma mowy by uszkodzenie powstało pod moją nieobecność, na skutek nieprawidłowego użytkowania przez osobę trzecią.
Uszkodzenie mechaniczne to pęknięcie tylnej części obudowy przy docku ładującym, sięgające od poczatku docku do obrazka z przekreślonym kubłem na śmieci.
To, iż uszkodzenie nie powstało przez użytkownika potwierdza fakt, że nie jestem jedyną osobą u której zdarzył się taki problem. Na forum poświęconym produktom firmy Apple bardzo wiele osób zgłaszało podobny problem, co wskazuje, iż jest to wada urządzenia. Oto link do całego tematu poświęconego pękającej obudowie:
http://myapple.pl/ip...ie-obudowy.html
Pozwolę sobie zacytować użytkowników z w.w. forum:
"U mnie również pojawiło się duże pęknięcie na dole. Na początku myślałem, że to jakoś z mojej winy ( ale, żeby samemu coś takiego zrobić musiałbym chyba wyłamać całe złącze dock a trzyma sie wszystko bez problemu)ale czytając parę wątków widzę, że nie jestem sam z tym problemem.
Również poczekam trochę i oddam na gwarancji zobaczymy co z tym zrobią." - Smutny
"Niestety i mnie to dotknęło, ale dopiero w ostatnim czasie. Dziś zauważyłem pęknięcie między przełącznikiem dźwięku a metalową ramką.
Jest ono widoczne, wyczuwalne palcem. Telefon nie upadł.
Mam jeszcze jedno "coś pęknięcio-podobne" między ramką a tacką sim, ale nie wiem czy to nie rysa." - iMarekPL
"Pęknięta obudowa jest podstawą do reklamacji.
Jest to już uznana wada fabryczna produktu. Jeśli jej nie uwzględnią, należy uporczywie udowadniać (jest mnóstwo dowodów w internecie), że jest to wada fabryczna." - iClinic.pl
W związku z tym w ramach gwarancji udzielanej przez Apple i/lub ERA proszę o bezpłatne zdiagnozowanie wad urządzenia i usunięcie takowych (w tym, stwierdzoną już wadę obudowy), lub wymianę telefonu na nowy.
#mój adres
Napisano 17 maja 2010 - 20:46
Napisano 17 maja 2010 - 20:57
Napisano 18 maja 2010 - 19:08
Napisano 18 maja 2010 - 19:20
Napisano 22 maja 2010 - 03:44
Napisano 22 maja 2010 - 14:16
Napisano 25 maja 2010 - 01:36
Napisano 09 czerwca 2010 - 14:54
Napisano 29 listopada 2010 - 01:53
Napisano 09 listopada 2011 - 21:20
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych