Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pęknięcie obudowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

#26 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lipca 2009 - 17:20

Własnie niedawno zauwazylem ze równiez mam male pekniecie pomiedzy ramką a przelacznikiem wyciszającym...niedlugo konczy mi sie gwara i myslicie ze pojsc i babrac sie z nimi o to czy olac sprawe? pozdr

#27 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lipca 2009 - 17:34

spróbuj, może to coś da ;)

#28 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 01 lipca 2009 - 18:21

Własnie niedawno zauwazylem ze równiez mam male pekniecie pomiedzy ramką a przelacznikiem wyciszającym...niedlugo konczy mi sie gwara i myslicie ze pojsc i babrac sie z nimi o to czy olac sprawe?
pozdr

Jak wyżej napisałem miałem dokładnie to samo.

Ciężko było paniom z salonu Ery przetłumaczyć, że to podlega gwarancji, ale się udało i teraz "cieszę się" nowym telefonem.

Kwestia czekania kilkunastu dni na odpowiedź serwisu.

Jeśli możesz rozstać się z iPhone to moim zdaniem powinieneś "zaryzykować". Może trafi Ci się nówka,

#29 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lipca 2009 - 19:34

Dobra moze sprobuje ,tylko to jest naprawde małe pęknięcie i mam nadzieje ze Pan z serwisu jednak je zauwazy xP EDIT: A co mam powiedzeć im jak mi odpowiedzą ,"NIE NIE to jest uszkodzenie mechaniczne i nie podchodzi pod gwarancje" lub cos w tym stylu?

#30 paiczi

paiczi
  • 274 postów
  • Skądpomorze

Napisano 01 lipca 2009 - 22:32

Jeśli możesz rozstać się z iPhone to moim zdaniem powinieneś "zaryzykować". Może trafi Ci się nówka,

moze tak a moze i nie. podczas czytania tego tematu wzialem iphona do reki by sprawdzic czy i u mnie cos sie dzieje. no i znalazlem :/ przy wyjsciu sluchawkowym jest pekniecie ktore schodzi w dol. widoczne i czuc jak sie dotknie paznokciem. mam gwarancje z ery,ale kserowana bo iphona kupowalem na allegro. zadnego pekniecia nie bylo.nigdy mi nie upadl.noszony w pokrowcu.chucham dmucham,jak z jajkiem sie obchodze.po prostu peklo od wkladania sluchawek. i teraz nie wiem,isc czy nie isc? moze sie zdarzyc(jak u niektorych) ze po oddaniu przysla mi z powrotem 'nie mojego' ,albo w jeszcze gorszym stanie, badz z kolejnymi uszkodzeniami ?

A co mam powiedzeć im jak mi odpowiedzą ,"NIE NIE to jest uszkodzenie mechaniczne i nie podchodzi pod gwarancje" lub cos w tym stylu?

wlasnie.jak im udowodnic ze to nie nasza wina?

Ciężko było paniom z salonu Ery przetłumaczyć, że to podlega gwarancji, ale się udało i teraz "cieszę się" nowym telefonem.

wiec jak to zrobiles?

#31 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lipca 2009 - 22:34

Dokładnie nad tym samym się zastanawiam ,ale nie wiem czy mi się chce zostawać bez telefonu ;/

#32 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 02 lipca 2009 - 06:46

W sumie to nie ja oddawałem mojego iPhone'a ponieważ wtedy nie mogłem. Telefon oddawał ktoś za mnie w Erze. Po prostu tłumaczył kilka minut, że takie uszkodzenie w przypadku firmy Apple podlega gwarancji, wspomniał o tym, że kilka miesięcy temu w wielu źródłach można było przeczytać na ten temat, itp. W końcu telefon został przyjęty. Później nie miałem już żadnego wpływu na to co się dzieje z moim iTelefonem. Czekałem na odpowiedź serwisu.

#33 vect0r

vect0r
  • 215 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 16:58

Szanowni Państwo! Mój iPhone, po kolejnej wizycie w serwisie (pisałem o tym kilka postów wyżej) powrócił, lecz - ku mojej wielkiej radości - wymieniony na nowy! Radość jednak nie trwała długo - nowy był podobnie popękany! Oczywiście oddałem go ponownie, znaczy w ogóle nie przyjąłem. Niniejszym odpowiadam na wątpliwości z wcześniejszych postów: po pierwsze jak widać z serwisu spokojnie może przyjechać "prawie nówka", po drugie - jak przyjedzie nówka, to pewnie tak, czy owak ostatecznie popęka, więc chyba już tak czy inaczej dam spokój. Pozdrawiam wszystkich niepocieszonych. Mnie już opadły ręce.

#34 bilbo172

bilbo172
  • 47 postów

Napisano 04 lipca 2009 - 20:31

Walcz o swoje!

#35 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 23 sierpnia 2009 - 05:45

z innego wątku:

jako ciekawostka:

pare dni temu iphone wpadl mi do garnka z woda (dluzsza historia.. zeslizgnal sie niespodziewanie z countertop za ktorym zlew a w nim garnek pelen wody) i tam poplywal ok. 15min (do czasu, kiedy zorientowalem sie ze to byl iphone a nie np. naczynia sie osunely, haha). pomijajac to; dzis bylem sprobowac wymiany iphone z racji pekniecia obudowy niewielkiej i mimo ze water sensor wskazywal na "nieznaczne" (tak odrzekl genius w apple retail store), otrzymalem nowego iphone! ciekawa historia, ale nie sadze zeby w Polsce (z calym szacunkiem dla Ojczyzny!) Apple okazal sie tak laskawy (+zalanie...)

#36 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 23 sierpnia 2009 - 08:37

jak myślicie, czy jak pójde do Orange z malutkim pęknięciem przy docku i z uszkodzonym dockiem (bo ładuje ze ściany, a jak podlaczam do kompa to ani windows ani itunes go nie widzi, więc to chyba coś z dockiem [to gdzie się podłącza iphona, bo nie wiem czy dobrze nazwałem :P więcej tutaj: http://www.myapple.p...dzi-iphona.html to jest szansa, że wymienią mi na nowy? bo już nie wiem czy nie kupić np. obudowy na allegro iść do serwisu i dać im do naprawy oraz do wymienienia obudowy....tak wiem, będę za to płacił, ale w iP mam JB a nie mam jak zrobić restore (właśnie, co wtedy gdy mam JB a chce iść z tym do orange? trzeba im płacić??) tak się tylko z samego rana zastanawiam :P

#37 bilbo172

bilbo172
  • 47 postów

Napisano 23 sierpnia 2009 - 14:17

jak myślicie, czy jak pójde do Orange z malutkim pęknięciem przy docku i z uszkodzonym dockiem to jest szansa, że wymienią mi na nowy?

Wątpliwa sprawa :-/ Niby pękają same z siebie, ale Apple nie wydało żadnego komunikatu i programu naprawczego.

bo już nie wiem czy nie kupić np. obudowy na allegro iść do serwisu i dać im do naprawy oraz do wymienienia obudowy....

Na Allegro to są chińskie podróby :) Albo plastik fatalnej jakości który zaraz zmieni kolor i popęka, albo w ogóle się nie będzie dało założyć :) Lepiej poszukaj oryginalnych (chociażby używanych), ale jednak oryginalnych. O chociażby tu: [url=http://allegro.pl/item721845755_maclife_wymiana_obudowy_iphone_3g_oryginal.html][MacLife] Wymiana obudowy iPhone 3G - ORYGINAŁ!!! (721845755) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

tak wiem, będę za to płacił, ale w iP mam JB a nie mam jak zrobić restore (właśnie, co wtedy gdy mam JB a chce iść z tym do orange? trzeba im płacić??) tak się tylko z samego rana zastanawiam :P

Zawsze możesz założyć passcode lock ;) Ale jak zobaczą cydię to nie zrobią na gwarancji :)

#38 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 23 sierpnia 2009 - 16:50

ehh. Jutro będę leciał do orange i polatam po serwisach i zobaczymy co powiedzą. a co do obudowy to sobie troche kasy pozbieram i kupię nową. Ile mniej więcej trzeba zapłacić za wymianę obudowy? chyba, że nie jest to trudne to zrobie to sam :P i mam pytanie. Lepiej brać obudowę czarną czy białą, bo chodzi mi tu głównie o zarysowania, czy lepiej widać rysy na białej czy czarnej. I to prawda, że w obudowie 3GS te jabłuszko się podświetla jakoś? ;> :P

#39 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 23 sierpnia 2009 - 17:03

jak myślicie, czy jak pójde do Orange z malutkim pęknięciem przy docku i z uszkodzonym dockiem to jest szansa, że wymienią mi na nowy?

Szansa jest. Mi wymienili.

Ile mniej więcej trzeba zapłacić za wymianę obudowy? chyba, że nie jest to trudne to zrobie to sam :P

Problem z tym, że trudno o oryginalną obudowę do 3G. Na Allegro jeszcze takiej nie widziałem.

i mam pytanie. Lepiej brać obudowę czarną czy białą, bo chodzi mi tu głównie o zarysowania, czy lepiej widać rysy na białej czy czarnej.

Jest taki temat. Poszukaj.

I to prawda, że w obudowie 3GS te jabłuszko się podświetla jakoś? ;> :P

Nie... :???:

#40 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:48

Na moim Iphonie są dwa pęknięcia na obudowie widocznena zdjęciu.Telefon jest w erze.
Mam kilka pytań:
1.Czy mam jakieś szanse na otrzymanie nowego Iphona?
2.Czy ktoś dawał Iphona i dostał nowego?
3.Ile trwa naprawa?
4.Ile trwa gwarancja?
5.Telefon zamówiony kurierem nie ma go w bazie na stronie Apple czy to może w czymść przeszkodzić?(mam fakturę zakupu telefonu)
6.Przeczytałem że komuś wymienili Iphona 3g na 3gs czy to prawda?
Proszę o odpowiedż kogoś kto pracuje w erze lub w jakimś centrum serwisowym Iphone`a.
Prosze także o pomoc osób z forum.
LINK DO ZDJĘCIA P7240094.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

#41 kingOFdancefloor

kingOFdancefloor
  • 31 postów
  • SkądWarsaw

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:03

Powiem tak, ja niedawno odebrałem z RRsis swojego iPhone-a [orange] i jestem bardzo niezadowolony bo ten serwis to burdel. Oddałem telefon bo gwarancja się kończy we wrześniu z powodu lekkiego pęknięcia na obudowie przy przełączniku głosu. W serwisie stwierdzono "ingerencje cieczy" (standard) przez co gwara została odrzucona :/ Telefon jest w 100% sprawny tylko ta pęknięta obudowa :/ Po prostu ŻENADA! Apple daje rok gwarancji Naprawa trwa do 2 tyg. roboczych

#42 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 18:27

No nic spróbuje z pomocą Ochrony praw konsumenta. Chociaż po tym co napisałeś zwątpiłem trochę. Dziwna ta gwarancja tylko rok. Musze coś zacząć działać bo gwarancja do Wigilji czy mam jakieś szanse na naprawę bo z wymianą z wątpiłem.

#43 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 26 sierpnia 2009 - 22:36

hehe, normalnie jakbym widział foto swojego iphona...mam takie same pęknięcie nad dockiem

#44 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 09:48

pocieszyłeś mnie nie co chociaż to marne pocieszenie Iphone 3g (8gb) mojego wujka nie ma pęknięcia a mojej siostry 2g też nie ma a mój 16gb 3g jest popękany ja nie wiem jak można zrobić tak tandetną obudowe widziałem i miałem wiele tańszych i lepiej wykonanych telefonów.Perzyk może spróbujmy znależć zdjęcia opisy uszkodzeń obudowy może wtedy nam wymienią na 3gs (marzenia nic nie kosztują).Ale może dadzą nowe 3g albo chociaż wymienią obudowę prosze dodawaj linki ze zdjęciami i opisami.Ja też spróbuję coś ciekawego znależć będę dodawał linki.

#45 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 27 sierpnia 2009 - 10:18

narazie to mój iPhone jest w serwisie, ze względu na to >> http://www.myapple.p...dzi-iphona.html dzisiaj mi dadzą odpowiedź i podejrzewam, że chyba coś mam z płytą główną ale zobaczymy. Jak dostane iPhona to mogę zdjęcia porobić. Mam wrażenie, że on jest popękany koło docka, bo jak mi się ładuje telefon, to się czasem strasznie nagrzewa i może to od temperatury jakoś...ale nie wiem, może się mylę.

#46 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 10:40

Wiesz my musimy sobie pomagać jedyne co znalazłem t setki wpisów na forach.zdjecie z allegro iPhone 3G 8GB (706449941) - Aukcje internetowe Allegro sądze że trochę nie pasuje bo to 8gb ale więcej zdjęć większa szansa prosze poszukaj zdjeć i opisów ja też szukam.Czy twój iphone to też 16gb.

#47 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:09

tak, też mam 16GB. Mam nadzieję, że dzisiaj będę miał swojego iPhona.

#48 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:35

Napiszesz jak to się potoczy.Jak coś nie wyjdzie to zaczniemy myśleć.Masz w erze czy orange.

#49 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:43

Mam w Orange

#50 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 11:47

no nic ja w erze (takie rzeczy (nie) tylko w erze pękająca obudowa w iphonie). Licze że ci wymienią na nowy nie miałeś chyba JB.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych