Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike + MyApple - biegajmy razem!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#301 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 września 2010 - 18:20

Było takie wyzwanie na czas wakacji. Czas chyba zrobić kolejne.

#302 ardekert

ardekert
  • 71 postów
  • SkądUK

Napisano 29 września 2010 - 00:11

Zapraszam wszystkich do dodania mnie do znajomych. Moj nick to bieszcz.adi. Biegałem przez kilka miesięcy rok temu i udało mi się przebiec 50 km. Dla początkującego biegacza bylo to sporo :) W październiku przeniosłem się do Anglii i niestety biegać przestałem. Teraz postanowiłem wrocic na stare smieci :P

#303 Gur1

Gur1
  • 38 postów

Napisano 17 października 2010 - 19:05

Witam, Chetnie sie do was dolacze tylko najpierw musze znezc jakas opaske na ramie zeby telefonu nie uszkodzic i tu moje pytanie - sa jakiekolwiek opaski dedykowane do iP4? Czy pasuja te pod 3gsa, i jak cos to jakie byscie polecali w rozsadnych cenach?:)

#304 bart_ek

bart_ek
  • 30 postów
  • SkądSzczecin/Warszawa

Napisano 31 października 2010 - 11:28

Hej właśnie zacząłem używać RunKeepera i zastanawiam się nad Nike+. Jeśli ktoś używał obu aplikacji proszę o wskazanie największych plusów i minusów oraz różnic pomiędzy aplikacjami. Czy My Apple ma rownież profil na RunKeeperze?? Pozdro

#305 guest

guest
  • 268 postów

Napisano 08 lutego 2011 - 14:02

mala uwaga/ w google chrome nie dziala sync ze stronka nike+(nie wysyła wynikow z itunes)

#306 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 08 lutego 2011 - 15:22

ja codziennie biegam a tego nie używałem, a szkoda :) Tylko czy prócz iP trzeba jeszcze coś dokupować?

#307 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lutego 2011 - 16:30

jeśli masz iphona 3gs lub 4 to wystarczy tylko sensor Mam za to inne pytanie Czy jest możliwość obejrzenia swojej trasy na mapie? Wiem, że jest taka możliwość w Nike+ GPS, ale o ile mi wiadomo to nie można do niej podpiąć sensora (jeśli można to jak?) Chyba, że można to jakoś uruchomić na www lub w Nike+ ipod Fajnie jakby była taka możliwość jak w endomondo.com

#308 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 22 lutego 2011 - 17:19

a ten sensor to co takiego. Rozumiem że to tskie małe urządzonko NIKE...?

#309 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 22 lutego 2011 - 17:55

a ten sensor to co takiego. Rozumiem że to tskie małe urządzonko NIKE...?

Dołączona grafika

#310 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 lutego 2011 - 17:58

Google gryzie? Jest osobna strona Nikerunning.com gdzie jest dokładnie Nike+ przedstawiony.

#311 Qbik

Qbik
  • 891 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 lutego 2011 - 19:39

Znalazłem częściowe rozwiązanie mojego problemu, odpalam jednocześnie zarówno Nike+ iPod jak i Nike+ GPS i dzięki temu mam trasę na mapie. Może jest jakiś inny sposób na dodanie czujnika do Nike+ GPS lub zapisanie trasy w Nike+ iPod, zna ktoś?

#312 welsh

welsh
  • 298 postów
  • Skądlubuskie

Napisano 16 marca 2011 - 19:33

Witam. Koledzy maja większe doświadczenie wiec pytam! Znalazł może ktoś jakiś porządny pulsometr do iPhone(jakaś przystawka czy coś) wydaje sie że idealnym rozwiązaniem byłaby jedynie przystawka wrzucam Fona do Armbanda zakładam klaske i jazda...znaczy sie bieg ;) pozdrawiam PS. @Qubik raczej nie ma takiej możliwości jedynym rozwiązaniem jest odpalenie obydwóch aplikacji.

#313 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 marca 2011 - 19:53

Do Nike masz Polara, zobacz na ich stronie, nie pamiętam czy działa z iPhonem.

#314 welsh

welsh
  • 298 postów
  • Skądlubuskie

Napisano 16 marca 2011 - 20:32

Faktycznie jest tego trochę dzięki za sugestie! Jakby ktoś miał coś sprawdzonego chętnie jeszcze sie dowiem o wariantach współpracujących z Nike+GPS.

#315 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 12 kwietnia 2011 - 11:09

Dziś zacząłem biegać z Nike+ GPS, mam nadzieje że wytrwam i osiągnę cel który sobie wyznaczyłem (zrzucić 10-12kg), będę biegał 5 razy w tygodniu i mam 3 razy w tygodniu siłownie ;)

#316 jdobiala

jdobiala
  • 27 postów

Napisano 12 kwietnia 2011 - 12:26

Tylko się nie przetrenuj. Lepiej jest biegać 2-3x w tygodniu przez rok, niż się skontuzjować po 1-2 miesiącach . :)

#317 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 11 maja 2011 - 11:42

Jutro mija miesiąc odkąd zacząłem biegać. Biegałem 13 razy z tego względu że były święta, wyjazdy, później weekend majowy i to samo, prawdę mówiąc zbytnio sobie nie żałowałem jedzenia, raz McDonald, 2x Subway, Tortellini, coś tam z grilla, w weekendy piwo, whisky, jedynie jak w domu jestem to jedzenie tylko na parze + białko 2x dziennie, tak więc w podsumowaniu na dwa tygodnie ćwiczeń ubyło 5kg, teraz jak już nie ma żadnych świąt i innych okoliczności liczę że do końca czerwca spadnie jeszcze z 10kg, całą siłą napędową jest to że mam dobry spalacz tłuszczu który kolega mi polecił. Ogólniej jestem zadowolony a Nike+ rejestruje moje biegi.

#318 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 maja 2011 - 11:45

JAki ten spalacz?

#319 bartczak.rafal

bartczak.rafal
  • 93 postów

Napisano 11 maja 2011 - 12:04

no właśnie. co to za spalacz ?

#320 thmkr

thmkr
  • 293 postów
  • SkądLubatowa, Poland

Napisano 20 maja 2011 - 21:11

też chciałbym wiedzieć coś o tym spalaczu. planuję też zacząć coś robić żeby zrzucić jakies 15 kg. jak zacząć biegać żeby było ok itp. pomożecie :)?

#321 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 20 maja 2011 - 21:15

Powoli, bez podpalania się po pierwszym kilometrze, że czas na jakiś maraton i nie wierz w magiczne środki ... ruch + zdrowe odżywianie i dużo cierpliwości (inaczej się nie da) ;)

#322 Myszor

Myszor
  • 77 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 29 czerwca 2011 - 10:35

Jestem na nikerunning.nike.com od dwóch lat. Mam 880km na liczniku. Niedawno rzuciłem palenie i co parę dni słyszę Armstronga z jego gratulacjami za poprawienie czasu :) Używam różnych urządzeń: iPhone (Nike+GPS), iPoda touch + sensor w bucie, ipoda nano z odbiornikiem + sensor w bucie. Używam też różnych butów :) Chętnie podzielę się informacjami i popiszę o bieganiu. Mój nick na Nike+ to Myszor - proszę mnie śmiało dodawać do znajomych. Ja też pozwolę sobie dodać ludzi którzy tu podali nick do nike+. Pozdro

#323 zirk

zirk
  • 598 postów

Napisano 29 czerwca 2011 - 11:03

Ja używam N+ GPS z iPhonem od niedawna. Aplikacja bardzo ciekawa w przeciwieństwie do strony internetowej. Flashowa masakra. Tak jak pomysł na stronę (wyzwania, treningi, trasy) uważam za bardzo dobry, tak wykonanie zniechęca mnie skutecznie do logowania się na ich stronę. Dawno nie widziałem tak beznadziejnie zrobionej i działającej strony. Wstyd, żeby taka firma jak Nike miała tak beznadziejną witrynę. Zastanawiam się też nad kupnem zegarka Nike GPS, tylko nie wiem gdzie go kupić w Polsce. Myślałem też o zegarku Garmin forerunner 310 xt. Używał ktoś może, któregoś z nich?

#324 Myszor

Myszor
  • 77 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 21:51

Gdzieś czytałem i pisałem sam o problemie gubienia sygnału z czujnika w bucie. U mnie okazało się że siadały....słuchawki. Przecierał się kabelek i powodował jakieś zwarcie. Po zmianie słuchawek problem z czujnikiem zniknął. A propos...jakie słuchawki do bieganie polecacie ? Bo białe się nie nadają. Wypadają z uszu razem z potem. 2 lata używałem Sennheiser Sport , te pomarańczowe z elastycznymi zaczepami na uszy. Są super tylko się przetarł kabel. Jak nikt nie podpowie nic lepszego to znowu je kupię, tylko tym razem nie będę trzymał w bucie :)

#325 Myszor

Myszor
  • 77 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 20:05

No to mi pomogliście :) Aby podumować - miałem OMX80 a mam PMX 80 i są lepsze :) Nawet miałem więcej napisac ale mi się nie chce. Minus - nie da się trzymać w bucie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych