Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nike + MyApple - biegajmy razem!

• Please log in to reply
409 replies to this topic

#276 jdobiala

jdobiala
  • 27 posts

Posted 11 June 2010 - 19:08

Wymiana sensora. Wytrzymał 1,5 roku i 660 km. Nie był wyłączany, usypiany itd.. Po prostu leżał sobie w bucie.

#277 Krzysq

Krzysq
  • 10 posts

Posted 23 June 2010 - 21:14

Wymiana sensora. Wytrzymał 1,5 roku i 660 km. Nie był wyłączany, usypiany itd.. Po prostu leżał sobie w bucie.

Mam dokładnie tyle samo na liczniku, przy czym u mnie to 10 miesięcy. I już bateria zdechła?

#278 jdobiala

jdobiala
  • 27 posts

Posted 23 June 2010 - 21:32

Cóż powiedzieć... Na run4fun.pl są czujniki, szybka wysylka.... Mój przez jakiś czas dawał się reanimować (potrzebował dłuższego czasu na 'zalapanie'), ale gdy odmówił współpracy na starcie polmaratonu to się lekko zdenerwowalem ;)

#279 ContactLost

ContactLost
  • 430 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 June 2010 - 08:17

Krzysq, widzę, że biegamy prawie po tej samej trasie ;) z tym, że ostatnio raczej uklepuję trasę dookoła jeziorka słonecznego. Ja biegam z RunKeeperem.

#280 dirtyhary

dirtyhary
  • 629 posts
  • SkądEłk, PL

Posted 28 June 2010 - 20:08

Może mi ktoś podać bezpośredni link do myapple na nike + ? Bo za cholerę nie mogę się odnaleźć na tej zfleszowanej stronce.

#281 Krzysq

Krzysq
  • 10 posts

Posted 29 June 2010 - 09:18

Krzysq, widzę, że biegamy prawie po tej samej trasie ;) z tym, że ostatnio raczej uklepuję trasę dookoła jeziorka słonecznego. Ja biegam z RunKeeperem.

No ja na tej trasie już dawno nie byłem. Zwiększyłem trochę dystans i teraz robię 16,5km
Posted Image

#282 ContactLost

ContactLost
  • 430 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 June 2010 - 18:46

Mi trochę czasu brak, za dużo się na głowę zwala i nie ma kiedy porządnie pobiegać. teraz robię przebiegi po 6 - 8km, a w te upały to już w ogóle nie mogę się zebrać.

contactlost's Profile | RunKeeper

#283 Krzysq

Krzysq
  • 10 posts

Posted 29 June 2010 - 19:52

Ja przez pracę też nie mam za bardzo czasu. Jutro wieczorem planuję coś pobiegać. Ma być troche chłodniej..

#284 Lód

Lód
  • 38 posts

Posted 09 July 2010 - 23:34

A może mi ktoś podpowiedzieć jak mam zsynchronizować wyniki z Nike+ zapisane po biegu ze stroną internetową nike? Kiedy klikam w opcje synchronizacji wywala mnie do strony z instrukcjami obsługi, a w iTunes wywala mi błąd połączenia podczas wysyłania danych?

#285 deusz

deusz
  • 174 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 01 August 2010 - 21:29

Jak zlezc myapple.pl na stronie Nike Plus?

#286 deusz

deusz
  • 174 posts
  • SkądLondyn, UK

Posted 04 August 2010 - 19:38

Nie mogłem edytować niestety, nie wiem dlaczego więc napiszę odpowiedź... Nie ma już myapple.pl na Nike +. Po wprowadzeniu nowej strony internetowej, Nike zrezygnowało z drużyn. Z tego to powodu mam do Was prośbę: żeby dodać kogoś do znajomych potrzeba znać kogoś nik. Mój: deusz - można mnie dodawać :) Chętnie bym poznał Wasze niki na Nike +. Dopiero zacząłem z tym zabawę. Miałem troche problemów z programem Nike + na iPhone'a. Program źle mi oblicza długość trasy. A dodatkowo ten nowy program to coś zupełnie innego niż proponowano na początku: z gps, trasami itd. Troche szkoda.

#287 Adrian4

Adrian4
  • 200 posts
  • SkądCanterbury

Posted 07 September 2010 - 13:13

Ja również dołączyłem do Nike+. Deusz, też jesteś z UK?

Mój nick to Adrian4.1.

#288 jdobiala

jdobiala
  • 27 posts

Posted 07 September 2010 - 18:23

Witam
"Systemowa" aplikacja Nike+ w iphonie skopała się po wprowadzeniu iOS 4, totalnie nie mozna na niej polegać. Na forum Nike+ rozpętała się wielka burza na ten temat. Zespół Nike+ chyba nie bardzo mógł się dogadać co do łatki z Apple, więc stworzyli nową aplikację Nike+ GPS - do pobrania z AppStore. Dzisiaj pierwsze testy, na spacerze z dzieciakami pokazują, że programi ładnie sobie radzi z GPS, po treningu gratulacje od Pauli Radcliffe ;), mamy od razu narysowana mapkę. Wyglada obiecująco.
Po dluzszym treningu napiszę coś więcej.
Pozdro.

#289 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 07 September 2010 - 19:52

Witam
"Systemowa" aplikacja Nike+ w iphonie skopała się po wprowadzeniu iOS 4, totalnie nie mozna na niej polegać. Na forum Nike+ rozpętała się wielka burza na ten temat. Zespół Nike+ chyba nie bardzo mógł się dogadać co do łatki z Apple, więc stworzyli nową aplikację Nike+ GPS - do pobrania z AppStore. Dzisiaj pierwsze testy, na spacerze z dzieciakami pokazują, że programi ładnie sobie radzi z GPS, po treningu gratulacje od Pauli Radcliffe ;), mamy od razu narysowana mapkę. Wyglada obiecująco.
Po dluzszym treningu napiszę coś więcej.
Pozdro.

Połączenie z internetem jest cały czas aktywne?

#290 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 08 September 2010 - 17:55

Mam do was pytanie - ponieważ strona Nike + nie działa już tak jak kiedyś zastanawiam się czy nie zamrozić tej akcji w tym wątku i przenieść społeczności MA na Runkeepera - aplikacja jest za free, działa na iP 3G (w przeciwieństwie do nowej aplikacji Nike). Co myślicie, żeby akcje powtórzyć i spotkać się na Runkepeerze w ramach MyApple?

#291 jdobiala

jdobiala
  • 27 posts

Posted 08 September 2010 - 20:38

Witam ponownie.
Dzisiaj trening 10k. Trasa trochę lasem, trochę w mieście. Wyłączyłem transfer danych sieci kom. żeby sprawdzić czy app potrzebuje jakiegoś połączenia. Kilka razy upominał się o sieć (komunikaty na ekranie), ale nie przeszkadzało to w pracy programu. Po zakonczonym treningu program informuje, że bieg nie został zsynchronizowany. Jeżeli mamy zaznaczoną opcję "Automatic Sync" telefon zsynchronizuje się jak znajdzie jakąś sieć (kom/wi-fi), jeżeli nie włączymy "Auto.." to możemy mu kazać synchronizować ręcznie.
Programik ładnie zapisał trasę, muzykę możemy wybrać z list lub shuffle całą bibliotekę.
Sterowania utworami ze słuchawek nie mogłem sprawdzić, bo mam popsuty pilot na kabelku...
Jedyna sprawa, która mi się nie bardzo podoba : minimalne tempo zarejestrował 20 min/km (nie, nie czołgałem się !)?!? na wykresie prędkości wygląda to jakby kilkukrotnie prędkość nagle, na bardzo krótko spadała (chwilowa utrata zasięgu ?) może dopracują czułość samego programu (wystarczyłoby wycinać takie ekstremalne wartości...)
Generalnie programik bardzo dobry. Myślę, że nie wróciłbym do podstawowej aplikacji i czujnika w bucie nawet jeżeliby ją naprawili..

---------- Wpis dodano o 21:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:32 ----------

Co do pytania tony'ego. Po tej całej aferze z ios4 testowałem RunKeeper'a i bardzo ciekawą aplikację adidasa micoach. Obydwie darmowe i obie mają swoje plusy, ale... ... Nike+ ma całą społeczność, wyzwania, cele.. i to wszystko nadal fajnie działa i zachęca do biegania.
iPod'y, SportBand'y działają prawidłowo, a z obecną app GPS można spokojnie biegać na iphonach..

#292 ContactLost

ContactLost
  • 430 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 September 2010 - 10:07

Witam, ja mam i RunKeepera pro i ostatnio testuje Nike+ GPS. Oba są fajne, jednak nike jest o wiele bardziej społecznościowe i motywujące, oraz duzo więcej osób z tego korzysta. No i teraz kiedy nie trzeba mieć sensora na pewno znajdzie się dużo więcej chętnych. Na razie nie porzucam RKP bo aplikacja jest świetna... żałuję tylko, że nie ma w nim takich zabawek społecznościowych jak w nike+, achievementów, wyzwań itd. Fajnie jest posłuchać jakiegoś profesjonalisty kiedy pobijesz swój rekord ;)

nick contactlost
Nike Running - Profile

---------- Wpis dodano o 11:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:02 ----------

w odpowiedzi na post jdobiala:

Przełączanie działa na pilocie. Natomiast brakuje mi opcji shuffle w playlistach (w RunKeeperze jest to dostępne).
Natomiast nei zauważyłem utraty sygnału i jakiś podejrzanych zachowań. jedyne co mnie zastanawiało to nie biegłem wcale na maxa a czas miałem bardzo przyzwoity jak na warunki. Zrobię jeszcze kilka razy tę samą trasę a potem zobaczę na runkeeperze i porównam.

znacie jakieś dobre słuchawki przewodowe bądź bezprzewodowe (w miarę niedrogie), które mają pilota (bez mikrofonu), który działa z iphone? ;)

#293 koval047

koval047
  • 40 posts

Posted 10 September 2010 - 22:13

Dołączyłem dzisiaj, mój nick to koval047

#294 BaB

BaB
  • 81 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 10 September 2010 - 22:34

Ja właśnie też się zastanawiam, czy warto w Nike+ iść. Ostatnio zacząłem RunKeepera używać i bardzo mi się podoba:) No i dołączam się o pytanie co do słuchawek... Czego używacie?

#295 old_twister

old_twister
  • 50 posts

Posted 11 September 2010 - 10:54

(...) i przenieść społeczności MA na Runkeepera - aplikacja jest za free, działa na iP 3G (w przeciwieństwie do nowej aplikacji Nike) (...)

Zachęcony informacjami zza wielkiej wody sprawdziłem i Nike+ GPS działa na iPhonie 3G. Hurra!

#296 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 11 September 2010 - 11:11

ooo działa?? To może też zakupię!

#297 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 September 2010 - 18:39

Skąd bierzecie muzykę do biegania (poza iTunes)? Chodzi mi o gotowe składanki.

#298 ContactLost

ContactLost
  • 430 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 September 2010 - 08:12

Ja tam sobie sam tworzę playlisty do biegania. Poza tym nie rozumiem trochę twojego pytania ;)

#299 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 September 2010 - 08:15

Tzn. Czego nie rozumiesz?

#300 sofer

sofer
  • 116 posts
  • SkądStąd

Posted 20 September 2010 - 18:17

A może by tak zrobić wyzwanie Myapple.pl na Nike+? Na przykład najwięcej kilometrów w ileś-tam dni? Od października?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users