Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nike + MyApple - biegajmy razem!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
409 odpowiedzi w tym temacie

#226 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 31 stycznia 2010 - 20:27

Nie sądzę, że jest to problem butów - sam biegam w "nie Nike'ach". Może wcisnąłeś w trakcie pauzę? Zawsze warto kalibrować czujnik pod siebie dzięki czemu unikamy błędów w odczytach.

#227 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 04 lutego 2010 - 11:50

Witam,

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH BIEGAJĄCYCH DO NASZEGO WYZWANIA!
Nike+
Przewidziana super nagroda, biegajmy i bawmy się razem!

Wystarczy skopiować link i kliknąć dołącz do wyzwania, można również kliknąć "OPIS" gdzie zawarte są dokładne informacje na temat wyzwania oraz nagród.

Czat dla uczestników! nagroda to zupełnie NOWY sensor! konkurs rusza dziś i trwa 365 dni, to dobry czas na wymianę sensora, zapraszam wszystkich biegających MyApple, jeśli konkurs będzie się rozwijał, będzie on powtarzany rok w rok!

Pozdro!

#228 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 lutego 2010 - 14:53

Nie wiem czy słyszeliście o w sumie całkiem świeżej akcji nike Lace Up, Save Lives.

Jak będę miał okazję to zapytam w sklepie czy w ogóle jest szansa, żeby do nas trafiły? (według strony nike ich sklepy są tylko w Łodzi, Krakowie i Warszawie chyba)

#229 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 21 lutego 2010 - 13:48

Witam, Ja słyszałem ale ciężko je dostać po cenie która powinna trafić na cel fundacji... Jednak kupując przez internet daje się zarobić sprzedawcą. Hmmm... mnie jednak strasznie dziwią osoby ze zdjęć z twojego linka w jakim stanie butach biegają...? nie ciekawie to wygląda Pozdro!

#230 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 21 lutego 2010 - 14:43

Widziałem Twoje wcześniejsze wyliczenia :) w artykule napisali, że można kupić w Polsce za 16 zł. But jak but, widziałem już bardziej styrane pary - jak człowiek biega dzień w dzień po kilkadziesiąt kilometrów to nie ma się czemu dziwić :D

#231 wendiego

wendiego
  • 46 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 15:53

Kalendarzowej wiosny nie ma, ale dzisiaj postanowiłem rozpocząć swój sezon na wiosenne bieganie :) Ostatni raz był w listopadzie więc trzeba poprawić kondycję. Muszę kolejny raz stwierdzić, że jogging jest niesamowity. Strasznie mi tego brakowało, bo nie znoszę biegać zimą. Choć w tym roku zastanowię się nad jakimś sprzętem na niższe temperatury. Na minus niestety jeszcze sporo kałuż, a buty przemakalne. Jednak endorfiny rekompensują wszystkie niedogodności :) Aha biegam bez czujników apple, chociaż moje buty są chyba nawet do tego przystosowane, ponieważ nie dałem się nabrać na reklamę o tym, że bieganie z muzyką na uszach jest przyjemniejsze.

#232 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 27 lutego 2010 - 20:42

Na minus niestety jeszcze sporo kałuż, a buty przemakalne. Jednak endorfiny rekompensują wszystkie niedogodności :) Aha biegam bez czujników apple, chociaż moje buty są chyba nawet do tego przystosowane, ponieważ nie dałem się nabrać na reklamę o tym, że bieganie z muzyką na uszach jest przyjemniejsze.

Pierwsze: nikt ci nie każe biegać po kałużach.
Drugie: nie (te) endorfiny, tylko (ta) endorfina.
Trzecie: wyobraź sobie, że ludzie biegali słuchając muzyki, na długo przed tym, jak apple zaczęło produkować iPoda, o nike+ nie wspominając.
Czwarte: muzyką w uszach, a nie na nich. No chyba, że sobie wiolonczelę wieszasz, czy inną perkusję, lub trąbkę...

#233 wendiego

wendiego
  • 46 postów

Napisano 27 lutego 2010 - 23:53

Ad 1. Biegając po chodniku, czy jezdni, gdzie wszędzie leży zalegający śnieg, który właśnie teraz się topi( ze względu temperaturę powyżej 0 stopni) powoduje to, że kałuże znajdują się prawie wszędzie, a szczególnie zalegają we wgłębieniach. Nie biegam po kałużach, gdyż nie jest to przyjemne, lecz kilka razy przez przypadek częściowo włożyłem w nie stopę. Ad 2. Endorfiny to grupa hormonów peptydowych, a nie pojedynczy hormon, więc jedyną poprawną formą są "te endorfiny". Ad 3. Nie jestem za bardzo do tego przekonany. Myślę, że wykres na temat danych statystycznych, przedstawiający procentowo w okresie, powiedzmy 10 lat ile osób biegało z muzyką na uszach(odniosę się tego stwierdzenia w punkcie 4. ), a ile bez, byłby bardzo dobrym przykładem, kto ma racje. Jednak uważam, że nie ma co się na tym tak strasznie rozwodzić. Po prostu na tą chwilę, wielu osobom, które chcą zacząć biegać wydaję się, że potrzebują całego zestawu gadżetów- buty nike, ipod nano, czujnik, specjalna kurtka z miejscem na przewód dla słuchawek. A tak naprawdę bieganie sprawia największą przyjemność, przynajmniej mi, kiedy mogę w każdej chwili wyjść, założyć coś wygodnego i biegać, ale może dla innych liczy się co innego. Może ludzie biegali już wcześniej z muzyką na uszach, ale chyba przyznasz mi rację, że to apple razem z nike przyczyniło się do tego w największym stopniu. Ad. 4 Przepraszam, że użyłem skróty myślowego- "muzyka na uszach"- czyli sytuacja, której osoba ma założone słuchawki, na uszach, które wydają dźwięk, co za tym idzie muzykę. Od tej pory będę starać pisać się przejrzyjcie, a ten jakże niezrozumiały zwrot został wytłumaczony. :) Nie chce się kłócić, a pewnie jesteś zwolennikiem biegania z gadżetami, a ja wręcz przeciwnie, więc lepiej zakończyć dyskusje zanim się zacznie bo do porozumienia nie dojdziemy.

#234 vivacee

vivacee
  • 376 postów
  • SkądPoznan

Napisano 28 lutego 2010 - 00:02

A najwięcej tłumaczą się winni... Z mojej strony koniec tematu, nie będę ci robił przykrości, obalając wszystkie twoje teoryjki. szerokiej drogi no i mniej kałuż na trasie, żebyś biedaku nie musiał w nie wbiegać...

#235 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 28 lutego 2010 - 14:47

heheheh Nie, moge:P Bieganie bez muzyki dla mnie jest nudne, a' gadżety' jak Ty to nazwałeś są bardzo motywacyjne, nie każdy lubi biegać, ale chce! bo zdrowe, bo z chudnie boooo Więc każda motywacja jest dobra;)

#236 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 02 marca 2010 - 17:43

Witam,

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH BIEGAJĄCYCH DO NASZEGO WYZWANIA!
Nike+
Przewidziana super nagroda, biegajmy i bawmy się razem!

Wystarczy skopiować link i kliknąć dołącz do wyzwania, można również kliknąć "OPIS" gdzie zawarte są dokładne informacje na temat wyzwania oraz nagród.

Czat dla uczestników! nagroda to zupełnie NOWY sensor! konkurs rusza dziś i trwa 365 dni, to dobry czas na wymianę sensora, zapraszam wszystkich biegających MyApple, jeśli konkurs będzie się rozwijał, będzie on powtarzany rok w rok!

Pozdro!

#237 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 20 marca 2010 - 00:06

Bardzo ciekawy artykuł:
Bosy maratończyk
Dementuje wszelkie mity na temat nowoczesnego obuwia..

#238 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 21 marca 2010 - 11:06

Bardzo ciekawy artykuł:
Bosy maratończyk
Dementuje wszelkie mity na temat nowoczesnego obuwia..

Już od dawna było wiadomo że najzdrowiej boso;) też odkrycie, tylko który normalny człowiek chciałby ""wyhodować" sobie na stopach trochę zrogowaciałego naskórka."
:D a później nacieranie pumeksem który i tak nie pomoże;)
Pozdro!

#239 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 21 marca 2010 - 15:31

Panowie mam pytanie. Z miesiąc temu kupiłem tabletkę i odbiornik do mojego iPhone'a 3G. Ucieszony z faktu, że po przeróbce softu czujnik działał przebiegłem się gdzieś tak w środku lutego jak śniegi stopniały. Tabletka została w bucie i miała czekać na cieplejsze dni. Dziś wyszedłem pobiegać ale niestety ani iPhone ani iPod Nano nie wykrywają go :/. Czy ktoś miał podobny przypadek?

#240 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 22 marca 2010 - 22:37

To na 3G też działa? po jakiej zmianie softu? trzeba mieć odbiornik i jak to działa? Ja tak miałem, zrestartowałem iPhone, wyłączyłem 3s. i włączyłem 1s. sensor i śmigało:) Pozdro!

#241 lukasz66

lukasz66
  • 712 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 24 marca 2010 - 12:38

pio11 Możliwe, że padła ci bateria, było kilka takich przypadków. Albo spróbuj ponaciskać ten przycisk z tyłu czujnika.

#242 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 02 kwietnia 2010 - 08:08

A ktoś z was biega z RunKeeperem? RunKeeper | GPS Fitness Tracking Using 3G iPhone for Running, Cycling, Hiking, Walking

#243 crova

crova
  • 13 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 15:19

Witam takie pytanie. Na Iphone 3g to nie poleci?

#244 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 kwietnia 2010 - 16:42

Oficjalnie nie, ale podobno można to jakoś uruchomić.

#245 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:14

A ktoś z was biega z RunKeeperem? RunKeeper | GPS Fitness Tracking Using 3G iPhone for Running, Cycling, Hiking, Walking

Ja dziś zamierzam przetestować po tym jak mi już drugi czujnik wysiadł.
Aż dziwne że Apple dopuściło aplikację bądź co bądź konkurencyjną dla Nike+

#246 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 07 kwietnia 2010 - 17:22

Czy ja wiem czy konkurencyjną, bazując na ocenach użytkowników i ich ilości, mamy jakieś kilka tysięcy do kilkuset tysięcy dla Nike+ :D

#247 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 21:03

pio11

Możliwe, że padła ci bateria, było kilka takich przypadków. Albo spróbuj ponaciskać ten przycisk z tyłu czujnika.

Wymieniłem baterię, która również po kilku biegach padła :/. Jakby ktoś miał czujnik z chęcią kupię.

---- Dodano 07-04-2010 o godzinie 22:05 ----
Weekend Project: Nike+ and iPhone 3G – Part 1 | myMojo - dla zainteresowanych. Mi udało się na czystym sofcie. Pozdrawiam.

#248 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 07 kwietnia 2010 - 22:00

OK, tak testowo przebiegłem.
My RunKeeper 1.33 km Running Activity
Fajnie działa :)

#249 Panicz

Panicz
  • 323 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 09 kwietnia 2010 - 10:58

Tu masz czujnik:
Nike+ iPod touch/iPhone 3GS SENSOR! _SKLEP 12mc-GW (992869168) - Aukcje internetowe Allegro
Nie wiem czy można dawać linki do aukcji z allegro, ale jeśli nie to proszę nie to:

To masz wyzwanie stronę wcześniej sponsorowane przez owego sprzedawcę: AppleWord, możesz znaleźć na allegro jak wpiszesz nick.

Hmm... mi też zależy żeby dowiedzieć się jak można odpalić Nike+ na iPhonie 3G... może na PV? wielu ludzi posiadających 3G z braku tych informacji po prostu nie biega.
Pozdro!

---- Dodano 09-04-2010 o godzinie 12:02 ----

Ja dziś zamierzam przetestować po tym jak mi już drugi czujnik wysiadł.
Aż dziwne że Apple dopuściło aplikację bądź co bądź konkurencyjną dla Nike+

CODE powiem Ci tak, jak się kupuje czujniki w PL bądź z PL to się nie dziw, nie wiem czy wiesz ale co roku wychodzi nowa partia z nowymi oznaczeniami;)

Dlaczego? bo bateryjki mają świeże, w PL nike+ dopiero się zaczyna, ale w sklepach są już od x czasu i sobie tak leżą i czekają aż ktoś kupi (zamówi)

Czujniki które zamówiłem dla siebie i znajomych działają już prawie rok.
Pozdro!

#250 skoczekS1

skoczekS1
  • 14 postów

Napisano 14 kwietnia 2010 - 15:22

Czy Run Keeper dziala na Touch'u 2g ? ( zastanawiam sie wlasnie nad jego zakupem ale nie wiem jak jest z aplikacjami czy wiekszosc dziala czy raczej juz apple skonczyl wspieranie 2g ? )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych