Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nike + MyApple - biegajmy razem!

• Please log in to reply
409 replies to this topic

#251 Panicz

Panicz
  • 323 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 16 April 2010 - 09:18

Sensor działa z Touch 2g, co do aplikacji nie wiem sprawdź w opisie na AppStore. Pozdro!

#252 artek8000

artek8000
  • 205 posts

Posted 20 April 2010 - 19:24

Nie wiem dlaczego, ale nie mogę wyszukać drużyny myapple:|

#253 Panicz

Panicz
  • 323 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 20 April 2010 - 19:54

Witam,
Teraz są tylko wyzwania;)
zapraszam:
Nike+
Pozdro!

#254 borkman

borkman
  • 14 posts

Posted 21 April 2010 - 21:23

Kalibracja Nike Wracam do tematu kalibracji. Podane sposoby za żadne skarby u mnie nie działają. Konkrety: dedykowane buty Nike, iPod 5gen, nowy nike+. Próbowałem kalibrować na dwa sposoby - czujnik-->kalibruj-->bieg oraz kalibracja po zakończonym treningu i próba korekty prawidłowego dystansu (biegłem na 2000m, licznik pokazał 1100m, podciągnąłem na maxa tylko do 1350m). Za każdym razem pokazuje bzdury. Co ciekawe wyjątkiem jest tutaj kalibracja marszu - działa bezbłędnie! Natomiast bieg to porażka - pokazuje około połowę przebytego dystansu (próbowałem na km i milach) na 400m, 1200m, 2000m. iPoda trzymałem w dłoni, w kieszeni bluzy, w kieszonce na klatce piersiowej - za każdym razem ta sama bzdura w wyniku. Nie mam pomysłu jak z tym walczyć. Natomiast wczoraj jak biegałem po mieście, możliwe,*że pokazał pierwszy raz dobrą trasę - 7,35km zamiast 3,85km (biegałem tam kilka razy i tylko raz załapał tak jak trzeba). Rozpisałem się, ale nigdzie nie napotkałem się*na podobne bzdury w wynikach. Pomocy.

#255 mikus1989

mikus1989
  • 10 posts
  • Skądz Domu

Posted 21 April 2010 - 23:03

Wierz mi, ja też nie miałem do tego siły. 5 (słownie: pięć) razy wymieniałem sensor i za każdym razem to samo - bzdury ! pozbyłem się ipoda, który grał cicho (europejski) sensora też się pozbyłem. Buty i armband sobie zostawiłem bo uważam to za najlepszy element z tych rzeczy. polecam ipod touch lub iphone + belkin + aplikacja runkeeper

#256 borkman

borkman
  • 14 posts

Posted 22 April 2010 - 05:05

No to mnie pocieszyłeś. A tak się cieszyłem...

#257 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 22 April 2010 - 10:46

Wierz mi, ja też nie miałem do tego siły. 5 (słownie: pięć) razy wymieniałem sensor i za każdym razem to samo - bzdury ! pozbyłem się ipoda, który grał cicho (europejski) sensora też się pozbyłem. Buty i armband sobie zostawiłem bo uważam to za najlepszy element z tych rzeczy.

polecam ipod touch lub iphone + belkin + aplikacja runkeeper

Zrobiłem dokładnie to samo :)

No to mnie pocieszyłeś. A tak się cieszyłem...

RunKeeper jest za darmo w wersji Lite i bardzo dobrze się sprawuje.

Do wszystkich, którzy korzystają z RunKeepera - podawajcie swoje profile to stworzymy Street Team :)
Będę pierwszy - RunKeeper | Profile for myapple

#258 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 22 April 2010 - 11:10

To ja też się przyłącze, na razie skromnie: RunKeeper | Profile for ed00c ;)
pozdrawiam, ed00c

#259 borkman

borkman
  • 14 posts

Posted 22 April 2010 - 19:03

Fajnie tylko gdyby Nano miał GPS:). No ale komuś działa Nike+. Pytanie dlaczego mi nie może:/?

#260 NiePyta

NiePyta
  • 551 posts
Posted 25 April 2010 - 13:54

A gdzie mogę kupic koszulkę na iPoda? Witam, jak w temaie. Gdzie mogę nabyc coś takiego? Pozdrawiam

#261 BlackBox

BlackBox
  • 1026 posts
  • SkądToruń

Posted 25 April 2010 - 14:12

Nie wiem dokładnie, o które "coś takiego" Ci chodzi, bo w pewnym momencie jest armband, a w innym longsleeve Nike+. Jeżeli chodzi o opaskę na rękę to wygląda ona tak:
Posted Image
Korzystam i szczerze polecam (kupiłem na Alledrogo jakiś rok temu, są nawet dostępne na aukcjach - wersja z okienkiem). Longsleeva kiedyś szukałem ale to stara kolekcja, także pewnie już nie do kupienia :)

#262 Marutseru

Marutseru
  • 83 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 April 2010 - 10:06

Wracam do tematu kalibracji. Podane sposoby za żadne skarby u mnie nie działają. Konkrety: dedykowane buty Nike, iPod 5gen, nowy nike+. Próbowałem kalibrować na dwa sposoby - czujnik-->kalibruj-->bieg oraz kalibracja po zakończonym treningu i próba korekty prawidłowego dystansu (biegłem na 2000m, licznik pokazał 1100m, podciągnąłem na maxa tylko do 1350m). Za każdym razem pokazuje bzdury. Co ciekawe wyjątkiem jest tutaj kalibracja marszu - działa bezbłędnie! Natomiast bieg to porażka - pokazuje około połowę przebytego dystansu (próbowałem na km i milach) na 400m, 1200m, 2000m. iPoda trzymałem w dłoni, w kieszeni bluzy, w kieszonce na klatce piersiowej - za każdym razem ta sama bzdura w wyniku. Nie mam pomysłu jak z tym walczyć. Natomiast wczoraj jak biegałem po mieście, możliwe,*że pokazał pierwszy raz dobrą trasę - 7,35km zamiast 3,85km (biegałem tam kilka razy i tylko raz załapał tak jak trzeba). Rozpisałem się, ale nigdzie nie napotkałem się*na podobne bzdury w wynikach. Pomocy.

Kalibracja przy marszu daje do myślenia. Czasem najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze - sprawdź czy włożyłeś dobrze sensor. Ew. próbuj innych ułożeń sensora.

@NiePyta
Obecnie w sklepach jest straszna bieda. Byłem tydzień temu w SCC w Kato w Intersporcie i Nike i...nic. Ciuchów typowo do biegania strasznie mało i w bardzo niewielu rozmiarach. Może niebawem wrzucą na sklepu nowe kolekcje (nawet ze starych będę się cieszyć), ale do tego czasu zostaje allegro.pl

A co do wyzwania - dołączę po kolejnym biegu czyli jutro.

#263 Radosław Madecki

Radosław Madecki

• 342 posts
  • SkądCieszyn

Posted 03 May 2010 - 10:15

Ja mam dla was pytanie jabłczani przyjaciele :P. Przymierzam się do biegania i nie wiem jakie buty wybrać tak gdzieś do 170zł. Trafiłem na te:
HIT !! Buty do biegania REEBOK Trial Burst II 44 (1025419269) - Aukcje internetowe Allegro bardzo mi się podobają, ale jak z wytrzymałością i amortyzacją?

#264 PGC

PGC
  • 1023 posts

Posted 03 May 2010 - 10:54

Przymierzam się do biegania i nie wiem jakie buty wybrać tak gdzieś do 170zł

Buty trzeba kupić pod konkretną stopę. Dobrze by ocenił to ktoś profesjonalnie tym się zajmujący - np w większych sportowych sklepach. Sam też możesz próbować . Ja w jakimś sklepie koło Katowic widziałem Nike Skylon 11+ (czerwone) za 125zł, a wszędzie sprzedają za ~350zł.

EDIT: Artykuł o butach.

#265 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 May 2010 - 13:34

A ja z takim pytaniem wyskocze: Miałem kilku letnią przerwę w bieganiu, ostatnio tylko maszeruje i jeżdże na rowerze. Na nikerunning.nike.com można sobie ustawić tzw. 'Trenera', wybrałem więc Przejście z marszu do biegu, na początek wystarczy żeby odzyskać formę. Myślę sobie, 12 tygodni świetnej zabawy w lesie:) a tu zonk. Ten trener w zaden sposob sie synchronizuje się z iPhonem? Muszę sobie zanotować co mam robić, np. 5 minut marszu, minuta biegu? Byly by wygodniej jakbym slyszal w sluchawkach "Przejdz do marszu", itd. Poza tym przydałoby się tworzenie mapy biegu z GPSa jak to robi RunKeeper, a nie że trzeba ręcznie na mapce klikać trasę. Albo jestem tępy i nie umiem tego ogarnąć :)

#266 McYack

McYack
  • 354 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 May 2010 - 11:54

Mam i on generalnie działa. Biegałem dotychczas na treningch prosytch, ale spodobała mi się opcja Trener na stronie nikerunning, przez 12 tygodni mam biegac/maszerowac przez okreslony czas. Jednak nie znalazlem sposobu aby te informacje znalazly sie na telefonie. Czyli jesl ina przyklad 'trener' mi wyswietla, ze dzisiaj musze 5 minut maszerwoac, 3 minuty biec i tak dajmy na to 5 razy, to musze sobie ustawic 10 czasowych treningow? To bez sensu

#267 Panicz

Panicz
  • 323 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 05 May 2010 - 08:09

Nie musisz to zapamiętać i na oko się do tego stosować, to jest porada... później jak zsynchronizujesz to na trenerze na stronie www widzisz efekt... Nie wiem czy widziałeś że jest nie tylko marsz/bieg przez jakiś okres ale również bieg pod górkę, nike+ nie wyczaruje Ci nagle górki np. w środku miasta! i nie powie Ci ok... teraz biegniemy pod górkę;) Nie dajmy się zwariować, zaplanuj sobie bieg aby dostosować się do podpowiedzi trenera, a na końcu synchronizujesz dystans jaki miałeś przebiec, a programy czas, dystans itp. to mogą Ci służyć do jakiś wyzwań stawianych samemu sobie, ja biegam na dystans bo to mnie interesuje inni na temp. Tyle w tym temacie. Pozdro i zapraszam do wyzwania!

#268 andy76

andy76
  • 406 posts
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Posted 20 May 2010 - 10:58

Próbowaliście kiedyś zmierzyć dokładność systemu Nike+? Biegam z Garminem Forerunner 305 i iPhone'm z Nike+. Wyniki są bardzo odmienne. Ogólnie mogę stwierdzić, że Nike+ nadaje się do biegów równym krokiem i po płaskim terenie. W przypadku pagórkowatego terenu, nierównomiernego kroku i zmiennego tempa różnica wskazań potrafi wynieść 500 m przy 4 milach. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby Garmin skończył trening przed Nike+.

#269 Krzysq

Krzysq
  • 10 posts

Posted 26 May 2010 - 10:14

Tak jak pisałem Tobie na Nike+ ;) tak napiszę tutaj: do momentu kalibracji opaski, wyniki różniły się i to znacznie. Teraz praktycznie biegam z dwoma urządzeniami na rękach, Sportbandem2, bo od niego zaczynałem i jakoś podoba mi się to zbieranie kilometrów, oraz z Forerunnerem 310. Na mojej standardowej trasie Garmin pokazuje od 9,21 do 9,41km (zależy to od przystanków na trasie i włączania się opcji AutoPause). Dla porównania, przed kalibracją opaski, nigdy nie uzyskałem na tej trasie dystansu dłuższego niż 9km. Także rozbieżność dosyć znaczna na poziomie 5% (czyli na trasie maratonu opaska oszukałaby mnie na 2km ;) ). Teraz takich rozbieżności nie widzę, chociaż nadal nie mogę uzyskać 2 identycznych wyników.

Posted Image

Co do akcesoriów do biegania, sporo można dostać w Run4fun.

#270 bartu6

bartu6
  • 34 posts

Posted 27 May 2010 - 12:19

W których generacjach nano, można śledzić trasę i czas biegu?

#271 vivacee

vivacee
  • 376 posts
  • SkądPoznan

Posted 27 May 2010 - 12:57

Trasy rozumianej poprzez przez zapis pozycji na mapie, nie pośledzisz w żadnym nano. Do tego potrzebne jest coś, co ma gps. Propos jeszcze dokładności iPoda z nike+. Pamiętajmy, ż jest to prosta zabawka, dokładności nie będzie w tym wielkiej nigdy.

#272 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 posts

Posted 27 May 2010 - 13:10

A ja z takim pytaniem wyskocze:
Miałem kilku letnią przerwę w bieganiu, ostatnio tylko maszeruje i jeżdże na rowerze. Na nikerunning.nike.com można sobie ustawić tzw. 'Trenera', wybrałem więc Przejście z marszu do biegu, na początek wystarczy żeby odzyskać formę. Myślę sobie, 12 tygodni świetnej zabawy w lesie:) a tu zonk. Ten trener w zaden sposob sie synchronizuje się z iPhonem? Muszę sobie zanotować co mam robić, np. 5 minut marszu, minuta biegu? Byly by wygodniej jakbym slyszal w sluchawkach "Przejdz do marszu", itd.
Poza tym przydałoby się tworzenie mapy biegu z GPSa jak to robi RunKeeper, a nie że trzeba ręcznie na mapce klikać trasę.
Albo jestem tępy i nie umiem tego ogarnąć :)

dlatego jako początkujący kupiłem sobie runkeepera, właśnie ze względu na możliwość "narzucenia" tempa, nie używałem nike+ ale wydaje mi się że rozwiązanie rk bije możliwościami, natomiast jednej rzeczy zazdroszeczę. możliwość dokupienia opaski do sterowanie odtwarzaczem w telefonie.

#273 bartu6

bartu6
  • 34 posts

Posted 27 May 2010 - 21:42

Co do trasy to miałem na myśli ilość przebiegniętych kilometrów ;)

#274 Panicz

Panicz
  • 323 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 01 June 2010 - 14:39

Witam,

ZAPRASZAMY WSZYSTKICH BIEGAJĄCYCH DO NASZEGO WYZWANIA!
Nike+
Przewidziana super nagroda, biegajmy i bawmy się razem!

Wystarczy skopiować link i kliknąć dołącz do wyzwania, można również kliknąć "OPIS" gdzie zawarte są dokładne informacje na temat wyzwania oraz nagród.

Czat dla uczestników! nagroda to zupełnie NOWY sensor! konkurs rusza dziś i trwa 365 dni, to dobry czas na wymianę sensora, zapraszam wszystkich biegających MyApple, jeśli konkurs będzie się rozwijał, będzie on powtarzany rok w rok!

Pozdro!

#275 Krzysq

Krzysq
  • 10 posts

Posted 05 June 2010 - 00:25

On nie trwa przypadkiem od 21 stycznia?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users