Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Naprawa gwarancyjna - Regenersis

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2025 odpowiedzi w tym temacie

#51 Canibal

Canibal
  • 155 post贸w

Napisano 13 czerwca 2009 - 19:10

Ten nr swiadczy o tym na jaki kraj zosta艂 "przekazany" iphone i gdzie mial pierwotnie dzia艂ac w jakim kraju.

#52 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 13 czerwca 2009 - 19:45

About activating iPhone 3G with a wireless carrier

#53 Marthin

Marthin
  • 269 post贸w
  • Sk膮dz k膮towni

Napisano 13 czerwca 2009 - 21:01

A ja mam takie pytanie - czy jak oddam (za艂贸偶my p贸艂rocznego) iPhone'a do reklamacji (lub wy艣l臋 wprost do serwisu) i zostanie ona pomy艣lnie rozpatrzona i otrzymam nowego - to co z gwarancj膮? Zostanie wystawiona nowa? Czy "pozostanie" te stare 6 miesi臋cy?

#54 Canibal

Canibal
  • 155 post贸w

Napisano 13 czerwca 2009 - 21:27

pozostanie stara gwarancja i to czy ci dadza faktycznie fabrycznego iphona nie ma nic do rzeczy poza tym nie daja fabrycznie nowych tylko jakies naprawiane ;)

#55 wannamb

wannamb
  • 249 post贸w
  • Sk膮dKalisz

Napisano 14 czerwca 2009 - 11:39

jak mozna dawac uzywane telfony to chore jakies;/

#56 ParaMonoV

ParaMonoV
  • 130 post贸w

Napisano 14 czerwca 2009 - 11:50

czemu sie dziwisz? to jest polska! W Anglii pewno by wymienili ale tu? hm... na pewno nie

#57 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 post贸w

Napisano 14 czerwca 2009 - 12:34

Witam, dostanie kwit, 偶e telefon zosta艂 wymieniony na "nowy" (powiedzmy) i na nim b臋dzie widnia艂 nowy nr imei... a gwarancja tudzie偶 r臋kojmia na ten telefon to kontynuacja 12 miesi臋cy z poprzedniego telefonu... (sprawdzane na apple support) EDIT: wpis musia艂em poprawi膰, bo u mnie gwarancje z nowych 12 miesi臋cy na kontynuacje gwarancji ze starego telefonu dopiero zmienili po up艂ywie 3 tygodni... wcze艣niej na wymienionym telefon widnia艂a gwarancja na rok Pozdrawiam

#58 d1nsiak

d1nsiak
  • 295 post贸w
  • Sk膮dKo艂o

Napisano 14 czerwca 2009 - 13:47

Witam,

a guzik prawda... dostanie kwit, 偶e telefon zosta艂 wymieniony na "nowy" (powiedzmy) i na nim b臋dzie widnia艂 nowy nr imei... a gwarancja tudzie偶 r臋kojmia na ten telefon tom kolejne 12 miesi臋cy... (sprawdzane na apple support)

Pozdrawiam

Podaj link albo cytat ja tego nie znalazlem

#59 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 post贸w

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:08

nie podam Ci... bo nigdzie tego nie ma! zobacz kto za艂o偶y艂 ten w膮tek na forum... z w艂asnego do艣wiadczenia pisz臋 jak by艂o u mnie! oddawa艂e艣 telefon do Regenersis? je艣li tak to u Ciebie te偶 tak powinno by膰, a je艣li nie oddawa艂e艣 to musisz mi wierzy膰 na s艂owo... a jak to Ci ma艂o to napisz PW to os贸b, kt贸re si臋 wypowiada艂y w tym w膮tku i telefon w serwisie zosta艂 wymieniony im niby na nowy... te偶 potwierdz膮, 偶e otrzyma艂y nowy nr imei i gwarancja jest na kolejne 12 miesi臋cy...

#60 asthaper

asthaper
  • 97 post贸w

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:08

A czy jak sie nie ma gwarancji to mozna wyslac do nich iphona kurierem i naprawia czy nie bardzo? Tzn. mam niby fakture na iphona ale nie ma na niej podpisow wystawiajacego ani odbiorcy wiec nie wiem...

#61 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 post贸w

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:13

odbiorca nie musi si臋 podpisywa膰 na fakturze - nie ma takiego obowi膮zku... a je偶eli chodzi o wystawiaj膮cego to jak najbardziej... a nie masz mo偶liwo艣ci zdobycia piecz膮tki i podpisu osoby wystawiaj膮cej? by艣 musia艂 zadzwoni膰 do serwisu i si臋 spyta膰 czy taka faktura bez podpisu mog艂aby by膰... przy oddaniu telefonu do serwisu musisz za艂膮czy膰 dow贸d zakupu, gdy偶 inaczej nie zrobi膮 Ci tego jako naprawy gwarancyjnej...

#62 asthaper

asthaper
  • 97 post贸w

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:49

No a ta faktura to nie jest tak jakby dowod zakupu? No fakt, nie mam podpisu wystawiajacego no ale jest ze iPhone 8GB Black i cena.

#63 wannamb

wannamb
  • 249 post贸w
  • Sk膮dKalisz

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:50

lepiej idz do ery zanies oni wysla

#64 asthaper

asthaper
  • 97 post贸w

Napisano 14 czerwca 2009 - 14:52

No a ta faktura to nie jest tak jakby dowod zakupu? No fakt, nie mam podpisu wystawiajacego no ale jest ze iPhone 8GB Black i cena itd

---- Dodano 14-06-2009 o godzinie 15:54 ----
Sory za 2 posty ;P tel jest z orange z tym ze ja go dostalem i nie wiem gdzie byl kupiony (na allegro chyba)

#65 Canibal

Canibal
  • 155 post贸w

Napisano 15 czerwca 2009 - 14:11

m贸j p贸ki co jest juz 5 dzien w serwisie i nadal nic nie wiadomo co z nim robia :-/ Dzwoni艂em i niby jest na dziale technicznym ale co dalej tego to nie wiem .

#66 kunako

kunako
  • 31 post贸w
  • Sk膮dGdyna

Napisano 15 czerwca 2009 - 16:26

m贸j ju偶 od 10-06-2009. wy chocia偶 si臋 dodzwonili艣cie tam. jedyne co wiem to: Typ: iPhone 3G 16GB White IMEI: 0117130002XXXXX Data oddania do naprawy(dd-mm-rrrr): 10-06-2009 Miejsce przyj臋cia: FOTO - JACK Rumia Ostatnia zmiana statusu urz膮dzenia: 10-06-2009 Status naprawy: W trakcie naprawy w centralnym serwisie - Regenersis (WARSAW) Sp. z O. O. Nr listu przewozowego: -- jak do 17demnastego nie dostan臋 tela, zrobi臋 to co umiem najlepiej... stan臋 si臋 wybitnie upierdliwym.

#67 dliwski

dliwski

• 15聽309 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 15 czerwca 2009 - 17:17

Ju偶 od 10-06? Cierpliwo艣ci - ja czeka艂em ponad tydzie艅. Masz jeszcze przed sob膮 przynajmniej 2 dni. :lol:

#68 Canibal

Canibal
  • 155 post贸w

Napisano 15 czerwca 2009 - 18:59

to nic nazdwyczajnego bo moj tez maja od 10.05 i takze czekam co wymysla ;-/

#69 neonfx

neonfx
  • 154 post贸w

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:01

wyslalem swojego iP w piatek dzwonie do regenersis bardzo nie mila pani pyta sie mnie i IMEI mowie ze nie moge w danej chwili go podac ale chce sie dowiedziec czy telefon dotarl pyta sie o imie i nazwisko podaje i za chwile odpowiada ze nic nie dotarlo wiec sprawdzam na stronie DHL czy paczka zostala dostarczona okazuje sie ze tak wiec dzwonie jeszcze raz i nie wiem czy ta sama baba odbiera czy nie i pyta sie o Imeil mowie ze nie moge teraz podac wiec wydziera sie na mnie ze bym podal imei wiec sie z nia kloce i po jakims czasie babka mowi ze iP dotarl ze jest w serwisie i zamiast podawania imei mozna podac kod naprawy skadajacy sie z 4 cyfr i litery. oni 艂aske robia na tej infolini!! a mam znajomego ktory pracowal w regenersis i oni tam skladaki robia a pozniej sprzedaja jako nowe na aukcjach 1400zl pewnie nie jeden dostal niby nowego ;] i pewnie mnie to czeka ;]

#70 dliwski

dliwski

• 15聽309 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:05

bardzo nie mila pani pyta sie mnie i IMEI (...) wiec wydziera sie na mnie ze bym podal imei wiec sie z nia kloce (...) oni 艂aske robia na tej infolini!!

No nie? Te偶 to zauwa偶y艂em. Mam "przyjemno艣膰" dzwoni膰 tam codziennie i "niemi艂a Pani" zawsze potrafi mnie nie藕le podk... A to, 偶e robi膮 艂ask臋 i s膮 totalnymi ignorantami zd膮偶y艂em napisa膰 w swoim temacie.

#71 kunako

kunako
  • 31 post贸w
  • Sk膮dGdyna

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:20

Neonfx a masz mo偶e nazwy u偶ytkownik贸w z regenersis co na allegro sprzedaj膮 je? mo偶e swojego odkupie w lepszym stanie ni偶 dostane "nowego" od nich xD a co do "mi艂ej" pani to Jeszcze nie mia艂em okazji si臋 do nich dodzwoni膰 bo ci膮gle zaj臋te lecz przygotowa艂em se przerobiony dyktafon analogowy pod艂膮czany pod tela. a jutro mija 7 dni i ciiiiiisza...

#72 wroneczki4

wroneczki4
  • 223 post贸w

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:56

ja dopiero musz臋 odda膰, ale ju偶 si臋 boje... m贸j iphone jest idealny( z wygl膮du i odcieni bieli) i jak dostane jakie艣 za przeproszeniem "g贸wn*" to mnie chyba strzeli... 偶贸艂ty wy艣wietlacz? nawet w 3310 偶贸艂tego nie by艂o :D Najwy偶ej zrobi臋 g艂o艣n膮 awantur臋 w orange jak mi jakie艣 pad艂o dadz膮 :-x

#73 RiQ

RiQ

• 2聽567 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw

Napisano 16 czerwca 2009 - 19:58

nie 偶贸艂ty wy艣wietlacz, tylko biel jest lekko zabarwiona na 偶贸艂to - co艣 jak delikatny pergamin, ale to moje odczucie, mo偶e akurat Ty tego nie odczujesz. Ja zwracam uwag臋 na r贸偶ne takie pierdo艂y

#74 Canibal

Canibal
  • 155 post贸w

Napisano 16 czerwca 2009 - 20:34

Ja si臋 ju偶 nauczy艂em jednego sprawdzic wszystko co sie da od A do Z nim sie podpisze jakiekolwiek papierki o odbiorze m贸j ipek tak samo jak kolegi jest ju偶 6 dzien i cisza jutro mija 7 a z tego co czyta艂em maj膮 10 dni na naprawe ?Prosze mnie poprawic jak sie myle ;) Cierpliwie poczekam do dnia 10 i jesli nadal nic nie b臋dzie wiadomo co z ipkiem od razu sprawe zg艂aszam tam gdzie trzeba i b臋d臋 偶膮da艂 fabrycznie nowego. A jak mnie zdenerwuj膮 wykupie apple care i wysle im tez kabel bo kabel p臋k艂 i niech mi i to wymieni膮 ;)

#75 wroneczki4

wroneczki4
  • 223 post贸w

Napisano 16 czerwca 2009 - 20:48

Mi kto艣 napisa艂 偶ebym odblokowa艂 iphone mojego to b臋dzie dzia艂a艂 normalnie, a mianowicie nie b臋dzie si臋 ci膮艂 tak, 偶e musz臋 a偶 go wy艂膮czy膰 i d藕wi臋k wr贸ci. Niestety nic wi臋c zostaje ju偶 tylko gwarancja... A偶 si臋 boje... a i jeszcze je艣li np. dam iPhone do salonu w Wa艂brzychu to tam do odbior臋? a np. je艣li bym wys艂a艂 im kurierem i napisa艂 gdzie maj膮 odes艂a膰 to tam ode艣l膮 czy na jakiej zasadzie to jest? A no i jeszcze oni pokrywaj膮 koszt kuriera?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 5

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych

Bing (4)