Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co się stało z adresami stron WWW w podpisach?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#1 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 22 kwietnia 2009 - 16:06

Cóż to się stało, Drodzy Moderatorzy, że zniknęły nasze adresy WWW z podpisów naszych postów? ;)

#2 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 22 kwietnia 2009 - 16:44

Od teraz podpis widoczny jest u osób, które mają jakąś rangę/grupę na forum.

#3 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:08

Można poznać powód tychże zmian?

#4 BilboBaggins

BilboBaggins
  • 398 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:11

Można poznać powód tychże zmian?

Podpinam się do pytania. Odkąd udzielam się na różnych forach to pierwszy raz trafiam na takie restrykcje. O co chodzi?

#5 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:42

chodzi o to, żeby zdobyć rangę np. poprzez dostanie się (w oczywisty sposób?) do grupy donator

#6 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:45

obawiam się, że roberto ma rację... coś dziwnego się ostatnio dzieje z myapple

#7 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:50

a miałem całkiem sporo odwiedzin z myapple ;) z których nic nie miałem ale jak widać myapple chce coś z nich mieć

#8 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 22 kwietnia 2009 - 17:54

No cóż, może to nam się podobać, lub nie, ale to nie my rządzimy forum... Tylko troszkę szkoda całego wkładu, który włożyłem w forum... Raz 'Grupę PRO' wykupiłem, ale wobec obecnych działań nie zrobię już raczej tego. Nie po to 50 razy pisałem to samo użytkownikom, którzy nie używali 'szukajek' by zostać tak potraktowanym... Czy Wam się to podoba, Drodzy Moderatorzy/Admini, forum się psuje. Psuje i to główne na Wasze życzenie. Takim ruchem nie osiągniecie raczej zamierzonego celu. Przeciwnie. Mnie takie zachowanie raczej odrzuca i tym bardziej przekonuje do tego, by nie wykupić żadnej rangi. Mam wrażenie, że wkrótce by mieć awatar trzeba będzie zapłacić (ciekawe czy vBulletin ma taką opcję :D). Czyżby taki ruch miał Wam zwrócić pieniądze za nagrody wydane użyszkodnikom za 'bycie czujnym'?

#9 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:11

[joke] Może pójść na całość, więcej jak 2 posty dziennie płatne. Dodatkowo zadanie pytania w odpowiednim dziale płatne. [/joke] Przykładów jak zarabiać krocie można wymieniać, jednak drogo administracjo nie tędy chyba droga by zarabiać za wszelką cenę..

#10 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2009 - 19:40

z jednej strony dziwne decyzje szefostwa (takie jak ta), z drugiej drastycznie spadający poziom postów spowodowany klimatem działu iPhone (rozumiem, że tam są głównie dzieci, ale...), do tego dochodzą kontrowersje wokół dopuszczania tematów "okołodżejbrejkowych" i jednoczesnego braku przyzwolenia na pisanie o hamakach... dziwne to wszystko... rozumiem, że to prywatne forum a właścicielem jest code, ale nie stworzymy chyba takimi sposobami sensownej społeczności macuserów... ...na ale takie zrzędzenie jak moje ciągle powraca w różnych tematach, a niczego to nie zmienia.

#11 El Fuego

El Fuego
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2009 - 20:07

Dobra, nie piszmy w kolejnych tematach, że forum jest zUe. Po co je jeszcze bardziej zaśmiecać. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Nic nie jesteśmy w stanie poradzić bez chęci adminów i modów. Możemy tylko się wyżalać, ale co to tak naprawdę da? El.

#12 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 kwietnia 2009 - 20:50

no dobra, ale ja tutaj pierwszy powód jaki mi na myśl przyszedł podałem, ale w tym kroku moderacji/administracji chodzi o... [teraz admin/moderator powinien się wypowiedzieć i podać prawdziwe uzasadnienie tej decyzji, którego nie jestem aktualnie w stanie dostrzec. mam tylko nadzieję, że nie będzie to odp. w stylu "my się tłumaczyć nie musimy"]

#13 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 22 kwietnia 2009 - 20:56

ale ogólnie to myapple zaczęło się zmieniać[na niekorzyść] od czasu powstania iPhona/pojawienia się jego użyszkodników... Kiedyś to forum zrzeszało w kupę wszystkich prawdziwych mac userów i w ogóle :D(myślę że wiecie o co chodzi) a teraz jest tak jak każde inne zwykłe forum o jakiimś sprzęcie, kierujące się ku komercji...

#14 Hardknox

Hardknox
  • 194 postów
  • SkądPolska - Austria

Napisano 22 kwietnia 2009 - 21:06

To nie jest tak, nie jestem moderatorem i nie wiem co im tam w głowie chodzi, ale domyślam się że MyApple chce być bezkonkurencyjne w każdym calu. Czyli nie chce reklam serwisów, które stają się Swoistą konkurencją, drobne fora o iphone itp... Narazie nie ma żadnej konkurencje ale stary dobry MacWorld planuje reaktywację... ćśśśś i to by było na tyle :) Popychadłem do tego pewnie był dzisiejszy klimat z użytkownikiem który notorycznie reklamował stronkę z darmowymi appsami(posty, topiki, podpis), za co dostał pare razy bana :) Nie obraźcie się Panowie ale już teraz wiem dlaczego tak dużo userów się skarży na administracje forum

#15 fan

fan
  • 43 postów
  • Skądten swąd?

Napisano 22 kwietnia 2009 - 22:53

Jeszcze nie widzialem forum na ktorym userzy nie skarzyliby sie na administracje. To tak apropo Twoich slow Hardknox. Co do podpisow oczywiscie jestem przeciw. Choc z 2 strony no coz - chcesz super bajer opcje reklamy swej strony - zaplac za Donatora, przy okazji nie bedziesz widzial reklam. Fakt, ze z 3 strony nie ma co zarabiac na userach ktorzy tworza to miejsce, ale raczej znalezc moze reklamodowacow. Ale za to z 4 (LOL) strony dobrze ze nie ma chamskich reklam jak na innych forach (takich wyskakujacych okienek, albo reklam co wedruja za Toba i kursorem i nie pozwalaja nic przeczytac). Wszystko widac ma swe wady i zalety.

#16 Blade__

Blade__

Pytong Was obserwuje !!!

• 3 327 postów
  • SkądPółnoc

Napisano 22 kwietnia 2009 - 23:53

Drodzy Userzy, podpisy stron prywatnych są dalej z tym tylko, że widać je w profilu danego Usera a nie widać ich w podpisach przy postach.
Dlaczego? Już odpowiadam: w/z z bardzo dużą ilością Userów na MyApple a jednocześnie dużą ilością pracy przypadającą na małą ilość Moderatorów nie jesteśmy w stanie sprawdzać dokładnie czy wszystkie podpisy w których pojawiają się strony domowe www. są zgodne z regulaminem i zasadami obowiązującymi na MyApple. Coraz częściej i coraz więcej otrzymujemy raportów dotyczących tego, iż strony domowe www podawane przez Userów zawierają np. pirackie oprogramowanie (lub informacje skąd je ściągnąć), odnośniki do sklepów internetowych itd. Do tej pory kasowaliśmy takowe wpisy ale po jakimś czasie znowu pojawiały się mimo tego iż Userzy je umieszczający otrzymywali od Administracji odpowiednie PW z wyjaśnieniami dlaczego usunęliśmy taki podpis. Zaczęła się tak zwana ,,walka z wiatrakami,, - dlatego podjęliśmy decyzje, aby podpisy pod postami nie były widoczne - widać je w profilu Użytkownika.
Dalej widać je pod postami u tych Użytkowników którzy posiadają grupy: PRO, Donator, VIP, Biznes - jest to jeden z przywilejów (poczta na MyApple, brak reklam miedzy postami) jakie posiadają Ci Userzy którzy posiadają te płatne grupy (poza grupa VIP która jest darmowa i przyznawana szczególnie zasłużonym Userom dla MyApple lub osobom publicznym współpracującym z MyApple).

P.S. Podobnie było kiedyś z punktami reputacji (ich przyznawanie zostało zawieszone z powodu nadużywania tego systemu przez wielu Użytkowników MyApple).

#17 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 00:17

Dodam od siebie kilka słów. Zmiany nie mają w jakikolwiek sposób nakłaniać kogokolwiek do wykupu danych grup, zdajemy sobie sprawę, że to raczej nikogo nie skłoni do wsparcia MyApple finansowo. Po prostu: - Łatwiej jest kontrolować podpisy małej grupy osób (właściciele grup nadal muszą stosować się do zasad i reguł tu panujących) - Strona WWW jest elementem profilu a osoby z uprzywilejowanych grup mają dodatkowy bonus w postaci tegoż adresu w podpisie. - Zbyt wiele przypadków łamało regulamin MyApple (piractwo, chamski spam, itd) a my musieliśmy spędzać zbyt dużo czasu nad wyłapywaniem takich przypadków.

#18 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 kwietnia 2009 - 12:30

a może być oddzielony podpis tak jak wcześniej od informacji o komputerze itp. ? te strony można przeżyć, ale jak tak było oddzielone to przynajmniej ładnie wyglądało :) taka moja mała prośba, jeśli to możliwe :)

#19 the.rror

the.rror
  • 81 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 12:36

Ludzie, nie narzekajcie na administracje dopóki nie poznacie prawdziwego powodu ich działań. Trochę dziwnie to wygląda...

#20 woocash

woocash
  • 1 627 postów

Napisano 23 kwietnia 2009 - 13:29

Ale czy to nie jest szukaiue dziury w całym? Co za różnica, czy osoba ma niedozwolony link w podpisie czy w profilu?

#21 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 23 kwietnia 2009 - 14:07

też tego nie rozumiem... choćby nawet jakaś osoba miała adres do piratów czy czegoś tam to co się stanie? nic... niepotrzebny szum

#22 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 kwietnia 2009 - 14:15

TTymek - nic się nie stanie tylko takie treści są zakazane przez regulamin forum, wiec logiczne, że są usuwane tylko co jeśli podam link do gugla? ;) tam się wszystko znajdzie ;) wg. mnie takie działanie jest bez sensu równie dobrze można by wyłączyć wszystkim bez grupy możliwość pisania postów - a bo jeszcze coś niezgodnego z regulaminem napiszą (taka sama realna szansa jak wstawienie zabronionego linka do podpisu, a nawet i większa) - to jest taka sama metoda i zdaje się, że to wszystko w tym kierunku idzie i takie wytłumaczenia wyglądają trochę na mydlenie oczu jeżeli moderatorzy mają problemy z ogarnięciem takiej ilości osób na forum, to może warto by się zastanowić nad powiększeniem grona administracji zamiast takie głupie kroki wykonywać? przesadzone prewencja po prostu

#23 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 23 kwietnia 2009 - 14:19

Zgłoszenia na moderatorów są cały czas przyjmowane przez administrację. Jeśli ktoś ma ochotę proszę wysłać podanie.

#24 TTymek

TTymek
  • 556 postów
  • SkądWrocław/Kępno

Napisano 23 kwietnia 2009 - 14:21

Zgłoszenia na moderatorów są cały czas przyjmowane przez administrację. Jeśli ktoś ma ochotę proszę wysłać podanie.

ee tylko tak sobie dyskutujemy :-)

#25 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 kwietnia 2009 - 17:02

wg. mnie takie działanie jest bez sensu
równie dobrze można by wyłączyć wszystkim bez grupy możliwość pisania postów - a bo jeszcze coś niezgodnego z regulaminem napiszą (taka sama realna szansa jak wstawienie zabronionego linka do podpisu, a nawet i większa) - to jest taka sama metoda

i zdaje się, że to wszystko w tym kierunku idzie

i takie wytłumaczenia wyglądają trochę na mydlenie oczu

Też mi się tak wydaje...

przecież można zrobić tak, że zanim link trafi do podpisu leci automatycznie do weryfikacji przez moderatora, jak mod potwierdzi, że jest ok, to link się pojawia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych