Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mighty Mouse - o co chodzi z tym scrollem?

• Please log in to reply
41 replies to this topic

#26 jedsok

jedsok
  • 208 posts
  • SkądZoliborz

Posted 22 October 2006 - 16:02

Ja przyzwyczailem sie do niej bardzo a co za tym idzie do mycia rak i kulki.

#27 rasputin

rasputin
  • 149 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 January 2007 - 14:58

Ja mam wireless mighty mouse i nie narzekam. Scroll chodzi dobrze i się nie zacina. Jedyna jego wada to jak trzeba dużo przewijac na raz, to dzieje się to zbyt wolno(za mała kulka). Co do prawego przycisku, to nie mam z nim problemu. Za każdym razem gdy kliknę po prawej stronie scrolla mysz działa tak jak chcę :) Po wypowiedziach czytanych na forum myślałem, że mm to taki shit że od razu go sprzedam, ale jak na razie się*na to nie zanosi :)

ja z chęcią swoją sprzedam

ktoś reflektuje? myszka ma kilka miesięcy, była mało używana, kulka do czyszczenia, mówię o MM z kablem

kupiłem logitecha i musiałem go mocno spowolnić bo kolejną wadą mm jest jej mała rozdzielczość

#28 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2111 posts
  • SkądBurr Ridge, IL

Posted 25 January 2007 - 02:40

Ja zawsze stosuje zasade umyj rece przed pojsciem do komputera i jak narazie w klawiaturze mam pare swoich wlosow i tyle :) Jest czysciutka jak nowa :D Myszka to samo blysk!

#29 GrzeH

GrzeH
  • 10 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 February 2007 - 00:24

Czy w Wireles Mighty Mouse śledzenie myszy nie wydaje wam się za wolne?

#30 banan

banan
  • 765 posts
  • SkądChi-Town, Rëmiô, Gotenhafen

Posted 09 February 2007 - 00:43

Czy w Wireles Mighty Mouse śledzenie myszy nie wydaje wam się za wolne?

Ja tak mialem. Pogrzeb w preferencjach. Jezeli to nie pomoze - zresetuj ja. Jezeli dalej bedziesz mial ten problem - oddaj do sklepu.

#31 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 09 February 2007 - 00:51

Ja zwątpiłem już w to ciągłe czyszczenie ... poprostu odmowiła posłuszeństwa :( po sporych bojach w SAD-zie udało mi sie wymienić na nowa :) Zgadzam sie ze nie jest ona najmądrzejszym rozwiazaniem .... mam nadzieje ze apple wyciągnie wnioski i zostanie to zmienione w przyszłości. Swoja drogą za 160 zł myszka powinna byc bardziej bezawaryjna ....

#32 GrzeH

GrzeH
  • 10 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 February 2007 - 02:20

Mam maksymalnie ustawione śledzenie a muszę jeździć po całym padzie źeby mieć zasięg ekranu. Lekko wkurzające jak trzeba ciągle nadgarstek podnosić. I do tego ten prawy przycisk który czasami reaguje jako lewy wrrr... do du... z taką robotą.

---- Dodano 09-02-2007 o godzinie 02:53 ----
Dla zainteresowanych! Znalazłem w sieci dopalacz do myszki i do trackpada [url]http://homepage.mac.com/bhines/mousezoom.html[/url]. Trochę chumor mi się poprawił.

#33 solak

solak
  • 64 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 February 2007 - 03:22

Jak po raz pierwszy podlaczylem do macbooka myszke (logitech mx500) zamiast korzystac z trackpada, tez mialem wrazenie, ze wolno sledzi moje ruchy. Ale to tylko wrazenie. Mac troche inaczej 'przyspiesza' kursor niz Windows, jesli masz taki punkt odniesienia.

#34 whateverman

whateverman
  • 233 posts
  • SkądEdynburg, UK

Posted 09 February 2007 - 07:47

a ja swoją mighty mouse jednak schowałem do pudełeczka... ;-) i używam myszy logitech'a (z zestawu logitech laser for mac - klawiatury jednak używam oryginalnej - bo wygodniejsza ;-)) jakoś mi nowa makowa mysza nie pasuje. Ale ładna to ona jest nie ma co ;-) A w pudełku się nie zniszczy he he he. Pozdr.

#35 rasputin

rasputin
  • 149 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 February 2007 - 14:45

a ja swoją mighty mouse jednak schowałem do pudełeczka... ;-) i używam myszy logitech'a (z zestawu logitech laser for mac - klawiatury jednak używam oryginalnej - bo wygodniejsza ;-)) jakoś mi nowa makowa mysza nie pasuje. Ale ładna to ona jest nie ma co ;-) A w pudełku się nie zniszczy he he he. Pozdr.

ja tak samo zrobiłem
gdy tylko podpiąłem logitecha to musiałem mysz "zwolnić" do połowy, i teraz mam naprawdę zwinnego gryzonia, którego laser nie świeci, kursor nie skacze po ekranie, jak to mi się przytrafiało nazbyt często

poza tym ten tępy mydełkowaty kształt MM mnie denerwował okrutnie, odbierał mi przyjemność surfowania w necie

#36 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 February 2007 - 14:23

A ja gdy mi myszka przestala juz na dobre scrollowac zrobilem jej operacje ktora opisalem tu
http://www.myapple.p...7357#post267357
Ten sposob byl juz przytaczany lecz chyba ja tylko sie na niego zdecydowalem.
Podzialalo.

#37 Katesh

Katesh
  • 49 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 November 2007 - 21:40

Witam. Ja również przeprowadziłem operację z moją MM via BT. Teraz chodzi idealnie. Wcześniej próbowałem czyszczenia kulki ale to nie dawało efektu ponieważ zabrudziły się rolki a nie kulka. Teraz śmiga jak nowa, nie ma tylko dolnej przyklejanej obudowy. nie kleję bo i tak za 6-8 miesięcy będzie kolejne czyszczenie. Pozdrawiam.

#38 felipe100

felipe100
  • 84 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 17 November 2007 - 22:51

brudna niecaly miesiac i nowa MM BT w prawo juz nie skroluje... ale co poradze, ze jest po prostu ladna :)

#39 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 November 2007 - 09:07

Moją Mighty Mouse używa mama do Acera (tak, wiem profanacja :) ), najpierw zepsuło się przewijanie na góre ale zrobiłem wg. instrukcji na myapple i pojździłem po kartce - było wszystko ok, później zepsuło się przewijanie na dół i sposób z kartką nie działał ale scroll sam się naprawił ;) a teraz od 2 dni nie działa znowu na dół :( Nie ma jak moja MX revolution przy iMacu ;)

#40 maslaq

maslaq
  • 2389 posts
  • SkądTychy

Posted 18 November 2007 - 13:21

@vinvi powinno pomoc
http://www.myapple.p...ead.php?t=36133

#41 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 November 2007 - 19:05

@vinvi powinno pomoc
http://www.myapple.p...ead.php?t=36133

Muszę spróbować ;) Dzięki ;)

#42 swr

swr
  • 1 posts
  • SkądManchester

Posted 05 March 2009 - 13:00

Dla mnie dziala odwrocenie myszki na plecy i pojezdzic scrollem po podkladce.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users