Mighty Mouse - o co chodzi z tym scrollem?
Posted 19 September 2006 - 19:12
Posted 19 September 2006 - 19:17
Posted 19 September 2006 - 20:23
Posted 20 September 2006 - 09:24
Posted 20 September 2006 - 10:11

Posted 20 September 2006 - 23:19
Posted 22 September 2006 - 22:42

Posted 25 September 2006 - 11:55
Nie bojmy sie tego powiedziec glosno: scroll w mighty mouse to niedopracowana technologia. Ale przynajmniej dzieki temu mysz ta stanie sie (moze juz sie stala?) kultowa...
Posted 15 October 2006 - 20:11
http://myapple.pl/sh...ead.php?t=15851
Nie bojmy sie tego powiedziec glosno: scroll w mighty mouse to niedopracowana technologia. Ale przynajmniej dzieki temu mysz ta stanie sie (moze juz sie stala?) kultowa...
a gdybym ośmielił się powiedzieć, że...
Mighty Mouse jest do kitu!!
Posted 15 October 2006 - 20:15
Posted 15 October 2006 - 20:32
to nie mialbys racji!!
mam Maca od niedawna i juz sie zakochalem wtym scrollu jak i myszce!!
no po prostu jest czadowy i bardzo funkcjonalny!!!!!
MAC RULEZZZ
mam wrażenie od jakiegoś czasu że wg mac-userów wszystko co macowe jest najlepsze,
kulka w myszce owszem fajna, ale co z tego skoro po kilku dniach użytkowania nie mogę przewijać do dołu, kuleczka chodzi luzem, dobrze chodziła tylko kilka dni po kupieniu, próbuję ją myć ale nie zdaje to rezultatu, nawet na krótką metę. Poza tym, moźe powinienem dotykać jej w rękawiczce, bo wizja każdorazowej dezynfekcji mnie przeraża, myję ręce często, ale jest pot, kurz, tłuszcz których nie da się wyeliminować nawet będąc bardzo higienicznym. Np. znałem gościa który jest kompletnym pedantem jeśli idzie o czystość, ale nawet on co jakiś czas musiał umyć klawiaturę. A ta myszka, owszem jest pomysłowa, ale niestety niepraktyczna.
Czy ktoś mógłby bliżej naświetlić sposób jej czyszczenia? Bo może ja jestem niechluj i robię to niewłaściwie? Jak często to robicie? Kiedyś grywałem w gry typu Counter Strike, jeszcze na moim pececie, wtedy myszki miały krótką źywotność, ale napewno nie wymagały tak częstego mycia, kupienie optyka załatwiało sprawę. Chyba ktoś sie ze mną zgodzi, źe tego typu sprzęt powinien nosić w sobie pewne cechy zaliczane do kategorii Heavy Duty??
Posted 15 October 2006 - 20:38

Posted 15 October 2006 - 20:41
Posted 15 October 2006 - 20:55
MM czyści się spirytusem... bardzo pomaga, ale to jest wada z tym się zgodzę, jednak działa to bardzo fajnie. U mnie przez moje Kocury i inne takie nie mam za czysto na biurkum, ale MM wystarczy jak wyczyszcze raz na 2 tygodnie, czasem działa dłużej, więc się da.
MM do gier absolutnie się NIE nadaje! (przez ten "niby" drugi przycisk)
A moja opinia, MM jest ciekawym pomysłem, lubię jej używać, ale wymaga dopracowania.
fakt, takiego pozwalającego na łatwy dostęp do miski kulkowej celem jej oczyszczenia, heheh
a uściślając:
mam zmoczyć szmatkę spirolkiem i pojeżdzić po kulce?
tak czy inaczej chyba kupię jakiś logitech, jak mnie juź będzie stać
Posted 15 October 2006 - 21:06

Posted 15 October 2006 - 21:07
Posted 15 October 2006 - 21:12
Mozna ustawic szybkosc przewijania kulka w preferencjach myszy.
Pa.
Hehe to to ja wiem

Posted 15 October 2006 - 22:29
Posted 16 October 2006 - 00:09
Posted 16 October 2006 - 19:54
Ktos juz (nawet nie jedna osoba) podawala na tym forum a moze nawet w tym watku linki do dokladnych oficjalnych instrukcji czyszczenia. Z doswiadczenia polecam mycie rak przed kazdym uzyciem i naklanianie do tego takze wspolpracownikow i gosci. Jesli zmuszeni jestesmy do 'naprawy' to nalezy trzymac mysz kulka do dolu i wilgotna chusteczka (nie koniecznie w spirytusie) wycierac kulke przewijajac we wszystkich mozliwych kierunkach. Nalezy to robic dlugo i cierpliwie. Polecam przylozenie MM do ucha i przewijanie kulki w dzialajaca i niedzialajaca strone. Uslyszycie roznice...
jestem wściekły kilka tygodni, myję salicylanem i nic, odgłos "szarpania" po magnesach się pojawił ale myszka jak nie przewija w dół tak nie przewija
komputer kocham choć czasem mi się zawiesza po wyjściu z frontrow i nie wiem jak go sformatować, jeszcze nie doczytałem
ale muszę rzec, że rzeczy applowskie typu myszka, czy firmowe białe słuchawki do ipoda, to trochę lipa, myszka niepraktyczna ani do gier ani do netu, słuchawki o 32 ohm impendancji co czyni je cichymi i w dodatku są słabe.
ooo, teraz mi sie ta kuleczka jeszcze blokuje w dół
to na zakończnie tego wściekle kiepskiego dnia
Posted 16 October 2006 - 20:00
Jesli zmuszeni jestesmy do 'naprawy' to nalezy trzymac mysz kulka do dolu i wilgotna chusteczka (nie koniecznie w spirytusie) wycierac kulke przewijajac we wszystkich mozliwych kierunkach. Nalezy to robic dlugo i cierpliwie. Polecam przylozenie MM do ucha i przewijanie kulki w dzialajaca i niedzialajaca strone. Uslyszycie roznice...
Dzieki za tą radę. Podziałało do połowy. Nie przewijała ani w górę ani w dół, trochę ją pomęczyłem to zaczeła w dół scrollować. Fajnie jest i w ogóle.
UPDATE: Zwycięstwo! Po długich bojach z alkoholem i chusteczką nasączoną wodą znalazłem jeszcze jeden sposób. Polegał na odwróceniu myszy i jeżdżeniu na chama szybko scrollem po podkładce, oczywiście w górę i w dół. Po około dwóch minutach takiego wariactwa mysz przewija elegancko we wszystkie strony, delikatnie, spokojnie jak nówka.
Nie mam pojęcia, jak to wpłynie na trwałość i takie tam, grunt że działa.
Cześć i chwała wielkiemu Google!
Posted 16 October 2006 - 21:59
Posted 17 October 2006 - 12:50

Posted 19 October 2006 - 13:21
Choćby śmiesznie tanie A4Tech WWT-13

http://sklep.komputr...lny.php?id=1966
Posted 22 October 2006 - 14:44
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users