Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Windows 7 lepszy od Leoparda i jego następcy??

• Zamknięty Temat jest zamknięty
174 odpowiedzi w tym temacie

#76 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 27 marca 2009 - 22:48

Ciężko porównać dwa systemy operacyjne, które skupiają się w innych dziedzinach i posiadają inne funkcje... Windows jest dobry do gier, jest wiele szkodliwego oprogramowania na niego, a X jest do biura, opiera się szkodliwemu oprogramowaniu, którego jest znacznie mniej w sieci na tę platformę. Zależy do czego chcesz używać komputera - proste. Nasz Mac wcale nie idzie na dno, po prostu komuś się zachciał łandny interfejs :)

Podsumowując, najlepiej przeczytać wszystko w google o S Leopard vs. Win 7

Może i masz racje ,ale system operacyjny musi być uniwersalny ,zapewniać przyjazny interfejs i funkcje ułatwiające dostęp np. do panelu sterowania czy opcji sieciowych.

#77 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 28 marca 2009 - 00:12

Dyskusja na temat wyzszosci OS X nad winda jest jak dyskusja o wyzszosci ArchiCADa nad AUTOCADem - kto potrafi otworzyc choc troche umysl i poprobowac nowosci bedzie mial latwiejsze zycie, a kto woli twierdzic ze cos jest dobre bo uzywa tego caly swiat niech sobie tego uzywa i zyje w przekonaniu ze jest szczesliwy. Dzis mialam Viste pod rekami przez pol godziny. Pierwsza rzecz jaka musialam zorbic to zaissntalowac objectdocka, po czym wlasciciel komputera sie rozplynal ze jakie to nie cudne wygodne wpaniale przyjazne etc itp itd.... Zeby Win zaczal oferowac cos nowego musieliby zmienic architekture calego systemu, ale na taki ruch nie maja jaj. Wiec jedyne co im pozostaje to sie bawic we wspomniane wodotryski, bo caly system jest jak obudowa Lamborgini a jedziemy dalej na silniku malucha....

#78 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 28 marca 2009 - 08:00

Zeby Win zaczal oferowac cos nowego musieliby zmienic architekture calego systemu, ale na taki ruch nie maja jaj.

Niby na jaką architektórę mięli by zmienić? Na taką jaką ma OS X? Wtedy windows stracił by swoją popularność ,ponieważ żeby go dostać trzebaby kupować komputer z pod znaku MS. Dobrze że MS nie zrobił czegoś takiego tylko został przy tym ,żeby systme działał na każdym kompie.

#79 kaczy

kaczy
  • 307 postów

Napisano 28 marca 2009 - 08:17

Niby na jaką architektórę mięli by zmienić? Na taką jaką ma OS X? Wtedy windows stracił by swoją popularność ,ponieważ żeby go dostać trzebaby kupować komputer z pod znaku MS. Dobrze że MS nie zrobił czegoś takiego tylko został przy tym ,żeby systme działał na każdym kompie.

Mylisz dwa pojęcia- nie chodzi o architekturę sprzętową i jej zmianę, leczy systemową i w pełni zgadzam się tutaj z vendisse.

Nie chodzi jednak przy tym nawet o to, czy oni "mają jaja" czy nie, aby to zrobić... ale o to, że jest już na to w ich przypadku po prostu za późno. Zabrnęli troszkę za daleko z tym co zrobili, a nowy (napisany od zera system) i tak przecież musiałby być w pełni kompatybilny ze starym (nie może być przecież tak, żeby użytkownik jakiegoś oprogramowania którego używał np. na Windows XP/Vista nie mógł go później zainstalować np. na Windows 7), bo jeśli miałby specjalnie po takiej przesiadce kupować nową wersję programu to dlaczegoż np. nie miałby przesiąść się całkiem na inny system (np. MacOS X) skoro to i tak wiązałoby się z wydatkami na zakup posiadanego już wcześniej oprogramowania tyle iż w wesji na Windows XP?

Niestety MS musi bawić się w zbudowanej już przez siebie piaskownicy i jedyne co może nowego końcowemu użytkownikowi zaoferować to grabki i wiaderko- w nowych jeszcze bardziej ładnych kolorach ;)

#80 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 28 marca 2009 - 11:00

Zeby Win zaczal oferowac cos nowego musieliby zmienic architekture calego systemu, ale na taki ruch nie maja jaj. Wiec jedyne co im pozostaje to sie bawic we wspomniane wodotryski, bo caly system jest jak obudowa Lamborgini a jedziemy dalej na silniku malucha....

Zmieniaja, ale zeby zachowac kompatybilnosc z poprzednimi wersjami nie odbywa sie to tak drastycznie i gdyby to bylo takie proste mielibysmy wylew konkurencyjnych systemow. Nie zapominajmy tez, ze Apple ma do ogarniecia zawezona platforme sprzetowa a Microsoft ma o wiele trudniejsza robote w tej materii - Apple nie odwazylo sie na taki krok i prawdopodobnie nie odwazy nigdy, wiec wlasnych jaj nie bedzie tutaj nikt ryzykowal ;-) Poza tym Jobs i Apple sami nie stworzyli jadra OSXa tak jak firma ORCAD, czy NI nie napisala SPICE'a do symulacji obwodow.

Moim zdaniem to Apple a nie Microsoft przyklada wieksza atencje do detali, strony wizualnej, interfejsu zarowno sprzetu, opakowania jak i oprogramowania bazujac na kolejnych malych usprawnieniach tego co jest, bo czy wyglada Snow Leo bedzie sie roznil drastycznie od obecnego Leo ? Patrzac na zrzuty ekranowe z wersji deweloperskich nie bardzo. Poza tym uzytkownikow OSXa nie przekona sie do Windowsa chocby z racji nabytego przyzwyczajenia i w druga strone analogicznie. BTW polecam W7 zamiast Visty :-)

#81 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 28 marca 2009 - 11:46

Poza tym Jobs i Apple sami nie stworzyli jadra OSXa tak jak firma ORCAD, czy NI nie napisala SPICE'a do symulacji obwodow.

Fakt OS X powstał z Darwina ,który wywodzi się z BSD i wykorzystali jeszcze projekt Mach.

#82 vendisse

vendisse
  • 1 190 postów

Napisano 28 marca 2009 - 12:30

No wlasnie! Apple dobrze zainwestowalo na poczatku. A i sami przejscie na Intela tez wymagalo konkretnej decyzji, czy dobrej czy zlej tym przypadku mozna dywagowac. Nie uwazam ze Apple przyklada wage do wygladu, wrecz odwrotnie. Fakt - zrobili AQUę, ale kiedy to bylo? I do dzis jest to ladniejsze niz Windowsowe przezroczyste gradientow etc paski. Dlaczego? Bo wyglad OS X jest tez niezwykle uzyteczny. Przejrzysty. Vista tego nie ma. Jest ladna, ale nie ma tej funkcjonalnosci, przezroczystosc jest fajnym bajerem ale na dluzsza mete niepraktycznym. Spojrzcie na okienka Windows - masa niepotrzebnych zajmujacych okno pixeli. Gorny panel zupelnie zbedny - naet nazwy na nim nie ma. A w OS X? Minimum, praktyczne, potrzebne minimum. I do tego naprawde estetyczne. Steve Jobs powiedzial kiedys ze MS to sa ludzie ktorzy sa pozbawieni jakiegokolwiek poczucia estetyki. Zgadzam sie z tym w 100%. A ze wiekszosc ludzkosci tez jest pozbawiona poczucia estetyki sprawia z euzywaja dalej tego badziewia:) Podsumowujac - MS popelnilo powazny blad obierajac droge, i popelnia jeszcze wiekszy, bo uparcie przy niej tkwi.

#83 janhalb

janhalb
  • 940 postów

Napisano 28 marca 2009 - 12:32

(...) Wtedy windows stracił by swoją popularność ,ponieważ żeby go dostać trzebaby kupować komputer z pod znaku MS. Dobrze że MS nie zrobił czegoś takiego tylko został przy tym ,żeby systme działał na każdym kompie.

Działał na kazdym kompie czy "działał" na każdym kompie?

To jest właśnie jeden z problemów Windowsów: ten "każdy" komp, niestety. Ty masz taki a taki sprzęt i Win7 działa Ci rewelacyjnie (na razie). A ja kupię trochę inny sprzęt i okaże się na przykład że konkretny producent karty graficznej jakichś sterowników nie dopracował - i już coś będzie chodzić gorzej.

Co z tego, że zaintsalujesz Win7 (czy Win XP, czy inny) na super-maszynie z pięćdziesięciordzeniowym procesorem, skoro to i tak będzie ten sam system, wcale nie zoptymalizowany po ten sprzęt, więc wykorzystujący 50 proc. jego możliwości? Mnie do OS X przekonało _właśnie_to_, że kupuję konkretną maszynę z konkretnym, pod nią napisanym systemem (płyta z OS X do MacBooka _różni_się_ od płyty z "tym samym" OS X do iMaca czy do MB pro...). I muszę powiedzieć, że _to_się_czuje_. Nie jestem informatykiem, nie umiem "grzebać w rejestrach" - ale po prostu widzę, że w tym wszystkimco robię (a robię przecież z grubsza to samo, co robiłem na Win) komputer chodzi gładko, płynnie, swobodniej.

Jeśli nowy Win będzie super - to znakomicie, bardzo się cieszę. Ale z mojego punktu widzenia przesiadka byłaby bez sensu. Po co? Po to żeby podniecać się zaokrąglonymi okienkami czy jakimiś innymi bajerami? Zdecydowanie wolę "niedzisiejszość" OS X, jego elegancję i prostotę (pozorną skądinąd, bo wszyscy wiemy, ile toto może).

Rozumiem, że Win ciagnie graczy - mnie akurat, wybaczcie, gry kompletnie nie bawią (siedzę przezd ekranem co najmniej 8 godzin dziennie w celach zarobkowych - spędzanie przed nim kolejnych dwóch godzin dla rozrywki jakoś mnie nie pociąga...).

#84 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 28 marca 2009 - 13:28

Jeśli nowy Win będzie super - to znakomicie, bardzo się cieszę. Ale z mojego punktu widzenia przesiadka byłaby bez sensu. Po co? Po to żeby podniecać się zaokrąglonymi okienkami czy jakimiś innymi bajerami?

OS X może i ma swoje zalety ,ale interfejs zaporzyczył ,jego podstawą był projekt przenośnego komputera Dynabook'a ,który posiadał graficzny interfejs z ikonami łudząco podobny do Aquy.Interfejs windows nie jest może nowatorski ,ale nie zaporzyczony i przemyślany ,a jeżeli chodzi o interfejs W7 to Funkcje których nie zobaczymy w Windows 7
żadnego zaporzyczenia chyba nie było.

#85 janhalb

janhalb
  • 940 postów

Napisano 28 marca 2009 - 14:37

OS X może i ma swoje zalety ,ale interfejs zaporzyczył ,jego podstawą był projekt przenośnego komputera Dynabook'a ,który posiadał (...)

No i co z tego? To są może informacje uzyteczne dla informatyków czy ciekawe dla geeków. Ja jestem _prostym_uzytkownikiem_ i ze względu na szeroko pojętą kulturę nie wyjaśnię Ci, gdzie mam to, kto od kogo co pozyczał czy ściągał.... ;-) Mnie interesuje to, jak to działa i na ile mi pomaga w pracy.

(...)Interfejs windows nie jest może nowatorski ,ale nie zaporzyczony i przemyślany (...)

Powtórzę: no i co z tego? To jak z maluchem: mały, ciasny, ale własny ;-) Co to za argumenty z puktu widzenia użytkownika?

#86 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 28 marca 2009 - 14:58

Co z tego, że zaintsalujesz Win7 (czy Win XP, czy inny) na super-maszynie z pięćdziesięciordzeniowym procesorem, skoro to i tak będzie ten sam system, wcale nie zoptymalizowany po ten sprzęt, więc wykorzystujący 50 proc. jego możliwości?

Jak powiedział ostatnio jeden z polityków - mniej alkoholu.

#87 janhalb

janhalb
  • 940 postów

Napisano 28 marca 2009 - 16:25

Jak powiedział ostatnio jeden z polityków - mniej alkoholu.

Eeee, pardon, nie kumem. Mógłbyś sprecyzować? Ja wiem, że przesadzam (parabola - tak się nazywa taki zabieg stylistyczny...), ale co do meritum chyba tak właśnie jest?

#88 myapple_123

myapple_123
  • 776 postów

Napisano 28 marca 2009 - 18:19

No wlasnie! Apple dobrze zainwestowalo na poczatku. A i sami przejscie na Intela tez wymagalo konkretnej decyzji, czy dobrej czy zlej tym przypadku mozna dywagowac.

Nie uwazam ze Apple przyklada wage do wygladu, wrecz odwrotnie.
Fakt - zrobili AQUę, ale kiedy to bylo? I do dzis jest to ladniejsze niz Windowsowe przezroczyste gradientow etc paski.
Dlaczego? Bo wyglad OS X jest tez niezwykle uzyteczny.
Przejrzysty.
Vista tego nie ma. Jest ladna, ale nie ma tej funkcjonalnosci, przezroczystosc jest fajnym bajerem ale na dluzsza mete niepraktycznym.
Spojrzcie na okienka Windows - masa niepotrzebnych zajmujacych okno pixeli. Gorny panel zupelnie zbedny - naet nazwy na nim nie ma.
A w OS X? Minimum, praktyczne, potrzebne minimum. I do tego naprawde estetyczne.

Steve Jobs powiedzial kiedys ze MS to sa ludzie ktorzy sa pozbawieni jakiegokolwiek poczucia estetyki. Zgadzam sie z tym w 100%.
A ze wiekszosc ludzkosci tez jest pozbawiona poczucia estetyki sprawia z euzywaja dalej tego badziewia:)

Podsumowujac - MS popelnilo powazny blad obierajac droge, i popelnia jeszcze wiekszy, bo uparcie przy niej tkwi.

Zainwestowalo dobrze i to sie chwali, ale nie wyobrazam sobie, aby nagle Microsoft powiedzial - OK mamy calkiem nowy duzo sprawniejszy system oparty na nowym jadrze, ale wszystkie aplikacje jakie macie w firmach i domach nie beda dzialaly. Wybrali wlasna droge dawno temu i ida konsekwentnie dalej tak samo jak Mac OSX, ktory takze nie zmieni nagle kernela.

Przejscie Apple na Intela to wg mnie dobre posuniecie, ale Apple nie mialo wiekszego wyjscia - mogli owszem wybrac procesory AMD, ale jak wiemy Intel radzi sobie duzo sprawniej jezeli chodzi o mobilne rozwiazania. Patrzac na architekture PowerPC moglby byc jeszcze Cell opracowany wspolnie przez IBM, Sony i Toshibe wykorzystywany w PS3, ale z drugiej strony pewnie nie nadaje sie zbytnio do rozwiazan mobilnych to raz (choc co ciekawe Toshiba np uzywa go jako dodatkowego procesora do przetwarzania wideo, rozpoznawania gestow i twarzy w topowych laptopach), a dwa do dzisiaj programisci maja problemy z wykorzystaniem wszystkich SPE.

Vista faktycznie jest nieprzejrzysta, ale np Windows XP, 2000, 2003, Seven sa OK. W Seven upraszcza sie to co spartolono w przypadku Visty a co wazne uzytkownicy/beta testerzy biora w tym procesie udzial (funkcja Feedback) i to wg mnie dobry znak patrzac na lata ignorancji panow z Redmond. Dostali po dupie, wiec wzieli sie za robote i zanosi sie na naprawde ciekawy produkt.

Jezeli zas chodzi o sam interfejs OSX to dla mnie np jest zbyt prosty - wyraznie skierowany do nowicjuszy lub jak kto woli nastawiony na niezbyt wielkie IQ uzytkownika, a to bywa troche zgubne. Jezeli chcesz cos wiecej musisz posluzyc sie konsola a tu juz sie klania obsluga Unixa, ktora nie kazdy zna w duzym zakresie. Windows jest gdzies posrodku i czasami daje duzo wieksze pole do popisu uzytkownikowi, poniewaz wiele zaawansowanych parametrow urzadzen mozna modyfikowac przy pomocy interfejsu graficznego - jak np mozliwosc deinstalacji nowego updateu systemowego, mozliwosc zmiany parametrow sterownikow kart sieciowych, graficznych itd Na Macu nie dokonasz zmiany parametrow karty wireless z poziomu systemu, bo Jobs zalozyl blednie, ze to niepotrzebne i wszystko bedzie dzialac jak nalezy, a to niestety nie jest prawda. Podobnie z rollbackiem systemowym - na OSX mozesz zrobic sobie backup za pomoca TimeMachine - rozwiazanie innowacyjne, ale mi opcja restore bardzo odpowiada w Windows i jest automatyczna. Podejscie do kodekow video na OSX tez mi sie nie podoba - jest to duzo bardziej utrudnione, niz na Windowsie. Sprzetowej akceleracji przy pomocy GPU kodeka H264/x264 dopiero sie doczekalismy przy okazji premiery Macow Unibody - wg mnie troche za pozno, poniewaz laptopy z GF8600GT juz dawno sa na rynku. Porownajmy zreszta jakosc obrazu DivXa w KMPlayer (jakosc najwyzsza) pod Windowsem, a w jakimkolwiek playerze na OSXie - nie ma porownania itd itp

#89 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 28 marca 2009 - 19:23

Z interfejsem OS X to fakt ,żeby konfigurować system w dużym stopniu musiałem uczyć się polecień konsoli co jednak po przejściu z windows'a takie trudne nie było.Oczywiście dla osoby używającej konsoli w windows.

#90 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 28 marca 2009 - 22:03

Z interfejsem OS X to fakt ,żeby konfigurować system w dużym stopniu musiałem uczyć się polecień konsoli co jednak po przejściu z windows'a takie trudne nie było.Oczywiście dla osoby używającej konsoli w windows.

A co ma wiersz poleceń windowsa wspólnego z terminalem uixowym?

#91 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 29 marca 2009 - 10:10

A co ma wiersz poleceń windowsa wspólnego z terminalem uixowym?

Część poleceń jest taka sama.

#92 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 29 marca 2009 - 10:25

Mi 7 bardzo sie podoba, korzystam od buida 7000, terazj est 7057 RC1 i jest coraz lepiej :)

#93 Matiek

Matiek
  • 185 postów

Napisano 29 marca 2009 - 10:37

Wiersz poleceń ma dużo łatwiejsze komendy.TR
Na przykład,żeby zobaczyć,w którym katalogu jesteśmy i jego zawartość:

wiersz poleceń:
dir

terminal:
ls

Komenda "ls" z niczym się nie kojarzy dla zielonego.
A pozatym zielony w Windowsie nie spotka się z:

Wpisz kolejno:
cd (...)
make
make install

U nich są już gotowe programy
Jubei: Chyba skopiowałeś post od kogoś innego na forum :/
@edit patrzcie na dół
TRZEBA MU OSTRZEŻENIE WLEPIĆ A NIE USUWAĆ POSTY!!!!!

#94 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 29 marca 2009 - 11:08

Mi 7 bardzo sie podoba, korzystam od buida 7000, terazj est 7057 RC1 i jest coraz lepiej :)

Bulid 7057 to wersja pre-RC ,RC będzie dopiero w maju.

#95 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 10:09

(...)"Z informacji przedstawionych przez koncern wynika, że do uruchomienia Windows 7 beta 1 niezbędny jest komputer wyposażony w procesor taktowany zegarem min. 1 GHz, co najmniej 1 GB pamięci RAM, 16 GB wolnej przestrzeni dyskowej, napęd DVD oraz karta graficzna obsługująca standard DirectX 9 i wyposażona w 128 MB pamięci."
To są te niewielkie wymagania?

TechRadar donosi, że jeszcze przed Świętami Bożego Narodzenia na amerykański rynek mogą trafić Netbooki z zainstalowanym Windows 7. Koszt sprzętu oscylować ma w przedziale 200 – 250 USD. (...)
Windows 7 trafi na netbooki w wersji Starter Edition oraz Home Premium. Ceny w USA mają zaczynać się już od 200 dolarów, komputery wyposażone w platformę NVIDIA Ion mogą być trochę droższe (250 dolarów).
Źródło: Netbooki z Windows 7 za 200 USD

Na to wygląda ,że niewielkie.Przecież netbooki to dość słabe komputerki wyposażone w intel atom i w platformę Nvidia ION.
Wymagania są niskie jak W7 pójdzie na mojim 6-letnim notebook'u z pentium 4 i radeonem mobility 9700.

---- Dodano 01-04-2009 o godzinie 11:46 ----
7 cech Windows 7, których jeszcze nie znacie:

7 cech Windows 7, których jeszcze nie znacie - PC World

#96 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 12:24

Mam Windows 7 7068 i działa na moim mini bez problemów i całkiem stabilnie.

#97 Matiek

Matiek
  • 185 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 12:38

1. Rzeczywiście, OSX tego nie ma. 2. Nadzór rodzicielski pozwala wyłączyć aplikacje. 3. Na laptopy jest specjalna wersja Mac OS X, też okienka są przystosowane. 4. Też mamy tajne sztuczki pulpitu,suck itp. 5. Multi-Touch w Windowsie? Haha... Sam windows nie jest w pełni przystosowany do laptopów a tutaj mowa o multi-touch... Nowe sprzęty Apple'a mają multi-touch. 6. Macki nie mają problemów z kompatybilnością pomiędzy OSX->Stary OSX 7. Przypomnijmy,że Windows nie ma takiego czegoś jak "napraw przywileje" lub "napraw dysk" 8. Ty masz PieCa? Jedna rzecz w siódemce,której nie ma OSX.

#98 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 12:51

6. Macki nie mają problemów z kompatybilnością pomiędzy OSX->Stary OSX

W7 też nie ma tego problemu.

7. Przypomnijmy,że Windows nie ma takiego czegoś jak "napraw przywileje" lub "napraw dysk"

Ma!!Naprawa dysku jest mozliwa dzięki narzędziu chkdsk z płyty instalacyjnej windows lub chkdsk /f wpisane w konsoli.

Jedna rzecz w siódemce,której nie ma OSX.

W7 ma Windows Troubleshooting ,który naprawia błędy związane z wszystkimi problemami jakie mogą spotkać użytkownika i na dodatek nie ogranicza się tylko do komponentów autorstwa MS.

8. Ty masz PieCa?

PC też mam ,ale korzystam głównie z iMac'a tylko czasem z PC.

---- Dodano 01-04-2009 o godzinie 13:59 ----

(...)"Z informacji przedstawionych przez koncern wynika, że do uruchomienia Windows 7 beta 1 niezbędny jest komputer wyposażony w procesor taktowany zegarem min. 1 GHz, co najmniej 1 GB pamięci RAM, 16 GB wolnej przestrzeni dyskowej, napęd DVD oraz karta graficzna obsługująca standard DirectX 9 i wyposażona w 128 MB pamięci."
To są te niewielkie wymagania?

Mam Windows 7 7068 i działa na moim mini bez problemów i całkiem stabilnie.

Mini z atomem to to samo co netbook.

#99 Matiek

Matiek
  • 185 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 13:04

Ma!!Naprawa dysku jest mozliwa dzięki narzędziu chkdsk z płyty instalacyjnej windows lub chkdsk /f wpisane w konsoli.

To naprawdę mnie zaskoczyłeś.Przypuśćmy,że jestem nowym użytkownikiem PC.Coś mi w systemie z dyskiem szwankuje,szukam w googlach i mi tyle wyskakuje

A tak ogólnie patrząc na ten wątek,na razie, nie ma sensu kontynuować dyskusji.Poczekajmy na tego Windowsa7.

#100 tonyhouk

tonyhouk
  • 145 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 13:12

5. Multi-Touch w Windowsie? Haha... Sam windows nie jest w pełni przystosowany do laptopów a tutaj mowa o multi-touch...
Nowe sprzęty Apple'a mają multi-touch.

Multi-Touch to bieda we wszystkich systemach no może oprócz iPhone po co komu takie coś.Wiadome gesty wykonywane palcami super ,ale żeby je wykonywać trzeba pochylić się do ekranu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych