Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Mobilne Gadu-Gadu na iPhone jest już dostępne w AppStore

• Please log in to reply
288 replies to this topic

#176 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 March 2009 - 21:00

@carnil: myślę, że priorytetem powinno być dodanie możliwości otwierania linków. iPhone to telefon internetowy i naprawdę źle mi się zrobiło, kiedy dostałem link w postaci tekstu. Dodałbym także opcję wyświetlania na ikonie ilości nieprzeczytanych wiadomości, jeśli zamkniemy aplikację nie czytając ich.

#177 MSQ.

MSQ.
  • 187 posts

Posted 20 March 2009 - 21:10

Czy tylko mi, wraz z nadejściem nowej wiadomości, okno rozmowy nie przewija się w dół? No i bąble są kiepsko napisane - często widzę jak się dorysowują, czyli najpierw tekst, a później się pojawia tło. Słabo to wygląda, szczególnie jak rozmowa jest długa. A emotikony pojawiające się w linkach to już totalna porażka ;)

#178 carnil

carnil
  • 153 posts
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Posted 20 March 2009 - 21:39

Mam takie pytanie do twórców tejże wersji GG. Otóż jeśli wykupię za te 5zł abonament miesięczny na korzystanie z mobilnego gg to mogę korzystać w ramach tegoż abonamentu z wersji mobilnej komunikatora zarówno na iPodzie Touch (iPhone'a nie posiadam) jak i na telefonie komórkowym? Czy abonament trzeba płacić na kazde urządzenie oddzielnie?

Jeśli abonament jest jeden dla wszystkich urządzeń to wprowadzenie opłat jedynie w ramach Push Notification, a wyrzucenie płatności za pomocą sms-a byłoby moim zdaniem utrudnieniem dla osób takich jak ja, które chcą korzystać z gadu-gadu zarówno na iPodzie jak i telefonie.

Dla tych którzy uważają, ze to bez sensu, bo po co nosić ze sobą 2 urządzenia i korzystać z gg raz na iPodzie, raz na telefonie powiem tylko tyle, ze za gg w telefonie płacę dodatkowo za połączenie z internetem, natomiast na iPodzie, jeśli mam gdzieś dostępną sieć wifi, za połączenie nie muszę płacić (w telefonie wifi nie mam niestety).

Z góry dziękuję za odpowiedź osoby kompetentnej :)

Wątpię żeby Apple było w stanie zintegrować swoje płatności z Kontem Gadu-Gadu więc żeby być zgodnym z Apple płatność dla iPhone będzie zupełnie oddzielna sprawa. Znajdziemy jednak na to jakieś rozwiązanie ;-)
płatność w koncie jest za numer GG a w iPhone urządzenie jest przypisane do konta iTunes.

#179 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2857 posts
  • SkądLublin, Poland

Posted 20 March 2009 - 21:45

Byłbym bardzo wdzięczny za jakiekolwiek rozwiązanie tegoż problemu :) A co z moim pierwszym pytaniem? Jedna opłata umożliwia mi korzystanie z danego konta (numeru gg) zarówno na iPodzie jak i na telefonie, czy za każde urządzenie płacić muszę oddzielnie?

#180 koniu

koniu
  • 362 posts
  • SkądSe

Posted 20 March 2009 - 21:47

placisz za numer nie za urzadzenia

#181 zabiel

zabiel
  • 357 posts
  • SkądEdinburgh / Żory

Posted 20 March 2009 - 22:19

@emigrant:

Wydaje mi się, że identyfikacja jest raczej po numerze gadu-gadu...

Dokladnie wystarczy sprawdzic stan konta. Wchodzimy w Usługi>Subskrycja Mobilne Gadu-Gadu i mamy napisane do kiedy jest wazne

Usługa: Dostęp do Mobilne Gadu-Gadu
Start:2009-03-19 17:26:36
Koniec:2009-03-26 23:59:59

#182 pef

pef
  • 109 posts

Posted 20 March 2009 - 22:43

Jedna opłata umożliwia mi korzystanie z danego konta (numeru gg) zarówno na iPodzie jak i na telefonie, czy za każde urządzenie płacić muszę oddzielnie?

Nie nie nie. Placisz za swoj numer gg. Mozesz miec na iPhonie GG i na innej komorce i masz stala oplate za aktywnosc. Niezaleznie od urzadzenia.

Troche kombinacji jak sie jest za granica, bo ktos w kraju musi wyslac SMS zeby to jakkolwiek sie oplacalo.

Sam program ok, moze mi sie wydaje ale czasami powoli funkcjonuje. Wole niz Kadu ktore mi sie ciagle wieszalo i wrzucalo mnie na offline.

Pozdrawiam

#183 giku

giku
  • 250 posts

Posted 21 March 2009 - 00:57

Czy jest tu ktos, kto uzywa gadu np. zamiast jabbera bo lubi ? czy tylko, poniewaz jego znajomi maja gadu ?

#184 Zwickau

Zwickau
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 01:18

Jestem ciekaw. Czy program Gadu-Gadu niedługo będzie na Maca?

#185 radost

radost
  • 33 posts

Posted 21 March 2009 - 02:33

A mi się coś wydaje ze te komunikaty wyskakują tylko osobom które wcześniej wykupywaly mobilne gg, np na symbiana czy coś innego.

#186 Klimer

Klimer
  • 848 posts

Posted 21 March 2009 - 11:04

Czy jest tu ktos, kto uzywa gadu np. zamiast jabbera bo lubi ? czy tylko, poniewaz jego znajomi maja gadu ?

generalnie ja bym chętnie używał ICQ, MSNa albo Gtalk zamiast gg, wtedy nie trzeba by mieć 1000000 komunikatorów i wielu numerów. Jednak chcąc jakoś komunikować się z większością społeczności w Polsce trzeba używać gg, nie ma wyboru, to już za daleko zaszło by mogło się zmienić. ja tam nie narzekam, trza się pogodzić i już. wielka tragedia się nie dzieje.

#187 areoqs

areoqs
  • 342 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 17:13

Cytat:
Autorem cytatu jest giku

generalnie ja bym chętnie używał ICQ, MSNa albo Gtalk zamiast gg, wtedy nie trzeba by mieć 1000000 komunikatorów i wielu numerów. Jednak chcąc jakoś komunikować się z większością społeczności w Polsce trzeba używać gg, nie ma wyboru, to już za daleko zaszło by mogło się zmienić. ja tam nie narzekam, trza się pogodzić i już. wielka tragedia się nie dzieje.

co to za problem przerzucic GG do jabbera? A swoja droga GTalk to tez jabber. ja korzystam tylko z jabbera w ktorym mam GG i inne sieci i nie mam problemu =]

macie tu konwerter jak cos (Strona Chomika) i nie bedziecie musieli korzystac z GG i placic. Uzywajcie Palringo lub innego komunikatora, bo wszystkie w Appstore maja jabbera i tak.

#188 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 19:08

Powoli zaczyna mnie to irytować...

Dołączona grafika

#189 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2857 posts
  • SkądLublin, Poland

Posted 21 March 2009 - 19:17

@up: Wydaje mi się, że jest to choć po części związane z serwerami gg, które to często szwankują, ale pewności nie mam.

#190 mikro123

mikro123
  • 1274 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 March 2009 - 22:22

Jestem ciekaw. Czy program Gadu-Gadu niedługo będzie na Maca?

Dziś w iSpocie ktos na MacBooku Air używał GG!!
Ja używam Teraz tego Tlena na Macu a tak to GG na PC
Najpopularniejszy komunikator w polsce chyba teraz

#191 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 21 March 2009 - 23:17

no to pytanie...jak gg chce konkurowac np z darmowym parlingo???... sami usmiercacie ta aplikacje... lepiej zrobic platne reklamy...niz taki system ktory wy promujecie...

#192 M4G33k

M4G33k
  • 268 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 March 2009 - 23:34

Niech ktos bardziej kompetentny ode mnie sie wypowie jak uruchomic gg z iPhone na iPhone Simulatorze z SDK :)

#193 carnil

carnil
  • 153 posts
  • SkądPoznań/Bydgoszcz

Posted 21 March 2009 - 23:47

Niech ktos bardziej kompetentny ode mnie sie wypowie jak uruchomic gg z iPhone na iPhone Simulatorze z SDK :)

Chcesz aplikacje pohackowac? Po co?

#194 Moroz

Moroz
  • 20 posts
  • SkądKętrzyn

Posted 22 March 2009 - 00:16

Zgadzam się nie widze podstaw by płacić za gg które na dodatek ma błędy, kiedy mam darmowe Palringo. No ale teraz się tak robi $$$ ;D

#195 hal9001

hal9001
  • 72 posts

Posted 22 March 2009 - 00:55

Chcesz aplikacje pohackowac? Po co?

ja tez bym chcial wiedziec jak uruchomic i nie chce nic kombinowac po prostu nie mam iPhona a chcialem sie pobawc.

#196 Kakashi_hatake

Kakashi_hatake
  • 7 posts

Posted 22 March 2009 - 11:44

Jeżeli dobrze rozumiem, nie potrzebuje wifi żeby korzystać z mgg? Czyli 9 zł jest 'jakby' kosztem przesyłu danych przez GPRS, a dodatkowych kosztów od operatora nie ponosze? Mam racje? Jeżeli tak to za miesiąc korzystania 4 zł to na prawdę śmieszne pieniądze.

#197 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 March 2009 - 11:48

Płacisz za przesyłanie danych.

---- Dodano 22-03-2009 o godzinie 11:52 ----
Chyba, że skorzystasz z GG dla danego operatora: Strona główna | Mobilne Gadu-Gadu

#198 Kakashi_hatake

Kakashi_hatake
  • 7 posts

Posted 22 March 2009 - 11:52

O ile dobrze pamiętam jeszcze w zeszłym roku jak korzystałem z mgg to koszt transferu był wliczony w koszt abonamentu za komunikator. Może by tak twórcy rozważyli takie coś w przypadku iphone, myśle że to skłoniłoby ludzi do korzystania z komunikatora.

#199 odra27

odra27
  • 549 posts
  • SkądBerlin/Szczecin

Posted 22 March 2009 - 12:02

Jeżeli dobrze rozumiem, nie potrzebuje wifi żeby korzystać z mgg? Czyli 9 zł jest 'jakby' kosztem przesyłu danych przez GPRS, a dodatkowych kosztów od operatora nie ponosze? Mam racje? Jeżeli tak to za miesiąc korzystania 4 zł to na prawdę śmieszne pieniądze.

Nie masz racji. Koszty GPRS u twojego operatora to jedno, abonament Mobilnego GG to drugie. Używając płacisz obie.

---- Dodano 22-03-2009 o godzinie 14:05 ----

O ile dobrze pamiętam jeszcze w zeszłym roku jak korzystałem z mgg to koszt transferu był wliczony w koszt abonamentu za komunikator. Może by tak twórcy rozważyli takie coś w przypadku iphone, myśle że to skłoniłoby ludzi do korzystania z komunikatora.

Wygrywać będą darmowe aplikacje, które implementują w sobie wiele różnych typów komunikatorów (Fring, Palringo, Nimbuzz). Abonament zawsze będzie odstraszał wielu potencjalnych użytkowników.

#200 adamvet

adamvet
  • 485 posts
  • SkądNorwich, UK

Posted 22 March 2009 - 12:23

Ja juz was zupelnie nie rozumiem. Kiedy wyszla pierwsza wersja Parlingo to wszyscy marudzili ze do dupy, ze cos tam nie dziala, ze opisow sie nie da ustawic itp, itd. Wszyscy chcieli natywna wersje GG. Teraz jak ja macie to znowu jest to samo. Pierwsza sprawa ze platne (dlaczego iPhonowcy mieli by byc lepsi od innych platform). Druga sprawa to jakies niedociagniecia. Wiadomo ze pierwsza wersja jaka wychodzi to zawsze jest pelna bugow. Wychodza kolejne wersje ktore sa coraz lepsze i lepsze. Podejrzewam ze niedlugo wyjdzie wersja GG ktora bedzie taka jaka byc powinna ale wciaz bedzie kwestia oplat. Ja wychodze z zalozenia ze trzeba zaplacic za prace innych ludzi i calkowicie to popieram. Juz 20 stron na ten temat jest naisane na forum i generalnie wszystkie posty sa o tym samym. Trzeba sie pogodzic ze takie rzeczy to tylko w Erze:)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users