Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3.0 software już w telefonach Polaków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

#101 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 18 marca 2009 - 23:06

Super wiadomość! iPhone staje się coraz bardziej funkcjonalny, co bardzo cieszy.

btw. Jak on dostał się do systemu plików, skoro nie ma jeszcze JB na 3.0?

Pewnie dlatego ze to BETA oficjalnie nie dostępna da większego grona użytkowników, tylko dla developerów którzy nie mają blokowanego softu by mogli sobie spokojnie programować i grzebać.
Taka moja teoria.

#102 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 18 marca 2009 - 23:16

Mają straszne paski...
Jeszcze ikona iPod'a ma niestety...

kurde faktycznie, nie zauważyłem tego
nie te lata, nie ten wzrok :rolleyes:

Super wiadomość! iPhone staje się coraz bardziej funkcjonalny, co bardzo cieszy.

przecież było o tym mowa na konferencji :)

#103 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 18 marca 2009 - 23:28

kurde faktycznie, nie zauważyłem tego
nie te lata, nie ten wzrok :rolleyes:

przecież było o tym mowa na konferencji :)

I po "premierze" jailbrake'a ;p

/Edit1
Zaryzykowałem i wrzuciłem najnowszy soft :) NIE MAM konta DEV. Zamieniłem nazwy plików restore z 3.0 na 2.2.1, wrzuciłem do folderu w którym ściąga sie soft przez iTunes. I szystko ładnie sie wgrało.
Reset fona, chwila prawdy. Działa! Uff...
Działa tez funkcja telefonu !
Odbieram smsy, telefony. Jest tylko jakiś błąd z ikonkami, bo ikonka wiadomości jest jakby "zdechła" ;/ To samo z mailem i telefonem. w górnym rogu ekranu obok poziomu baterii jest znaczek wiadomosci, ale nie pokazuje sie "na czerwono" kropka przy ikonce ;/ ale działa najważniejsze :)

I nie moge wrocic do 2.2.1. itunes pokazuje nieznany błąd... QuickPWN oznajmia mi ze ten soft jest tyko do 2.X a moj 3.0 jest niekompatybilny.

No to muszę czekać na JB ;)

#104 master007

master007
  • 92 postów

Napisano 19 marca 2009 - 00:35

No to nadchodzi rewolucja iphona podobnie jak z ipodem apple potrzebowalo czasu aby zrozumiec potrzeby urzytkowników i naprawic swoje błedy. Bez softu 3.0 iphone jest bardzo popularnym telefonem strach myslec co bedzei jak soft 3.0 bedzei dostępny przypuszczalnie liczba urzytkownikow wrośnie a apple zarobi kolejne miliony :]

#105 rafaello87

rafaello87
  • 403 postów
  • SkądBielsko - Biała

Napisano 19 marca 2009 - 00:58

Była również mowa o nowych protokołach do streamingu video....ktoś wie coś więcej??

#106 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 19 marca 2009 - 11:42

Na necie znalazłem zdjęcie kalendarza:
Dołączona grafika

U mnie kalendarz wygląda tak:
Dołączona grafika

Różnice są takie że na pierwszym zdjęciu nie widać dni od 23 do 28 poprzedniego miesiąca, a co za tym idzie mamy o jeden tydzień mniejszy kalendarz i na dole mieszczą się dwie linijki wydarzeń a nie jedna jak to jest na drugim zdjęciu. Czy to jest różnica pomiędzy 2.x a 3.x? Czy da się to jakoś ustawić by było jak na pierwszym zdjęciu?

#107 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 19 marca 2009 - 11:50

@PGC W amerykańskim kalendarzu tydzień zaczyna się od niedzieli...

#108 sprytek999

sprytek999
  • 13 postów

Napisano 19 marca 2009 - 11:51

Tak, ta lupa to spotlight - ekran przesuwa się w lewo poza główny springboard i pokazuje wyszukiwarkę podobną do tej z Maka. Moża przeszukiwać wszystko - muzykę, maile, kontakty. Zupełnie jak na Maku :)

Mam prośbę Tony, czy możesz napisać coś więcej o tej lupie? Bardzo mnie to zaciekawiło.
Mam iP 3G 2.2.1 bez JB, czy bedzie mi to działać?

#109 pekin7

pekin7
  • 195 postów

Napisano 19 marca 2009 - 11:55

A ja mam pytanie co do bluetooth i wi-fi. Podobno ma to juz byc jakos odblokowane ale czy przez bluetooth bedzie mozna wymieniac pliki z innymi telefonami i przez wi-fi tak samo z komputerami? Za duzo tych nowosci :D

#110 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów
  • SkądBobry Podchalańskie

Napisano 19 marca 2009 - 11:58

Mam prośbę Tony, czy możesz napisać coś więcej o tej lupie? Bardzo mnie to zaciekawiło.
Mam iP 3G 2.2.1 bez JB, czy bedzie mi to działać?

Czytaj wszystko to będziesz wiedział, jak nie jesteś Developerem nie możesz mieć jeszcze softu 3.0 gdzie jest ta "LUPA" czyli spotlight.... a tym bardziej nie będziesz miał tego wcześniej jak niebawisz się w grzebanie i JB w swoim telefonie, bądź cierpliwy a niebawem będziesz miał update i dostaniesz w pełni funkcjonalną wersję tego softu...

---- Dodano 19-03-2009 o godzinie 12:00 ----

A ja mam pytanie co do bluetooth i wi-fi. Podobno ma to juz byc jakos odblokowane ale czy przez bluetooth bedzie mozna wymieniac pliki z innymi telefonami i przez wi-fi tak samo z komputerami? Za duzo tych nowosci :D

o wifi nic nie mówili, tylko bluetooth, i będzie można wymieniać pliki, tylko nie jestem pewnien czy nie powiedzieli, że między iPhonami i między iP a komputerem...

#111 sprytek999

sprytek999
  • 13 postów

Napisano 19 marca 2009 - 12:03

@vjbeng Dzięki, jakoś nie zajarzyłem że ta lupa to z tego nowego softu. Sorki

#112 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 19 marca 2009 - 12:34

@PGC
W amerykańskim kalendarzu tydzień zaczyna się od niedzieli...

Rzeczywiście. Teraz wyświetla mi już jak należy. Dzięki!

#113 Teck

Teck
  • 237 postów

Napisano 19 marca 2009 - 12:41

I po "premierze" jailbrake'a ;p

/Edit1
Zaryzykowałem i wrzuciłem najnowszy soft :) NIE MAM konta DEV. Zamieniłem nazwy plików restore z 3.0 na 2.2.1, wrzuciłem do folderu w którym ściąga sie soft przez iTunes. I szystko ładnie sie wgrało.
Reset fona, chwila prawdy. Działa! Uff...
Działa tez funkcja telefonu !
Odbieram smsy, telefony. Jest tylko jakiś błąd z ikonkami, bo ikonka wiadomości jest jakby "zdechła" ;/ To samo z mailem i telefonem. w górnym rogu ekranu obok poziomu baterii jest znaczek wiadomosci, ale nie pokazuje sie "na czerwono" kropka przy ikonce ;/ ale działa najważniejsze :)

I nie moge wrocic do 2.2.1. itunes pokazuje nieznany błąd... QuickPWN oznajmia mi ze ten soft jest tyko do 2.X a moj 3.0 jest niekompatybilny.

No to muszę czekać na JB ;)

synchronizuje Ci z iTunes dobrze ?

#114 podkowa

podkowa
  • 169 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 marca 2009 - 12:43

ok a jeśli mam aktywne (płatne) konto Developerskie czy i jak mogę powrócić do 2.2.1?

#115 pante

pante
  • 129 postów

Napisano 19 marca 2009 - 12:43

witam pytanie mam takie - bylem beta testerm dwoch gier. jak moge dorwac 3.0? ;) bo widze, ze pare osob ktore testowaly juz maja 3.0... a ja kompletnie nie wiem jak sie do tej wersji dobrac. pozdrawiam

#116 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 19 marca 2009 - 12:55

poniżej mała prezentacja iPhona 3G z softem 3.0

[yt=d82N6D_kFvM]iPhone Firmware 3.0 Previewu 1/2[/yt]

[yt=cbaO-YZLQck]iPhone Firmware 3.0 Previewu 2/2[/yt]

#117 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 19 marca 2009 - 13:12

chętnych na soft 3.0 dla iPoda Toucha 1G zapraszam na priw, właśnie wysyłam na serwer.

#118 deepack

deepack
  • 242 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 marca 2009 - 13:15

Dobra mam pytanie. Do kogoś kto ma 3.0 na iPhone mianowicie czy jak włączysz sobie iPhoneBrowser to jest możliwość tak jak po JB np włożenie swojego dzwonka ?? Pozdrawiam

#119 panacy

panacy
  • 18 postów
  • SkądMokotów, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 19 marca 2009 - 13:37

powiedzcie mi jak otworzyc plik IPSW. mam juz soft 3.0 ipsw ale nie wiem jak go uruchomic, zeby sie wgral na telefon. probuje przez iTunes, ale nic nie dziala. Mam iPhone 3G orange.

#120 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 19 marca 2009 - 14:22

Dobra mam pytanie. Do kogoś kto ma 3.0 na iPhone mianowicie czy jak włączysz sobie iPhoneBrowser to jest możliwość tak jak po JB np włożenie swojego dzwonka ?? Pozdrawiam

Bez JB też można wgrać własny dzwonek

powiedzcie mi jak otworzyc plik IPSW. mam juz soft 3.0 ipsw ale nie wiem jak go uruchomic, zeby sie wgral na telefon. probuje przez iTunes, ale nic nie dziala. Mam iPhone 3G orange.

IPSW otwierasz za pomocą iTunes - Klikasz z SHIFTEM na Uaktualnij lub Odtwórz ale jeżeli nie masz wykupionego konta DEVELOPERSKIEGO od Apple to radze nie instalować bo zrobisz sobie z telefonu iPoda i będziesz musiał wgracać do 2.x

#121 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 19 marca 2009 - 14:26

Przytrzymujesz alt (OS X) lub shift (windows) i trzymająć go naciskasz restore a następnie puszczasz klawisz wybierasz plik z oprogramowaniem i ok, teraz tylko kwestia poczekania na wgranie oprogramowania.

#122 Teck

Teck
  • 237 postów

Napisano 19 marca 2009 - 14:28

Polecam lekturę:

Downgrading & unlocking iPhone OS 3.0 | THE NEW 24100.NET

#123 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 19 marca 2009 - 14:46

@panacy! -ja Ciebie ostrzegam!-nie bierz sie za 3.0-bo jedno co osiagniesz to dolaczenie do grupy frajerow blagajacych: -Pomooooooocy! Iphone mi nie dziala!

#124 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 19 marca 2009 - 14:48

Chyba czas na male podsumowanie mojej prawie 2-dniowej zabawy z betą 3.0 Na pewno na plus można zaliczyć instalację bety - z 2.2.1 przebiegła bezproblemowo i bardzo szybko. Wystarczyło około 5 minut i miałem już możliwość korzystania z nowego oprogramowania, bez żadnych przykrych niepodzianek. Soft działa w miarę OK, używam go normalnie bez problemów - w kwestii stabilności oceniam go gorzej niż pierwszy release 2.0 (nie betę), a jak na pierwszą betę jest ok - dzwonię, wysyłam SMS-y, kopiuję, wklejam, słucham muzyki, wyszukuję dane w spotlight itd. Czasem App Store się zamraża -wystarczy nacisnąć Home i spróbować jeszcze raz. Podobnie jest w Ustawieniach - wchodząc w "sieci" trzeba czekac około 10 sekund na włączenie ekranu. Czasem sam iPhone na chwilę przestaje odpowiadać - zawsze wystarczy jednak przycisnąć "Home" i wraca do normy. Duża wadą jest np problem z synchronizacją iCala i Książki Adresowej czy kontaktów Yahoo albo Google - nie idzie tego zrobić - na szczęście mam odpowiednio zrobiony backup. Da się używać bety na co dzień - trzeba tylko umieć się z nią "obchodzić". :)

#125 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 19 marca 2009 - 14:52

Zainstalowałem już, śmiga bardzo fajnie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych