Dla dobrodusznych ludzi...
Posted 14 March 2009 - 17:27

Posted 14 March 2009 - 17:30
Posted 14 March 2009 - 17:43

Uwierz mi, w większości przypadków taki człowiek nie wrzuci tej przysłowiowej złotówki nie dla tego ze go nie stać tylko dlatego ze wie jaka ciężką pracą doszedł do tego co obecnie ma.Nie mam ciotki z Ameryki ;P Rozumiem że żeby mieć te kilkanaście tysięcy zł, trzeba najpierw zakuwać i to ostro, ale to już oddzielny topic... Dobrze, jeśli nawet tak jest to nie oznacza to że taki człowiek nie pożałuje tej jednej złotówki...
ja osobiście potrafię wrzucić do kapelusza stówkę kolesiowi stojącemu na ulicy i grającemu na harmoszce czy skrzypcach (bo musiał się uczyć grac na tych instrumentach) albo takiemu co ma kartkę z napisem ,,Zbieram na piwo,, niż kobiecie stojącej na mrozie -10 z dzieckiem w wózku. Czemu ??? A no dlatego, ze jeśli taka kobieta dostaje kasę od ludzi to będzie biednego dzieciaka wystawiać na mróz dla łatwych pieniędzy - nie raz już okazywało się ze takie kobiety są rozwożone przez ,,opiekunów,, tylko po to aby żebrać i brać ludzi na litość aby sypali groszem.
Posted 14 March 2009 - 18:11

Posted 14 March 2009 - 18:21
Maćku, tu nie chodzi aby ,dopiec,, chłopakowi ale o to aby pokazać mu jakie są możliwości i wybór drogi aby zrealizować swoje marzenia.ej, dajcie już chłopakowi luuuuz:)
Jeśli interesuje się fotografika i jest w tym w miarę dobry to może przecież iść do kościoła jak będzie jakiś ślub i trzaskać zdjęcia - później pokazać je fotografowanym osobom i jeśli będą dobre to możliwe ze za 200-300PLN młoda para albo jej rodzice kupią od niego te fotki ... grosz do grosza i nawet się nie obejrzy jak uzbiera mu się spora sumka. Do tego inne pomysły na zarobienie kasy i już wymarzonego kompa ma w domu na biurku.
Posted 14 March 2009 - 18:54
Posted 14 March 2009 - 19:12

Posted 14 March 2009 - 19:54
No właśnie, dlaczego masz czekać aż ktoś inny pójdzie zarabiać w inny sposób niż zbierając truskawki czy złom a nie sam spróbować ??? Jak ktoś wpadnie na coś dochodowego to zanim Ty się za to weźmiesz to już 20 innych osób będzie to robić i nikt nie zarobi... Jeżeli ktokolwiek pójdzie zarabiać w sposob inny niz zbieranie truskawek u rolników czy zbieranie złomu - to będę wiedział o tym najprędzej...

Wcześniej na MyApple organizowałem konkurs ,,Bądź czujny,, gdzie do wygrania był MB 2,1GHz - konkurs nie wymagał żadnych umiejętności od uczestników tylko bacznego śledzenia MyApple, wykonywania prostych rzeczy i troszeczkę myślenia. Do konkursu przystąpiło ponad 1500 osób !
Do następnego konkursu w którym już coś trzeba było zrobić od siebie, uczestników nie było nawet 50 a ja na PW otrzymywałem dziesiątki wiadomości od Userow ze konkurs do d... jest bo trzeba w nim coś robić. Takie same wypowiedzi ukazały się w wątkach dotyczących tego konkursu gdzie zarzucano nam (organizatorom) chęć pozyskania taniej siły roboczej

Sory ze ci to powiem publicznie ale widząc Twoje podejście i użalanie się nad sobą jak to chcesz ale nic nie zrobisz bo ci np. aparat ukradną (na 100% w kościele ksiądz ci go wyrwie z reki albo panna młoda

Spytasz dlaczego ? Ano dlatego ze nie chce ci robić ,,niedźwiedziej przysługi,, utwierdzając Cie takim prezentem w przekonaniu, ze nie trzeba włożyć wiele wysiłku aby spełnić swoje marzenia i cele tylko wystarczy popłakać i ktoś się zlituje nad Twoim losem. Jestem przekonany, ze za chwile doszedłbyś do przekonania iż taka forma ,,zarobkowania,, jest najlepszym sposobem na uzyskiwanie coraz to nowych rzeczy.
Posted 14 March 2009 - 19:55
Posted 14 March 2009 - 20:09
Posted 14 March 2009 - 20:13

Posted 14 March 2009 - 20:38
Posted 14 March 2009 - 21:10
Posted 14 March 2009 - 21:13
Posted 14 March 2009 - 21:17
Posted 14 March 2009 - 21:22

Posted 14 March 2009 - 21:34
w dyskusji moderacyjnejTo piękny wątek... naprawdę ciekawy, kształcący, kreatywny, budujący społeczność. Zostawmy
A swoją drogą - [nick]Blade__[/nick] BARDZO mądre pomysły przedstawił.
I ciekawe, jak bardzo różnią sie pokoleniowe doświadczenia. Bo ja w wieku Bladeowym ganiałem z gracianą kosiarką po sąsiadach kosząc trawę, potem ganiałem z pudłami na kółkach po makulaturę, pracowałem w fabryce parasoli, robiłem na zmywaku, nosiłem brudną bieliznę w hotelach i czyściłem kible.
Dlaczego Ty nie możesz ? Aaaaa, bo to, bo tamto... Dlatego nie będziesz miał tego co chcesz, tylko to co ci inni z łachy odpalą.
Jest to BARDZO istotny temat dotyczący samej istoty istnienia społeczności makowej w Polsce. I dotyczy to również profilu serwisu myapple.pl.
Posted 14 March 2009 - 21:42

Posted 14 March 2009 - 21:43
Posted 14 March 2009 - 21:48
Teraz moja prośba. Jeżeli ktoś z was miałby niepotrzebny komputer Apple , to chętnie go przygarnę , nie ma znaczenia jaki ,byle działał na nim leopard. Ewentualne koszty przesyłki, mogę pokryć ,bo moje malutkie oszczędności mogą to znieść. Dlaczego błagam ? Bo jest to jedyna możliwa droga otrzymania wymarzonego komputera. Na co mi on ? Do wielu rzeczy przydałaby się taka maszyna, z racji na to ,że jestem uczniem potrzebuję komputera do celów naukowych i pobierania wiedzy, wyświetlania prezentacji w szkole , obróbki zdjęć , tworzenia grafiki i surfowania po Internecie. Komputer z AirPortem pozwoliłby na korzystanie z „rodzinnego” wi-fi. Gwarantuję ,że ofiara się nie zmarnuje i zostanie wykorzystana w sposób szczytny.
Znając Internet, pewnie ten post wyląduje w śmietniku, ale proszę o uszanowanie go i nie kasowanie , bo jednak troche sobie popisałem (nie marzę o przyklejeniu ,bo wiem , że się to nie stanie).
Czyli jeżeli Leo jakoś jeszcze pójdzie na PowerBook'u czy czymś tam innym a to stoi na Allegro po 1500 to Ty prosisz, żeby Ci ktoś podarował 1,5 kafla bo jesteś "dobrym uczniem" i będziesz "się rozwijać". Kolego, koło ch*** mi to lata, że się nie możesz dogadać z rodzicami, ciesz się że Ci dają żreć a nie narzekasz. Jakbym miał wywalić 1500 papierów to wolę je dać na schronisko dla zwierząt albo dom dziecka a nie rozpuszczonego bachora. Ja w Twoim wieku pracowałem i rozwiesziałem plakaty za marne grosze a nie robiłem z siebie pośmiewisko i żebrałem od obcych ludzi na pierdoły. Wstyd.
Posted 14 March 2009 - 22:16

... jak widać czosnek112 najwyraźniej ma zadatki aby pójść w ślady tego naszego rodaka z tym tylko ze nie chodzi mu o papieroska ...
czosnek - stare przysłowie pszczół mówi: ,,Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość trzyma,, - rób tak dalej a w wieku 30lat będziesz jeszcze na garnuszku rodziców siedział, a wszystkimi niepowodzeniami życiowymi będziesz obarczał znajomych, nauczycieli co cie w szkole złe uczyli, kiepskim szefem w pracy, tym ze miałeś pod górkę do szkoły, złą polityką socjalną kraju w którym mieszkasz, itd.
Posted 14 March 2009 - 22:54
Posted 14 March 2009 - 23:11

Posted 15 March 2009 - 00:53

Posted 15 March 2009 - 01:10
Możliwe, ale akurat ten watek będzie przykładem dla innych w tym temacie - będą mieli materiał poglądowy jak podchodzą forumowicze do takich tematów.Albo koleś (czosnek) to Troll i po prostu sobie dobre jaja robi z forum
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users