Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oficjalny komunikator Tlen na Mac OS X

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
518 odpowiedzi w tym temacie

#301 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2009 - 12:08

@serotonium, ustawienia Tlena siedza w ~/Library/Tlen.pl @martiso, masz swiadomosc, ze nie zawsze polaczenie p2p da sie nawiazac, jest mnostwo czynnikow, od ktorych to zalezy. Najwyrazniej zarowno ty i druga osoba, do ktorej wysylasz jest za jakims mocno restrykcyjnym natem

#302 serotonium

serotonium
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2009 - 13:06

naresh... nie wiem, wywaliłem, uruchomiłem ponownie system i dalej to samo.

#303 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2009 - 13:14

jesli miales wlaczony tlen jak usuwales ten katalog, to wiekszosc ustawien zapisuje sie ponownie na dysku, tak wiec odtworzyles prawie caly katalog ustawien. Wylacz Tlen, usun katalog ~/Library/Tlen.pl mozesz tez usunac katalog ~/Library/Caches/Tlen.pl nic więcej nigdzie nie trzymamy

#304 martiso

martiso
  • 185 postów

Napisano 09 października 2009 - 14:13

neresh - używam tlenu praktycznie odkąd się pojawil i kiedyś wysyłanie plików odbywało sioę tak jak np,. teraz w skype błyskawicznie a nowe funkcjonalności sprawiły że wysyłanie głupiego zdjęcia czy pliku jest niemożliwe. Testy robiłem z dwoma kolegami porty sa przekierowane + Vista i neostrada. P.s. mam świadomośc że nie udaje się nawiązac połączenia P2P zawsze ale czasami się jednak udaje a w tym przypadku niestety za każdym razem jest fake

#305 maciprel

maciprel
  • 44 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 października 2009 - 18:25

Hehe, u mnie działał, któregoś dnia wyłączyłem i jak włączyłem to mi usunął kontakty, teraz nie mogę kliknąć żadnej opcji, nie reaguje, czyli nie mogę też zaimportować kontaktów z pliku/serwera.

#306 sebek0222

sebek0222
  • 15 postów

Napisano 14 października 2009 - 18:27

czy w wersji 7.0.1.44 mozna jakos wylaczyc takie zjawisko : klikam na danej osobie dwa razy,i zamiast okno pojawic sie powiedzmy "nad pulpitem"(tradycyjnie jak w poprzednich wersjach, czy tez w innych komunukatrach) to ono najpierw sie minimalizuje do dock'a a dopiero potem pokazuje sie "nad pulpitem"

#307 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 października 2009 - 18:38

Wersja: 7.0.1.46 z dnia 14.10.2009 Drobna poprawka w protokole XMPP Poprawki w parsowaniu wiadomości Poprawki menu zmiany prezencji w belce systemowej Poprawiony błąd powodujący wielokrotne wyświetlanie komunikatu o błędnym haśle Poprawki zachowania okna rozmowy

#308 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 października 2009 - 16:27

Wersja 7.0.1.49

List zmian:
Poprawione zamykanie programu
Poprawione wykrywanie kamer
Poprawiony autostart
Poprawione ustawianie opisu
Poprawiona obsługa proxy
Poprawki interfejsu

Szczegółowa lista zmian:
=]bugi.tlen.pl : wszystkie: Lista zgłoszeń

#309 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 21:59

panowie, nie moge znalezc funkcji importu kontaktow z serwera gg, czy ktos moze nakierowac mnie gdzie ona sie znajduje?

#310 DIEDRA

DIEDRA
  • 43 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 18:58

Czy mogłabym prosić o link do ostatniej z wersji Tlenu, która jako tako działała pod Snow Leo? Naresh, czy wersji kompatybilnej ze SL można spodziewać się jeszcze w tym roku?

#311 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2009 - 19:00

osobiscie uzywam wersji 7.0.1.49 na SL

#312 DIEDRA

DIEDRA
  • 43 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 19:10

Ooo... w takim razie zaraz będę testować. EDIT: Bezproblemowo. Podziękowała.

#313 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 01 grudnia 2009 - 01:19

Ktoś wie dlaczego przy rejestracji wyskakuje mi błąd połączenia? Moje połączenie z netem,chodzi poprawnie. A tlen przy koncówce rejestracji gdzie wypelnia sie dane itp nakazuje mi wypelnic pola przy których jest czerwony komunikat(nie pojawil sie przy zadnym polu) i jest napisane ze bład połaczenia ;/

#314 metanski

metanski
  • 42 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 01 grudnia 2009 - 02:59

jaką masz wersje? najnowszy update 5.2 stwarza bardzo duże problemy pod windowsewm, podobno pod osx jest luz ale może nie do końca?

#315 MMAniak

MMAniak
  • 344 postów
  • Skądz domu

Napisano 01 grudnia 2009 - 12:14

jaką masz wersje? najnowszy update 5.2 stwarza bardzo duże problemy pod windowsewm, podobno pod osx jest luz ale może nie do końca?

najnowszą wersje, pobraną świeżo ze strony. i mam osx

#316 klakier

klakier

The Man That Walks Alone

• 1 327 postów
  • SkądPiła, Poland

Napisano 17 grudnia 2009 - 12:10

dźwięków nadal brak :P

#317 BladeRunner

BladeRunner
  • 73 postów
  • Skądanother place, another time ;)

Napisano 26 grudnia 2009 - 00:51

Używam komunikatora tlen na mac'a, i ok. 2 tyg. temu stracił dźwięki, potem nie pojawiał się mój awatar, a teraz program wysypał się zupełnie. Białe okno, znikła lista, nic nie działa. Gwoli ścisłości, używałem dwóch kont- jednego na tlen, drugiego na GG.

---- Dodano 26-12-2009 o godzinie 03:21 ----
Odinstalowałem tlen, i zaistalowałem ponownie. Przez chwilę nawet działał- do pojawienia się najnowszej aktualizacji, która ... "zamroziła" go tak, jak przy poprzedniej usterce :???: - czyli białe okno, zero listy, brak dźwięków, tylko archiwum ocalało. Aktualizacja wywróciła mi komunikator (?)- co na to załoga tlenu? :)

#318 cds

cds
  • 37 postów

Napisano 08 stycznia 2010 - 15:58

witam, mam pare pytan i watpliwosci po pierwszym uruchomieniu tlena: 1. jak mozna wylaczyc wyskakujace wiadomosci w prawym gornym rogu ekranu na czarnym tle, czy w ogole mozna je wylaczyc ? 2. Dlaczego, jak mam ustawiony opis i zmienie status, to opis sie kasuje?? czy da sie zrobic, aby byl opis na wszystkich statusach ? 3. Czy da sie zrobic, aby wiadomosci byly inaczej sygnalizowane w programie, gdy nie ma mnie przy kompie niz ta mala ikonka prawie niewidoczna ?? :) 4. Dlaczego jak mam okno rozmowy z kontaktem jakims chce dac tekst np : czesc co slychac ? po wcisnieciu shift + enter nie przechodzi kursor na dol tylko wysyla wiadomosc czasem takie cos sie przydaje a tutaj tego nie ma 5. jak zrobic aby pisowania byla sprawdzana tak jak w adium i innych programach ?

#319 Szefu_eNHa

Szefu_eNHa
  • 119 postów
  • SkądKraków (PL)/ Haifa (IL)

Napisano 13 stycznia 2010 - 09:23

co do pytania nr5 to poszukaj jakiś wtyczek na pewno już ktoś to zrobił sam używam teraz Tlena na Snow Leopardzie ale sprawdzanie pisowni nie jest mi jakoś szczególnie przydatne

#320 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 stycznia 2010 - 16:17

w zestawie z Tlenem jest wtyczka Spell checker. Możliwe, że jest wyłączona. Wejdź w ustawienia aplikacji, zakładka wtyczki

#321 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 16:55

ja mam parę pytań: w jaki sposób usunąć ramkę*z szarą podobizną człowieczka przy każdej wypowiedzi napisanej w rozmowie, mowa o tym:

Dołączona grafika

oraz:

kiedy ktoś napisze do mnie, to podskakuje ikonka w docku: jak zamiast kliknąć na nią, kliknę od razu na okno rozmowy, ikonka dalej podskakuje. ktoś wie, gdzie ją unieszkodliwić?

o i jeszcze jedno: dlaczego jak zmieniam wielkość domyślnej czcionki na 10, to zmienia się ona wszędzie w programie tylko nie w oknie rozmowy?

#322 DiiL

DiiL
  • 332 postów

Napisano 18 lutego 2010 - 21:22

Tlen jest 100 razy lepszy niż Adium.

#323 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 lutego 2010 - 22:31

Panowie, ostatnio korzystałem z Tlena pod Mac OS X jakiś rok temu... Napisze ktoś czy od tamtego czasu zyskał na stabilności? twec

#324 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 01 marca 2010 - 09:32

witam, mam problem z dzwiekiem przychodzacej wiadomosci. Jak dostane to ikonka tylko podskakuje bez zadnego dzwieku i skad mam niby wiedziec czy mam wiadomosc jak odejde od kompa?;P Mam ustawione na dzwiek przychodzacej wiadomosci jednak jak chce zeby mi odegralo ten dzwiek to gluch cisza ;/ wertowelam juz to forum i jednoznacznej odpowiedzi nie znalazlem, tzn- jednym dziala a jednym nie ;?/ prosze o odpowiedz jesli ktos wie jak to ustawic. A tlena mam najnowszego a komp to macbook pro 13.3

#325 martiso

martiso
  • 185 postów

Napisano 01 marca 2010 - 10:26

jest duża poprawa - nie jest jeszcze super ale już można go naprawdę używac

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Bing (1)