Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Soft 3.0 - 17 marzec 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#101 skc

skc
  • 925 postów

Napisano 13 marca 2009 - 17:13

Wogóle coś tutaj mi nie pasuje... Pamiętacie kiedy pojawiły sie pierwsze wieści o "rewolucyjnym" sofcie 2.0? Oficjalnie znaliśmy date jego premiery na kilkanascie tygodni przed... (tak samo kilkanascie tygodni przed premiera w sieci byly wersje beta softu 2.0) A o premierze kolejnego "rewolucyjnego softu 3.0" dowiadujemy sie na kilka dni przed premiera i wciaż nie wiemy nic co w nim bedzie a co nie? Troche dziwne...

#102 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 17:32

btw...nie chce tworzyc nowego watku... tez tak czasami macie ze iphone nie chce okreslic swojej pozycji w mapach? a po wylaczeniu/wlaczeniu juz wszystko dziala?... moj tak ma od nowosci ...od sofu 2.0...

#103 Troskliwy

Troskliwy
  • 26 postów

Napisano 13 marca 2009 - 17:50

Normalne.

#104 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 17:55

po 1...dzieki za odpowiedz rozumiem ze ty tez tak masz po 2...to wcale nie jest normalne ze przez tyle updatow ogryzek nic z tym nie zrobil...

#105 sebastian22

sebastian22
  • 192 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 13 marca 2009 - 18:04

A z drugiej strony - jak to będzie z pobieraniem tego "cuda" ? Bedzie za darmo czy trzeba będzie płacić? Co zrobić jak nie będzie darmowy a ja np. nie posiadam karty płatniczej akceptowanej przez iTunes (iPKO karta bankomatowa Visa Electron)? Jak to było przy przejściu z 1.x na 2.0 u posiadaczy iPhone'ów 1szej generacji?

#106 Camel

Camel
  • 26 postów

Napisano 13 marca 2009 - 18:05

A ja bym chciał aby w 3.0 iPhone mógł być modemem dla McBook'a i skończy się temat modemów (ładnie by to wyglądało). Reszta z tych rzeczy, o których mowa na tych 11 stronach mi nie jest potrzebna :)

#107 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 18:24

platne updaty?;DD...nie no co ty... nawet gdyby byly...(wymysl z ipod touchem) to wtedy sie do tego podchodzi po polsku... nie placac z flaga w rece na ktorej jest napisane "to mi sie nalezy...walcie sie" ;]

#108 Fiod

Fiod
  • 290 postów

Napisano 13 marca 2009 - 18:42

Czytając posty aż się przeraziłem. Nie wiem czy to wina kryzysu :) czy czegokolwiek innego, ale skąd u was taki pesymizm?! Wiele osób pisze, że chce sprzedać iPhone'a. Większość już narzeka na niezaprezentowany jeszcze nowy soft... Ludzie, co się dzieje z typowym dla Apple optymizmem!

No CIACH chłopie, większość tutaj ma zkrakowane iphony pocudowane z softem, CIACH się bo nie mogą liczydła z niego zrobić, grzebią, grzebią, ściągają z torrentów instalują, coś im nie działa i już era g1 lepszy, już nokia lepsza, typowe polaczkowe podejście. Ściągam szopę z torrenta i CIACH że nie działa mi export, bo nie wierze że jeden z drugim jest takim idiotą że kupił iphona dlatego że mmsów nie może wysyłać...
Iphone to nie gniot pokroju htc czy g1, to inna bajka, kto nie dorósł do niego siedzi nadal w plastikowych przyciskach, ale żeby nie widzieć że technologia jest 5 lat do przodu przed każdym telefonem na świecie, to ślepą kurą trzeba być.
No jak można porównać np. g1 do iphone? tam nawet soft do video trzeba ściągać i podstawowa sprawa, nie ma multitouch a to jest sercem ip.
to tak offtop

#109 Bloody_Ice

Bloody_Ice
  • 189 postów

Napisano 13 marca 2009 - 19:01

No CIACH chłopie, większość tutaj ma zkrakowane iphony pocudowane z softem, CIACH się bo nie mogą liczydła z niego zrobić, grzebią, grzebią, ściągają z torrentów instalują, coś im nie działa i już era g1 lepszy, już nokia lepsza, typowe polaczkowe podejście. Ściągam szopę z torrenta i CIACH że nie działa mi export, bo nie wierze że jeden z drugim jest takim idiotą że kupił iphona dlatego że mmsów nie może wysyłać...
Iphone to nie gniot pokroju htc czy g1, to inna bajka, kto nie dorósł do niego siedzi nadal w plastikowych przyciskach, ale żeby nie widzieć że technologia jest 5 lat do przodu przed każdym telefonem na świecie, to ślepą kurą trzeba być.
No jak można porównać np. g1 do iphone? tam nawet soft do video trzeba ściągać i podstawowa sprawa, nie ma multitouch a to jest sercem ip.
to tak offtop

może tak bez przekleństw

a co do 3.0
wydaję mi się że wraz z premierą 3.0 wyjdzie appstore premium (czy jakoś tam)

#110 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 20:06

nie wiem dokladnie o co ci chodzi...z tymi torrentami ale powiem ci ze cracked ipa dzialaja tak samo jak orginalne z jednym minusem...nie ma updatow... chcesz nowe wersje to musisz sobie szukac sam... "Iphone to nie gniot pokroju htc czy g1" hmm wez sie ogarnij...ja bym androida gniotem nie nazywal...zobaczymy jeszcze w jakich telefonach bedzie

#111 Szkudi

Szkudi
  • 41 postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:21

Jeżeli nowy soft będzie tylko przeznaczony dla iPhone 4G i iPod Touch 3G to ja już całkiem się odwrócę od Apple.

skad ten pomysł to ja nie wiem, mam iP 2G a lece cały czas na najnowszym oprogramowaniu (podarowałem sobie tylko 2.2.1 bo za duzo zachodu przy takich małych zmianach) i wszystko jest ok, więc watpie zeby Apple bylo na tyle "niemiłe" żeby wypuszczać nowy soft we wtorek a iPhona 4G/nano/ nie wiadomo co dopiero za jakis czas, najnormalniej nie ma to sensu. BT na bank nie bedzie, tak jak pewnie MMS, mogliby wrzucic aplikacje w tle czy flasha (choc i to jest mało prawdopodobne, jak pamiętam Apple się o to kłóciło z Adobe i do porozumienia nie doszli) na GPS chyba raczej tez nie ma co liczyc a reszta taka jak copy&paste, landscapeSMS czy kamera sa w cydii takze mozna sie obejsc ;)

#112 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 13 marca 2009 - 21:15

Hm, jesli będzie tak jak pisał kolega z któregoś tam postu wstecz... ze może nowy OS będzie napisany od podstaw i nie będzie miał nic wspólnego z poprzednim, prawie nic. To na JB możemy sobie poczekać a poczekać... Ja mam cichą nadzieje na normalne MMS'y, landscape sms bez dodatkowych programów i kamerke bez programów z cydii... Reszta mi wisi i powiewa ;p

#113 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 21:31

Hm, jesli będzie tak jak pisał kolega z któregoś tam postu wstecz... ze może nowy OS będzie napisany od podstaw i nie będzie miał nic wspólnego z poprzednim, prawie nic.

hahaha...ta...iphone sie sprzedaje?
tak...
wiec komu by sie chcialo pitolic...ogryzek to korporacja nie pck....

#114 pef

pef
  • 109 postów

Napisano 13 marca 2009 - 21:36

Nowy soft napewno bedzie zrobiony dla nowego iPhone'a 3G (bo niby dlaczego 4G jak w japonii dopiero testuja ta technologie komunikacji?) ale z mozliwoscia instalacji na 2G i obecnym 3G. Bedzio posiadal setki nowych funkcji, beda one nieaktywne ale wyswietlane. W ten sposob uzytkownicy pomysla "ale super musi byc ten nowy iPhone" albo "ale moj 3G jest uposledzony, musze miec nowego" i tak sie przesiadziemy na nowa zabawke. BT jakiego chcecie nie bedzie, bo kto normalny wymienia sie jakimikolwiek multimediami z tak zalosna predkoscia. MMS tez nie bedzie bo jak kazdy ma maila przy sobie to zawsze odbierze i to szybciej. Nie mowiac o mozliwosci pozniejszego przegladniecia na komputerze. Ja osobiscie po nowym iP spodziewam sie obslugi sieci 802.11n bo mi nie wykrywa sieci w mieszkaniu i musze na wolniejszym 3G siedziec.

#115 Grekki

Grekki
  • 262 postów

Napisano 13 marca 2009 - 21:39

juz przelecialem te ponad 10 stron tych samych postow.Omg ludzie ogarnijcie sie piszecie tylko jakies farmazony to co bedzie mial to bedzie mial poczekac wystarczy apple powie co bedzie nowego a nie wypisujecie moze miec T_T oceniacie tez a nie ma tego softu jescze.Jeszcze tak placzecie z tego softu 2.0 to po co wogole iP braliscie? iP to nie komputer wiec nie placzcie ze wam scina nie ma dwordzeniowki,4gb ramu i GF9600GT.Jest to telefon.Nawet jesli apple wypusci softa pod iP 4G to zostane przy moim 3G.Mimo tych wszystkich scinek,lagow etc etc kocham go ;d to tyle ode mnie. P.S Sry za bledy ortograficzne.

#116 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 13 marca 2009 - 21:44

Hm, jesli będzie tak jak pisał kolega z któregoś tam postu wstecz... ze może nowy OS będzie napisany od podstaw i nie będzie miał nic wspólnego z poprzednim, prawie nic.

I nagle wszystkie aplikacje z Appstore przestałby działać? Zastanówcie się zanim napiszecie coś tak głupiego.

BT jakiego chcecie nie bedzie, bo kto normalny wymienia sie jakimikolwiek multimediami z tak zalosna predkoscia.

Który normalny telefon nie posiada opcji wymieniania się plikami przez Bluetooth? Od niedawna na szczęście już można to robić na iPhonie (a o dziwo, najbardziej się cieszą Ci, którym wcześniej ta funkcja nie była potrzebna, bo "jest be i skorzystałem z tego n razy w życiu")

MMS tez nie bedzie bo jak kazdy ma maila przy sobie to zawsze odbierze i to szybciej. Nie mowiac o mozliwosci pozniejszego przegladniecia na komputerze.

1. Większość ma MMSy przy sobie, maila ustawionego w telefonie mają tylko nieliczni.
2. Kto ci broni przeglądać MMSa na komputerze?

#117 pef

pef
  • 109 postów

Napisano 13 marca 2009 - 21:59

Który normalny telefon nie posiada opcji wymieniania się plikami przez Bluetooth?

To ze jest cos popularne nie oznacza ze nie jest uposledzone w samych zalozeniach.

Dobry to on jest do zestawow sluchawkowych.

1. Większość ma MMSy przy sobie, maila ustawionego w telefonie mają tylko nieliczni.
2. Kto ci broni przeglądać MMSa na komputerze?

1. To niech ustawia. Szczegolnie biorac pod uwage ze na kazdym komputerze z internetem otworzysz swoja poczte a otwieranie MMS to inna zabawa.

2.Po co sobie komplikowac zycie jak mozna uzywac tylko maila do tego? Otworzysz wszedzie, bez zadnego softwareu czy kabli, wystarczy komputer z netem i przegladarka.

#118 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 13 marca 2009 - 22:10

To ze jest cos popularne nie oznacza ze nie jest uposledzone w samych zalozeniach.

A w czym jest upośledzone? A powszechność tego standardu jest tu nie wątpliwym plusem.

1. To niech ustawia. Szczegolnie biorac pod uwage ze na kazdym komputerze z internetem otworzysz swoja poczte a otwieranie MMS to inna zabawa.

Odbieranie MMSa przez GSM/3G nie kosztuje mnie nic. Odbieranie maili już tak i to sporo (fetch co 15 minut i jazda). Zresztą MMS w niczym nie ogranicza dalsze użytkowane maila. Tylko rozszerza funkcjonalność.

2.Po co sobie komplikowac zycie jak mozna uzywac tylko maila do tego? Otworzysz wszedzie, bez zadnego softwareu czy kabli, wystarczy komputer z netem i przegladarka.

No komplikacja - jak widać podłączenie kabla lub wysłanie bluetoothem pliku na komputer niektórych przerasta.

#119 pef

pef
  • 109 postów

Napisano 13 marca 2009 - 22:18

A w czym jest upośledzone? A powszechność tego standardu jest tu nie wątpliwym plusem.
Odbieranie MMSa przez GSM/3G nie kosztuje mnie nic. Odbieranie maili już tak i to sporo (fetch co 15 minut i jazda). Zresztą MMS w niczym nie ogranicza dalsze użytkowane maila. Tylko rozszerza funkcjonalność.
No komplikacja - jak widać podłączenie kabla lub wysłanie bluetoothem pliku na komputer niektórych przerasta.

Jest uposledzone do rzalosnej predkosci przy przesylaniu plikow. Apple wykorzystalo najlepsza ceche bluetooth ktora jest obsluga zestawow sluchawkowych.

Mowimy o iPhone. Ktory normalnie jest sprzedawany z planem internetowym 3G.
Ten telefon jest stwrzony do tego by funkcjonowac z stalym dostepem do neta wiec nie mow ze cos kosztuje.

Robie zdjecie wysylam mailem. Ktos otwiera czy jak jest w pracy, w domu czy gdziekolwiek.

Taaaak, podlaczenie kabla to zadna komplikacja. Jeszcze wezme 15 przejsciowek do torby jakby koledzy chcieli cos pokazac..

#120 g_mdj

g_mdj
  • 75 postów

Napisano 13 marca 2009 - 22:36

z doswiadczenia wiem, ze z tymi nowymi softami nie ma co sie tak napalac. mialem kiedys psp i tez wychodzily soofty, ktore za bardzo nic nie wnosily, wiec nie liczcie na jakas super rewolucje po 3.0

#121 imbackingame

imbackingame
  • 640 postów

Napisano 13 marca 2009 - 22:39

?! roznica miedzy 1.1x a 2.x jest wedlug ciebie mala?

#122 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:08

Który normalny telefon nie posiada opcji wymieniania się plikami przez Bluetooth? Od niedawna na szczęście już można to robić na iPhonie (a o dziwo, najbardziej się cieszą Ci, którym wcześniej ta funkcja nie była potrzebna, bo "jest be i skorzystałem z tego n razy w życiu")

Szczerze mówiąc ja BT w fonie używałem tylko ze słuchawką, do ściągania fotek ze starego Eryka (bo oczywiście w pudełku próżno było szukać kabelka USB...) oraz - dzięki BluePhone Elite - do wysyłania przez fona SMSów pisanych na kompie (bo kur***y dostawałem jak musiałem stukać w te małe klawisze i to po kilka razy w jeden by wybrać literkę :> a słownik T9 to już*w ogóle się nie sprawdzał). Na szczęście wraz z iPhonem ten problem zniknął :)

Co do iBluetooth to mam pytanie: czy działa toto tylko między dwoma iP po JB czy można wymieniać*pliki z każdym innym aparatem z BT?

Zdziwiłbyś się :D Znam osoby co to nie mają nawet załączonej usługi odbierania SMSów z neta, że o skonfigurowanym MMSie nie wspomnę... Poza tym, jeśli ktoś chce byś*w kontakcie to niestety musi wykazać się odrobiną zaangażowania i ustawić maila w fonie, nie jest to żadna wiedza tajemna, a "blondynom" pomoże na pewno konsultant w salonie operatora ;)

Wymiana plików na pewno nie była w założeniach standardu BT priorytetem... Może wolałbyś synchronizować iP po BT? Bo ja nie, dziękuję - postoję ;)

Odbieranie MMSa przez GSM/3G nie kosztuje mnie nic. Odbieranie maili już tak i to sporo (fetch co 15 minut i jazda).

Ja sprawdzam ręcznie pocztę wtedy kiedy mam czas albo spodziewam się wiadomości, więc sam mail nie nabija mi kosztów.

Zresztą MMS w niczym nie ogranicza dalsze użytkowane maila. Tylko rozszerza funkcjonalność.

W czym rozszerza tą funkcjonalność? Poza faktem, że działa na większości telefonów (z kolorowymi wyświetlaczami) oraz tym, że użytkownik ma informację o wiadomości od razu po odebraniu, żadnych zalet tego rozwiązania w stosunku do maila nie widzę...

#123 cmman

cmman
  • 15 postów

Napisano 14 marca 2009 - 01:23

mi jedynie brakuje - FLASH PLAYERA w iphonku, ogolnie jest ok.

#124 Grekki

Grekki
  • 262 postów

Napisano 14 marca 2009 - 10:53

z doswiadczenia wiem, ze z tymi nowymi softami nie ma co sie tak napalac. mialem kiedys psp i tez wychodzily soofty, ktore za bardzo nic nie wnosily, wiec nie liczcie na jakas super rewolucje po 3.0

Tez mam psp 1000 Fat nic nie wnosil? wnosil PS Store i inne...a Sony i Apple to 2 rozne firmy wiec nie gadaj tak

#125 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 14 marca 2009 - 12:00

[OFFTOPIC] Czuć że idzie wiosna, zapomniane trolle powracają. [/OFFTOPIC]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych