Soft 3.0 - 17 marzec 2009
Napisano 13 marca 2009 - 17:13
Napisano 13 marca 2009 - 17:32
Napisano 13 marca 2009 - 17:50
Napisano 13 marca 2009 - 17:55
Napisano 13 marca 2009 - 18:04
Napisano 13 marca 2009 - 18:05

Napisano 13 marca 2009 - 18:24
Napisano 13 marca 2009 - 18:42
No CIACH chłopie, większość tutaj ma zkrakowane iphony pocudowane z softem, CIACH się bo nie mogą liczydła z niego zrobić, grzebią, grzebią, ściągają z torrentów instalują, coś im nie działa i już era g1 lepszy, już nokia lepsza, typowe polaczkowe podejście. Ściągam szopę z torrenta i CIACH że nie działa mi export, bo nie wierze że jeden z drugim jest takim idiotą że kupił iphona dlatego że mmsów nie może wysyłać...Czytając posty aż się przeraziłem. Nie wiem czy to wina kryzysu
czy czegokolwiek innego, ale skąd u was taki pesymizm?! Wiele osób pisze, że chce sprzedać iPhone'a. Większość już narzeka na niezaprezentowany jeszcze nowy soft... Ludzie, co się dzieje z typowym dla Apple optymizmem!
Iphone to nie gniot pokroju htc czy g1, to inna bajka, kto nie dorósł do niego siedzi nadal w plastikowych przyciskach, ale żeby nie widzieć że technologia jest 5 lat do przodu przed każdym telefonem na świecie, to ślepą kurą trzeba być.
No jak można porównać np. g1 do iphone? tam nawet soft do video trzeba ściągać i podstawowa sprawa, nie ma multitouch a to jest sercem ip.
to tak offtop
Napisano 13 marca 2009 - 19:01
No CIACH chłopie, większość tutaj ma zkrakowane iphony pocudowane z softem, CIACH się bo nie mogą liczydła z niego zrobić, grzebią, grzebią, ściągają z torrentów instalują, coś im nie działa i już era g1 lepszy, już nokia lepsza, typowe polaczkowe podejście. Ściągam szopę z torrenta i CIACH że nie działa mi export, bo nie wierze że jeden z drugim jest takim idiotą że kupił iphona dlatego że mmsów nie może wysyłać...
Iphone to nie gniot pokroju htc czy g1, to inna bajka, kto nie dorósł do niego siedzi nadal w plastikowych przyciskach, ale żeby nie widzieć że technologia jest 5 lat do przodu przed każdym telefonem na świecie, to ślepą kurą trzeba być.
No jak można porównać np. g1 do iphone? tam nawet soft do video trzeba ściągać i podstawowa sprawa, nie ma multitouch a to jest sercem ip.
to tak offtop
może tak bez przekleństw
a co do 3.0
wydaję mi się że wraz z premierą 3.0 wyjdzie appstore premium (czy jakoś tam)
Napisano 13 marca 2009 - 20:06
Napisano 13 marca 2009 - 20:21
Jeżeli nowy soft będzie tylko przeznaczony dla iPhone 4G i iPod Touch 3G to ja już całkiem się odwrócę od Apple.
skad ten pomysł to ja nie wiem, mam iP 2G a lece cały czas na najnowszym oprogramowaniu (podarowałem sobie tylko 2.2.1 bo za duzo zachodu przy takich małych zmianach) i wszystko jest ok, więc watpie zeby Apple bylo na tyle "niemiłe" żeby wypuszczać nowy soft we wtorek a iPhona 4G/nano/ nie wiadomo co dopiero za jakis czas, najnormalniej nie ma to sensu. BT na bank nie bedzie, tak jak pewnie MMS, mogliby wrzucic aplikacje w tle czy flasha (choc i to jest mało prawdopodobne, jak pamiętam Apple się o to kłóciło z Adobe i do porozumienia nie doszli) na GPS chyba raczej tez nie ma co liczyc a reszta taka jak copy&paste, landscapeSMS czy kamera sa w cydii takze mozna sie obejsc

Napisano 13 marca 2009 - 21:15
Napisano 13 marca 2009 - 21:31
Hm, jesli będzie tak jak pisał kolega z któregoś tam postu wstecz... ze może nowy OS będzie napisany od podstaw i nie będzie miał nic wspólnego z poprzednim, prawie nic.
hahaha...ta...iphone sie sprzedaje?
tak...
wiec komu by sie chcialo pitolic...ogryzek to korporacja nie pck....
Napisano 13 marca 2009 - 21:36
Napisano 13 marca 2009 - 21:39
Napisano 13 marca 2009 - 21:44
I nagle wszystkie aplikacje z Appstore przestałby działać? Zastanówcie się zanim napiszecie coś tak głupiego.Hm, jesli będzie tak jak pisał kolega z któregoś tam postu wstecz... ze może nowy OS będzie napisany od podstaw i nie będzie miał nic wspólnego z poprzednim, prawie nic.
Który normalny telefon nie posiada opcji wymieniania się plikami przez Bluetooth? Od niedawna na szczęście już można to robić na iPhonie (a o dziwo, najbardziej się cieszą Ci, którym wcześniej ta funkcja nie była potrzebna, bo "jest be i skorzystałem z tego n razy w życiu")BT jakiego chcecie nie bedzie, bo kto normalny wymienia sie jakimikolwiek multimediami z tak zalosna predkoscia.
1. Większość ma MMSy przy sobie, maila ustawionego w telefonie mają tylko nieliczni.MMS tez nie bedzie bo jak kazdy ma maila przy sobie to zawsze odbierze i to szybciej. Nie mowiac o mozliwosci pozniejszego przegladniecia na komputerze.
2. Kto ci broni przeglądać MMSa na komputerze?
Napisano 13 marca 2009 - 21:59
Który normalny telefon nie posiada opcji wymieniania się plikami przez Bluetooth?
To ze jest cos popularne nie oznacza ze nie jest uposledzone w samych zalozeniach.
Dobry to on jest do zestawow sluchawkowych.
1. Większość ma MMSy przy sobie, maila ustawionego w telefonie mają tylko nieliczni.
2. Kto ci broni przeglądać MMSa na komputerze?
1. To niech ustawia. Szczegolnie biorac pod uwage ze na kazdym komputerze z internetem otworzysz swoja poczte a otwieranie MMS to inna zabawa.
2.Po co sobie komplikowac zycie jak mozna uzywac tylko maila do tego? Otworzysz wszedzie, bez zadnego softwareu czy kabli, wystarczy komputer z netem i przegladarka.
Napisano 13 marca 2009 - 22:10
A w czym jest upośledzone? A powszechność tego standardu jest tu nie wątpliwym plusem.To ze jest cos popularne nie oznacza ze nie jest uposledzone w samych zalozeniach.
Odbieranie MMSa przez GSM/3G nie kosztuje mnie nic. Odbieranie maili już tak i to sporo (fetch co 15 minut i jazda). Zresztą MMS w niczym nie ogranicza dalsze użytkowane maila. Tylko rozszerza funkcjonalność.1. To niech ustawia. Szczegolnie biorac pod uwage ze na kazdym komputerze z internetem otworzysz swoja poczte a otwieranie MMS to inna zabawa.
No komplikacja - jak widać podłączenie kabla lub wysłanie bluetoothem pliku na komputer niektórych przerasta.2.Po co sobie komplikowac zycie jak mozna uzywac tylko maila do tego? Otworzysz wszedzie, bez zadnego softwareu czy kabli, wystarczy komputer z netem i przegladarka.
Napisano 13 marca 2009 - 22:18
A w czym jest upośledzone? A powszechność tego standardu jest tu nie wątpliwym plusem.
Odbieranie MMSa przez GSM/3G nie kosztuje mnie nic. Odbieranie maili już tak i to sporo (fetch co 15 minut i jazda). Zresztą MMS w niczym nie ogranicza dalsze użytkowane maila. Tylko rozszerza funkcjonalność.
No komplikacja - jak widać podłączenie kabla lub wysłanie bluetoothem pliku na komputer niektórych przerasta.
Jest uposledzone do rzalosnej predkosci przy przesylaniu plikow. Apple wykorzystalo najlepsza ceche bluetooth ktora jest obsluga zestawow sluchawkowych.
Mowimy o iPhone. Ktory normalnie jest sprzedawany z planem internetowym 3G.
Ten telefon jest stwrzony do tego by funkcjonowac z stalym dostepem do neta wiec nie mow ze cos kosztuje.
Robie zdjecie wysylam mailem. Ktos otwiera czy jak jest w pracy, w domu czy gdziekolwiek.
Taaaak, podlaczenie kabla to zadna komplikacja. Jeszcze wezme 15 przejsciowek do torby jakby koledzy chcieli cos pokazac..
Napisano 13 marca 2009 - 22:36
Napisano 13 marca 2009 - 22:39
Napisano 13 marca 2009 - 23:08
Który normalny telefon nie posiada opcji wymieniania się plikami przez Bluetooth? Od niedawna na szczęście już można to robić na iPhonie (a o dziwo, najbardziej się cieszą Ci, którym wcześniej ta funkcja nie była potrzebna, bo "jest be i skorzystałem z tego n razy w życiu")
Szczerze mówiąc ja BT w fonie używałem tylko ze słuchawką, do ściągania fotek ze starego Eryka (bo oczywiście w pudełku próżno było szukać kabelka USB...) oraz - dzięki BluePhone Elite - do wysyłania przez fona SMSów pisanych na kompie (bo kur***y dostawałem jak musiałem stukać w te małe klawisze i to po kilka razy w jeden by wybrać literkę :> a słownik T9 to już*w ogóle się nie sprawdzał). Na szczęście wraz z iPhonem ten problem zniknął

Co do iBluetooth to mam pytanie: czy działa toto tylko między dwoma iP po JB czy można wymieniać*pliki z każdym innym aparatem z BT?
1. Większość ma MMSy przy sobie, maila ustawionego w telefonie mają tylko nieliczni.
Zdziwiłbyś się

A w czym jest upośledzone? A powszechność tego standardu jest tu nie wątpliwym plusem.
Wymiana plików na pewno nie była w założeniach standardu BT priorytetem... Może wolałbyś synchronizować iP po BT? Bo ja nie, dziękuję - postoję

Odbieranie MMSa przez GSM/3G nie kosztuje mnie nic. Odbieranie maili już tak i to sporo (fetch co 15 minut i jazda).
Ja sprawdzam ręcznie pocztę wtedy kiedy mam czas albo spodziewam się wiadomości, więc sam mail nie nabija mi kosztów.
Zresztą MMS w niczym nie ogranicza dalsze użytkowane maila. Tylko rozszerza funkcjonalność.
W czym rozszerza tą funkcjonalność? Poza faktem, że działa na większości telefonów (z kolorowymi wyświetlaczami) oraz tym, że użytkownik ma informację o wiadomości od razu po odebraniu, żadnych zalet tego rozwiązania w stosunku do maila nie widzę...
Napisano 14 marca 2009 - 01:23
Napisano 14 marca 2009 - 10:53
z doswiadczenia wiem, ze z tymi nowymi softami nie ma co sie tak napalac. mialem kiedys psp i tez wychodzily soofty, ktore za bardzo nic nie wnosily, wiec nie liczcie na jakas super rewolucje po 3.0
Tez mam psp 1000 Fat nic nie wnosil? wnosil PS Store i inne...a Sony i Apple to 2 rozne firmy wiec nie gadaj tak
Napisano 14 marca 2009 - 12:00
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych