Soft 3.0 - 17 marzec 2009
Napisano 13 marca 2009 - 03:59
Napisano 13 marca 2009 - 07:55

Napisano 13 marca 2009 - 08:30

Napisano 13 marca 2009 - 09:08
i paniePanowie co wy .....

ja tylko chcialam powiedziec, ze z kazdym kolejnym softem zaczyna sie koncert zyczen, wszyscy wypisuja listy do sw. Mikolaja, a potem kicha..
moze nie jest gluchy tylko nie mowi po polsku :-PNo i zaczyna się koncert życzeń... Szkoda tylko, że ten, który powinien słuchać jest głuchy.

rzecz w tym, ze Polak zawsze marudzic bedzie.
niewielu producentow telefonow robi darmowe upgrady oprogramowania! jak masz nokie n95, to zmiany i ulepszenia sie pojawia, owszem, ale w nastepnym modelu, jak Ci sie cos z softem posypie to lecisz do punktu naprawczego.
my mozemy w naszych telefonach bezkarnie grzebac i zmieniac je pod siebie, a jak za bardzo namieszamy - mozemy sami sobie go naprawic.
z punktu widzenia nokii czy se - nie oplaca im sie robic uaktualnien softu, bo jak klienta stac na nowy tel, to sobie go kupi, a jak nie stac, to po co o nim myslec :-P
ja mam rocznego iP 2g i od przejscia z softu 1.2 [bo od niego zaczynalam] przez wszystkie az do 2.2.1 - jest wielka roznica. nokia wydalaby juz 10 telefonow z tymi zmianami w sofcie i delikatnie zmienionymi przyciskami, zeby nie bylo, ze to to samo

jak kupowalam iPhone'a to wiedzialam co biore. wiedzialam jakie ma wady, jakie zalety, jakich funkcji nie ma [z ktorych wiele sie juz pojawilo], a jakie ma [do ktorych doszlo jeszcze wiecej].
rozumiem, ze buntowac sie moze ktos, kto oplywajac w gotowke przechodzil kolo iSpota i stwierdzil "hm, moze wydam 2000 na jakis, o ktorym nic nie wiem, ale pewnie bedzie takim czyms wygladajacym inaczej, ale z wnetrzem nokii".
ale ktokolwiek kto przed zakupem troche sie zastanowil?
jakbyscie kupili Ferrari to po pierwszych dniach zachwytu zaczelibyscie narzekac, ze w swoim Punto mieliscie wiekszy bagaznik?

Napisano 13 marca 2009 - 09:38
rzecz w tym, ze Polak zawsze marudzic bedzie.
niewielu producentow telefonow robi darmowe upgrady oprogramowania! jak masz nokie n95, to zmiany i ulepszenia sie pojawia, owszem, ale w nastepnym modelu, jak Ci sie cos z softem posypie to lecisz do punktu naprawczego.
(i cała reszta)
Chyba najsensowniejszy post w tym watku!

Napisano 13 marca 2009 - 09:40
Panowie co wy .....
1) 17 marca nie bedzie NOWEGO SOFTU tylko prezentacja zmian w SDK dla softu 3.0
Dokładnie. W marcu będzie jedynie prezentacja tego, co prawdopodobnie pojawi się dopiero w czerwcu.
Nowy iPhone będzie na pewno, to nie ulega wątpliwości, zapewne będzie do iP 4G. iPhone Nano? To jest niezła zagadka, ale moim zdaniem prędzej czy później i on się pojawi, tym bardziej, że zainteresowanie tymże telefonem wzrasta, a Apple mogłoby na nim nieźle zarobić, poza tym 1 telefon, choć w 2-óch odsłonach, to żaden wybór, a Nano urozmaiciłby nieco ofertę.
AppStore Premium? Kolejna zagadka, ale moim zdaniem powstanie, a premierową grą będzie zapowiadany właśnie na marzec NFS: Undercover; to, że premiera tegoż NFS'a i prezentacja iPhone OS 3.0 odbędą się w jednym miesiącu moim zdaniem nie jest jedynie zbiegiem okoliczności, no ale pewności też mieć nie mogę.
Nowy soft na pewno przyniesie wiele zmian, otwarty bluetooth, czy wysyłanie wiadomości MMS to standardy w smartfonach, a Apple brakiem owych standardów traci tylko rzesze klientów. Poza tym przydałoby się działanie aplikacji w tle. Ponadto nowy soft będzie również barierą dla jailbreakingu, którą miejmy nadzieję złamią spece z Dev Team'u. W sumie jeśli Apple zapewni podstawowe funkcje to jb przestanie być potrzebny, przynajmniej mnie.
Moim zdaniem oprócz wymienionych nowości, pojawi się również zapowiadany już nieraz flash dla iP.
Napisano 13 marca 2009 - 10:16
No tak, a jakby nie wypuszczali nowości to by wszyscy krzyczeli, że nie ma nic nowego. Żeby trzymać klienta przy sobie, muszą często wprowadzać nowości. Wszystkich nie zadowolisz. Ja wole częste małe aktualizacje, niż jedną raz na 2 lata....Mam to gdzieś, mam gdzieś apple. Zamiast maca następny będzie PC, a zamiast iPhone następny będzie Google G1, i mam gdzieś ich ciągłe nowości. Nie potrafią zrobić porządnie jednego to ciągle wypychają nowe wersje, które są tak samo do dupy jak każda wcześniejsza, sorry apple.
offtop: A co do G1 to mam go jako drugi telefon obok iPhone'a;] Soft jest fajny, ciekawie zaprojektowany i w miarę stabilny. Ale jego największym problemem jest mała ilość ciekawych aplikacji. Jasne, świetnie się używa google talk który ciągle działa w tle i gdyby każdy i miał takiego to smsy stałyby się niepotrzebne. Gmail który dociera błyskawicznie. Apple ma marketingową siłę przebicia. Widywałem w ispocie ludzi, którzy pytali się o aktualizacje oprogramowania. Po czym po pytaniu czy mają itunes, pytali co to jest;] I po co takim ludzią iPhone?;] Ja używam iPhona, bo jest najładniejszym, najwygodniejszym w użytku telefonem i odtwarzaczem w jednym. A to że jest na niego mnóstwo gierek i programów to tylko dodatkowy plus. Nie mówiąc już o tym, że iPhone jest pierwszym urządzeniem, który przekonał mnie do mobilnego internetu. Nawet G1 nie ma tak dobrej przeglądarki jak safari, mimo że też jest oparta na WebKit. Przykład: co się dzieję gdy iPhone doładowuje stronę, a my przesuwamy palcem po wczytywanych danych? Przesuwa pustą stonę, która po chwili się doładowywuję. Co robi G1, przycina się co chwila jak doczytuje większe paczki... Niby drobne rzeczy a sprawiają, że nadal iPhone będzie moim głównym telefonem.
Napisano 13 marca 2009 - 10:22
Na 100% bedzie w pełni działający bluetooth i MMS i pare innych rzeczy. Teraz jest przełom na rynku zwiazany z telefonami i konkurencjia ostro rosnie w sile jesli chodzi o telefony z ekranem dotykowym. Apple bedzie chciało zatrzymac swoich uzytkownikow i zgarnac nowych.
Haha, żebyś się nie zdziwił.... Apple ma w d... swoich użytkowników. Liczy się tylko KASA... więc standardowo zablokują JB i Baseband.
Napisano 13 marca 2009 - 10:22
robalcfg, czy mozesz zrobić mini porównanie iP do G1 ?

z pewnością wiele osób by to zaciekawiło
/OT
Napisano 13 marca 2009 - 11:00
Jasne, w weekend pstryknę parę fotek i postaram się trochę napisać. W innym wątkuOT
robalcfg, czy mozesz zrobić mini porównanie iP do G1 ?
z pewnością wiele osób by to zaciekawiło
/OT

// OT end;]
Napisano 13 marca 2009 - 11:09

Co bym widział w OS3?
- ściąganie dowolnych plików z safari (nie tylko zdjęć). wnerwia mnie posiadanie kilku aplikacji które się uzupełniają
- wysyłanie wielu dowolnych plików standardowym mailem
- "normalny" BT chociaż to nie jest priorytet (nadchodzi era wifi)
- MMSy mogą sobie dodać, ale to też nie jest priorytet - ani jednego nie wysłałem
- możliwość pisania w poczcie i mailu w poziomie
i to w sumie wszystko

---- Dodano 13-03-2009 o godzinie 13:10 ----
a jeszcze jedno - niech w końcu Adobe się dogada z Jobsem i zaimplementują flasha w Safari
---- Dodano 13-03-2009 o godzinie 13:15 ----
dobra jeszcze jedno - kopiuj wklej
Napisano 13 marca 2009 - 11:58

Napisano 13 marca 2009 - 12:11
- nie wysylam MMS'ow, a jak dostaje, to dostaje link i sobie wchodze na stronke (dostalem 2 przez 1/2 roku)
- BT? procz sluchawek nie uzywam
ale ile ludzi tyle opinii... wszystkim nie dogodza...
co bym chcial to:
> mail z opcja wielu plikow
> FLASH
> normalny GPS (moze byc online jak np. NaviExpert pod Jave, zeby nie zapychac pamieci), albo chociaz zeby mi nie gasl ekran w google maps jak nie ustawie tego przez preferencje...
i iTunesStore w Polsce LEGALNIE z opcja np polskich napisow do filmow, ale to juz marzenia...

piękne -pierwszy raz widzę że dyslektyk przeprasza za błędy i nie jest dumny z tego że jest dyslektykiem
tez jestem dyslektykiem, ale sie nie chwale, przysfoilem zasady i probuje nie robic bledow... Trudno byc dumnym z pewnego rodzaju ulomnosci...
Napisano 13 marca 2009 - 12:24

Napisano 13 marca 2009 - 13:27
Mam to gdzieś, mam gdzieś apple. Zamiast maca następny będzie PC, a zamiast iPhone następny będzie Google G1, i mam gdzieś ich ciągłe nowości. Nie potrafią zrobić porządnie jednego to ciągle wypychają nowe wersje, które są tak samo do dupy jak każda wcześniejsza, sorry apple.
stary coś taki sfrustrowany? gogle g1? człowieku to nawet koło iphone nie stało, jeśli ip cię frustruje to g1 doprowadzi cię do zapaści

zobacz to i przestań pierdolić
YouTube - Finly Googlephone Won!!! iphone 3g vs g1 googlephone CNET REVIEW
---- Dodano 13-03-2009 o godzinie 13:34 ----
Osobiście chciałbym tylko jedna rzecz, dobre słuchawki z mikrofonem.
Napisano 13 marca 2009 - 14:00
Napisano 13 marca 2009 - 14:22

Napisano 13 marca 2009 - 15:27
Napisano 13 marca 2009 - 15:30
Napisano 13 marca 2009 - 15:35
Napisano 13 marca 2009 - 15:42
Napisano 13 marca 2009 - 15:59
Napisano 13 marca 2009 - 16:45
Napisano 13 marca 2009 - 16:47
Napisano 13 marca 2009 - 16:51

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych