Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Soft 3.0 - 17 marzec 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

#76 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 03:59

Po pierwsze - to, że wysyłanie mp3 przez bluetooth jest niezgodne z polityką A to moim skromnym zdaniem bullshit - niby jak by to miało wyglądać? Jakie to będą wielkie straty? Wysyłaliście komuś kiedyś*muzykę przez bluetooth? Bo ja ostatni raz w liceum wysłałem koledze kilka dzwonków. I tyle. Jakoś nie wierzę w spotkania kolegów, którzy stoją/siedzą obok siebie 2 godziny, albo spotykają się*na piwie po to, żeby wymienić się muzyką przez bluetooth. Jest wiele telefonów na rynku, które blokad na bt nie mają, więc gdyby to był popularny precedens, to na pewno bym się z tym spotkał (tym bardziej, że studiuję na uczelni informatycznej). Z resztą myślę, że tego typu ludzie, skoro już*preferują nielicencjonowaną muzykę, wolą sobie ściągać*ją w domu z internetu... A nawet jeżeli były by jakieś straty, to myślę, że była by to niska cena w porównaniu z zyskami, jakie by A dostało za tą*funkcjonalność - podejrzewam, że wielu ludzi nie kupuje iP chociażby ze względu na ten istotny brak. Po drugie - nie potrzebne mi mms'y, poziome klawiatury, wystrzałowe gadżety, wbudowana golarka i pralka... iPhone PODOBNO nie jest tylko telefonem dla tłustego amerykańskiego 13latka, ale także dla ubranego w dobry garniak businessmana. A co to za biznesowy telefon, który nie udostępnia funkcji modemu? Modemu tak potrzebnego nie tylko panu w garniturze, ale np mi, gdy sieć na uczelni padnie, albo jestem na wyjeździe i muszę*dostać się do internetu? Dobrze wszyscy wiemy, że na dłuższą metę obcowanie z internetem za pomocą*iPhone bez używania codziennie komputera nie zdaje egzaminu.

#77 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 13 marca 2009 - 07:55

Dorzuce swoje 3 grosze... Jakby spojrzec w stecz, to druzgoczacych zmian zewnetrznych miedzy softem 1.4 a 2.0 nie bylo. Nie pojawily sie MMS'y, Kopiuj/Wklej, i wielu innych pierdol, ktore byly na "Waszych" listach. Jest wiele brakow, ktore nie znikna wraz z softem 3.0. Wystarczy popatrzec na rynek, iPhone sprzedaje sie swietnie... a przeciez nie ma MMS'ow, Bluetootha, kopiuj/wklej itd. itp. Nie nalezy sie zbyt podniecac tym jaki ten soft bedzie... na niespodzianki nie licze, choc jak kazdy mam swoja mala liste ktora moglaby zostac spelniona :P

#78 robbo2k

robbo2k
  • 95 postów

Napisano 13 marca 2009 - 08:30

Panowie co wy ..... 1) 17 marca nie bedzie NOWEGO SOFTU tylko prezentacja zmian w SDK dla softu 3.0 2) Przypominam ze 6 marca 2008r. odbyła sie taka prezentacja dla 2.0 wiec jest to cykliczna impreza Co do powodów wydania: a) Iphone 4G to oczywiste. B) AppStore Premium (rozwiązanie problemu windowania do TOP 10 aplikacji 0,99USD, czyli sklep dla dużych aplikacji w domysle drogich w tym przygotowanie sie do duzych gier (Zauwazyliescie ze takie EA opoznia dziwnie swoje gry ? czekaja na appstore premium to pewne ) c) Byc moze pojawi sie Iphone/Ipod z fizycznymi "guzikami" być może tez Iphone Nano Zasadniczo nowe rozwiązanie dystrybucji oprogramowania "drogiego" wspomniane Appstore Premium i zapewne wieksze zabezpieczenia przed piractwem by DUZI developerzy szczególnie gier weszli w to. Pożyjemy zobaczymy. Zasadniczo Iphone 4G moze powoli "rosnac technicznie" za to Ipod Touch 3G musi zostac zgodny jesli mowimy o przejeciu rynku gier przenosnych.

#79 monis

monis
  • 480 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 marca 2009 - 09:08

Panowie co wy .....

i panie ;)

ja tylko chcialam powiedziec, ze z kazdym kolejnym softem zaczyna sie koncert zyczen, wszyscy wypisuja listy do sw. Mikolaja, a potem kicha..

No i zaczyna się koncert życzeń... Szkoda tylko, że ten, który powinien słuchać jest głuchy.

moze nie jest gluchy tylko nie mowi po polsku :-P ;)

rzecz w tym, ze Polak zawsze marudzic bedzie.
niewielu producentow telefonow robi darmowe upgrady oprogramowania! jak masz nokie n95, to zmiany i ulepszenia sie pojawia, owszem, ale w nastepnym modelu, jak Ci sie cos z softem posypie to lecisz do punktu naprawczego.
my mozemy w naszych telefonach bezkarnie grzebac i zmieniac je pod siebie, a jak za bardzo namieszamy - mozemy sami sobie go naprawic.
z punktu widzenia nokii czy se - nie oplaca im sie robic uaktualnien softu, bo jak klienta stac na nowy tel, to sobie go kupi, a jak nie stac, to po co o nim myslec :-P
ja mam rocznego iP 2g i od przejscia z softu 1.2 [bo od niego zaczynalam] przez wszystkie az do 2.2.1 - jest wielka roznica. nokia wydalaby juz 10 telefonow z tymi zmianami w sofcie i delikatnie zmienionymi przyciskami, zeby nie bylo, ze to to samo ;)

jak kupowalam iPhone'a to wiedzialam co biore. wiedzialam jakie ma wady, jakie zalety, jakich funkcji nie ma [z ktorych wiele sie juz pojawilo], a jakie ma [do ktorych doszlo jeszcze wiecej].
rozumiem, ze buntowac sie moze ktos, kto oplywajac w gotowke przechodzil kolo iSpota i stwierdzil "hm, moze wydam 2000 na jakis, o ktorym nic nie wiem, ale pewnie bedzie takim czyms wygladajacym inaczej, ale z wnetrzem nokii".
ale ktokolwiek kto przed zakupem troche sie zastanowil?
jakbyscie kupili Ferrari to po pierwszych dniach zachwytu zaczelibyscie narzekac, ze w swoim Punto mieliscie wiekszy bagaznik? ;)

#80 mantis30

mantis30
  • 1 386 postów

Napisano 13 marca 2009 - 09:38

rzecz w tym, ze Polak zawsze marudzic bedzie.
niewielu producentow telefonow robi darmowe upgrady oprogramowania! jak masz nokie n95, to zmiany i ulepszenia sie pojawia, owszem, ale w nastepnym modelu, jak Ci sie cos z softem posypie to lecisz do punktu naprawczego.
(i cała reszta :) )

Chyba najsensowniejszy post w tym watku! :)

#81 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 13 marca 2009 - 09:40

Panowie co wy .....

1) 17 marca nie bedzie NOWEGO SOFTU tylko prezentacja zmian w SDK dla softu 3.0

Dokładnie. W marcu będzie jedynie prezentacja tego, co prawdopodobnie pojawi się dopiero w czerwcu.

Nowy iPhone będzie na pewno, to nie ulega wątpliwości, zapewne będzie do iP 4G. iPhone Nano? To jest niezła zagadka, ale moim zdaniem prędzej czy później i on się pojawi, tym bardziej, że zainteresowanie tymże telefonem wzrasta, a Apple mogłoby na nim nieźle zarobić, poza tym 1 telefon, choć w 2-óch odsłonach, to żaden wybór, a Nano urozmaiciłby nieco ofertę.

AppStore Premium? Kolejna zagadka, ale moim zdaniem powstanie, a premierową grą będzie zapowiadany właśnie na marzec NFS: Undercover; to, że premiera tegoż NFS'a i prezentacja iPhone OS 3.0 odbędą się w jednym miesiącu moim zdaniem nie jest jedynie zbiegiem okoliczności, no ale pewności też mieć nie mogę.

Nowy soft na pewno przyniesie wiele zmian, otwarty bluetooth, czy wysyłanie wiadomości MMS to standardy w smartfonach, a Apple brakiem owych standardów traci tylko rzesze klientów. Poza tym przydałoby się działanie aplikacji w tle. Ponadto nowy soft będzie również barierą dla jailbreakingu, którą miejmy nadzieję złamią spece z Dev Team'u. W sumie jeśli Apple zapewni podstawowe funkcje to jb przestanie być potrzebny, przynajmniej mnie.

Moim zdaniem oprócz wymienionych nowości, pojawi się również zapowiadany już nieraz flash dla iP.

#82 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 13 marca 2009 - 10:16

...Mam to gdzieś, mam gdzieś apple. Zamiast maca następny będzie PC, a zamiast iPhone następny będzie Google G1, i mam gdzieś ich ciągłe nowości. Nie potrafią zrobić porządnie jednego to ciągle wypychają nowe wersje, które są tak samo do dupy jak każda wcześniejsza, sorry apple.

No tak, a jakby nie wypuszczali nowości to by wszyscy krzyczeli, że nie ma nic nowego. Żeby trzymać klienta przy sobie, muszą często wprowadzać nowości. Wszystkich nie zadowolisz. Ja wole częste małe aktualizacje, niż jedną raz na 2 lata.
offtop: A co do G1 to mam go jako drugi telefon obok iPhone'a;] Soft jest fajny, ciekawie zaprojektowany i w miarę stabilny. Ale jego największym problemem jest mała ilość ciekawych aplikacji. Jasne, świetnie się używa google talk który ciągle działa w tle i gdyby każdy i miał takiego to smsy stałyby się niepotrzebne. Gmail który dociera błyskawicznie. Apple ma marketingową siłę przebicia. Widywałem w ispocie ludzi, którzy pytali się o aktualizacje oprogramowania. Po czym po pytaniu czy mają itunes, pytali co to jest;] I po co takim ludzią iPhone?;] Ja używam iPhona, bo jest najładniejszym, najwygodniejszym w użytku telefonem i odtwarzaczem w jednym. A to że jest na niego mnóstwo gierek i programów to tylko dodatkowy plus. Nie mówiąc już o tym, że iPhone jest pierwszym urządzeniem, który przekonał mnie do mobilnego internetu. Nawet G1 nie ma tak dobrej przeglądarki jak safari, mimo że też jest oparta na WebKit. Przykład: co się dzieję gdy iPhone doładowuje stronę, a my przesuwamy palcem po wczytywanych danych? Przesuwa pustą stonę, która po chwili się doładowywuję. Co robi G1, przycina się co chwila jak doczytuje większe paczki... Niby drobne rzeczy a sprawiają, że nadal iPhone będzie moim głównym telefonem.

#83 CodeZero

CodeZero
  • 211 postów

Napisano 13 marca 2009 - 10:22

Na 100% bedzie w pełni działający bluetooth i MMS i pare innych rzeczy. Teraz jest przełom na rynku zwiazany z telefonami i konkurencjia ostro rosnie w sile jesli chodzi o telefony z ekranem dotykowym. Apple bedzie chciało zatrzymac swoich uzytkownikow i zgarnac nowych.

Haha, żebyś się nie zdziwił.... Apple ma w d... swoich użytkowników. Liczy się tylko KASA... więc standardowo zablokują JB i Baseband.

#84 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 13 marca 2009 - 10:22

OT
robalcfg, czy mozesz zrobić mini porównanie iP do G1 ? :)
z pewnością wiele osób by to zaciekawiło
/OT

#85 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 13 marca 2009 - 11:00

OT
robalcfg, czy mozesz zrobić mini porównanie iP do G1 ? :)
z pewnością wiele osób by to zaciekawiło
/OT

Jasne, w weekend pstryknę parę fotek i postaram się trochę napisać. W innym wątku ;)
// OT end;]

#86 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 marca 2009 - 11:09

Mam iPhonika od paru dni :) i mimo paru drobnych niedociągnięć wg mnie jest perfekcyjny, cieszy przede wszystkim intuicyjność i elegancja obsługi

Co bym widział w OS3?

- ściąganie dowolnych plików z safari (nie tylko zdjęć). wnerwia mnie posiadanie kilku aplikacji które się uzupełniają

- wysyłanie wielu dowolnych plików standardowym mailem

- "normalny" BT chociaż to nie jest priorytet (nadchodzi era wifi)

- MMSy mogą sobie dodać, ale to też nie jest priorytet - ani jednego nie wysłałem

- możliwość pisania w poczcie i mailu w poziomie

i to w sumie wszystko :) uważam, że poprawki te są tak błahe, że powinni te opcje już na początku systemu wprowadzić.

---- Dodano 13-03-2009 o godzinie 13:10 ----
a jeszcze jedno - niech w końcu Adobe się dogada z Jobsem i zaimplementują flasha w Safari

---- Dodano 13-03-2009 o godzinie 13:15 ----
dobra jeszcze jedno - kopiuj wklej

#87 nikt_inny

nikt_inny
  • 136 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 11:58

piękne -pierwszy raz widzę że dyslektyk przeprasza za błędy i nie jest dumny z tego że jest dyslektykiem ;)

#88 zeok

zeok
  • 51 postów

Napisano 13 marca 2009 - 12:11

rozprawiacie tutaj na temat JB a ja np go nie mam choc mam iP juz 6 miesiecy i nic mi nie potrzeba...

- nie wysylam MMS'ow, a jak dostaje, to dostaje link i sobie wchodze na stronke (dostalem 2 przez 1/2 roku)

- BT? procz sluchawek nie uzywam

ale ile ludzi tyle opinii... wszystkim nie dogodza...

co bym chcial to:

> mail z opcja wielu plikow

> FLASH

> normalny GPS (moze byc online jak np. NaviExpert pod Jave, zeby nie zapychac pamieci), albo chociaz zeby mi nie gasl ekran w google maps jak nie ustawie tego przez preferencje...

i iTunesStore w Polsce LEGALNIE z opcja np polskich napisow do filmow, ale to juz marzenia... :)

piękne -pierwszy raz widzę że dyslektyk przeprasza za błędy i nie jest dumny z tego że jest dyslektykiem ;)

tez jestem dyslektykiem, ale sie nie chwale, przysfoilem zasady i probuje nie robic bledow... Trudno byc dumnym z pewnego rodzaju ulomnosci...

#89 prozac

prozac
  • 100 postów

Napisano 13 marca 2009 - 12:24

Moim zdaniem jeśli apple wprowadzi w pelni funkcjonalny bluetooth to swiat sie zalamie. Liczycie na takie cuda? Juz prosciej zamienic wode w wino :P

#90 Fiod

Fiod
  • 290 postów

Napisano 13 marca 2009 - 13:27

Mam to gdzieś, mam gdzieś apple. Zamiast maca następny będzie PC, a zamiast iPhone następny będzie Google G1, i mam gdzieś ich ciągłe nowości. Nie potrafią zrobić porządnie jednego to ciągle wypychają nowe wersje, które są tak samo do dupy jak każda wcześniejsza, sorry apple.

stary coś taki sfrustrowany? gogle g1? człowieku to nawet koło iphone nie stało, jeśli ip cię frustruje to g1 doprowadzi cię do zapaści :)
zobacz to i przestań pierdolić
YouTube - Finly Googlephone Won!!! iphone 3g vs g1 googlephone CNET REVIEW

---- Dodano 13-03-2009 o godzinie 13:34 ----
Osobiście chciałbym tylko jedna rzecz, dobre słuchawki z mikrofonem.

#91 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 14:00

Bluetootha NIE BĘDZIE. Po prostu nie będzie i nie ma co do tego żadnych wątpliwości.

#92 lukibalboa_

lukibalboa_
  • 59 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 13 marca 2009 - 14:22

EEEP a już myslalem ze będzie w iPodzie touch (bloetooth)(( ale pewnie będą lepsze rozwiązania ;)

#93 evilboy

evilboy
  • 885 postów
  • SkądTokyo/Japan

Napisano 13 marca 2009 - 15:27

Jailbreak NIE DA SIE zablokowac w iPhone 3G, wychodzi nowy soft, modyfikacja pwn tool i na tym sprawa sie konczy Steve podczas prezentacji dosc dawno obiecal notyfikacje dla aplikacji, to mialo byc hmm w 2008? jako rozwiazanie braku aplikacji w tle, wiec 3.0 to albo aplikacje w tle albo notyfikacje plus poprawki i nowa funkcjonalnosc (zadne tam mms, bluetooth i inne pierdoly)

#94 michalkic

michalkic
  • 117 postów
  • SkądRadom

Napisano 13 marca 2009 - 15:30

Witam ostatnie plotki w sprawie nowego iPhone trochę mnie zbiły z tropu. Od dawna zamierzam zakupić to cacko jednak czekałem cierpliwie do końca umowy. Gdy ten moment nadchodzi czytam o tym że nowy iPhone już w czerwcu :confused: I teraz moje pytanie jest takie czy kupując obecny model teraz, po premierze nowego będę mógł jakoś okazyjnie wymienić stary na nowy ? Jeżeli dobrze pamiętam przed po premierze 3G można było wymienić po okazyjnej cenie. Co wy byście zrobili na moim miejscu ?

#95 Robert807

Robert807
  • 35 postów
  • SkądSłupsk

Napisano 13 marca 2009 - 15:35

czy nowy soft będę mógł pobrać na mojego starego iphona 3g?

#96 safari88

safari88
  • 1 postów

Napisano 13 marca 2009 - 15:42

Ciekawe czy szanowy Steve nie szykuje nam niespodzianki w stylu nowy soft nie współpracuje z iPhone 2G?

#97 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 13 marca 2009 - 15:59

Zabrałem się za czytanie 10 stron postów, ale po przeczytaniu drugiej strony - zrezygnowałem. Dlaczego? Ludzie mający po 2k postów na koncie, piszą takie pierdoły... Nie są to bynajmniej "żałosne spekulacje" lecz kompletny brak wiedzy z ich strony. Napiszę teraz coś od siebie. Bardzo dobrze, że Apple wypuści dopiero w czerwcu nową wersję oprogramowania. Powoli zaczyna nam się nudzić 2.x, więc większa cyferka zaspokoi potrzeby większości użytkowników, wnosząc za sobą oczywiście kilka zmian wizualnych. Mam nadzieję, że do czerwca zostanie uruchomiony dział Premium w AppStore, oraz zostanie rozwiązany problem "konieczności zakładania kont amerykańskich przez Polaków". Ilość łamanych iPhone-ów powinna się zmniejszyć. Jeżeli mogę się dołączyć do listy życzeń, która już pewnie powstała w tym temacie, to chciałbym, aby firmware 3.0 zwiększyło czas pracy na baterii i przyspieszyło telefon/odtwarzacz (pobożne życzenie, ale 25% dłuższej pracy byłoby satysfakcjonującym wynikiem). Zakładam, że nowe oprogramowanie będzie dostępne tak samo na iPoda Touch, jak i na iPhone-a.

#98 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 13 marca 2009 - 16:45

Czytałem dość uzasadnione sugestie, że apple ostatecznie porzuciło projekt push notifications. Na pewno zapomniało o nim medialnie. W sumie idea nie była jakaś szczególnie błyskotliwa ale w pewnej klasie aplikacji (komunikatory) zdecydowanie miała ręce i nogi. Pewnie zastąpi ją jakiś quasi-multitasking z drakońskimi restrykcjami. Systemy operacyjne z unixowym rodowodem są podatne na takie różne kombinacje. Poza tym podtrzymuję moje zdanie. W iphone 2G, 3G nigdy przez appstore nie będzie dostępna nawigacja z prawdziwego zdarzenia (nawet w sofcie 8.x). Nigdy. Testy jednoznacznie pokazują iż włączenie GPS i innych całkiem typowych dla użytku samochodowego funkcji (bluetooth, stałe podświetlenie) powoduje że telefon ładowany nawet przez przetwornicę AC i oryginalną ładowarkę sieciową (1A) nie jest w stanie skompensować poboru prądu. Koniec... kropka. Reszta Waszych sugestii to takie baju baju czasem w kompletnej abstrakcji do faktów i specyfikacji tego telefonu.

#99 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2009 - 16:47

hmm...10 stron fakt... widac jak apple dziala na ludzi;D... podam przyklad...ms wydaje sp 3...nie obchodza mnie zadne spekulacje o tym...nie czytam tego mam to gdzies ...sp 3 wychodzi czekam miesiac...wchodze na fora czytam i dopiero wtedy dziekuke;D a tu..nie wiem jak to okreslic ...."ruja"^^?... ale zeby nie bylo powiem na co licze.... -wprowadzenie app store premium + olanie zabezpieczen...zeby nie bylo problemu z cracked ipa... i by bylo bosko... co do bluetooth...2 razy powiedzialem kolega "nie nie wysle ci tego dzwonka bo to nie ma bluetooth" oni "taki telefon i nie ma pff moja nokia 62...." potwierdzilem i sie skonczylo;] mmsow nie wysylam....maili tez nie;p...moga sobie odpuscic.... -copy paste...po pol roku stwierdzam ze da sie bez tego zyc -aplikacje w tle...mhm widze to oczyma wyobrazni jak sie iphone zaczyna scinac..bo pamieci brak^^ ostatnia rzecz na jaka licze...rozwoj dostepnych w naszym pieknym kraju akcesoriow dla ip to cudenko az sie prosi zeby go oblozyc jakims padem i jazda z kolegami w jakies wyscigi albo tpp (brothers in arms) czy gejtrisa od ea hehehe.... tak na koniec ....jakis gosc tam kilkaset postow wyzej cisnie na apple...coz...jestem z toba facet... masz racje i sie nie przejmuj.... windows xp rox;p

#100 Voithallus

Voithallus
  • 91 postów
  • SkądSkorzynice

Napisano 13 marca 2009 - 16:51

Czytając posty aż się przeraziłem. Nie wiem czy to wina kryzysu :) czy czegokolwiek innego, ale skąd u was taki pesymizm?! Wiele osób pisze, że chce sprzedać iPhone'a. Większość już narzeka na niezaprezentowany jeszcze nowy soft... Ludzie, co się dzieje z typowym dla Apple optymizmem! Ja oczekuję niecierpliwie na 17 marca i uważam, że Apple da nam coś na prawdę ekstra. Mam iPhone'a już od pół roku i ani myślę o jego sprzedaży!!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych