Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari 4 Beta już dostępne!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
282 odpowiedzi w tym temacie

#151 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 25 lutego 2009 - 20:48

ok. dzieki:-)

#152 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 25 lutego 2009 - 21:02

Co moge powiedziec po prawie 48h.Pomijajac to co mi sie podoba i to co mniej.. O wiele szybciej mi chodzi....Wczytywanie stron poprostu bajka.. Zostaje i mam nadzieje,ze to,o czym mowicie,co Wam sie nie podoba-poprawia...To beta,a jak dla mnie jest juz b.dobrze.

#153 radeksoftdj

radeksoftdj
  • 563 postów
  • SkądKrzeczowice

Napisano 25 lutego 2009 - 21:46

a pamięta ktoś jak to było z 3 wersją safari, ile minęło od ukazania bety do wydania stabilnej wersji? jak było z częstością wydawania kolejnych build'ów?

#154 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 21:49

czy mi sie wydaje, czy pliki sie sciagaja o jakies 10kbps wolniej w stosunku do firefoxa? to przypadek czy ktos to zauwazył?

#155 redziol

redziol
  • 192 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 21:50

redziol:
Nie ma co S4, to rzeczywiście demon szybkości, ale w porównaniu do Opery 10, już przegrywa. S4 wygrywa tylko w MooTools 1.2 i JQuery 1.2.6, a w reszcie, jest wolniejsza. Co prawda, ta reszta, to nie różnica 2*, ale zawsze jakaś jest ;). Dziwi mnie tylko fakt, że w Dojo S4 wyrzuciła więcej błędów, niż Opera 10, za to Opera 9.63, w ogóle ich nie wyrzuciła. Nie wiem, co to oznacza do końca, ale jakby nie było, trochę to dziwne.

Nie jest to prawda - zamieściłem w tamtym poście testy Opery 10 Alpha i jest szybsza od 9.63, ale do bety Safari 4 sporo jej jeszcze brakuje.

#156 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 25 lutego 2009 - 21:51

wiecie co mnie denerwuje ? ładowanie strony... wolałem jak pasek adresu się ładował i było widać postęp na niebiesko, w 4b to kołko trochę myli ;/

#157 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 25 lutego 2009 - 22:15

dokładnie kółko myli troszkę, ale przy ściąganiu piosenek zapisuje w formacie MP3 i potem jak sprawdzam w folderze w ktorym zapisalem tej piosenki nie ma, a jak wlacze download: i dam open to wyskakuja bledy, dziwne..?

#158 dorian

dorian
  • 311 postów
  • SkądLublin

Napisano 25 lutego 2009 - 22:37

Lepiej wprowadziliby gesty myszy jak w Operze zamiast tego głupawego Cover flow, którego wpychają do każdej aplikacji. Niedługo strach będzie otworzyć konserwę, bo sardynki będą ułożone cover flow...

#159 sambor

sambor
  • 290 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 26 lutego 2009 - 00:17

a ja mam taki problem: z wbitymi pinezkami albo bez mi sie nie pokazuja te niebieskie gwiazdki swiadczace o updacie strony w TOP SITES. co z tym?

#160 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 26 lutego 2009 - 00:48

Mi po dwóch dniach używania w C:\Users\[Nazwa Użytkownika\AppData\Local\Apple Computer\Safari\Webpage Previews nazbierało się ponad 350MB plików jpg i innych, domyślam się że to jest za sprawą TOP SITE ale po co tyle?? Czy do każdej otworzonej strony Safari robi screen i potrzebny plik?? jak tak to kicha heh.

#161 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 26 lutego 2009 - 01:46

Ogólnie na plus, tylko onet.pl źle wyświetla, brakuje tego całego rzędu a prawej strony z pogodą itp, no ale to dopiero beta jest.

#162 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 01:59

Ogólnie na plus, tylko onet.pl źle wyświetla, brakuje tego całego rzędu a prawej strony z pogodą itp, no ale to dopiero beta jest.

beta onetu? ;) u mnie sie wyswietla normalnie

#163 SQ08

SQ08
  • 262 postów
  • SkądGermany

Napisano 26 lutego 2009 - 02:19

O już działa, to pewnie wina onetu była i może coś akurat na stronie zmieniali, ale teraz jest już wszystko okay i wyświetla S4 cała stronę poprawnie.

#164 andig

andig
  • 264 postów
  • SkądZ zadupia..., krzesło przed kompem...

Napisano 26 lutego 2009 - 03:09

Nie jest to prawda - zamieściłem w tamtym poście testy Opery 10 Alpha i jest szybsza od 9.63, ale do bety Safari 4 sporo jej jeszcze brakuje.

Zgadza się. Pomyliłem się i zaciągnąłem chyba info o tych trzech z safari xD. Czyli S4 wygrywa :).

#165 slawocorp

slawocorp
  • 26 postów
  • SkądJarocin Pozn.

Napisano 26 lutego 2009 - 04:23

Narazie wygrywa, ale nie zapomnijcie ze Opera to dopiero wersja ALPHA w fazie testowania silnika... Coś czuje że Opera Software tym razem pokaże co potrafi.

#166 blueliner

blueliner
  • 69 postów
  • Skądkrakow/rabka

Napisano 26 lutego 2009 - 10:11

jest ładne i szybkie. od wczorajszego wieczoru, kiedy to zaciągnąłem sobie tą wersję, mam jak najlepsze odczucia.

#167 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 26 lutego 2009 - 10:25

wiecie co mnie denerwuje ? ładowanie strony... wolałem jak pasek adresu się ładował i było widać postęp na niebiesko, w 4b to kołko trochę myli ;/

a co za problem zrobić stary pasek postępu? :)

#168 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 lutego 2009 - 10:42

Od początku mojej przygody z Makiem używam Safari i jestem z tej przeglądarki naprawdę zadowolony. Nie widzę jakiejkolwiek potrzeby przejścia na Forefoxa, Operę czy cokolwiek innego. Zostaję przy Safari, wersja 4.0 beta jest OK

#169 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 26 lutego 2009 - 11:21

Lepiej wprowadziliby gesty myszy jak w Operze zamiast tego głupawego Cover flow, którego wpychają do każdej aplikacji. Niedługo strach będzie otworzyć konserwę, bo sardynki będą ułożone cover flow...

Uśmiałem się :D

Co do S4b - bardzo podoba mi się zoom całej strony, zakładki na górze aplikacji, Top Sites też jest OK (nie ma dla mnie znaczenie, że mają to już inne przeglądarki), wyszukiwanie w historii po treści strony. Fakt, gesty to bardzo fajna rzecz, szkoda, że ich nie ma... Na Tigerze wszystko chodzi super, crash zaliczyłem może ze dwa razy. Natomiast na Leopardzie stała się dziwna rzecz - nie ładuje mi się Gmail... Jest okno logowania, wpisuje login i hasło, daję Sign in, i ładowanie zatrzymuje się prawie natychmiast, widzę tylko białą stronę okna :(

#170 mikitattoo

mikitattoo
  • 34 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 11:56

podoba mi sie ale cos powylanczalem powyłączałem i teraz nie moge znalezc ustawien ani wpisac zadnego adresu! kułeczka kółeczka tez nie ma! cholera jak do orginalu wrocic? pomocy

#171 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 26 lutego 2009 - 12:00

a co za problem zrobić stary pasek postępu? :)

Jak?

#172 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 26 lutego 2009 - 12:04

Za appleblog, trochę więcej zamieściłem, wpisujemy w terminalu a następnie restart przeglądarki

Karty stron po staremu
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4TabBarIsOnTop -bool NO
Pasek postępu w polu adresu
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeToolbarRedesign -bool NO
a następnie
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4LoadProgressStyle -bool NO
Wyłączenie autouzupełniania
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeFancyURLCompletionList -bool NO
Wyłączenie podpowiedzi Google
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeGoogleSuggest -bool NO
Wyłączenie CoverFlow
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeFlowViewInBookmarksView -bool NO
Wyłączenie efektu przyciemniania po kliknięciu w Top Sites
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4TopSitesZoomToPageAnimationDimsSnapshot -bool NO

Wyłączenie Top Sites
defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeTopSites -bool NO

Dla tych co raczą się programami GUI macojad przygotował aplikację robiącą to samo tylko klikając
Sztuka wyboru - w prezencie z Safari 4

#173 mikitattoo

mikitattoo
  • 34 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 12:05

co jak?nie moge wrocic na poprzednia strone i wpisac zadnego adresu www.przeinstalowalem i i nie wrocila do ustawien?

#174 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 12:06

Jak?

blog.fotogenia.info Poprawianie Safari 4
blog.fotogenia.info Stare nowe Safari

#175 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 12:13

w takim razie prościej zainstalować Safari 3 :lol: