Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy jesteś za Hackintoshem na MyApple?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
702 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy jesteś za Hackintoshem na MyApple? (0 użytkowników oddało głos)

1. JESTEM ZA (318 głosów [52.74%] - Zobacz)

Procent z głosów: 52.74%

2. JESTEM PRZECIW (233 głosów [38.64%] - Zobacz)

Procent z głosów: 38.64%

3. NIE MAM ZDANIA (52 głosów [8.62%] - Zobacz)

Procent z głosów: 8.62%

Głosuj

#426 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 12 marca 2009 - 21:13

Qrczę, to chyba prywatne forum. I tak wiadomo kto decyduje. Po co się kłócić czy ma być, czy ma nie być. Dla mnie osobiście mógłby być dział o Hackach, albo i nie ;) i tak mało mnie interesują. Zagłosowałem na "tak" głównie z powodu faktu iż lubię wolność wypowiedzi (i wolność czytania). Piszę na MA, bo tu porusza się (częściej niż na innych polskich forach) interesujące mnie kwestie, nieinteresujące olewam. Zatrważają mnie natomiast ciągłe sygnały o wadliwych komponentach nowych Maków, a to matryce, a to grafiki, a to napędy. Wiem już na pewno, że nie kupię żadnego MB, MBP (o iMakach nie wspomniam, i tak bym nie kupił - nie spełniają moich wymagań). W mobilnych zostaję przy PPC. Dla ogólnie pojętej społeczności OSx86 mam pewien szacunek, bo dla mnie to ludzie, którzy chcą wiedzieć więcej i móc używać pod OSX sprzęt, którego Apple nie wspiera (generalizuję, ale ogólnie tak widzę to zjawisko w skali świata). Kwestie prawne (EULA) niech zostaną dla prawników. Żeby nie było – nie mam Hacka i raczej nie chcę mieć, wolę lutować stare graty :) Dla mnie EOT. Pozdrawiam

#427 trybul

trybul
  • 30 postów

Napisano 14 marca 2009 - 18:15

Wiecie co ja pozotywnie patrze na HA-MACa wystarczy spojrzec na moje poprzednie wypowiedzi :grin: ale! jesli ma to byc sprzet na firme czyli wszystko musi byc oryginalne! to oczywiscie polecam prawdziwego MACA! :wink: Mozna kupic bardzo wypasionego PC-ta no ale na cholere na firme karta graficzna za 1500 zl? xboxa360 mozna miec za 500zl :grin: Jakbym wzial PC-ta to musialbym dokupic system, anty-vira i rozne inne programy uzytkowe tj z 700-1000 zl Jesli jestes osoba prywatna i piracisz ;) to HA-MAc jest ok choc nie ma tego wsparcia z apple update itp i moga pojawiac sie pewne drobne problemy z funkcjonowaniem (na hamacu mam problem z uspieniem pcta-usypianie =wylaczanie :) ) no i design Maca jest wyjatkowy oraz sprzet zajmuje bardzo malo miejsca. Jesli kupujesz sprzet na firme to tylko i wylacznie MAC od apple! Istotne jest rowniez to ze PC szybciej traci na wartosci niz MAC.

#428 czosnek112

czosnek112
  • 62 postów

Napisano 14 marca 2009 - 18:38

Pytanie jak miałby taki dział wyglądać? Jeżeli miałby traktować o instalacji Hackintosh'a i problemów z nią związanych to ja dziekuję - Niejabolowy sprzęt nie ma supportu ze strony producenta a każda konfiguracja może krzaczyć z innego postu. Taki sposób prowadzenia działu przyciągnie zrozpaczonych trollów. Hackintosh mógłby być najwyżej poddziałem na rozmowy o funkcjonowaniu Hackintosh'a. Pozdrawiam.

#429 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 marca 2009 - 18:46

Poziom napewno już niżej nie spadnie, myapple jest na dnie. Więc raczej nie da się pogorszyć tego szamba jakim jest myapple.

Współczuję. Nisko opadłeś skoro widzimy Cię na dnie.

#430 balawejder01

balawejder01
  • 11 postów

Napisano 15 marca 2009 - 10:57

insider
nie jeden twierdzi że poziom MyApple spadł.

#431 Matiek

Matiek
  • 185 postów

Napisano 15 marca 2009 - 11:42

Przecież Hackintosh to też w jakiejś formie nasz Macintosh. Jestem za.

#432 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 15 marca 2009 - 14:07

Ja myślę, że dział się przyda. W końcu forum jest po to, żeby wymieniać się pomysłami/poglądami. To, że kilka osób jest zainteresowane tematem nie znaczy zaraz że wszyscy musimy się w to bawić. A czym więcej informacji na forum tym lepiej. Przykład z życia wzięty. Jak kiedyś uszkodził mi się dysk w MBP to różne porady dotyczące uruchamiania (bootowanie z Ubutntu Live CD i inne wynalazki) właśnie znalazłem na forum gdzie pisali głównie "hackintoshe" :D Ja sam, pewnie jak większość tutaj, nie mam chęci ani czasu się w to bawić ale kiedyś ktoś może być w potrzebie i właśnie w takim dziale znaleźć rozwiązanie, wskazówkę odnośnie swojej sytuacji. A chyba właśnie o to chodzi w forum.

---- Dodano 15-03-2009 o godzinie 13:14 ----

Poziom napewno już niżej nie spadnie, myapple jest na dnie. Więc raczej nie da się pogorszyć tego szamba jakim jest myapple.

Przesadzasz trochę, normalne forum dla geeków część się zna część się uczy a atmosfera jest spoko. Jak szukasz forum pełnego profesjonalizmu to zajrzyj na SPSSForum albo pl.sci.matematyka tyle, że tam się rozmawia tylko "na temat" i jest do innej grupy odbiorców kierowane. MyApple jest do zwykłego usera więc inne spektrum postów, nie widzę problemu.

#433 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 marca 2009 - 14:07

insider
nie jeden twierdzi że poziom MyApple spadł.

Ale kazdy moze sprawic, ze wzrosnie.

#434 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 15 marca 2009 - 15:50

Jestem za. Dobrze, że część "Zarządu" Myapple wykazuje zdrowy rozsądek i nie udaje, że jak się coś ocenzuruje to tego nie ma. Kto się chce bawić w Hamaki, Hakientosze i inne rzeczy niech sobie to robi na własną odpowiedzialność i niech się dzieli doświadczeniami. Ja mam mojego Miniaka z Tigerem i mam też lapka z Windows XP. Najlepiej działa na czymś coś, co jest do tego przeznaczone. Nie mam na Maku Windows i nie mam na lapku Mac OSa. Oba komputery najlepiej się czują w środowiskach dla nich przeznaczonych i kropka. Jestem zwolennikiem uczciwości i legalności. Sam dbam o to, żeby wszystko było u mnie legalne. Nie jestem jednak prawnikiem i śmieszą mnie dyskusje-rzeki o legalności wynalazków + Mac OS. Te dyskusje zostawmy specjalistom od prawa i sądom, nie przyczyniając się do podtrzymywania stereotypu, że "Polak się zna na wszystkim. Od zwierzątek kopytkowych aż do rakiet atomowych". Próba ocenzurowania Jailbreka i PC-Maków przyniesie jedynie taki skutek, że ich miłośnicy pójdą sobie gdzie indziej. Ja sobie z porad Iro, czy innych nie skorzystam, podobnie jak nie chcę iPhona, ponieważ ten telefon jest dla mnie zbyt ograniczony (nie mówię, że jest zły), nie lubię też iPhona (z podobnych powodów). Osobiście jestem zdania że bez sensu jest zmuszanie do działania czegoś na czymś, do czego nie jest to przeznaczone ale z przyjemnością czytam ich posty. Oni pokazują po prostu inny punkt widzenia dodający nieco kolorytu forum. Piszą o czymś co jest faktem. Zniknięcie tego typu tematów nie spowoduje, że zjawisko zniknie a my nie jesteśmy prawnikami ani prokuratorami, żeby ich osądzać. Kto uważa, że jest świadkiem przestępstwa to ma obowiązek powiadomić kogo trzeba: 997, 112. Skoro ktoś uważa, że ktoś inny łamie prawo to ma obowiązek to zgłosić jako świadek przestępstwa a nie pienić się na forum. Świadek, który nie powiadamia "organów" a widzi przestępstwo sam staje się przestępcą :lol: Nie widzę, więc problemu :lol: Moim zdaniem takie tematy powinny pozostać na forum, jednak jestem też zdania, że powinien przy nazwie tematu być wykrzyknik a po jego otwarciu czerwony komunikat, np. takiej treści:" Ten temat porusza zagadnienia, które MOGĄ być niezgodne z prawem lub warunkami użytkowania sprzętu/oprogramowania. Pamiętaj, że skorzystanie z porad możesz złamać prawo". Tyle wystarczy. Niech sobie każdy postępuje zgodnie z własnym sumieniem i na własną odpowiedzialność.

#435 balawejder01

balawejder01
  • 11 postów

Napisano 15 marca 2009 - 19:06

Ooł, to czyli mam się bać skoro używam iDeneba??? :-)

#436 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 15 marca 2009 - 21:45

Ooł, to czyli mam się bać skoro używam iDeneba??? :-)

Jak masz Intela albo AMD to powinien śmigać i nie ma się czego bać :D

#437 balawejder01

balawejder01
  • 11 postów

Napisano 15 marca 2009 - 22:33

Heh, mam Intel-ka i nawet zapodaje spoko:-p.

#438 ms102

ms102
  • 3 postów

Napisano 26 marca 2009 - 18:00

Tak

Witam po raz pierwszy i być może nie ostatni
Jestem absolutnie ZA. Dlaczego?. Odpowiedzi macie mnóstwo na MY APPLE i innych stronach a dotyczące m.in pękających top case'ow, zawiasow, klawiatur itd. itp.
W tym roku mija 20 lat jak pracuje na jabłkach i o ile na początku były to zdrowe soczyste Macintoshe o tyle od ok 10 lat/czyli po czarnym PowerBook'u G3/ stają się pomarszczonymi robaczywkami z mnóstwem wpadek.
A czymże jest Mac na Intelu jak nie zwykłym PC z wlutowanym chipem pozwalającym na uruchomienie instalacji OSX?. That' all. Niemal identyczny jest vaio, niemal bo posiada lepsze komponenty.
Moim zdaniem pojawienie się hackintoshy czy klonów maca jak to już kiedyś miało miejsce może poprawić jakość oryginałów. Zaczną się starać.???
Przestańcie być ślepymi wyznawcami kaszanki za niemałe pieniądze. To co oferuje Apple nie jest warte pieniędzy jakie żądają za swój sprzęt. Za takie kwoty od producentów PC otrzymujemy kilkuletnie gwarancje door to door, szybsze, lepsze, dyski, pamięci, procesory itd.
Wiem, że przez wielu mogę być uznany za heretyka, ale jako osoba pamiętająca IIci i wcześniejsze wiem co piszę. Uważam, że gdyby OSX stał się w pełni otwartym systemem byłby to największy kop w Win w nowym tysiącleciu.
W tym roku po raz pierwszy kupiłem komputer second hand i również po raz pierwszy nie żałuję wydanych pieniędzy. Przesiadłem się z 15" Alu G4/padła grafika-cena w apple service 1000Euro-standardowa jak na tą instytucję/ na Mydelniczkę 2.4 i jestem zadowolony. Nie mam niemiłych niespodzianek, bo wiem, że topcase może pęknąć i już był lekko pęknięty /właśnie wymienia się na gwarancji-mam nadzieję, że tego nie spieprzą/ ale dałem za niego pół ceny. A mam w nim tak szybki dysk i ram, że najnowsze Pro zostają w tyle i kolegom głupio ;-) a wydali o drobne 6tyś więcej.
Jak na pierwszy raz to i tak za dużo napisłem.
Kochani MacUserzy, czy przez te lata co tu i na innych forach wypisujecie, zauważyliście ze strony Apple jakikolwiek odzew na Wasze głosy? Firma ma swój plan i choćby mieli wymienić obudowy we wszystkich Macbookach za skarby nie zlikwidują dystansowych nadlewek plastiku, działających w połączeniu z magnesami jak gilotyna. Dany model ma żyć max 3lata a potem zmiana.
A czy zaawansowani użytkownicy mają pełen komfort i wygodę w pracy jak sobie podepną wszelkie możliwe peryferia i kabelki do dostępnych portów w Macbookach/pro/. Wątpię.
ITD ITP. każdy z przenośnych komputerów Apple ma wpadki, czy to konstrukcyjne, projektowe czy ergonomiczne a producent często bezczelnie się ich wypiera i liczy że przetrzyma gwarancję. Uff.
Dlatego warto śledzić eksperymenty na tzw PC. Szczerze trzymam kciuki za procesującą się z Apple firmę Psystar i mam nadzieję, że wygrają.
Kochani nie bądźcie MacBucami, wiem że nie jeden wywalił grube tysiące na swoją skrzynkę na jabłko i trudno im się przyznać że wtopili, ale fakty są takie. Czytajcie uważnie co jest na kartonie Waszych komputerów "desigened by apple in california, assembled in china". To zdanie podsumowuje wszystko. Dlaczego np Canon czy Nikon swoje aparaty i obiektywy, te lepsze, robi w Japonii? mimo, że do Chin mają bliżej niż Amerykanie. Bo dbają o markę i klienta.
ms

#439 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 26 marca 2009 - 18:14

Nie zgodzę się z tobą. Apple jest tworca swojego systemu i to oni decyduja, czy instalujesz go na pc, czy tylko na macu, jesli cos nie pasuje, to jest jeszze Winda i Linux. Przy instalacji klikajac 'akceptuje warunki licencji' oszukujesz firm apple.
Wg mnie argument, ze za to samo kupisz lepszego pc jest juz smieszny :) ;)
Mam nadzieje, ze nikogo nie urazilem.

#440 giku

giku
  • 250 postów

Napisano 26 marca 2009 - 18:20

ms102: Uff, dawno nie czytalem tak milego posta :), dobra odmiana po "moje aluminium jest cudowne" czy "licencja zabrania, a apple ma racje" czy technologia magsafe jest lepsza od wielkiego zderzacza hadronow. Milo posluchac usera, ktory ma swoje wlasne oczy i mozg - to wlasnie jest "think different". To za co nadal podziwiam w apple to Os X, reszta lacznie z calym marketingiem to coraz wieksza farsa. Sam namawiam fanbojow do krytycznego spojrzenia, nie dlatego ze jak napisal jeden z administratorow jestem jednym z samozwanczych "prorokow". Nic nie zrobi tak dobrze waszej/naszej ukochanej firmie, jak glosy wkurzonych uzytkownikow, ktorych to firma ma coraz bardziej w czesci ciala, ktora w lecie nawet biala. igor_g: zgodzilbym sie z toba, gdybym dostawal jakosc za cene... gdybym mial wybor wiekszy niz zabawkowy macmini vs imac z brudzaca sie szyba. Strasznie smieszy mnie okreslenie "oszukujesz firme Apple". Rozumiem, ze to, ze chinczyk za kilka centow sklada sprzet warty 200$, ty placisz za niego (nie majac wyboru) $2000, z czego wiekszosc kasy leci do kieszeni zarzadu i grubych udzialowcow jest jak najbardziej ok? Porownaj sobie "twarz" innych firm, np. Google, ktora skupia sie glownie na uzytkowniku, nie na kasie.

#441 pavko

pavko
  • 42 postów
  • SkądJelenia Góra, Jastrzębie Zdrój

Napisano 26 marca 2009 - 18:58

Dobry tekst, ale zadna firma nie produkuje idealnych komputerów. Apple ma wspaniały design, kazde zwraca na to uwage. Parametry komputerow sa bardzo dobre, wywazone - Internet, word itp - Macbook, masz wieksze wymagania MBP, najlepszy moim zdaniem komputer stacjonarny MAC PRO. Nie ma co wymieniac. Rozwiazania - magSafe, Aluminium, wskazniki baterii itp, to cos co wlasciwie mozna spotkac tylko w tej firmie. Sa to pewne aspekty, ktorymi kieruje sie czlowiek przy zakupie kompa, nie wspominajac o systemie i przemilej na nim pracy, to wszystko decyduje o tym co kupujemy. Zalozenia apple sa drogie a ze chinczycy z jakoscia nie wyrabiaja i robia tandete to sorry. Apple powinno o to dbac. Kazda firma ktora w chinach ma swoja fabryke, jakosc tych produktow odbija sie na klientach i oni o tym wiedza (rok temu slyszalem o mercedesach, kiedys niezawodne teraz - porazka, ale zarzad "Puchacza" chce to zmienic, problemem jest to ze np gdzies robia cos, gdzies indziej jeszzce cos, itd, a jeszcze gdzie indziej calosc skladaja)-ale maja to gdzies bo jak my przestaniemy kupowac komputery, to wcale ich to nie zaboli, bo maja nas w brazowym sloneczku, taki kraj jak Polska to smiech na sali. Tez mnie to boli ze komputery sa na nasze warunki bardzo drogie. Dla amerykaniana to jest normalna kwota za komputer, nie narzeka na jego cene, nie narzeka na serwis tak jak my. Kupujac MyBacha przeciez nie wymagamy od niego niezniszczalnosci, zdarzaja sie wadliwe produkty. Apple swoje "prototypy" nie dokonca przetestowane wypuszcza po krotkim czasie na rynek, czego efektem jest np. w najnowszym MBP 17" jakies linie, itd. Dlaczego? Pewnie chca zaskoczyc nowowscia, napedzic rynek, nie wiem , ale wiem ze odbija sie to na nas, na jakosci produktow. Zapewne jak wejdzie 3.0 na iphona i Snow na Intele tez beda niedorobki ,ale Panowie i Panie maszyna z pieniedzmi sie toczy i toczy... by byc liderem w dzisiejszych czasach nie mozna inaczej. Kiedys slyszalem takie stwierdzenie ze Kapitalizm to taki kolos na drewnianych nogach - ciekawe gdzie nas to wszystko zaprowadzi. Apple gdyby chcialo zniszczylo by PC-ety raz, dwa. Podobnie jak jest z komorkami. Kto by pomyslal kiedys ze iphone narzuci nowe cos w telefonach. IMHO gdyby apple obnizylo ceny swoich produktow do PC-ta, nikt o zdrowych zmyslach nie kupowal by blaszaka + licencja za "Windows Utrapienie 2010". Ale wowczas nie bylo by tego czegos, tego co sie czuje gdy siedzac przy swoim maczku patrzy sie na kogos kto siedzi niedaleko nas przy blaszaku. Te odczucia ktore towarzysza patrzac na blaszaka i na maczka, na blaszaka i na maczka.... HEHE

#442 sebbulon

sebbulon
  • 190 postów
  • Skądgdzies w Beskidach

Napisano 26 marca 2009 - 20:51

Apple gdyby chcialo zniszczylo by PC-ety raz, dwa. Podobnie jak jest z komorkami. Kto by pomyslal kiedys ze iphone narzuci nowe cos w telefonach. IMHO gdyby apple obnizylo ceny swoich produktow do PC-ta, nikt o zdrowych zmyslach nie kupowal by blaszaka + licencja za "Windows Utrapienie 2010".

Ogolnie zgadzam sie z Twoja diagnoza, ale w cytowanym fragmencie pojechales moim zdaniem po calosci .... uwierz, ale sa ludzie ( i to nie mało) ktorzy nie kupiliby maca nawet gdyby kosztowal polowe ceny peceta , po prostu nie trafia do nich ta filozofia jaka prezentuje Apple, badz nie widza w tym systemie przydatnego narzedzia dla swoich potrzeb... MS nie wypadnie z obiegu nawet w przypadku uwolnienia OSX-a czy gwaltownej przeceny produktow z jabłkiem ....z reszta komplentie nie rozumiem tez dlaczego tak porzadacie supremacji Stefana na rynkach komputerowych ..... nic dobrego wam to w ostatecznym rozrachunku nie przyniesie, a pecetowcy dadza sobie rade zawsze ..... w koncu sa zaprawieni w bojach ze sprzetem i oprogramowaniem 8-)

#443 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 marca 2009 - 17:01

Apple gdyby chciało zniszczyło by PC-ety raz, dwa. Podobnie jak jest z komórkami. Kto by pomyślał kiedyś ze iPhone narzuci nowe coś w telefonach. IMHO gdyby apple obniżyło ceny swoich produktów do PC-ta, nikt o zdrowych zmysłach nie kupował by blaszaka + licencja za "Windows Utrapienie 2010".

buhahaha to się uśmiałem;]...ty weź lepiej zobacz ile Apple ma procent w rynku;]

robią te swoje ładne komputerki...marekting maja ekstra...sam uważam ze to ładna ozdoba biurka ale...

oprócz OSX...to Mac to cóż...sprzęt ze średniej pulki półki w bardzo ładnej obudowie...

osobiście należę do tych o których ktoś tam wyżej wspomniał...nigdy nie kupie Maca...choćby ceny za nie były adekwatne do możliwości/sprzętu...a nie z kosmosu;]...

ja chce mieć sprzęt gdzie będą działały takie wynalazki jak cdn optima? swishmax/flash photoshop
+masę innych pierdółek...a jak znajdę czas to będę mógł popykać w crysisa ,battlefieldy z kolegami
lub lineage...jak mi się zachce i nie będę miał co robić z pieniążkami...to chce sobie kupić nowsza grafikę
lub dokupić druga...pobawić się w oc ...(tak tak niektórzy lubią siedzieć w biosie...)

ponadto...jakie to było hasło think different??..tak...chce żeby mój komputer wyglądał wyjątkowo...
był jedyny w swoim rodzaju...tak żeby sobie ego podładować hehe^^

czy mac mi to oferuje?...ekhm.... nie
mogę dodać ze jest sporo ludzi którzy myślą podobnie...
to jest forum Apple i nie wypada narzekać na ta firmę bo się na ciebie ludzie zlatują jak wróble na owies...

no ale cóż....

oczywiście...Apple ma swoje zalety...wymieniać nie będę...wszyscy znają-.-
ale gloryfikacja tej firmy eeeh...śmiać mi się chce jak czytam niektóre posty...

sadze ze pisanie o tym ze Mac jest lepszy od PC to bzdura...wielka bzdura...bo tak nie jest
to samo w druga stronę...

Mac jest porostu inny i tyle;]....a jak wiemy zróżnicowanie jest fajne;p

#444 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2009 - 11:13

Pytanie jest czy jesteśmy za Hackintoshami na MyApple, nie czy są dobre, lepsze itd. Więc wydaje mi się, że jest to możliwe tylko jeśli nie są ląmane warunki licencji oprogramowania itd. Nie w innym wypadku- więc odpowiedź prosta. Co prawda nie czy jestesmy za ale czy mogą być ale zawsze:)

#445 giku

giku
  • 250 postów

Napisano 29 marca 2009 - 11:21

Pytanie jest inne: czy ktos zna tresc tej licencji i jej implikacje (co "grozi" uzytkownikowi).. Wielu sie nia podpiera, nie wiedzac wogole o co chodzi.

#446 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 29 marca 2009 - 12:45

Pytanie jest inne: czy ktos zna tresc tej licencji i jej implikacje (co "grozi" uzytkownikowi).. Wielu sie nia podpiera, nie wiedzac wogole o co chodzi.

2. Dozwolone sposoby wykorzystania licencji i jej ograniczenia.
A. Jeden użytkownik. Niniejsza Licencja zezwala na zainstalowanie, uruchamianie i używanie jednej (1) kopii Oprogramowania Apple na jednym w danym czasie komputerze Apple. Użytkownik zgadza się, że nie będzie instalował, uruchamiał i używał Oprogramowania Apple na żadnym komputerze innym niż Apple, ani też umożliwiał takiego wykorzystania Oprogramowania Apple innym użytkownikom. Niniejsza Licencja nie zezwala na to, aby Oprogramowanie Apple było zainstalowane w tym samym czasie na więcej niż jednym komputerze, a także nie pozwala na udostępnianie Oprogramowania Apple przez sieć, dzięki czemu mogłoby być używane przez kilka komputerów w tym samym czasie.

12. Prawo nadrzędne i odrębność. Niniejsza Licencja podlega i będzie interpretowana zgodnie z prawem stanu Kalifornia, tak jak ma to zastosowanie w porozumieniach zawartych i realizowanych całkowicie na terenie Kalifornii pomiędzy mieszkańcami tego stanu. Niniejsza Licencja nie będzie podlegała konwencji ONZ w sprawie kontraktów na międzynarodową sprzedaż towarów (ang. United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods), której zastosowanie jest wyraźnie wyłączone. Jeżeli z jakichkolwiek przyczyn sąd kompetentnej jurysdykcji stwierdzi, że dowolna klauzula niniejszej Licencji, bądź jej jakakolwiek część jest nieegzekwowalna, wówczas nadal będzie obowiązywała pozostała część niniejszej Licencji.

Co grozi użytkownikowi?
A no to, że nie będzie mógł skorzystać ze wsparcia Apple.

#447 tomekkos

tomekkos
  • 817 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2009 - 12:52

no więc wszyscy mają odpowiedź:)

#448 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 30 marca 2009 - 16:41

Naprawdę może to bardzo obniżyć poziom Forum. Pojawią się wątki: A: Mój laptop nagle przestał działać, POMOCY! B: A był w tym momencie podłączony do prądu? A: Rzeczywiście rozładował się.

#449 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 30 marca 2009 - 16:53

razr, juz sa podobne watki. Iro, wlasnie to, i jakie w ogole wsparcie apple? Te 3 miesiace wsparcia?

#450 gość niedzielny

gość niedzielny
  • 66 postów

Napisano 30 marca 2009 - 17:06

Apple jest tworca swojego systemu i to oni decyduja, czy instalujesz go na pc, czy tylko na macu

Nie! To ja decyduję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych